😊Hocam videolarınız 5000 görüntülenmeye ulaşırsa bir gün, memleketimiz çağ atlamış olacak😊 😎Ayıtır söylemesi ben biraz genel tavsiyelerinize uyan bir baba olarak her videonuzda kendi kendimi onaylıyorum.. 8.sınıfta başlamıştı kızım Almanca ders almaya, 11. sınıf ortasında Goethe C1 aldı, 2017 de küçük küçük € biriktirmeğe başladığımızda 1 € 4 TL idi, bu Eylül’de Goethe C2 alacak umuyorum..Şimdi Üniversite sınav sonucunu bekliyoruz..Tabii 2023 Eylül’de Almanya’da Üniversiteye başlama hayalimiz yok Vize sürecinin uzunluğundan ötürü😊
Merhaba hocam.Ben su anda Almanya´da dil kursu ögrencisiyim ve B2 duzeyindeyim.Almanyada universite okumak icin gerekli olan yeterlilikler konusunda size katiliyorum,kimsenin soylemedilerini ozellikle danismanlik sirketlerinin aksine burada universite okumanin cantada keklik olmadigini anlatmaniz buraya gelenler icin cok onemli.Ama tam olarak katilmadigim bir kisim var,Almanca ogrenmenin 4 yil surmesiyle alakali.Bu meselenin biraz kisisel performansa baktigini dusunuyorum,burada 4-5 yilda c1 sertifikasini alamayan insanlarla da karsilastim 1 yil icerisinde alanlarla da.Ama benim icin onemli olan universitenin talep ettigi serifikayi elde etmek degil dersleri anlayip rahatca egitimini tamamlayacak duzeyde almanca bilmek.Bu da tahminimce dil konusunda iyi performansli biri icin en az 1 bucuk yil aktif olarak almanca ogrenmeye cabalamayi gerektiriyor(üst limit kisinin kendisine kalmis durumda).Teorik olarak 1 yil yuksek tempoyla sinava calisirsaniz ve ögrenci profiliniz iyiyse c1 serifikasini alabiliyorsunuz(sahsen 3 ay gibi bir surede b1 seviyesine geldim ama sikintilarini almanyada yasadim :/) ama bu durumda da universitedeki dersleri anlamak ve gecmek kabuslariniza giriyor.Bu yuzden 1 yilin uzerine en az 6 ay koymak sart.Gerek universitenin sagladigi uyum dersleri gerek baska seylerle bu duzeye gelinebiliyor.Videolarinizin devamini bekliyor ,iyi gunler diliyorum hocam.
Sevgili Kardeşim, üniversitede konuları anlayabilecek almanca bilmek demek okuyacağın bir bölümden diğerine değişebilecek olan bir kavram. Psikoloji de başka bir seviye, tıpta başka bir seviye, informatikte başka bir seviye gerektirir. Kaldı ki, şartlı kabul süresi bir yıl olduğu için bir yılı aşan her süre sıkıntılı. İstisnalar maalesef kaideyi bozmuyor, 1 yıl süre içinde sıfır almancadan C1, gene kişinin dil becerisine bağlı olmakla beraber, hiç kolay değil. Benim üstüne basa basa iletmek istediğim dil konusunun Almanya’da değil, öncesinde öğrenilmesidir, çünkü aksi taktirde bu bir yüktür. Zaten yurtdışında eğitim bu kadar maliyetleri içeriyor iken, birkaç yıl daha üstüne koymak büyük maliyetler doğurur. Türkiye’de haftada 2 gün 3 saatten almanca ile C1 ise, birçok öğrencide yakınen gözlemlediğim gibi en az 3 yıl sürüyor. Bu arada videomda söylediğim bir konuyu da tekrar etmek isterim. Öğrencinin içinde bulunduğu ortam da dil eğitiminde önemli bir katalizördür. Türklerden ve Türkçeden ne kadar uzak durabiliyorsan bunda o kadar başarılı olabilirsin. Sana başarılar dilerim…
Sıfırdan almanca ile bir senede C1 almak çok mümkün değil. Almanya'dayım 5 yıldır ve hiç görmedim. B1 ile gelirsiniz o zaman belki. A2 ile gelirseniz en az 1,5 yıl. Ama sıfırdan çok zor.
@@canlevent1967 Çok doğru söylüyorsunuz hocam.Sizinde videoda söylediğiniz gibi Almanya'da üniversite okumak maalesef Almancamiz sıfırken üniversite sınavı zamanlarında aklımıza geliyor.Bu durumda tek şansımız şartlı kabul ile gelip 2 yıllık oturum hakkı süresi içinde üniversiteye başlayacak düzeyde Almanca öğrenmek oluyor.Bu süre icerisinde Almanca öğrenmek de ancak düzenli olarak yks ye çalışır gibi günlük 3-5 saatlik bir tempoyla mümkün.Başarmanin tek yolu bu.Belirttiginiz Türkiye'de gibi haftada 2 gün 3 saatten Almanca öğrenmek işkence, üstüne üstlük böyle bir tempoyla 3 yıl iyimser bir tahmin.Ögrencileriniz gibi liseden kendimi hazırlamak büyük şans olurdu :)Cevabınız için teşekkürler iyi günler🖐️
@@helinkardan2069 Şartlı kabulle buraya gelmek için A2 seviyesinde(bazen A1 ile de mümkün oluyor)seviyesi konsolosluk için şart oldugundan otomatik olarak A2 seviyesinde olunduğu varsayımında bulundum.Haklisin A1-A2 sürelerini de üstüne eklemek lazım.
hocam her şey çok doğru çok önemli konuları doğruca konuşuyorsunuz fakat ben 11 12. sınıfa gelmiş ve Almanca bilmeyen bir öğrencinin Almanya'da okuma isteğinde sorun görmüyorum bunu neden çok abarttınız anlamadım. Ben 2023 Mayısta karar verdim ki haziran 2023de yksye giriyordum aslında benimkide geç ama üni ye yerleştim kayıt olmadım dilimi öğrendim sene içinde belli bir seviyeye geldim ve şartlı kabulle almanya ya gideceğim bir kaç hafta sonra. Aslında sınav yeni başlıyor. 1 sene önce hiç bilmediğim bir dil ve 8 ay sonra Almanya'da inşaat müh. okumayı hedeflemiş ben. yinede 11 12. sınıfın başları bana sorarsanız bu kararlar için çok geç değil. şartlı kabul harika bir seçenek türkiyeden a2 b1 b2 belgeleriyle gidip orada c1 olunabilir. ha bu demek değildir her c1 olan mükemmel almanca bilir , üniversitede Alman prof ders verirken tabii ki anlamayabilirim her şeyi ama çok çalışmak gerekiyor neticede bunları göze alarak çıktık bu yola savaşıcaz pes etmicez. 4 senede yedire yedire c1 almış birisi çok daha rahat eder belkide bunu söylemek istiyorsunuz arkadaşlarada tavsiyem budur ben sıkışık zamanda dil öğrendim siz bu işin adını önceden koyun güzelce sindirerek öğrenin
Ben doğru yolu anlatmaya çalışıyorum. Diğer yollarla gidenlerin maalesef çoğu geri dönüyor. Şartlı kabul kapak atmak için güzel bir alternatif ama giden kişinin orada başarılı olma ihtimali kendi konsantrasyonuna bağlı ve bu oran maalesef yüksek değil. Beni sadece gerçek sonuçlar ilgilendiriyor. Kaldı ki şartlı kabulde başarı oranı da her geçen sene azalıyor çünkü rekabet artıyor.
Doğrular, doğrular !!! Hocam bu işin içinde biri olarak söyliyeyim, maalesef gözümün önünde 2 senesini boşa geçiren öğrenciler bile var. Yazık günah ! Hayal aleminden çıkmaları lazım.
Hocam önlisans mezunuyum önlisans notum lise diploma notumdan çok daha iyi. Üniversite kabul aşamasında önlisans diplomam mı yoksa lise diplomam mı baz alınıyor? Lütfen cevaplarsanız beni çok rahatlatmış olursunuz.
Eğer üniversite bachelor eğitimi için başvuracaksanız lise diplomanız baz alınır. Ama eğer zor olsa da aradan üniversite eğitimine devam etmek için başvurunuz olacaksa o zaman önlisans diplomanız da önem kazanır. Okul, bölüm ve ülke bu konuda önemli kriterlerdir.
Merhaba, Bavaria’da bahsettiğiniz ücretlendirmeye dair net bir karar verildiğine dair şu an için net bir bilgi bulamadım ancak durum böyleyse bu ücretlendirme seneye başvuracaklar için geçerli olur mu acaba?
Daha son anons yapılmadı. Internette birçok bilgi var ama bir tanesini paylaşayım: www.iamexpat.de/education/education-news/bavaria-considers-introducing-tuition-fees-non-eu-students
Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ben kendimde araştırdım fakat pek bi bilgi edinemedim. Ben Marmara Üniv.de Spor bilimleri okuyorum, bir kulüpte futbol antrenörlüğü yapıyorum. Almanyada 13 tane yüksek lisans programı var ve hepsi ingilizce (Magdeburg, Saarbucken, Erlangen, Potsdam, München, Padeborn, Leipzieg, Würzbug, Bochum, Münster). Spor bilimleri için kontenjanlar genelde boş oluyor mu? Kabul almak diğer bölümlere göre daha mı kolay yoksa talep fazlamı oluyor? Almanya'nın hangi tarafları spora daha fazla önem veriyor?
Yüksek lisanslar genelde ingilizcedir. Evet talep fazla olur ama bu da üniversitesine bağlı. Almanya’nın hemen hemen her bölgesinde spor eğitimine önem verilir. Burada seçeceğiniz branş ön olana çıkar. Kolay gelsin.
abi selamlar seni yeni keşfettim ve bayağı izledim bi sorum olacak son sene açığa geçtim ilk üç sene anadolu lisesinde bitirdim son sene açığa geçtim.bu sene sınava gireceğim yazılım mühendisi kazandığımda üniversite Bremen üniversitesi şartlı kabul eder mi eden bir kaç kişi ile tanıştım. bu arada a2 almancam var.
2.5 Nc ye sahibim almanca seviyem a2 tu berlin ,tu Münih gibi üniversitelerde okumak istiyorum münih olursa daha iyi ev kirası ödemem çünkü şartlı kabulle veya 1 yıl daha almanca öğrenip inşaat mühendisliğinden kabul alma oranım nedir ?
Merhaba, aklıma birkaç şey takıldı. Rwth ya da Kit Informatik okumak istiyorum. 11k sayısal sıralama yaptım ve şu anda bilgisayar mühendisliği 1.sınıfım. Bu aralar A1 seviyesinde olan Almancamı geliştirmek için uğraşıyorum. Başvuru dönemine kadar dil sertifikası dışında yapmam gereken bir şey var mı? A2 sertifikası vize için yeterli oluyor mu? Eğer dil seviyem bu başvuru dönemine yetişmeyecek olursa 1 sene beklemek mi zorundayım yoksa dönem içi başvurabilir miyim? Nisan başında başvuruları bitirin demişsiniz ama herhangi bir dil sertifikam olmadan başvuru yapabiliyor muyum?
Merhaba, öncelikle tavsiyem videoları tek tek dinlemeniz. RWTH için TestAs lazım zaten, bu önemli. KIT için Almanca C1 lazım. Ve siz şuan A1 sertifikanız var ise, C1 için en az 3 yıl gerekir, en iyi koşullarda. Yatay geçiş de yapsanız, baştan da başvursanız bu okullar için almanca mecburiyeti var, şartlı kabul YOK. Dil sertifikası olmadan başvuru imkanı yok. Lütfen internette araştırma yapın. Bu bilgilerin hepsi var. Bu araştırmaları yapamadan Almanya’da eğitim kolay değil.
Hocam selamlar eczacılık 1. Sınıf öğrencisiyim nc puanım 2.5 (1.3 civarı gerekiyor sanırım) şartlı kabulle gittikten sonra sene hazırlık dönemi içerisinde testas ile yükseltip bölüme başlamadan tekrardan başvurma hakkım var mı acaba
Merhaba, şartlı kabul ile nasıl gitmeyi düşünüyorsun. Dediğin gibi bu bölüme bu NC puanı ile onay alamazsın. İşte burada videoda söylediğim arkadan dolanma olmuyor mu sence?
Haklısınız hocam gayet iyi anlıyorum sizi ama umut ışığını gördükten sonra bir dakika bile düşünmeden gitmek istiyor insan birde firmaların ve diğer sayfaların gidersin gibi yönlendirmeleri cabası
Soylediklerinize yuzde yuz katiliyorum, tecrube ile sabittir. Gercekleri soylemeniz gencler icin cok cok faydali. Cok tesekkurler
Hocam bu tarz videolarla bizi bilgilendirdiğiniz için kendi adıma çok teşekkür ederim
😊Hocam videolarınız 5000 görüntülenmeye ulaşırsa bir gün, memleketimiz çağ atlamış olacak😊
😎Ayıtır söylemesi ben biraz genel tavsiyelerinize uyan bir baba olarak her videonuzda kendi kendimi onaylıyorum..
8.sınıfta başlamıştı kızım Almanca ders almaya, 11. sınıf ortasında Goethe C1 aldı, 2017 de küçük küçük € biriktirmeğe başladığımızda 1 € 4 TL idi, bu Eylül’de Goethe C2 alacak umuyorum..Şimdi Üniversite sınav sonucunu bekliyoruz..Tabii 2023 Eylül’de Almanya’da Üniversiteye başlama hayalimiz yok Vize sürecinin uzunluğundan ötürü😊
Bu çok manalı mesajınız için çok teşekkür ederim. Gülücük koyayım dedim ama elim gitmedi. Hani güleriz ağlanacak halimize misali …
Merhaba hocam.Ben su anda Almanya´da dil kursu ögrencisiyim ve B2 duzeyindeyim.Almanyada universite okumak icin gerekli olan yeterlilikler konusunda size katiliyorum,kimsenin soylemedilerini ozellikle danismanlik sirketlerinin aksine burada universite okumanin cantada keklik olmadigini anlatmaniz buraya gelenler icin cok onemli.Ama tam olarak katilmadigim bir kisim var,Almanca ogrenmenin 4 yil surmesiyle alakali.Bu meselenin biraz kisisel performansa baktigini dusunuyorum,burada 4-5 yilda c1 sertifikasini alamayan insanlarla da karsilastim 1 yil icerisinde alanlarla da.Ama benim icin onemli olan universitenin talep ettigi serifikayi elde etmek degil dersleri anlayip rahatca egitimini tamamlayacak duzeyde almanca bilmek.Bu da tahminimce dil konusunda iyi performansli biri icin en az 1 bucuk yil aktif olarak almanca ogrenmeye cabalamayi gerektiriyor(üst limit kisinin kendisine kalmis durumda).Teorik olarak 1 yil yuksek tempoyla sinava calisirsaniz ve ögrenci profiliniz iyiyse c1 serifikasini alabiliyorsunuz(sahsen 3 ay gibi bir surede b1 seviyesine geldim ama sikintilarini almanyada yasadim :/) ama bu durumda da universitedeki dersleri anlamak ve gecmek kabuslariniza giriyor.Bu yuzden 1 yilin uzerine en az 6 ay koymak sart.Gerek universitenin sagladigi uyum dersleri gerek baska seylerle bu duzeye gelinebiliyor.Videolarinizin devamini bekliyor ,iyi gunler diliyorum hocam.
Sevgili Kardeşim, üniversitede konuları anlayabilecek almanca bilmek demek okuyacağın bir bölümden diğerine değişebilecek olan bir kavram. Psikoloji de başka bir seviye, tıpta başka bir seviye, informatikte başka bir seviye gerektirir. Kaldı ki, şartlı kabul süresi bir yıl olduğu için bir yılı aşan her süre sıkıntılı. İstisnalar maalesef kaideyi bozmuyor, 1 yıl süre içinde sıfır almancadan C1, gene kişinin dil becerisine bağlı olmakla beraber, hiç kolay değil. Benim üstüne basa basa iletmek istediğim dil konusunun Almanya’da değil, öncesinde öğrenilmesidir, çünkü aksi taktirde bu bir yüktür. Zaten yurtdışında eğitim bu kadar maliyetleri içeriyor iken, birkaç yıl daha üstüne koymak büyük maliyetler doğurur. Türkiye’de haftada 2 gün 3 saatten almanca ile C1 ise, birçok öğrencide yakınen gözlemlediğim gibi en az 3 yıl sürüyor. Bu arada videomda söylediğim bir konuyu da tekrar etmek isterim. Öğrencinin içinde bulunduğu ortam da dil eğitiminde önemli bir katalizördür. Türklerden ve Türkçeden ne kadar uzak durabiliyorsan bunda o kadar başarılı olabilirsin. Sana başarılar dilerim…
Sıfırdan almanca ile bir senede C1 almak çok mümkün değil. Almanya'dayım 5 yıldır ve hiç görmedim. B1 ile gelirsiniz o zaman belki. A2 ile gelirseniz en az 1,5 yıl. Ama sıfırdan çok zor.
@@canlevent1967 Çok doğru söylüyorsunuz hocam.Sizinde videoda söylediğiniz gibi Almanya'da üniversite okumak maalesef Almancamiz sıfırken üniversite sınavı zamanlarında aklımıza geliyor.Bu durumda tek şansımız şartlı kabul ile gelip 2 yıllık oturum hakkı süresi içinde üniversiteye başlayacak düzeyde Almanca öğrenmek oluyor.Bu süre icerisinde Almanca öğrenmek de ancak düzenli olarak yks ye çalışır gibi günlük 3-5 saatlik bir tempoyla mümkün.Başarmanin tek yolu bu.Belirttiginiz Türkiye'de gibi haftada 2 gün 3 saatten Almanca öğrenmek işkence, üstüne üstlük böyle bir tempoyla 3 yıl iyimser bir tahmin.Ögrencileriniz gibi liseden kendimi hazırlamak büyük şans olurdu :)Cevabınız için teşekkürler iyi günler🖐️
@@helinkardan2069 Şartlı kabulle buraya gelmek için A2 seviyesinde(bazen A1 ile de mümkün oluyor)seviyesi konsolosluk için şart oldugundan otomatik olarak A2 seviyesinde olunduğu varsayımında bulundum.Haklisin A1-A2 sürelerini de üstüne eklemek lazım.
10:00 abi bu arada dil kuslarına çalışma izni geliyor
Aldığın vizeye bağlı. Bazı kurslar okul bünyesinde o nedenle evet ama diğerleri zor.
Henüz değil !
hocam her şey çok doğru çok önemli konuları doğruca konuşuyorsunuz fakat ben 11 12. sınıfa gelmiş ve Almanca bilmeyen bir öğrencinin Almanya'da okuma isteğinde sorun görmüyorum bunu neden çok abarttınız anlamadım. Ben 2023 Mayısta karar verdim ki haziran 2023de yksye giriyordum aslında benimkide geç ama üni ye yerleştim kayıt olmadım dilimi öğrendim sene içinde belli bir seviyeye geldim ve şartlı kabulle almanya ya gideceğim bir kaç hafta sonra. Aslında sınav yeni başlıyor. 1 sene önce hiç bilmediğim bir dil ve 8 ay sonra Almanya'da inşaat müh. okumayı hedeflemiş ben. yinede 11 12. sınıfın başları bana sorarsanız bu kararlar için çok geç değil. şartlı kabul harika bir seçenek türkiyeden a2 b1 b2 belgeleriyle gidip orada c1 olunabilir. ha bu demek değildir her c1 olan mükemmel almanca bilir , üniversitede Alman prof ders verirken tabii ki anlamayabilirim her şeyi ama çok çalışmak gerekiyor neticede bunları göze alarak çıktık bu yola savaşıcaz pes etmicez. 4 senede yedire yedire c1 almış birisi çok daha rahat eder belkide bunu söylemek istiyorsunuz arkadaşlarada tavsiyem budur ben sıkışık zamanda dil öğrendim siz bu işin adını önceden koyun güzelce sindirerek öğrenin
Ben doğru yolu anlatmaya çalışıyorum. Diğer yollarla gidenlerin maalesef çoğu geri dönüyor. Şartlı kabul kapak atmak için güzel bir alternatif ama giden kişinin orada başarılı olma ihtimali kendi konsantrasyonuna bağlı ve bu oran maalesef yüksek değil. Beni sadece gerçek sonuçlar ilgilendiriyor. Kaldı ki şartlı kabulde başarı oranı da her geçen sene azalıyor çünkü rekabet artıyor.
Doğrular, doğrular !!! Hocam bu işin içinde biri olarak söyliyeyim, maalesef gözümün önünde 2 senesini boşa geçiren öğrenciler bile var. Yazık günah ! Hayal aleminden çıkmaları lazım.
Hocam önlisans mezunuyum önlisans notum lise diploma notumdan çok daha iyi. Üniversite kabul aşamasında önlisans diplomam mı yoksa lise diplomam mı baz alınıyor? Lütfen cevaplarsanız beni çok rahatlatmış olursunuz.
Eğer üniversite bachelor eğitimi için başvuracaksanız lise diplomanız baz alınır. Ama eğer zor olsa da aradan üniversite eğitimine devam etmek için başvurunuz olacaksa o zaman önlisans diplomanız da önem kazanır. Okul, bölüm ve ülke bu konuda önemli kriterlerdir.
@@canlevent1967 hocam bilgisayar programcılığı (önlisans) mezunuyum, almanyada informatik bölümüne tamamlayacağım. Alakalı bölümler olduğu için önlisans puanımda etki edicek anladığım kadarıyla... teşekkürler hocam.
Merhaba, Bavaria’da bahsettiğiniz ücretlendirmeye dair net bir karar verildiğine dair şu an için net bir bilgi bulamadım ancak durum böyleyse bu ücretlendirme seneye başvuracaklar için geçerli olur mu acaba?
Daha son anons yapılmadı. Internette birçok bilgi var ama bir tanesini paylaşayım:
www.iamexpat.de/education/education-news/bavaria-considers-introducing-tuition-fees-non-eu-students
www.schengenvisainfo.com/news/germanys-bavaria-faces-criticism-for-its-plans-to-introduce-university-fees-for-non-eu-students/
Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ben kendimde araştırdım fakat pek bi bilgi edinemedim. Ben Marmara Üniv.de Spor bilimleri okuyorum, bir kulüpte futbol antrenörlüğü yapıyorum. Almanyada 13 tane yüksek lisans programı var ve hepsi ingilizce (Magdeburg, Saarbucken, Erlangen, Potsdam, München, Padeborn, Leipzieg, Würzbug, Bochum, Münster). Spor bilimleri için kontenjanlar genelde boş oluyor mu?
Kabul almak diğer bölümlere göre daha mı kolay yoksa talep fazlamı oluyor?
Almanya'nın hangi tarafları spora daha fazla önem veriyor?
Yüksek lisanslar genelde ingilizcedir. Evet talep fazla olur ama bu da üniversitesine bağlı. Almanya’nın hemen hemen her bölgesinde spor eğitimine önem verilir. Burada seçeceğiniz branş ön olana çıkar. Kolay gelsin.
@@canlevent1967 teşekkürler hocam.
Almanyada İngilizce eğitimi almak mümkün değilmidir?
Mümkündür, ama genelde yabancı diller kendi ana dili olan ülkelerde eğitim alınarak öğrenilir.
abi selamlar seni yeni keşfettim ve bayağı izledim bi sorum olacak son sene açığa geçtim ilk üç sene anadolu lisesinde bitirdim son sene açığa geçtim.bu sene sınava gireceğim yazılım mühendisi kazandığımda üniversite Bremen üniversitesi şartlı kabul eder mi eden bir kaç kişi ile tanıştım.
bu arada a2 almancam var.
Okul ile irtibata geçip bilgi almak lazım. Her okulun tutumu farklı.
Hocam merhabalar üniversite sınavına girecez hocam almanyaya gitmek için Türk alman üniversitesi seçsek herhangi bi faydası olurmu
Dil ve diğer şeyleri diğer tarafa bırakıyorum elbette c1 olmadan olmaz biliyorum
@@muhammedmelihgokbulut8532 bedavadan almanca öğrenmeniz dışında pek yok.
2.5 Nc ye sahibim almanca seviyem a2 tu berlin ,tu Münih gibi üniversitelerde okumak istiyorum münih olursa daha iyi ev kirası ödemem çünkü şartlı kabulle veya 1 yıl daha almanca öğrenip inşaat mühendisliğinden kabul alma oranım nedir ?
Bu üniversitelerde şartlı kabul yok.
@@canlevent1967 Şartlı kabul veren üniversitelerden 2 3 tane örnek verebilirmisiniz ? Tum veya tu berlin c1 almancamı istiyor eğitim için ?
2.5 nc ve c1 almanca ile kabul alma olasılığım nedir peki nc sorun olur mu ben nc mi düşük buluyorum onun için çekimserim.
@@aliveli1635 Bu okullar zor.
@@canlevent1967 Peki hangi okullardan kabul alabilirim sizce ? Ve tum ve tu Berlin için ne kadar nc ye ihtiyacım var
Merhaba, aklıma birkaç şey takıldı. Rwth ya da Kit Informatik okumak istiyorum. 11k sayısal sıralama yaptım ve şu anda bilgisayar mühendisliği 1.sınıfım. Bu aralar A1 seviyesinde olan Almancamı geliştirmek için uğraşıyorum. Başvuru dönemine kadar dil sertifikası dışında yapmam gereken bir şey var mı? A2 sertifikası vize için yeterli oluyor mu? Eğer dil seviyem bu başvuru dönemine yetişmeyecek olursa 1 sene beklemek mi zorundayım yoksa dönem içi başvurabilir miyim? Nisan başında başvuruları bitirin demişsiniz ama herhangi bir dil sertifikam olmadan başvuru yapabiliyor muyum?
Merhaba, öncelikle tavsiyem videoları tek tek dinlemeniz. RWTH için TestAs lazım zaten, bu önemli. KIT için Almanca C1 lazım. Ve siz şuan A1 sertifikanız var ise, C1 için en az 3 yıl gerekir, en iyi koşullarda. Yatay geçiş de yapsanız, baştan da başvursanız bu okullar için almanca mecburiyeti var, şartlı kabul YOK. Dil sertifikası olmadan başvuru imkanı yok. Lütfen internette araştırma yapın. Bu bilgilerin hepsi var. Bu araştırmaları yapamadan Almanya’da eğitim kolay değil.
Eğer sadece informatik niyetiniz var ise, bu durumda B1 yeterli olur. Onun için size yaklaşık 1-2 yıl gerekir. Gene almanca gerekir.
@@canlevent1967 hocam aachen şartlı kabul ile öğrenci alıyor diye görüyorum internet sitesinden , bir yanlışım mı var?
@@jokaoss okulun adını yazar mısın?
@@canlevent1967 RWTH Aachen
Hocam selamlar eczacılık 1. Sınıf öğrencisiyim nc puanım 2.5 (1.3 civarı gerekiyor sanırım) şartlı kabulle gittikten sonra sene hazırlık dönemi içerisinde testas ile yükseltip bölüme başlamadan tekrardan başvurma hakkım var mı acaba
Merhaba, şartlı kabul ile nasıl gitmeyi düşünüyorsun. Dediğin gibi bu bölüme bu NC puanı ile onay alamazsın. İşte burada videoda söylediğim arkadan dolanma olmuyor mu sence?
Eczacılık, Tıp ve Diş Hekimliği gibi programların çoğu C2 ister. Dikkat edin.
Haklısınız hocam gayet iyi anlıyorum sizi ama umut ışığını gördükten sonra bir dakika bile düşünmeden gitmek istiyor insan birde firmaların ve diğer sayfaların gidersin gibi yönlendirmeleri cabası
Ekim ayında katılacağım bende testas ve testdaf sınavlarına