Yabancılar Hukuku-7-2021-Uluslararası Koruma

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 дек 2024

Комментарии • 9

  • @Avukados
    @Avukados 2 года назад

    hocam ağzınıza sağlık sizin sayenizde möhük ögreniyoruz. kısa ve net ve ücretsiz yapmanız ayrı güzel

  • @rumeysaayhan329
    @rumeysaayhan329 Год назад

    Ağzınıza sağlık hocam, çok faydalıydı

  • @Quatre__Raberba
    @Quatre__Raberba 7 месяцев назад

    Efendim, 5 yıl önce istisnai vatandaşlık aldım. Şu anda bir Avrupa ülkesi vatandaşıyla evlenmek istiyorum ancak çifte vatandaşlığa sahip olmamam gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor.

  • @fatmanuryanar7363
    @fatmanuryanar7363 Год назад

    Hocam emeklerinize sağlık.

  • @aytekinturk4863
    @aytekinturk4863 2 года назад

    teşekkürler hocam , emeğinize sağlık .

  • @hakansak07
    @hakansak07 2 года назад

    Suriyeliler neden ikincil koruma statüsünden faydalanamıyor ? Geçici koruma statüsü bu insanların sırtına sakız gibi yapışmış durumda. Geçici koruma yönetmeliğini de inceledim. Suriyelilere ilişkin bir ibare de geçmiyor ama bu geçici koruma nedense sadece suriyelilere uygulanmakta. Bilen birisi aydınlatabilir mi ?

    • @arb.doc.dr.suleymandost343
      @arb.doc.dr.suleymandost343  2 года назад +4

      Çünkü ikincil koruma bireysel bir korumadır, geçici koruma kitlesel bir korumadır ve Suriye'liler kitlesel olarak olarak ülkemize gelmiştir. Bilen birisi:)

    • @hakansak07
      @hakansak07 2 года назад +1

      @@arb.doc.dr.suleymandost343Merhabalar ben Antalya barosundan Avukat Hakan Şak. Sevgili hocam söze başlamadan evvel, zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
      Geçici korumayla ilgili aklıma takılan husus şu:
      Geçici Koruma Yönetmeliği madde 7-(1)
      Geçici koruma;ülkesinden ayrılmaya zorlanmış, ayrıldığı ülkeye geri dönemeyen, acil ve geçici koruma bulmak amacıyla kitlesel veya bu kitlesel akın döneminde bireysel olarak sınırlarımıza gelen veya sınırlarımızı geçen yabancılardan haklarında bireysel olarak uluslararası koruma statüsü belirleme işlemi yapılamayan yabancılara uygulanır.
      Üstadım ülkemize 8 yıl önce girmiş ve geçici koruma statüsünde olan bir suriyeli için şartlı mülteci statüsünden faydalanmasını engelleyen hadiseyi anlayamamaktayım. Zira yönetmeliğin amaç ve kapsam başlıklı birinci maddesi geçici korumanın gayesinin, uluslararası koruma talebi bireysel olarak değerlendirmeye alınamayanlara sağlanabilecek bir koruma işlemi olduğunu ifade ediyor.
      Sekiz yıldır Türkiyede geçici koruma altında bulunan bir suriyelinin uluslararası korumaya başvurması halinde artık geçici koruma statüsünden faydalanmaması gerektiği kanaatindeyim. Bunun sebebi olarak artık devletin makul sürenin geçmesinden ötürü bu kişiyi bireysel olarak değerlendirme kabiliyetine sahip olduğu fikri gereğidir. Yani ilk başta akın halinde gelen bu kişileri tek tek mülakata alıp, statü belirleme işlemleri yapmak imkansızken artık devletin kendi imkan ve araçlarını oluşturduğu, göç hareketlerinin takip edildiği idari teşkilatın kurulduğu ve bu teşkilatlar için insan kaynaklarının sağlandığı, bir an için bunların yeterli olmadığını düşünsek bile gerekli organizasyonun oluşturulması için makul sürenin de geçmiş olduğu göz önünde bulundurulduğunda, geçici koruma altında olan Suriyeli bir bireyin uluslararası korumaya başvurması halinde hâlâ neden faydalanamadığını anlayamamaktayım. Mevzuatta bir noktayı kaçırıyorum muhtemelen.
      Beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımı sunuyorum.
      Antalya barosu/Avukat Hakan Şak(6113)

    • @ulusantlh1386
      @ulusantlh1386 2 года назад +1

      @@arb.doc.dr.suleymandost343 Harbiden bilen birisi 😅 Koptum hocam