Zolder isoleren met PIR | Stap voor stap uitleg en informatie | www.isolatiemateriaal.nl

Поделиться
HTML-код

Комментарии • 31

  • @marliesvangangelen7773
    @marliesvangangelen7773 3 года назад

    Wij hebben een huis uit 1960 en willen de zolder isoleren met PIR en latten voor ventilatie. Ons dakbeschot is echter niet luchtdicht (als je je hand tegen het dak houdt voel je de wind trekken). Moeten we bang zijn voor condensatie tussen de PIR en het dakbeschot?
    Alvast bedankt voor jullie reactie

  • @chewmonkey89
    @chewmonkey89 4 года назад +1

    Aan de andere kant van het dakbeschot heb ik opgespoten pur (anno 1977) onder de dakpannen. Moet ik mij zorgen maken over opsluiten houten dakbeschot of is pir plaatsen geen probleem?

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  3 года назад +2

      U heeft gelijk, dit is inderdaad geen goede combinatie voor uw dak. Dit komt door de purlaag. Hierdoor heeft u een dampdicht dak en is het niet mogelijk om aan de binnenzijde dampdicht te werken (zoals pir). De veiligste optie is isoleren met een kale wol en hier overheen luchtdicht een klimaatfolie te verwerken. Let op; alle lagen hierna moeten dampopen zijn. Zoals gipsplaten en houtafwerking (onbehandeld). Mocht u nog vragen hebben, bel dan onze binnendienst voor meer informatie: Tel: +31 (0)316-330365

    • @chewmonkey89
      @chewmonkey89 3 года назад +2

      @@DeIsolatieshopBV Alsnog dank voor uw reactie.

  • @janrensenbrink5381
    @janrensenbrink5381 2 года назад +1

    Ik heb een huis uit 1995 met isolatie aan de buitenzijde, 7 cm hardschuim. Ik wil aan de binnenzijde van het dak extra isoleren. Kan dat met pir platen

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  2 года назад

      Wij adviseren u om gebruik te maken van een ademend materiaal zoals glaswol of steenwol in combinatie met een klimaatfolie. Bekijk onze website voor meer informatie: www.isolatiemateriaal.nl/folie/klimaatfolie#toepassen

  • @marliesvangangelen7773
    @marliesvangangelen7773 3 года назад

    Wij hebben een huis uit 1960 en zijn onze zolder aan het isoleren met PIR en latten voor ventilatie. Strak en netjes, zoals jullie voordoen in deze video. Ons dakbeschot is echter niet luchtdicht, als je je hand tegen ons dak hield, dan voelde je de wind trekken. Vandaag zijn we opeens ongerust; als we hier latten en PIR tegenaan plaatsen, dan ontstaat er toch juist condensatie tussen de PIR en het dakbeschot?

    • @marliesvangangelen7773
      @marliesvangangelen7773 3 года назад +1

      Had de isolatie niet luchtdicht moeten zijn?

    • @marliesvangangelen7773
      @marliesvangangelen7773 3 года назад

      Hoe kijken jullie hiernaar?

    • @craz1974
      @craz1974 3 года назад +2

      Ik heb hetzelfde. Van binnenuit isoleren direct onder de panlatten met daar op de pannen, kwam ons met de sneeuwstorm vorige week duur te staan: sneeuw waaide naar binnen en bleef liggen op de PIR isolatie. Ging vervolgens smelten en liep dus aan de randen van het dak op de houten constructie. Tussen de isolatie, de panlatten en de pannen komt lucht door, dat is in principe niet erg volgens mij. Wat wel erg is is, is dat smeltwater over de pir loopt. Zelfs het kleinste kiertje tussen de PIR platen loopt dan water door. En uiteraard loopt het water nog binnen de dakconstructie over de PIR platen naar de dakrand. Ik ben nu geneigd een soort dakleer te plaatsen.

    • @davesmulders3931
      @davesmulders3931 2 года назад +1

      @@craz1974 Je moet natuurlijk ook geen isolatie plaatsen direct onder panlatten, zonder dakbeschot er tussen. Dat dakbeschot hoort de sneeuw tegen te houden en grotendeels in de goot te dumpen als het smelt. Daarbij horen je PIR platen met PUR luchtdicht aan elkaar verlijmd te zijn waardoor water er niet doorheen kan komen. En als je PIR platen direct achter de panlatten zitten, dan horen de naden aan de buitenkant getaped te zijn met alu tape.
      Je kan wel isolatie direct met panlatten gebruiken, maar dat zijn renovatieplaten, en die laat je altijd pas eindigen buiten de muren zodat er geen water naar binnen kan lopen. Kwestie van goed de naden aftapen met alu aan de buitenkant, en dan is er geen dakbeschot nodig.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  2 года назад

      Beste Marlies,
      Excuses voor de late reactie. U moet hier inderdaad geen latten tegenaan plaatsen. Mocht u meer informatie willen, dan raden wij u aan om telefonisch contact op te nemen via +31 (0)316-330365.
      Met vriendelijke groet,
      De Isolatieshop B.V.

  • @mpro09
    @mpro09 Год назад

    Masonite dakbeschot is denk ik niet sterk/dik genoeg voor deze methode?

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  Год назад

      Voor advies op maat verwijzen wij u graag door naar onze isolatiespecialisten. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31 (0)316-330365 of u kunt mailen naar klantenservice@deisolatieshop.nl

  • @AlgemeenBekend2010
    @AlgemeenBekend2010 4 года назад +3

    Waarom plaats je eerst latten voor ventilatie en pas de pirplaten? Waarom niet direct tegen het onderdak of opvullen met glas/steenwol?

    • @brinkshows2720
      @brinkshows2720 4 года назад

      Een kleine lucht bariere kan nooit kwaad. Ik denk dat het er vooral zit om te voorkomen dat jouw dat direct contact maakt met de plaat. Gezien je dak best wel extreem heet kan worden is het soms wel handig als er een beetje lucht stroming is. Verder zal het wel zo zijn dat het installeren dan makkelijker is en je niet perrongeluk met je lange schroeven door het dak heen schroeft.

    • @jerrybracke597
      @jerrybracke597 4 года назад +5

      De spanten zijn niet altijd mooi uitgelijnd tegenover elkaar, en bijna zeker niet in oudere woningen. Als je je isolatie dan gaat leggen, dan zal deze niet mooi vlak zijn en zal je in de problemen komen bij het leggen van je pir platen. Eerst horizontale latten met daaronder opvulblokjes zal een mooi vlak creeren waarop je de pir platen mooi op kan bevestigen. Je kan met een metserkoord 'testen' of dit nodig is, als je draad mooi alle spanten aftikt, is het misschien niet nodig, maar merks je verschillende afstanden tussen je spanten en het koord, dan heb jij bijna geen andere keus dan eerst je dak mooi uit te lijnen. Met ventilatie heeft het weinig te maken, eigenlijk wil je die ventilatie stromen eerder niet (kans op condens), zo weinig mogelijk lucht-ruimten creeren en/of vermijden door op te vullen met steen of glaswol.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  3 года назад +1

      Dit doen we om een spouwruimte te creëren. Hierdoor kan eventuele condens makkelijker de weg naar buiten vinden en ventileren. Hierdoor verklein je de kans op schimmel en rot.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  3 года назад +1

      Een spouwruimte is heel erg belangrijk, kijk maar naar een traditionele spouwmuur.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  3 года назад +1

      Voor het uitvlakken van ventilatielatten hebben we een mooie video gemaakt, kijk naar: ruclips.net/video/8yWuFwELcFo/видео.html

  • @IAmZen_007
    @IAmZen_007 3 года назад

    Oei ... ik zou nu toch platen met tandgroef gebruiken

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  3 года назад

      Tandgroef is inderdaad een goede optie om luchtdicht te werken. Helaas brengt het wel meer afval met zich mee (snijstukken).

    • @IAmZen_007
      @IAmZen_007 3 года назад +1

      @@DeIsolatieshopBV Veel zal het niet zijn. En je hoeft ook geen tijd in het voegen te steken.

  • @ruudpoutsma5273
    @ruudpoutsma5273 Год назад

    Waarom zijn de zolderbalken niet ingepakt maar nog steeds zichtbaar? Het lijkt me dat je die juist wil "inpakken".

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  Год назад

      Beste Ruud,
      Wij zijn uitgegaan van de meest voorkomende situatie. Het komt met regelmaat voor dat mensen ervoor kiezen om de balken zichtbaar te laten.
      Vragen of op zoek naar advies? Neem dan telefonisch contact via +31 (0)316-330365 of mail naar klantenservice@deisolatieshop.nl
      Met vriendelijke groet,
      De Isolatieshop bv

  • @hrsn765
    @hrsn765 5 месяцев назад

    Luchtstroming achter het isolatie materiaal zorgt voor warmte verlies, dus waarom die latten🤔 ventilatie moet plaats vinden bij roosters of dakramen. Alweer een filmpje die heel fout is.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  5 месяцев назад

      Er hoort ventilatie te zitten achter de isolatie, omdat daar vocht ontstaat en koude lucht in contact komt met warme lucht. Daarom zijn er ventilatieopeningen in de spouw naar buiten toe. In principe is een ventilatielat niet nodig, maar omdat zelfs de beste aannemer het nog niet volledig luchtdicht krijgt, adviseren wij dit wel. Dit geldt echter alleen als er mogelijkheid is tot ventilatie naar buiten.
      Voor verdere vragen en advies op maat kan je ook contact met ons opnemen via:
      WhatsApp: +31 (0)627548036
      E-mail: klantenservice@deisolatieshop.nl
      Tel: +31 (0)316-330365

  • @jurditeweg
    @jurditeweg Год назад

    Ah, wel latten gebruiken ondanks dat je tegen hout werkt.

    • @DeIsolatieshopBV
      @DeIsolatieshopBV  Год назад

      Ja de latten zijn van belang voor de ventilatie van de constructie. Bij isoleren is het altijd belangrijk om genoeg ventilatie te hebben in je constructie.
      Voor meer vragen wijs ik je graag door naar onze isolatiespecialisten. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31 (0)316-330365 of per mail klantenservice@deisolatieshop.nl.