Pigeon arm length and speed of competitions - Selection of pigeons - Episode IV

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 дек 2024

Комментарии • 31

  • @JuanGarcia-ny1gu
    @JuanGarcia-ny1gu 2 года назад

    Otro gran vídeo dónde sé aprendé gracias a este Sr. Gran COLOMBÓFILO y que ayuda para que nuestro deporte continúe y no decaiga llegando a desaparecer o desanimarse a los pocos nuevos que deseen disfrutar de la COLOMBOFILIA .
    MIL gracias

  • @Женяписьменнов
    @Женяписьменнов Год назад

    Спасибо. Полезно.

  • @marianmarcu1045
    @marianmarcu1045 2 года назад

    Multumesc frumos pentru ajutor acordat . Felicitări pentru realizări !

  • @George.T.
    @George.T. 2 года назад +13

    Salut, cu voia ta si fara sa te superi, as avea cateva lucruri pro si contra la ceea ce ai spus pe acest vlog, din pct meu de vedere, pentru ca ai spus multe lucruri adevarate, din care o sa il aleg pe cel care spune ca e important sa achizitionam porumbei din zone similare cu zona noastra din pct. de vedere al vitezei medii specifice de zbor de la etape, dar si cateva lucruri care cred eu ca nu sunt chiar asa cum le-ai prezentat tu, si o sa ma refer la descrierea felului in care circula aerul la un porumbel cu brat scurt si la unul cu brat mai lung. Este adevarat ca la vant din fata, adica viteze mici, 850-1100m/min, vin in fata preponderent porumbei cu brat scurt dupa cum la viteze mari, peste 1200-1300m/min (vorbim doar de maraton) vin in fata preponderent porumbei cu brat mai lung, deci concluzia ta e ok, doar ca explicatia nu prea e (din punctul meu de vedere).
    Iar explicatia e data nu de presupuneri ci de o stiinta exact, FIZICA mai precis. Fizica defineste Momentul sau Cuplul (ca si marime fizica) ca fiind produsul dintre Forta o Bratul fortei si asta o sa ne ajute sa intelegem mai bine ce se intampla. N-o sa insist pe Fizica ci o sa dau exemple care deriva de acolo. Hai sa ne imaginam ce vasle alegem cand navigam in amonte (contra-curent) pe un rau si ce vasle alegem cand navigam in aval pentru a dezvolta o viteza MAXIMA posibila si a castiga competitia. Evident, oricine a vaslit vreodata, ar spune imediat: vasle scurte (bratul fortei scurt) in amonte si lungi in aval (bratul fortei lung) intrucat Cuplul (Momentul) maxim dezvoltat este ACELASI si la urcare si la coborare si este dat in cazul de fata de puterea dezvoltata de rotirea bratelor navigatorului din umar. Daca am alege vasle lungi care s-ar propti in apa la mai mare distanta fata de barca, nu am reusi niciodata sa urcam pe un rau rapid de munte, pe cand la o cursa pe apa lina si poate si cu ceva vant din spate, dimpotriva.
    FIX acelasi lucru se intampla si la porumbei cand zboara CONTRA vantului (vant din fata) sau IN ACELASI SENS cu vantul (vant din spate), adica cu vant din fata trebuie ales un porumbel cu brat scurt cu batai de aripi mai dese dar mai apropiate de corp iar cu vant din spate alegem porumbei cu brat mai lung, batai ceva mai rare DAR MAI AMPLE.
    Si ar mai fi un aspect - REZISTENTA la efort la o cursa de durata versus FORTA mare, de explozie, insa la o cursa care dureaza mult mai putin. Acestea sunt doua aspecte care definesc atletii din toate sporturile, in primul caz avand musculatura supla, greutate mica, gabarit mic pe cand in cel de-al 2-lea caz discutam de gabarit si musculatura mari. FIX la fel este si la PORUMBEI!
    Si aici iara facem apel la FIZICA si ne intrebam: CAT dureaza o cursa cu vant din fata si cat dureaza una cu vant din spate?? Raspuns: mult mai mult prima si discutam de mai multe ORE de zbor, de efort IN PLUS fata de cea de-a 2-a. De aici si importanta alegerilor pe care trebuie sa le avem in vedere cu privire la FENOTIP, in functie de conditiile meteo specifice zonei unde ii zburam, adica de specificul directiei curentilor de aer in perioada de concursuri.

    • @George.T.
      @George.T. 2 года назад +7

      Desi toti zboara intre pct. A de lansare catre pct. B de sosire la crescatorie, putem linistit considera egale vitezele relative fata de aer ale porumbeilor care zboara cu vant din fata sau din spate, dar viteza absoluta (de deplasare) este diferita, asa incat diferenta de durata de zbor este de cateva ore, cum spuneam mai sus, ceea ce inseamna ca porumbelul care zboara cu vant din fata poate face pana la 2-300km in plus la un acelasi maraton de 800km sa zicem fata de unul care zboara cu vant din spate, aceasta distanta fiind distanta relativa dintre porumbel si aerul in care zboara si deci acea distanta care conteaza cand vorbim de efortul REAL facut de porumbel.

    • @vsh_8439
      @vsh_8439 2 года назад +3

      Am făcut efortul de a te citi dar nu ești în contradictoriu cu ce a fost prezentat.
      Oricum interesantă paralela

    • @George.T.
      @George.T. 2 года назад +6

      @@vsh_8439
      Mulțumesc pentru efort.
      P.S. Am și zis că sunt de acord cu concluziile și doar cu justificarea lor n-am cadrat eu întocmai... În rest, numai de bine!

    • @crescatorianicuman4069
      @crescatorianicuman4069 2 года назад +2

      Mulțumim George pentru efortul de a ne explica niște lucruri pe care nu mulți le știm sau cel puțin nu le înțelegem pe deplin! Mulțumim pentru cunoștiințele columbofile care le împărtășești cu noi! Mulți am văzut că așteaptă comentariile tale pe youtube cu nerăbdare!😇

    • @George.T.
      @George.T. 2 года назад +4

      ​@@crescatorianicuman4069 multumesc si eu, Nicu, pentru ca gasiti utile unele lucruri si va doresc mult succes tuturor, inclusiv d-lui Presedinte, chiar daca nu-l bucura mereu asa tare ce spun... 🙂...mna, eu scriu sincer, fara ipocrizie si fara partinire dar intr-o nota de bun simt, cred eu, de care ar trebui sa dam cu totii dovada! 😇

  • @yletdachnik
    @yletdachnik 2 года назад

    Спасибо большое за ценную информацию👍👍👍👍🤝

  • @tiberiusanghel1351
    @tiberiusanghel1351 2 года назад

    Va salut cu respect!!👋

  • @petrcevela3649
    @petrcevela3649 2 года назад

    Opravdu výborné a užitečné informace-děkuji!!

  • @vsh_8439
    @vsh_8439 2 года назад

    Salutare!
    Interesant.

  • @woodartcenter
    @woodartcenter 2 года назад

    /
    Amazing..valuable information
    I hope the series continues and is longer
    ❤❤
    .

  • @razvangames2685
    @razvangames2685 2 года назад

    Bună ziua domnule președinte

  • @Hani.1980-_
    @Hani.1980-_ 2 года назад

    👍🏻👍🏻👍🏻

  • @zoltanweisz7633
    @zoltanweisz7633 2 года назад +1

    Bună!
    Crescătorul, de la care eu am primit porumbeii mei , tine f. mult la aceasta metoda de selecție, zeci de ani a selectat și a păstrat porumbeii cu brat scurt și puternic. Și pe mine așa m-a învățat să fiu atent la acest aspect. Dar având în vedere situația din acest an m- a pus pe gânduri 🤔. Trebuie să-mi schimb porumbeii? Aici mă refer la faptul că anul acesta am avut doar 1-2 etape cu vânt din față , din din păcate 🤦. Daca și anul viitor va fi la fel, trebuie să mă gândesc la această întrebare mai serios☹️.
    Dar că sa vedem autenticitatea acestei teorii, ne putem uita pe clasamentul etapei de anul acesta de la Dresda 2, vânt puternic din fața și căldură. Și deasemenea etapa de Nemcice 2 de anul trecut, aceași condiții. Loc 2 lansare Nemcice 2 anul trecut, și loc 4 lansare Dresda 2 anul acesta sunt surori!
    Dar se pare că vor fi tot mai puține aceste etape. Inse ele ne arată adevărata valoare al unei crescătorii, după părerea mea!

  • @cristi.t4579
    @cristi.t4579 2 года назад

    Faceți un video cu și despre porumbeii de la domnul Csaba 😜

  • @brahimbarboza209
    @brahimbarboza209 2 года назад

    💖👍🌷

  • @eraldotocantins...3183
    @eraldotocantins...3183 2 года назад

    😲😲🖒🖒👏👏👏👏👏

  • @sumodvs17
    @sumodvs17 2 года назад

    ❤❤🕊

  • @petrcevela3649
    @petrcevela3649 2 года назад

    Ahoj zdravím a chci poděkovat za tvé videa-vždy se těším co nového se dozvím-rád se učím!!!Děkuji videa jsou super-diky

  • @prateekchaudhari9863
    @prateekchaudhari9863 2 года назад

    Sir I'm from India please help me. I'm not getting idea how to make a loft..

    • @MariusTunducPorumbei
      @MariusTunducPorumbei  2 года назад

      You can watch my older videos.

    • @prateekchaudhari9863
      @prateekchaudhari9863 2 года назад

      @@MariusTunducPorumbei Thank you sir please support me...

    • @George.T.
      @George.T. 2 года назад +1

      Hello Prateek, in order to build a new loft, you have to consider few conditions for the construction itself:
      1. The front have to be at south in order to offer much light to the pigeons; light is good for their health because helps to acquire D vitamine complex, kill bacterias and make to run the acarians and parasites from pigeond budies; of course, not entire loft should be under the sun light, in India being very hot most of the time, and pigeons need shadow to rest;
      2. Avoid the humidity and assure fresh air by building up ventilation windows at the frond loft, on the bottom side for air incoming and also inside the ceiling compartment for the air outgoing, but make sure the pigeon rests are not directly into the current;
      3. Avoid excesive heats by letting a space between the construction roof and compartment ceiling;
      4. Avoid the dust inside by placing the grills on the floor.
      If you do that at least, you will obtain a good loft at 99% success rate.

    • @prateekchaudhari9863
      @prateekchaudhari9863 2 года назад

      @@George.T. Thank you sir keep supporting me...

    • @onyionica7480
      @onyionica7480 2 года назад +1

      Va salut Domnul Marius! Si daca nu avem vant din nici’o parte.. cum trebuie sa fie?

  • @and_rei06iancu18
    @and_rei06iancu18 2 года назад

    Stima .

  • @rotarusebastian2502
    @rotarusebastian2502 Месяц назад

    Bos da și tu niște porumbei