BİR ŞARKI,ÖYKÜSÜ VE YARATICLARI İLE İTHAF EDİLEN... Nur salkımısın gül ki bahar bahtına yansın Sen başka ziyâ, başka hayâl, başka zamansın Cansın, cana kansın, aranan bir heyecansın Sen başka ziyâ, başka hayâl, başka zamansın. Beste:Cevdet Çağla Güfte:Rüştü Şardağ Makam:Kürdilihicazkâr Besteci Cevdet Çağla-Kemâni Cevdet: Kemâni Bestekâr Cevdet Çağla (1900 İstanbul/1988 İstanbul) Ailesi tarafından küçük yaşlarından itibaren seçkin öğretmenlerden Keman dersleri aldırıldı.1916'da Maarif Nezâreti tarafından Almanya'ya gönderilerek Keman ve Lise eğitimi aldı.Dönüşünde İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebine devam ederken,Dârültâlim-i Musiki Cemiyetine dâhil olup,15 yıl görev yaptı.1927 yılında İstanbul Radyosu,1938'de de Ankara Radyosunda bulundu.1956'da Bağdat Konservatuarına Keman Hocası tayin edildi.1959'da Müzik yayınları Şefi olarak tekrar İstanbul Radyosuna döndü.Cevdet Çağla çok büyük bir Keman Sanatçısı olmasının yanında büyük de bir bestekârdı.. Temiz icrâsı,Klâsik üslübu,refâkatdeki ustalığı,taksimlerdeki yetkinliği fazlasıyla övgüye değer.. Ben Cevdet Çağla'yı 1968'de Behiye Aksoy'un muazzam sazında izlemiştim..Bu sazın şefi Kemâni Hakkı Dermandı ve sazda Kemâni Ali Erköse de bulunuyordu.. Güftekâr (Söz Yazarı) Rüştü Şardağ: Rüştü Şardağ (1915 Halep/1994 İzmir),Gazi Terbiye Enstitütüsü Edebiyat Bölümünden mezun oldu.1950'de İzmir Radyosunun kurucularından oldu.Rüştü Şardağ çok iyi Arapça ve Farsça bildiğinden bu dillerden kitapları Türkçe'ye çevirdi. İzmir Radyosunda bulunduğunda,genç Keman ve Ses San'atçısı Nursal Ünsal ile tanıştı..Her gerçek San'atçı gibi,Nursal Ünsal'a latif ve platonik duygular besledi.Bu şarkının sözleri bu duyguları yansıtır ve sessiz biçimde Nursal Ünsal'a ithaf edilmiştir. İthaf edilen:Nursal Ünsal Nursal Ünsal (1939 Erzurum/2009 İzmir) Aslen Aydınlı bir ailedendir. Fırtınalı bir yaşam sürmüş olan Nursal Ünsal çok genç yaşta üstün başarı göstererek Ankara Radyosuna Ses ve Keman Sanatçısı olarak girmiştir.Daha sonra ise İzmir Radyosuna geçerek Ses ve Keman San'atçılığını sürdürmüştür.Nursal Ünsal,Keman üzerine kendisine ait bir teknik geliştirerek birçok öğrenci yetiştirmiş ve "Hocaların Hocası" ünvanına ulaşmıştır..Kendisi ve çocuklarını öldürmekle tehdit eden ikinci eşini sindirmek için eline silah alan Ünsal,maalesef silahın ateş alması ile ölüme sebebiyet vermiş ve hapis cezasına çarptırılmıştır.Ömrünün sonunda kansere yakalanan Ünsal bu hastalıkdan yaşamını yitirmiştir..
Recep bey bu güzel eseri bu mükemmel sesle dinletdiyin çok teşekkür ederim
Gerçekten cok degerli ve duygulu bir ses.Degeri yeteri kadar bilinmemiş Ismail Olgay beyefendiye saglik ve acil sifalar diliyorum.
bütün okuduğu eserleri liste yaptım sürekli terapi gibi işten geldiğimde dinliyorum çok yumuşak dinlendirici bir ses enfes bir yorum
Bu kıymetli sesi dinlemediğim günüm yok. Çok teşekkürler...❤
Şahane, su gibi, huzur verici, çok güzel hatta en güzel yorum.Teşekkürler
Çok etkileyici bir yorum. Su gibi, zorlamasız, mükemmel, doyumsuz...Recep Bey teşekkürler :)
Tek kelime ile harika
Allah'ım sonsuz rahmetiyle muamele eylesin nur içinde yatırsın inşallah.
Nefesinize sağlık. Muhteşemsiniz.Saygılar efendim. 🎉🎉
Huzur verici bir yorum, ağzına sağlık
Başka zamanların şarkısı gibi. Muhteşem...
Çok özel bir eser ve çok özel bir yorum...İsmail bey eseri nakış gibi işlemiş.
Nadir bulunan bir ses rengi vardır İsmail Bey'in.
Çok teşekkürler😢😢muhteşem.
Harika mithiş okumuş ve eserdee harika.
Mükemmel ötesi bir şey...
erkek sesi bu kadar guzel olur tebrikler.
Duyarak söylüyor sanki,öylesine içten...
Sanat müziğinin Müslüm Baba si
Ağzına yüreğine sağlık İsmail Olgay...Mekanın cennet olsun inşallah:(
Niçin öyle yazdınız. İzmir'de ve yaşıyor İsmail bey...
BİR ŞARKI,ÖYKÜSÜ VE YARATICLARI İLE İTHAF EDİLEN...
Nur salkımısın gül ki bahar bahtına yansın
Sen başka ziyâ, başka hayâl, başka zamansın
Cansın, cana kansın, aranan bir heyecansın
Sen başka ziyâ, başka hayâl, başka zamansın.
Beste:Cevdet Çağla
Güfte:Rüştü Şardağ
Makam:Kürdilihicazkâr
Besteci Cevdet Çağla-Kemâni Cevdet:
Kemâni Bestekâr Cevdet Çağla (1900 İstanbul/1988 İstanbul)
Ailesi tarafından küçük yaşlarından itibaren seçkin öğretmenlerden Keman dersleri aldırıldı.1916'da Maarif Nezâreti tarafından Almanya'ya gönderilerek Keman ve Lise eğitimi aldı.Dönüşünde İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebine devam ederken,Dârültâlim-i Musiki Cemiyetine dâhil olup,15 yıl görev yaptı.1927 yılında İstanbul Radyosu,1938'de de Ankara Radyosunda bulundu.1956'da Bağdat Konservatuarına Keman Hocası tayin edildi.1959'da Müzik yayınları Şefi olarak tekrar İstanbul Radyosuna döndü.Cevdet Çağla çok büyük bir Keman Sanatçısı olmasının yanında büyük de bir bestekârdı..
Temiz icrâsı,Klâsik üslübu,refâkatdeki ustalığı,taksimlerdeki yetkinliği fazlasıyla övgüye değer..
Ben Cevdet Çağla'yı 1968'de Behiye Aksoy'un muazzam sazında izlemiştim..Bu sazın şefi Kemâni Hakkı Dermandı ve sazda Kemâni Ali Erköse de bulunuyordu..
Güftekâr (Söz Yazarı) Rüştü Şardağ:
Rüştü Şardağ (1915 Halep/1994 İzmir),Gazi Terbiye Enstitütüsü Edebiyat Bölümünden mezun oldu.1950'de İzmir Radyosunun kurucularından oldu.Rüştü Şardağ çok iyi Arapça ve Farsça bildiğinden bu dillerden kitapları Türkçe'ye çevirdi.
İzmir Radyosunda bulunduğunda,genç Keman ve Ses San'atçısı Nursal Ünsal ile tanıştı..Her gerçek San'atçı gibi,Nursal Ünsal'a latif ve platonik duygular besledi.Bu şarkının sözleri bu duyguları yansıtır ve sessiz biçimde Nursal Ünsal'a ithaf edilmiştir.
İthaf edilen:Nursal Ünsal
Nursal Ünsal (1939 Erzurum/2009 İzmir) Aslen Aydınlı bir ailedendir.
Fırtınalı bir yaşam sürmüş olan Nursal Ünsal çok genç yaşta üstün başarı göstererek Ankara Radyosuna Ses ve Keman Sanatçısı olarak girmiştir.Daha sonra ise İzmir Radyosuna geçerek Ses ve Keman San'atçılığını sürdürmüştür.Nursal Ünsal,Keman üzerine kendisine ait bir teknik geliştirerek birçok öğrenci yetiştirmiş ve "Hocaların Hocası" ünvanına ulaşmıştır..Kendisi ve çocuklarını öldürmekle tehdit eden ikinci eşini sindirmek için eline silah alan Ünsal,maalesef silahın ateş alması ile ölüme sebebiyet vermiş ve hapis cezasına çarptırılmıştır.Ömrünün sonunda kansere yakalanan Ünsal bu hastalıkdan yaşamını yitirmiştir..
Bu şarkının sözleri............. "NUR SALKIMISIN GÜL Kİ BAHAR BAHTIMA YANSIN" olacak...........!
Hayır, sevgili o kadar güzel ki, görünce bahar 'ben neden bu kadar güzel değilim' deyip bahtına yanacak.
İsmail Babaaaa
🤍☘️🤍