Vlad Voiculescu (USR), candidat Alianța Dreapta Unită, despre alegerile europene

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 май 2024
  • Vlad Voiculescu spune că până acum campania electorală e ciudată, din cauza comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Vicepreședintele USR crede că sub 5% din atenție este pe alegerile pentru PE.

Комментарии • 11

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849 25 дней назад

    Situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris in 1911 o carte, "Political Parties", în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme.
    Partea proasta e ca partidele corupte transfera aceasta coruptie asupra administratiei statului și deci tot statul va deveni corupt

  • @paiusipetrica736
    @paiusipetrica736 19 дней назад

    Succes pentru dom Vlad Voiculescu

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849 25 дней назад

    Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri.
    "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii.
    Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți.
    Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu.
    Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele.
    E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.

  • @user-wn1og1fj9l
    @user-wn1og1fj9l 11 дней назад

    Miliardul de euro

  • @marian.saracin
    @marian.saracin 26 дней назад +2

    VOT MASIV DREAPTA UNITĂ! 🤝🏻🤞🏻🇪🇺🇺🇦🇮🇱

  • @ionmaria2888
    @ionmaria2888 26 дней назад +2

    Nu cred că Soroș se omoară după limba română sau despre pensiile din România, ne spui povești pentru fraieri..

  • @ionmaria2888
    @ionmaria2888 26 дней назад +2

    Mai vrei mai ai fonduri pe mâna Voiculescu,să papi din fondurile de la Sănătate, aveți nevoie de bani? Voiculescu știm ce ai făcut în pandemie cu banii ce ai făcut?

  • @ionmaria2888
    @ionmaria2888 26 дней назад +2

    Știm ce catastrofă ai fost ca ministru, tot tu ieși în față?

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 21 день назад

      Paduchele e tot paduche Ei cred ca lumea a uitat de ticalosiile din pandemie Ei bine nu iar MORTII STRIGA RAZBUNARE numai ca idiotu asta nu intelege Blestematii astea din USR si nu numai toti din arcul guvernamental sint niste hoti si trebuiesc pusi pe fuga cu tot ce ne sta la indemina Fosta si noua SECURITATE SI OLIGARHIA DE PARTID Nici unii nu au doctrine au doar doctrina furatului si a parandaratului turnind tot felu de minciuni poporului Niste secaturi de care trebuie sa scapam cumva in acest an altfel va fi prea tirziu