Çocukların Ebeveynleri Üzerindeki Hakları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 окт 2024

Комментарии • 7

  • @Talha01774
    @Talha01774 3 месяца назад +1

    Allah razı olsun hocam 🤲

  • @enesyagmur3454
    @enesyagmur3454 3 месяца назад +1

    İslam'ın çocuklara verdiği önemi ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) sevgi dolu yaklaşımını çok güzel özetlemişsiniz. Emeğinize sağlık, Allah razı olsun inşallah.

    • @SayılıGünler
      @SayılıGünler  3 месяца назад

      Güzel değerlendirmeniz için teşekkür ederiz, cümlemizden...

  • @sercansaglam2608
    @sercansaglam2608 3 месяца назад +1

    Bilmediğim birçok bilgiyi sayenizde öğrenmiş oldum. Allah razı olsun hocam :)

  • @Cerenimo250
    @Cerenimo250 3 месяца назад +2

    Peygamberimiz (s.a.v.): “Rabb’im beni terbiye etti, ne güzel terbiye etti.” buyurarak, eğitimin ilahî bağlantısının varlığına işaret etmiştir. İnsan evrenin merkezindedir ve bu bağlamda insan evrendeki her kıstası kendi lehine uygun hale getirmesi gerekmektedir. Terbiye dediğimiz kavram, insanogluna önce ilâhi yoldan daha sonra anne karnına ondan sonra da ölümune kadar hayatına nüfuz etmeli. Çocuk eğitiminde anne gebe kaldığı andan itibaren hâne halki azami ölcude dikkatli olmalı. Çünkü annenin etkilendiği her durum çocuğu da etkileyecektir. Çocuk doğduktan sonra çevre faktörü devreye girer. Aile içindeki örnek yaşam formu sergilenmeli, eylem ve söylemlerde dikkatli davranılmalı. Böyle bir ortamda büyüyen bir çocuk aileden gördüğü ve fıtratıyla harmanladığı bir ahlâk geliştirir ve bunu hayatına uygular. Bugün henüz 6 aylık olan bir bebekle iletişim kurulurken dahi özenli cümleler kurulmalı. Zira o bebeğin beyni tabula rasadır. Oraya herşeyi kodlar. Ve ilerleyen yıllarda kodlanan her eylem, söylem, iletişim modeli önunuze çıkar. O sebeble çocuk eğitiminden ve hakkını gozetmekten önce aile bireyleri ve ebeveyn geçmişi veya gelecekte sergileyeceği tavırlar oldukça önemlidir. Bir ebeveynin çocuğuna bir davranışı veya iletişim modelini öğretirken önce kendi şahsina bunu uygulamalı aksi takdirde çocukta ahlâk yerine Korku/çekimser bir kişilik yaratır. Ve bu kişilik sadece bastırılmış bir duygudur. Bastırılan duygular birey tarafından özgür olduğu durumda ileride topluma zehirli bir madde gibi aktarılır.
    Ez cümle; ALTIN NESİL İSTİYORSANIZ ANNE BABA ADAYLARINA AHLAKİ BİR BİLİNC VE EGİTİM VERİLMELİDİR. VE BU DURUM SADECE TOPLUMUN YAPİ TAŞI OLAN AİLE İÇİN DEGİL, TOPLUMUN SELAMETİ İÇİN DE GEREKLİ VE ÖNEMLİDİR.

  • @deadking6007
    @deadking6007 3 месяца назад

    Esselamü aleyküm ve rahmetullah ve bekeretuh yaşasın islam kahrolsun şeytan dilde kuran kalpte iman ALLAHUAKBARRR