Это видео недоступно.
Сожалеем об этом.

Cancerul de col uterin: prevenție și tratament când este declanșat de HPV

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 мар 2022
  • În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Eniko Fejer a subliniat în primul rând cât de importantă este conștientizarea impactului HPV asupra sănătății aparatului genital feminin.
    De altfel, ziua de 4 martie este dedicată la nivel internațional conștientizării pericolului pe care îl reprezintă infecția cu HPV. Aceasta stă la baza apariției mai multor tipuri de cancere, cel mai frecvent fiind cel de col uterin. În 2020, peste 600 de mii de femei au fost diagnosticate cu acest tip de cancer și peste 314 mii și-au pierdut viața.
    Cancerul de col uterin, dar și alte tipuri de cancere provocate de infecția cu HPV pot fi prevenite prin vaccinare. Vaccinul pentru Human Papilloma Virus este eficient și se poate face și la adulți.
    "Într-un procent de peste 96 la sută, cancerul de col uterin este cauzat de o infecție virală. Ajuns în organismul femeii, Human Papilloma Virus întreține o infecție cronică. Aceasta modifică mucoasa colului uterin și produce displazii care, în timp, devin cancer invaziv.
    Administrarea vaccnului pentru HPV reduce cu aproximativ 70 la sută incidența cancerului de col uterin. Acest vaccin se administrează la fete, la vârsta adolescenței, înainte de începerea activității sexuale, dar și la băieți. Sunt anumite serotipuri de HPV, 16 și 18, mai agresive decât altele. Acestea cauzează 70 la sută dintre cancerele de col uterin. Alte două serotipuri cărora li se adresează vaccinul cvadrivalent, 6 și 11, duc la apariția condiloamelor ano-genitale.
    Mai mult, de-a lungul timpului, s-a dovedit că HPV nu este responsabil doar pentru apariția cancerului de col uterin. HPV duce la formarea cancerelor ano-genitale la bărbați și a cancerelor de cap și gât, mai ales la persoanele tinere" ne-a declarat medicul Eniko Fejer.
    Mai multe informații despre prevenția și tratamentul cancerului de col uterin puteți afla din interviul video realizat cu Eniko Fejer, medic primar oncolog din cadrul Centrului Oncologic SANADOR.
    Website: www.csid.ro
    Facebook - bit.ly/2WpKjVp
    Instagram - bit.ly/2S95ZWy
    Twitter - bit.ly/2UoxeK8
    Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3

Комментарии • 1