کاش سخنان نیکولو ماکیاولی رو زودتر شنیده بودم و هر روز توی زندگیم ازشون استفاده میکردم ...

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 сен 2024
  • ما در سخن بزرگان گلچینی از زیباترین و شنیدنی ترین سخنان بزرگان را برای شما جمع آوری و به تصویر میکشیم
    اگر این محتوا براتون جذاب بود ، لطف کنید و با عضویت در کانال و لایک کردن کارها ما رو در این مسیر حمایت کنید
    همچنین نظراتتون رو هم برای ما بنویسید
    سخن بزرگان
    #انگیزشی
    #سخن_بزرگان
    #نقل_قول
    #درس_زندگی
    نیکولو ماکیاولی (Niccolò Machiavelli) به سال 1469 در جمهوری فلورانس، واقع در کشور ایتالیا، دیده به جهان گشود. ایتالیا در زمان حیات ماکیاولی، کشوری چندپاره و دستخوشِ آشوب بود که به ایالت‌هایی نیمه‌مستقل تقسیم می‌گشت. ایالاتی متخاصم که سردمدارانِ هر یک مدعی سیادت بر تمام نقاط این سرزمین باستانی بودند.
    نیکولو ماکیاولی، به عنوان شخصیتی میهن‌پرست، از همان عنفوان جوانی، رؤیای یاری رساندن به جریانِ بازسازیِ ایتالیا در قالب کشوری یکپارچه را در سر می‌پروراند. در راستای پیگیری همین آرزو بود که نیکولو ماکیاولی، با عطشی سیری‌ناپذیر، به مطالعه‌ی تاریخ سیاسی زادگاه خود نشست، و اندکی بعد، معلومات اولیه‌ی خویش را با غور در آرای فیلسوفان سیاسیِ برجسته‌ی پیش از خود، تکمیل کرد. اما این دانشِ بی‌کران، چنانکه در خدمت اقدامات عملی‌ در عرصه‌ی سیاست درنمی‌آمد، فاقد ارزش می‌نمود.
    نیکولو ماکیاولی به خوبی بر نکته‌ی اخیر واقف بود؛ به همین خاطر نیز، نهایت کوشش خود را به کار بست تا با اتکا به لیاقت، کاردانی و بینش وسیعی که از آن بهره‌مند بود، به خدمت حاکمان وقتِ جمهوری فلورانس درآید و این‌چنین، وارد عرصه‌ی سیاست عملی شود. این اتفاق، سرانجام در سال 1498 به وقوع پیوست. در این سال، نیکولو ماکیاولی به عنوان منشی در دولت فلورانس آغاز به کار کرد و خیلی زود، به واسطه‌ی ذکاوت بی‌نظیر و عملکرد درخشانی که از خود نشان داد، به مراتب شغلیِ بالاتر ارتقا یافت. تا جایی که اندکی بعد، به دبیریِ شورای ده‌نفره‌ای منصوب شد که وظیفه‌ی آن، در یک کلام، عبارت بود از سامان دادن به کمابیشْ تمامِ امور اجرایی مهم در جمهوری فلورانس.
    با این حال، چندان طولی نکشید که ستاره‌ی بخت نیکولو ماکیاولی، بر اثر وقوع دگرگونی‌ها و جابه‌جایی‌های مهم در رأس هرم حکومت فلورانس، خاموشی گرفتن آغاز کرد. در این نقطه، حیات ماکیاولی به عنوان یک سیاستمدار، تماماً به پایان رسید تا برهه‌ای دیگر در زندگی وی آغاز گردد. برهه‌ای که او در طی آن پیگیریِ آرمان‌های خویش را نه در عرصه‌ی منازعات سیاسی، بلکه در حیطه‌ی فلسفه و نظرورزی ادامه داد. تمام آثار مهم نیکولو ماکیاولی، از جمله کتاب «شهریار»، در این دوره و پس از فراغت وی از امور دولتی نگاشته شدند.
    شخص نیکولو ماکیاولی، بی‌آنکه شاهد تحقق آرزوی خویش مبنی بر اتحاد سرزمین ایتالیا باشد، در تاریخ 21 ژوئن 1527 از دنیا رفت. اما افسانه‌ی ماکیاولی تازه در حوالی همین ایام داشت از زهدان تاریخ سر به در می‌آورد.

Комментарии • 44