Dumnezeu sa va dea mulți ani la ambii, dar Damian este jos pălăria -știe cum să ne prindă sufletele prin tonalitate, voce , dozare de stări proprii , de emoții … O minune ca sunteți voi , amândoi .
Domnilor să trăiți și continuați! Sunteți .....așa .....ca marile doamne ale teatrului ......bineînțeles în domeniul descrierilor și argumentărilor pe care le aduceți domniile voastre. Mulțumim,mulțumim ptr,delectare!
Felicitari domnilor! O singura observatie, subiectivă: mie mi-a lipsit din prezentare dna Stela Popescu. In schimb am ascultat cu interes celelalte prezentări care m-au purtat in copilaria din anii '80
❤❤delicioși!!! Mulțumesc frumos pentru..practic, tot ceea ce faceți: muncă uriașă de documentare, redare autentică, subiecte alese! Va urmăresc cu interes!! Sănătate și succes pe mai departe!!❤❤❤
Foarte frumoasă prezentare ,o încântare să vă ascult cred că am urmărit.o de două ori.Va mulțumesc și pe viitor la fel de interesante podcasturi doresc sa văd!
Felicitări pentru podcast!Sper să continuați pt ca mai sunt multi artiști care merită să fie măcar amintiți. Foarte interesant.Cred că sunt multi cei care sunt interesați. Vă doresc toate cele bune!
Felicitari pentru minunata emisiune ! 💯 Intotdeauna, indiferent de tema, sunteți plini de viata, inediti, și ne oferiți o stare de bine... Multumesc !❤👏👏👏
Doamne, băieți santeti minunați precum minunate sant si doamnele pe care ni le-ati prezentat! Astept cu drag orice alta emisiune, indiferent de tematica, prezentată si comentată de voi.Va iubesc!!!!❤!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Felicitări domnulor ca promovați adevăratele valori culturale și artistice ale societății românești contemporane. Cartea cu preparate gastronomice scrisa de marea actrița a Teatrului și Filmului romanesc Draga Olteanu Matei este deosebita își face pofta de mâncare mai ales dacă ești mai pofticios iar rimele asemănătoare cu cele ale postului și gastronomului Pastorel Teodoreanu sunt spectaculoase și foarte potrivite în context.
Un tandem minunat ! Am urmărit toată prezentarea, chiar dacă lungă, cu mare plăcere. Pentru a friza perfecţiunea, ar fi minunat dacă aţi revizui cumva pronunţarea numelor străine.
Un Potcast deosebit felicitări domnilor Cătălin 0pisan și Damian Anfile. Pe marile actrițe Olga Tudorache, Draga Olteanu-Matei și Tamara Buciuceanu-Botez l-am prins și eu în perioada de copilărie , pubertate și adolescență. L-am urmărit și eu prin filmele și seriale difuzate pe diferitele posturi de televiziune românească post comuniste.
Foarte frumoasa emisiune! Cred ca ati omis ca Dina Cocea a avut o sora mai mare, tot actrita, Tanți Cocea, pe care am vazut-o in Badaranii si alte piese minunate.
Va urmăresc "de-o viață" (de când ați început colaborarea atât de fructuoasă și extrem de utilă pt. noi care va urmărim).Am o adevărată admirație pt.personalitatea și cultură d-lui Anfile și pt.numai puțină vervă și complexitatea personalității d-lui Oprișan.De cate ori am posibilitatea va urmăresc în toate pod-casturile,de accea îmi permit să fac un promemoria pt.Draga Olteanu Matei -pe care am admirato și venerato -in filmul Golgota unde chiar daca nu era în rolul principal talentul și artă actoriei ce le stăpânea o făceau să iasă în evidență;avea un rol dramatic.Regia ,nu aș vrea să greșesc era a lui Liviu Ciulei .
Dina Cocea era maritata cu dirijorul Brediceanu. .(Directorul Operei ) si Sora ei era faimoasa actrita Tanti Cocea...( Maritata cu Dr.Sirbu)..celebra era piesa Elisabeta...Dina Cocea era Elisabeta si Tanti Cocea era Maria Stuard....superb... Si locuia cu Dl Brediceanu in blocul "artistilor" pe Str .Ion Slavici ( in spatele Liceului acum Cervantes)...cu "titani" ai teatrului Tudorel Popa ,Silvia Chicos ,Orlov ( violoncelist) ...o epoca de aur in intunericul "comunist".Teatrul din aceea perioada...ne lumina viata.... Respect pt.dinsii....
Bààà baieti mi ati amintit de Sadoveanu si Alecsandri, ma apuc imediat sa revad textele si sa revad minunatele Draga si Tamara. Traiesc in strainatate de 30 ani, cu voi ma intorc mereu pe meleagurile natale. Sunteti destepti foc, multam deosebit, va iubesc, pe curand ❤❤❤
Am avut ocazia sa il vad pe Stefan Iordache la cativa metri de mine, tanara fiind, ajunsa in culise pentru un autograf. Ii inteleg perfect frica doamnei Olga Tudorache... Si mie mi-a fost frica de domnul Iordache, si nu am putut sa ii cer acel autograf. Am fugit din culise si am plans tot drumul ... Nici acum, dupa atatia ani, nu pot sa imi explic frica aceea. Va multumesc pentru podcast ❤
@@damianalexandruanfile5059 Acu, ce sa zic? Nu ma prinsesem ca esti gazda, si-ti trimisesem un raspuns mai acid privind eleganta colectarii mucozitatilor intr-o aceeasi batista, absolut de inteles acum... 30 de ani. Dar profit de ocazie sa-ti spun ca te-am vazut prima oara pe youtube acu´fo luna si de atunci te caut si ascult cu mare placere. Cu sincera simpatie si consideratie!🙂
Maria Wauwrina poate fi auzită jucand rolul feminin principal in piesa de teatru radiofonic Steaua fara nume, inregistrare din 1956 (cred) cu Radu Beligan.
Pe Calboreanu îl puteți vedea în Apus de soare din Arhiva TVR. Iar vocea lui se poate auzi și din Arhiva Radio. La fel îi puteți asculta pe George Vraca , pe Manolescu , Gheorghe Ciprian , Aristide Demetriade .
Dna Bulandra a fost un om de mare caracter si curaj loaiala in prietenii. Tot ea a intervenit pe linga comunistii si a facilitat reintrarea in teatru a lui tata dupa ce a indurat 5 ani 1/2 ca detinut politic. Pe tata nu l-ati mentionat pacat....dumnezeu sa o odihneasca
Exceptional! O mica observatie: va intrebati de ce toate aceste artiste si-au pastrat numele dinainte de casatorie. Pentru ca erau deja cunoscute ca mari vedete si schimbarea numelui le-ar afecta popularitatea.
Suberb domnilor,sunteți minunați prin ceea ce faceți și mai ales modul cum o faceți.....reușiți ca printr-o atitudine și atmosferă jovială....modalitate inteligent aleasă astfel încât și cei mai putin cunoscători in domeniu teatral..... Deosebite momente..❤
Dragilor, filmul Independenta Romaniei din 1912 nu s a pierdut, asa cum ati afirmat. Il gasiti remasterizat pe cat posibil in mediul online. Vizionare placuta!
Datorăm teatrul și filmul românesc de azi actorilor-pionieri care au fondat această instituție și acest act artistic al scenei și al platoului de filmare.
Excelent documentate și prezentate toate episoadele. Dacă s-ar strădui puțin d-l Oprișan ar putea renunța la laitmotivul său ceva cam obositor. Corect? Corect! Altfel felicitări!
Domnilor, toată stima și respectul pentru tot ce faceți! Vă urmăresc, vă apreciez și vă mulțumesc enorm. Adaug și o notă (pentru că am observat deschiderea dumneavoastră pentru a putea fi corectați), neavând nici o intenție rea în spate. Termenul "Piesă" este corect folosit doar pentru scriere. Ex: piesa "O scrisoare pierdută". Pentru reprezentațiile scenice se folosește termenul de "spectacol". Ex: la teatrul X vom putea viziona spectacolul "O scrisoare pierdută". Piesa se citește, spectacolul se joacă/vizionează. Mulțumesc pentru munca și dăruirea dumneavoastră încă o dată!
Intr-un turneu in Italia cu Bădaranii lui Carlo Goldoni(George Calboreanu, Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Carmen Stănescu, Radu Beligan, Marcel Anghelescu) spectatorii au rămas chiar dacă ploua și piesa era jucată în limba română. La acest eveniment se referă domnul Oprișan la momentul 2 :16:55.
Interesant podcast! Mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe muzică. Sunt artiști care care nu au plecat de mult și lumea nu-i mai cunoaște. Dorina Drăghici, Gigi Marga, Nicolae Nițescu…
Vă salut cu respect! De când v-am descoperit pe voi numai mă uit la serviciile de streaming! Sper să continuați această serie excepțională cu doi oameni excepționali! Vă mulțumesc pentru serile pline de cultură!
Apropo de Olga Tudorache și de roluri “gri” - există piesa de teatru radiofonic Gaița și sticletele (1967) in care o avem pe Olga Tudorache într-un rol excepțional ( alături de Toma Caragiu) - pur și simplu nu mi-a venit să cred ca este ea/ ca poate fi ea. 😊
Cu Anda Onesa au jucat în "Vara bobocilor". Plus Horațiu Mălăele. Rolurile principale au fost: Tamara Buciuceanu, Dem. Rădulescu, Anda Onesa, Horațiu Mălăele.
Apropos de teatrul din Giulesti....era si un teatru pe Stefan cel Mare ...care era Teatrul regional..(Delavrancea) mergeau cu piese de teatru in regiune...la camine culturale ..pt.ridicarea nivelului cultural in mediul rural...acolo au jucat Dem.Radulescu si Dorina Lazar ....
Caraghios vine de la kara ghioz,ce înseamnă ochi negri,Cantemir de de fapt când Demir care înseamnă single de fier,sau sânge rece tradus românește,sarma înseamnă înfășurată ce vine din verbul sar=a infasura
❤...sa se faca noapte ,sa imi pun castile si sa am cu cine !...😂 Cu voi si cu focul din mintea voastra ! Parjol sa fie ! Cu voi imi " rostuiesc averea " ca furnale nu mai sunt ! Catalin stie ce zic .. !
Marile actrițe ale scenei teatrale și filmelor românești din perioada comunistă avea mult talent, erau niște veritabile profesioniști dedicate vieții artistice care au adus zâmbetul pe buze părinților și bunicilor noștri în perioada comunista de trista amintire.
Nu, corectează greșelile celor care sunt români doar la 1 decembrie când își afișează steagul în profilul de FB, în rest… ce contează ca nu-și cunosc limba cu tot cu gramatica ei… Mai bine să “dăm” în cei care corectează, decât să punem mâna pe carte… Era o vorbă deșteaptă: “corectează un înțelept și îți va mulțumi, corectează un….” (căutați continuarea singuri)
Giugaru a jucat in Caragiale dar si in Goldoni ( "Bădăranii"- film) cu Birlig, Silvia Popovici, Dina Cocea, etc., in multe piese rusesti(Gogol, Cehov, ...), sârbesti (Nuşici), etc.
Draga Olteanu Matei se numea Ro'gojin ( NU Rogo'jin!) Motivul de îngrăşare este tocmai genetica! Cunosc multe cazuri de copii născuți la 5 si peste 5 kg. care, sărmanii, nu se satura niciodată! Am cazuri si in familie! Practic nu se satura niciodată! Se trage totul dintr-o problema pe care o transmite mama ca urmare a unui dereglaj hormonal !
Sper că o să urmeze un clip in care să vorbiti și despre alte actrițe cum ar fi Marioara Voiculescu asociată cu soții Bulandra. Compania Voiculescu- Bulandra. A vrut propriul teatru și este atât de ignorată în cărți și în amintiri. Eleva Aristizzei Romanescu și profesoara Olgai Tudorache, Carmen Stănescu....
Cu fiecare intalnire pe care o faceti,ma faceti sa va "indragesc",mai mult.... sunteti fabulosi.... "jos palaria ".❤
Fascinant! Nu te poti "dezlipi" nici un moment si incerci regrete ca s-a terminat! Felicitari,!
Felicitări! O încântare să vă ascult. Mulțumesc!
Dumnezeu sa va dea mulți ani la ambii, dar Damian este jos pălăria -știe cum să ne prindă sufletele prin tonalitate, voce , dozare de stări proprii , de emoții …
O minune ca sunteți voi , amândoi .
Minunată emisiune! Câtă nevoie avem de așa ceva. O minunată incursiune culturală prin memoria dramatică a timpului. Mulțumim
O emisiune geniala. Mi ați răscolit sufletul. Voi țineți o flacără aprinsa. Felicitări! 🙏🙏
Domnilor să trăiți și continuați! Sunteți .....așa .....ca marile doamne ale teatrului ......bineînțeles în domeniul descrierilor și argumentărilor pe care le aduceți domniile voastre. Mulțumim,mulțumim ptr,delectare!
Felicitari domnilor! O singura observatie, subiectivă: mie mi-a lipsit din prezentare dna Stela Popescu. In schimb am ascultat cu interes celelalte prezentări care m-au purtat in copilaria din anii '80
❤❤delicioși!!! Mulțumesc frumos pentru..practic, tot ceea ce faceți: muncă uriașă de documentare, redare autentică, subiecte alese! Va urmăresc cu interes!!
Sănătate și succes pe mai departe!!❤❤❤
Va mulțumim frumos pentru această emisiune, de recomandat tuturor! 🙏❤️
Foarte frumoasă prezentare ,o încântare să vă ascult cred că am urmărit.o de două ori.Va mulțumesc și pe viitor la fel de interesante podcasturi doresc sa văd!
❤Vă mulțumesc pentru această discuție despre aceste doamne minunate!❤ Vă iubesc așa cum le iubesc și pe aceste doamne frumoase și deștepte!
Exceptional! Multumim!
Excepțional, mulțumesc frumos!
Foarte interesanta tema si emisiunea. Multumim.
Felicitări pentru podcast!Sper să continuați pt ca mai sunt multi artiști care merită să fie măcar amintiți. Foarte interesant.Cred că sunt multi cei care sunt interesați. Vă doresc toate cele bune!
Felicitări pentru emisiune!!! Este o binecuvântare să primești atâtea informații de nișă îmbrăcate în haz și har!👌👌👌
Mulțumesc pentru aceasta emisiune!
Frumoasă emisiune ❤ felicitări amândurora
Felicitari pentru minunata emisiune ! 💯 Intotdeauna, indiferent de tema, sunteți plini de viata, inediti, și ne oferiți o stare de bine... Multumesc !❤👏👏👏
va ascult cu mare admiratie, ma adap cu nasaț din tot ce ne oferiți
Va mulțumesc și felicitari c-ati ales ca temă *pionierele scenei și filmului românesc.
Doamne, băieți santeti minunați precum minunate sant si doamnele pe care ni le-ati prezentat! Astept cu drag orice alta emisiune, indiferent de tematica, prezentată si comentată de voi.Va iubesc!!!!❤!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Felicitări domnulor ca promovați adevăratele valori culturale și artistice ale societății românești contemporane. Cartea cu preparate gastronomice scrisa de marea actrița a Teatrului și Filmului romanesc Draga Olteanu Matei este deosebita își face pofta de mâncare mai ales dacă ești mai pofticios iar rimele asemănătoare cu cele ale postului și gastronomului Pastorel Teodoreanu sunt spectaculoase și foarte potrivite în context.
Felicitări și mulțumesc din suflet pentru această retrospectivă frumoasă mi-au dat lacrimile de fericire sunteți doi prieteni minunați!💖
Va mulțumesc domnilor pentru aceasta podcast!
Va salut cu respect!
Mulțumesc frumos pentru aceste podcasturi!
Tot mai multe seriale!
Felicitari si Multumiri!
Un tandem minunat ! Am urmărit toată prezentarea, chiar dacă lungă, cu mare plăcere. Pentru a friza perfecţiunea, ar fi minunat dacă aţi revizui cumva pronunţarea numelor străine.
Un Potcast deosebit felicitări domnilor Cătălin 0pisan și Damian Anfile. Pe marile actrițe Olga Tudorache, Draga Olteanu-Matei și Tamara Buciuceanu-Botez l-am prins și eu în perioada de copilărie , pubertate și adolescență. L-am urmărit și eu prin filmele și seriale difuzate pe diferitele posturi de televiziune românească post comuniste.
FELICITĂRI vă admir în fiecare zi!!!❤❤❤
Foarte frumoasa emisiune! Cred ca ati omis ca Dina Cocea a avut o sora mai mare, tot actrita, Tanți Cocea, pe care am vazut-o in Badaranii si alte piese minunate.
Va urmăresc "de-o viață" (de când ați început colaborarea atât de fructuoasă și extrem de utilă pt. noi care va urmărim).Am o adevărată admirație pt.personalitatea și cultură d-lui Anfile și pt.numai puțină vervă și complexitatea personalității d-lui Oprișan.De cate ori am posibilitatea va urmăresc în toate pod-casturile,de accea îmi permit să fac un promemoria pt.Draga Olteanu Matei -pe care am admirato și venerato -in filmul Golgota unde chiar daca nu era în rolul principal talentul și artă actoriei ce le stăpânea o făceau să iasă în evidență;avea un rol dramatic.Regia ,nu aș vrea să greșesc era a lui Liviu Ciulei .
Mulțumesc mult 🌷❤
Dina Cocea era maritata cu dirijorul Brediceanu. .(Directorul Operei ) si Sora ei era faimoasa actrita Tanti Cocea...( Maritata cu Dr.Sirbu)..celebra era piesa Elisabeta...Dina Cocea era Elisabeta si Tanti Cocea era Maria Stuard....superb...
Si locuia cu Dl Brediceanu in blocul "artistilor" pe Str .Ion Slavici ( in spatele Liceului acum Cervantes)...cu "titani" ai teatrului Tudorel Popa ,Silvia Chicos ,Orlov ( violoncelist) ...o epoca de aur in intunericul "comunist".Teatrul din aceea perioada...ne lumina viata.... Respect pt.dinsii....
No comments. Adicătelea, jos pălăria, Mon Cher! Oare de ce îmi e așa drag de voi? Sâteți la superlativ întotdeauna. Mulțumesc ❤❤❤
Sunteti extraordinari! De fiecare datā vā urmaresc podcast-urile cu mare placere!
Cu drag, Mena 🇬🇧🇷🇴🤗👏❤️💁♀️
Bààà baieti mi ati amintit de Sadoveanu si Alecsandri, ma apuc imediat sa revad textele si sa revad minunatele Draga si Tamara. Traiesc in strainatate de 30 ani, cu voi ma intorc mereu pe meleagurile natale. Sunteti destepti foc, multam deosebit, va iubesc, pe curand ❤❤❤
Felicitări din suflet!
RESPECT DOMNILOR!
Excelenta emisiunea!
Mulțumesc ❤
🙏🙏🙏mii de mulțumiri băieți 🙏🙏🙏🙏Doar de 2 ori ascult fiecare clip 🙏🙏🙏Mii de mulțumiri 🙏🙏🙏SUNTEȚI UNICI 🙏🙏❤️❤️🥰🥰👍👍
Am avut ocazia sa il vad pe Stefan Iordache la cativa metri de mine, tanara fiind, ajunsa in culise pentru un autograf. Ii inteleg perfect frica doamnei Olga Tudorache... Si mie mi-a fost frica de domnul Iordache, si nu am putut sa ii cer acel autograf. Am fugit din culise si am plans tot drumul ... Nici acum, dupa atatia ani, nu pot sa imi explic frica aceea.
Va multumesc pentru podcast ❤
Sunteti minunati!
Cred că și Carmen Stănescu ar fi meritat să fie pomenită. Oricum, felicitări pentru podcast!
Sunt foarte multe,banuiesc ca au ales pe cele mai reprezentative pt fiecare generatie
Multe mulțumiri!
Eu am indragit-o pe Dina Cocea care a fost la scoala cu o matusa a mea am cunoscut-o bine si era frumoasa cu o voce invaluitoare si o doamna
BUNA SEARA SIMT NEVOIA SA REVAD ACEST FILM
3 minute de turism. Felicitări domnilor vă urmăresc de mult cu interes. !
Nu cred, Damian?!, inca porti batista in buzunar?! Felicitari, cred ca esti ultimul om de pe planeta cu asa ceva!
atata timp cat nu-si sufla nasul in ea 😁
Va multumesc pentru apreciere
@@av8060 Am una pentru nas si una pentru altele, stimabile. Si nu le incurc :)
@@damianalexandruanfile5059 Acu, ce sa zic? Nu ma prinsesem ca esti gazda, si-ti trimisesem un raspuns mai acid privind eleganta colectarii mucozitatilor intr-o aceeasi batista, absolut de inteles acum... 30 de ani. Dar profit de ocazie sa-ti spun ca te-am vazut prima oara pe youtube acu´fo luna si de atunci te caut si ascult cu mare placere. Cu sincera simpatie si consideratie!🙂
Maria Wauwrina poate fi auzită jucand rolul feminin principal in piesa de teatru radiofonic Steaua fara nume, inregistrare din 1956 (cred) cu Radu Beligan.
Mulțumim mult, pe viitor va rog sa vorbiți și de Ileana Stana Ionescu nu demult decedata dar cu un talent umoristic aparte.
Pe Calboreanu îl puteți vedea în Apus de soare din Arhiva TVR. Iar vocea lui se poate auzi și din Arhiva Radio. La fel îi puteți asculta pe George Vraca , pe Manolescu , Gheorghe Ciprian , Aristide Demetriade .
Mulțumim!😍😍
Dna Bulandra a fost un om de mare caracter si curaj loaiala in prietenii. Tot ea a intervenit pe linga comunistii si a facilitat reintrarea in teatru a lui tata dupa ce a indurat 5 ani 1/2 ca detinut politic. Pe tata nu l-ati mentionat pacat....dumnezeu sa o odihneasca
O emisiune interesantă despre elita actoricească a României! Felicitări!❤❤❤
Exceptional! O mica observatie: va intrebati de ce toate aceste artiste si-au pastrat numele dinainte de casatorie. Pentru ca erau deja cunoscute ca mari vedete si schimbarea numelui le-ar afecta popularitatea.
Suberb domnilor,sunteți minunați prin ceea ce faceți și mai ales modul cum o faceți.....reușiți ca printr-o atitudine și atmosferă jovială....modalitate inteligent aleasă astfel încât și cei mai putin cunoscători in domeniu teatral.....
Deosebite momente..❤
Dragilor, filmul Independenta Romaniei din 1912 nu s a pierdut, asa cum ati afirmat. Il gasiti remasterizat pe cat posibil in mediul online. Vizionare placuta!
Multumim!
FELICITĂRI DOMNILOR!❤❤❤
Felicitări !❤❤❤🎩🎩🎩
Lucia Sturza Bulandra in Menajeria de sticla....era o capodopera.....
Si in Vizita batrinei Doamne...de neuitat
Datorăm teatrul și filmul românesc de azi actorilor-pionieri care au fondat această instituție și acest act artistic al scenei și al platoului de filmare.
Excelent documentate și prezentate toate episoadele. Dacă s-ar strădui puțin d-l Oprișan ar putea renunța la laitmotivul său ceva cam obositor. Corect? Corect! Altfel felicitări!
😂😊😊😊, da, dragul de el......are deformația când să confirme ceva cu....:" corect"....🐈👼🐕🌍, Dar e un scump🇷🇴👼
❤mii de mulțumiri pt tot ceea ce faceți ❤
Multumim pentru o seara minunata.
Super,la cat mai multe editii,
(E corectare desi nu am dreptul)
In nea Marin a jucat D.O.Matei nu T.B.Botez
Domnilor, toată stima și respectul pentru tot ce faceți! Vă urmăresc, vă apreciez și vă mulțumesc enorm.
Adaug și o notă (pentru că am observat deschiderea dumneavoastră pentru a putea fi corectați), neavând nici o intenție rea în spate. Termenul "Piesă" este corect folosit doar pentru scriere. Ex: piesa "O scrisoare pierdută". Pentru reprezentațiile scenice se folosește termenul de "spectacol". Ex: la teatrul X vom putea viziona spectacolul "O scrisoare pierdută". Piesa se citește, spectacolul se joacă/vizionează.
Mulțumesc pentru munca și dăruirea dumneavoastră încă o dată!
Bravo băieți. Mai vreau.
Intr-un turneu in Italia cu Bădaranii lui Carlo Goldoni(George Calboreanu, Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Carmen Stănescu, Radu Beligan, Marcel Anghelescu) spectatorii au rămas chiar dacă ploua și piesa era jucată în limba română. La acest eveniment se referă domnul Oprișan la momentul 2 :16:55.
Fabulos
Respect si iar Respect 🎉
Interesant podcast! Mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe muzică. Sunt artiști care care nu au plecat de mult și lumea nu-i mai cunoaște. Dorina Drăghici, Gigi Marga, Nicolae Nițescu…
Vă salut cu respect! De când v-am descoperit pe voi numai mă uit la serviciile de streaming! Sper să continuați această serie excepțională cu doi oameni excepționali! Vă mulțumesc pentru serile pline de cultură!
Felicitări! 🎉
Minunat!!
Multumim ca existati in viata noastra.❤
Apropo de Olga Tudorache și de roluri “gri” - există piesa de teatru radiofonic Gaița și sticletele (1967) in care o avem pe Olga Tudorache într-un rol excepțional ( alături de Toma Caragiu) - pur și simplu nu mi-a venit să cred ca este ea/ ca poate fi ea. 😊
Cu Anda Onesa au jucat în "Vara bobocilor". Plus Horațiu Mălăele. Rolurile principale au fost: Tamara Buciuceanu, Dem. Rădulescu, Anda Onesa, Horațiu Mălăele.
Primăvara bobocilor
Mulțumesc iar,și,iar,darCarmen Stănescu?
,,Nea Marin miliardar"-Draga Olteanu Matei
Apropos de teatrul din Giulesti....era si un teatru pe Stefan cel Mare ...care era Teatrul regional..(Delavrancea) mergeau cu piese de teatru in regiune...la camine culturale ..pt.ridicarea nivelului cultural in mediul rural...acolo au jucat Dem.Radulescu si Dorina Lazar ....
Caraghios vine de la kara ghioz,ce înseamnă ochi negri,Cantemir de de fapt când Demir care înseamnă single de fier,sau sânge rece tradus românește,sarma înseamnă înfășurată ce vine din verbul sar=a infasura
Lipsește o carte din bibliografie: Teatrul românesc în comunism de Dumitru Furdui
„Canti si la trompeta ...” e din Primăvara bobocilor cu Dem Radulescu și cu Tamara Buciuceanu Botez
”Nu tăiați la montaj”..E foarte spumos podcastul.
Bravo ❤
❤...sa se faca noapte ,sa imi pun castile si sa am cu cine !...😂 Cu voi si cu focul din mintea voastra ! Parjol sa fie ! Cu voi imi " rostuiesc averea " ca furnale nu mai sunt ! Catalin stie ce zic ..
!
Găsiți "Independența României" din 1912 și pe RUclips... A fost dispărut până în anii 70...
@SLAVA TIE MAICUTA DOMNULUI TE ROG AJUTAMI FAMILIA SAFIE SANATOASA VINDECAMI SUFLETUL SI TRUPUL AMI 😢🎉
Marile actrițe ale scenei teatrale și filmelor românești din perioada comunistă avea mult talent, erau niște veritabile profesioniști dedicate vieții artistice care au adus zâmbetul pe buze părinților și bunicilor noștri în perioada comunista de trista amintire.
AVEAU mult talent...
Erau veritabile PROFESIONISTE ...
@@watzlawekflorentina6637 Corectați lucrările elevilor? 😂😅
@@culaenik9708 nu , atenționez in general prostia .. sau analfabetismul... Și în special agramații...
Nu, corectează greșelile celor care sunt români doar la 1 decembrie când își afișează steagul în profilul de FB, în rest… ce contează ca nu-și cunosc limba cu tot cu gramatica ei… Mai bine să “dăm” în cei care corectează, decât să punem mâna pe carte…
Era o vorbă deșteaptă: “corectează un înțelept și îți va mulțumi, corectează un….” (căutați continuarea singuri)
SUNTETI INEPUIZABILI....🙏📚📚📖😇💌🖐️🧑🤝🧑🌍🫂🦉🇷🇴👼☦️ ÎMI SUNTEȚI TERIBIL DE DRAGI.......MII DE MULȚUMIRI 🙏🎀🍫🖐️
Giugaru a jucat in Caragiale dar si in Goldoni ( "Bădăranii"- film) cu Birlig, Silvia Popovici, Dina Cocea, etc., in multe piese rusesti(Gogol, Cehov, ...), sârbesti (Nuşici), etc.
Biologii au constatat ca muzicienii (mai ales dirijorii!), actorii, practic cei mai muncitori dintre oameni traiesc cel mai mult!
Draga Olteanu Matei se numea Ro'gojin ( NU Rogo'jin!)
Motivul de îngrăşare este tocmai genetica! Cunosc multe cazuri de copii născuți la 5 si peste 5 kg. care, sărmanii, nu se satura niciodată! Am cazuri si in familie! Practic nu se satura niciodată! Se trage totul dintr-o problema pe care o transmite mama ca urmare a unui dereglaj hormonal !
Poza Dragăi Olteanu Matei este in rolul Chiriței in poza cu pălăria!
Pardon, la ea in familie se vorbea moldoveneşte!
No Comment ! ❤
❤
👏👏👏
Sper că o să urmeze un clip in care să vorbiti și despre alte actrițe cum ar fi Marioara Voiculescu asociată cu soții Bulandra. Compania Voiculescu- Bulandra. A vrut propriul teatru și este atât de ignorată în cărți și în amintiri. Eleva Aristizzei Romanescu și profesoara Olgai Tudorache, Carmen Stănescu....
A-ți menționat de Liviul Ciulei , dar a-ți omis că mergea la lecțiile de actorie ale Marioarei Voiculescu!
@@Raven16025 " L- ati mentionat " pe L.Ciulei....si..." ati omis" sa mentionati ca....( asa e corect sa va exprimati in scris...)
Respect
Trebuie sa o admiram pt că nu a rămas în altă țară.