emeğine sağlık kardeşim bu devre analizi konusunda anlatım yapan nadir türkçe kaynaksın ve çok güzel açıklayıcı bir anlatıma sahipsin sınavlarıma buradan çalıştım umarım sen ve ben emeğimizin karşılığını alırız .
Benim gibi yurtdışında okuyan veya Türkiye’de ingilizce eğitim alan/ ingilizcesini öğrenmek isteyenler için terimleri iki dilde aktarmanız çok faydalı, Videolar için teşekkürler. Türkçe olarak bu videoların internet kütüphanesinde bulunması çok önemli.
@@fratguc3401 Anladım kardeşim özel olarak sormak istediğin sorular varsa ve bana ulaşmak istiyorsan özel mesajdan söyleyebilirsin. Şuanda final döneminde biraz meşgulüm ama daha sonra yanıtlarım. RUclipsr/ Vlog olayına gelince ben işime bakıyorum valla o işler çok zaman alır :)
hocam merhaba, okulda düğümü 2 veya 2'den daha fazla devre elemanını bağlayan nokta olarak öğrendik, baktığım birkaç kaynakta aynı şeyi söylüyor. Müsait olduğunuzda düğümü neye göre karar vereceğimizi yazarsanız sevinirim, sağolun :)
iyi günler hocam anlatımlarınız için çok saolun size bir sorum olacak?Çözdüğünüz örnekleri nerden buluyorsunuz acaba bizim devre hocamızla aynı örnekleri kullanıyorsunuz merak ettim?
8 лет назад+1
Karışık kaynaklar kullanıyorum; Fundamentals of Electric Ciurcuits, Sadiku Engineering Circuit Analysis, Hayt Electric Circuits, Nilsson
Hocam ben bir şey sorucam ama. Kafam çok karıştı bir türlü doğrusu hangisi öğrenemedim. İki ya da daha fazla devre elemanının kesiştiği noktaya düğüm noktası deniyordu. Siz üç ya da daha fazla elemanın kesiştiği nokta demişsiniz. Ben anlayamadım yani.
+Batuhan Serdaroğlu yanlış söylüyor 2 veya daha fazla devre elemanının kesiştiği yere düğüm denir. Fakat 2 elemanın bağlanma noktasında düğüm analizi yapmak sana pek bi yarar sağlamıcağı için onu es geçmiş çünkü voltaj aynı kalıyor o düğüm noktasında voltaj kaynağıyla. Aslında 1 direnç ve voltaj kaynağı olan devrede 2 tane düğüm arasında düğüm analizi yapmış oluyosun farkında olmadan akım bulduğun zaman.
:D yanlışın var aga. :D mantıklı düşün demişin de dünyadaki tüm kaynaklarda 2 notanın birleşimi node kabul edilir. Ayrıca ek yeri nedir teknisyen terimi gibi en.wikipedia.org/wiki/Node_(circuits)
V2Ω=VA-2V değilde neden V2Ω=VA+2V ? neye göre +2v buldunuz orasını anlamadım videonun 16.15 saniyesini anlamadım ve yarın sınavım var acilen bir cevap verebilir misiniz ? videoda, eksi eksi iki yani artı iki diyorsunuz ?
Dostum selamlar, bir önceki videoda aynı şekilde yerleştirilmiş olan 30 volta -30 volt demiştin ama şimdi burada 5 volta -5 volt demiyorsun. Ben bu artı eksi olaylarını bir türlü anlayamıyorum.
@@turconnipotente o konu hakkında normalde karışıklık olmasın diye eksiden girildiğinde volt negatif artıdan girildiğinde volt pozitif alınıyor. Bende ilk ulan pilden pozitif akım çıkıyor bunlar niye negatif alıyor diye. sonradan çöze çöze anladık ki bir farkı yok 20 den 15 ile 5 ide cıkarsan sıfır 15 ile 5 ten 20 cıkarsanda sıfır. kısacası denklem cozme mantıgı oldugu ıcın fark etmez bence.
Dal kısmını yanlış anlatmışsınız. Dal herhangi bir devre elemanina denir. Yani şekilde 4 ohmluk direnç bir dal 5 V Luk gerilim kaynağı ayrı bir dal 2 Vluk gerilim kaynağı bir dal 2 ohmluk direnç bir dal 5 ohmluk direnç bir dal ve 1 Vluk gerilim kaynağı ayrı bir dal olmak üzere toplamda devrede 6 adet dal vardır
13:19 da ki olayı anlamadım hocam bize devreyi analiz etmemiz istenmiş devrede o noktada şase olmadığı halde şaşe koyarsak diyip ordan gerilim farkı nasıl abiliyorsunuz analiz edilmesi gereken devrede o noktada şase yok ki?
Lütfen cevap verin.DAL tanımında 2 düğüm arasındaki yol ve aynı akım diyorsunuz.Sonra tüm kol akımlarında x,y,z yazıyorsunuz.2 düğüm arasındaki akımlar eşitse mantıken bütün kolların akımları eşit olmaz mı?Çünkü gösterdiğinize göre 3 tane kol var.
9 лет назад+1
+Yasin YAVUZ İki düğümü birleştiren yola dal diyoruz. Bir dal üzerindeki akım ise o dal üzerinde her yerde sabittir. Yani demek istediğim düğümleri birleştiren dalların her birinden ayrı akım akar ama bu akımlar o dallar üzerinde sabittir, değişmez aynıdır. Yani her daldan aynı akım akmaz sadece her dalın içinden geçen akım o dal üzerinden her noktada aynıdır demek istedim. Haklısın biraz karışık olmuş açıklama, dikkatin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Mesh ve Loop farkli degilmi hocam?Mesh icerisinde baska kapali devre bulundurmamasi gerekir diye bir kac yerde yaziyor.Sizin sekilde uc tane cizdiniz..Ayrica node icin iki veya daha birlesenin birlestigi nokta diye yaziyor..Uc degil...Saygilar...
hocam emeğinize sağlık fakat bir sorum olacaktı eğer 1V luk gerilimin üstünde de bir direnç olsaydı i2 yi nasıl yazmamız gerekirdi? Sonuçta en sağdaki nod değerine 1V yazamayacktık. şimdiden teşekkürler
25:30 da söylediğiniz gibi kollara giden akım yönünü kendim seçtim ve sonucunda i1 = i2 + i3 şeklinde denklemini kurdum ardından i1 ; (5-Va)÷4, i2 ; (v-1)÷5, i3 ; (v+2)÷2 yaptım denklemi kurdum çözdüm Va değerini 1V buldum ancak sizde değer 0.5V çıkıyor yarın sınavım var inşallah geçerim 😅
Hocam sınavda hoca node gerilim adı altında 1-) Zero state response 2-) Zero input response 3-) Particular solution 4-) Homogeneous Solution diye 4 ayrı şey sormuş. Biraz baktım sizin öğrettiğinizle alakası yok. Ne yapmalıyım?
biraz geç oldu ama sizin hocanızın sorduğu konu rlc devreleri ve dif denklem kullanıyosun burda devre analizi yöntemleri anlatılıyo o konu ilerdeki videolarda var 22. videodan itibaren
+Mustafa Aksoy Bence hocanın yaptığında sorun yok , amper değerini bulmaya çalışmıyor mu zaten orda ? Sadece Voltun ampere nasıl döndüğünü algılayamadım. Birimlerde atladığım bi yer var sanırım.
+uur trk Hoca yanlışlıkla yazdı onu. İspatı; (video 18:59), 38 i3 = 47v-> Sol taraf yani i3 akımı ifade eder ve 38 de katsayısı. 38 değeri sağa bölüm geçti çünkü i3'ü bulmak için yalnız bırakıyoruz. Formül -> I = V/R. i3 = 47V / 38A = 1.23A
+Mustafa Aksoy hocam gıcıklık olsun diye üstelemiyorum yanlış anlama :D Anlamaya çalışıyorum sadece. Sağolasın ilgin içinde . Ama Formül: I= V/R demene rağmen i3 = 47V / 38A = 1.23A demişin. Dediğinin doğru olması için 47V / 38R olması gerekmez miydi ? Dediğine daha doğrusu anladığıma göre , V/A=A diyorsun.
+uur trk Yanlış yazmışım o kısmı. Denklemin en başında hatırlarsan , V5R = 1V -VA = 5*i2 yazmıştı. Burada V5R direncin üstündeki gerilim. Aynı zamanda 1V -VA da direncin gerilimi. V = I*R den 5*i2 de direncin gerilimi. 38*i3 = 47V yani buradaki katsayı direnci temsil ediyor. V5R = 1V -VA = 5*i2 bununla 38*i3 = 47V bunu arasındaki ilişki yani. Düzenlersek, 5 * i2 = 1V - VA 38* i3 = 47V
Batuhan Demirhan RUclipstaki oynatma hızını değiştirme seçeneği pek çok ders videosu için çok faydalı oluyor bilginize. Ben genelde 1.5 hızında izliyorum çok uygun oluyor.
hocam merhaba. düğüm tanımın da en az 3 eleman diyorsunuz ama nilsson rıedel elektrik devreleri kitabında ve prof. sınıfta acıkladığına göre düğüm ve temel düğüm diye ayrı iki kavram vardır. sizin tanımladığınız temel düğümdür. düğüm en az iki elemandan oluşur. eem giriş dersinden sayenizde geçtim. devre analizi dersinde de umarım öyle olur. teşekkürler :)
Gerçekten nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum... emeğinize sağlık. Harika bi anlatım !
Harika olmuş. Videoları devamlı izliyorum.
Hocam daha fazla örnek görebilsek çok güzel olur..emeğinize sağlık :)
emeğine sağlık kardeşim bu devre analizi konusunda anlatım yapan nadir türkçe kaynaksın ve çok güzel açıklayıcı bir anlatıma sahipsin sınavlarıma buradan çalıştım umarım sen ve ben emeğimizin karşılığını alırız .
Emeğinize sağlık, gerçekten böyle eğitimleri anadilimde detaylı öğrenmek benim için oldukça faydalı
Teşekkür ederim.
Sade ve anlaşılır bir anlatım. Emeğinize sağlık
Allah razı olsun senden ya. Üniversitedeki adı hoca olan kişilere hakkımı helal etmiyorum.
Günde 3 video izlemekle inşAllah yarın dersde programındaki konumumuza varacağım. Emeğinize sağlık, hocam. Teşekkür ederiz çok.
Hocam size çok teşekkür ediyorum gerçekten çok yararlı oluyor çalışmalarınızın devamını dilerim
Çok yararlandım. Teşekkür ederim.
Çok güzel anlatım, hocam ağzına sağlık.
30 dislike slaytçı proflar sanırım :)
:)fghghgjghjhjhjhjhg
Benim gibi yurtdışında okuyan veya Türkiye’de ingilizce eğitim alan/ ingilizcesini öğrenmek isteyenler için terimleri iki dilde aktarmanız çok faydalı, Videolar için teşekkürler. Türkçe olarak bu videoların internet kütüphanesinde bulunması çok önemli.
eğitimiz nedir ve nerede okuyorsunuz
@@fratguc3401 Kanada'da lisans öğrencisiyim neden sordunuz?
Yurtdışında lisansı merak ediyorum sadece.Hesapta vlog gormeyince sorayim dedim şaşırdım genelde hep bi yutubır olma olayı var ya :-)
@@fratguc3401 Anladım kardeşim özel olarak sormak istediğin sorular varsa ve bana ulaşmak istiyorsan özel mesajdan söyleyebilirsin. Şuanda final döneminde biraz meşgulüm ama daha sonra yanıtlarım. RUclipsr/ Vlog olayına gelince ben işime bakıyorum valla o işler çok zaman alır :)
Academic Endeavour RUclips'da mesajlaşabiliriz! 🎉 Beni arkadaş olarak ekleyin youtu.be/addme/Rp0T_PbFOGO0uXz6pq01DvPBGUnRtQ
çok güzel ve kaliteli bir anlatım şekli gerçekten
emekleriniz için sağ olun
Gerçekten sana minnettarım.
Çok güzel olmuş tebrik eder,başarılar dilerim hocam
TEşekkürler çok güzel anlatım.
EMEĞİNİZE SAĞLIK
Güzel anlatımınız için teşekkürler hocam
derste hocamız 3 veya daha fazla devre elemanının birleştiği noktaya essential node denir demişti. yani iki eleman arası da normal node oluyor.
Evet Nilsson and Riedel de de aynısı yazıyor Ayrıca iki gözü kapsayan yola da göz olarak tanımlamıyor sadece normal loop olarak tanımlıyor
cevap aynı zamanda 9/19 bilginize bu yuvarlanmış hali 22:12
Hocam çok güzel anlatmışsınız teşekkürler.
Hocam emeğinize sağlık yarım dönemde öğrenemediklerimi yarım saatte öğrettiniz teşekkürler :)
hocam çok iyi anlatıyosunuz video için teşekkürler
hocam iyi ki varsiniz thank you so much 💖💖💓💞💗💖💕💕💕💘💙🤎🤎🤍🤍🤍
emegine saglik hocam
çok verimli teşekkürler
Merhaba , Electric Circuits, Riedell N. kitabına göre 2 ve ya daha fazla elemanın birleştiği noktaya düğüm demiyor muyuz yanlış mıyım ?
Biraz geç olmuş ama görenlere faydası olur belki. Evet node 2 branchin birleşim noktası. Burada node diye bahsettiği şey essential node
Azerbaycanda da 3 ve ya daha fazla elemanın birleştiği noktaya düğün olduğu şeklinde öğretiliyor.
teşekkürler hocam ellerinize sağlık
arkadaslar hoca cok guzel anlatiyor ama 1.25 yapip izlerseniz sizin icin daha iyi olur tavsiyedir ^_^
1.50 daha makbule oluyor :D
hocam merhaba, okulda düğümü 2 veya 2'den daha fazla devre elemanını bağlayan nokta olarak öğrendik, baktığım birkaç kaynakta aynı şeyi söylüyor. Müsait olduğunuzda düğümü neye göre karar vereceğimizi yazarsanız sevinirim, sağolun :)
senin ben mektebini bombalıyım
Hocam çok güzel anlatıyorsunuz ya teşekkür ederim, bizim hocalar niye böyle anlatamıyor da dersi kabusa çeviriyor
çok teşekkürler
teşeküerler hocam
tesekkürler
Teşekkürler hocam.
Emeğine sağlık, herkesin anlayabilceği düzeyde, kavram kargaşı olmadan anlatmışsın teşekkür ederim.
teşşekürler
usta süpersin sınav öncesi çok iyi geldi
Gayet açıklayıcı olmuş. Teşekkürler
çok iyi be ytü mekatronikten selamlar
mükemmelsiniz hocam
iyi günler hocam anlatımlarınız için çok saolun size bir sorum olacak?Çözdüğünüz örnekleri nerden buluyorsunuz acaba bizim devre hocamızla aynı örnekleri kullanıyorsunuz merak ettim?
Karışık kaynaklar kullanıyorum;
Fundamentals of Electric Ciurcuits, Sadiku
Engineering Circuit Analysis, Hayt
Electric Circuits, Nilsson
eline sağlık hocam
Merhaba hocam opamptan sonraki konu olan durum denklemleri videosu var mı yoksa önerebileceğiniz kaynak var mı? Teşekkürler
hocam hepimize electiric circuit dersini verdirecek olan sensin eyvallah😅🙂
daha fazla örnek çözümlerinizi görebilir miyiz @emin üçer
teşekkürler
Hocam 2 dallı düğüm analizi yapmışsınız bizim hoca biraz kıl en az 3 dal veriyor 3 dallı analiz nasıl yapılacak çözemiyoruz maduruz :(
eline emeğine sağlık hocamm
Hocam videoları paylaşalı bayağı vakit olmuş ama yine de sorayım, konuları pekiştirmek için soru çözebileceğimiz önerdiğiniz bir kaynak var mı acaba?
Hocam ben bir şey sorucam ama. Kafam çok karıştı bir türlü doğrusu hangisi öğrenemedim. İki ya da daha fazla devre elemanının kesiştiği noktaya düğüm noktası deniyordu. Siz üç ya da daha fazla elemanın kesiştiği nokta demişsiniz. Ben anlayamadım yani.
+Batuhan Serdaroğlu yanlış söylüyor 2 veya daha fazla devre elemanının kesiştiği yere düğüm denir. Fakat 2 elemanın bağlanma noktasında düğüm analizi yapmak sana pek bi yarar sağlamıcağı için onu es geçmiş çünkü voltaj aynı kalıyor o düğüm noktasında voltaj kaynağıyla. Aslında 1 direnç ve voltaj kaynağı olan devrede 2 tane düğüm arasında düğüm analizi yapmış oluyosun farkında olmadan akım bulduğun zaman.
senin demene göre 2 noktanın kesiştiği yer ek yeri olur az mantıklı düşün bakalım 3 noktanın kesiştii yerdir düğüm noktası
:D yanlışın var aga. :D mantıklı düşün demişin de dünyadaki tüm kaynaklarda 2 notanın birleşimi node kabul edilir. Ayrıca ek yeri nedir teknisyen terimi gibi
en.wikipedia.org/wiki/Node_(circuits)
teknisyen terimi gibi diyor yavşağa bak mühendis oldu ya kendini adam sanmaya başlamış.
2 noktanın kesiştiği yere "node", 3 noktanın kesiştiği yere "essential node" denir. Devre analizlerinde de "essential node"lar hesaba katılır.
V2Ω=VA-2V değilde neden V2Ω=VA+2V ? neye göre +2v buldunuz orasını anlamadım videonun 16.15 saniyesini anlamadım ve yarın sınavım var acilen bir cevap verebilir misiniz ? videoda, eksi eksi iki yani artı iki diyorsunuz ?
20:46 Hocamız tuttuğu takımı belli etmiş :)
Dostum selamlar, bir önceki videoda aynı şekilde yerleştirilmiş olan 30 volta -30 volt demiştin ama şimdi burada 5 volta -5 volt demiyorsun. Ben bu artı eksi olaylarını bir türlü anlayamıyorum.
Sanırım bazen yanlışlık oluyor o konuda, benim de kafamı karıştırıyor
@@turconnipotente o konu hakkında normalde karışıklık olmasın diye eksiden girildiğinde volt negatif artıdan girildiğinde volt pozitif alınıyor. Bende ilk ulan pilden pozitif akım çıkıyor bunlar niye negatif alıyor diye. sonradan çöze çöze anladık ki bir farkı yok 20 den 15 ile 5 ide cıkarsan sıfır 15 ile 5 ten 20 cıkarsanda sıfır. kısacası denklem cozme mantıgı oldugu ıcın fark etmez bence.
@@ogulcankaraca2466 sağ ol dostum👍🏼
Dal kısmını yanlış anlatmışsınız. Dal herhangi bir devre elemanina denir. Yani şekilde 4 ohmluk direnç bir dal 5 V Luk gerilim kaynağı ayrı bir dal 2 Vluk gerilim kaynağı bir dal 2 ohmluk direnç bir dal 5 ohmluk direnç bir dal ve 1 Vluk gerilim kaynağı ayrı bir dal olmak üzere toplamda devrede 6 adet dal vardır
13:19 da ki olayı anlamadım hocam bize devreyi analiz etmemiz istenmiş devrede o noktada şase olmadığı halde şaşe koyarsak diyip ordan gerilim farkı nasıl abiliyorsunuz analiz edilmesi gereken devrede o noktada şase yok ki?
Lütfen cevap verin.DAL tanımında 2 düğüm arasındaki yol ve aynı akım diyorsunuz.Sonra tüm kol akımlarında x,y,z yazıyorsunuz.2 düğüm arasındaki akımlar eşitse mantıken bütün kolların akımları eşit olmaz mı?Çünkü gösterdiğinize göre 3 tane kol var.
+Yasin YAVUZ İki düğümü birleştiren yola dal diyoruz. Bir dal üzerindeki akım ise o dal üzerinde her yerde sabittir. Yani demek istediğim düğümleri birleştiren dalların her birinden ayrı akım akar ama bu akımlar o dallar üzerinde sabittir, değişmez aynıdır. Yani her daldan aynı akım akmaz sadece her dalın içinden geçen akım o dal üzerinden her noktada aynıdır demek istedim. Haklısın biraz karışık olmuş açıklama, dikkatin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Çok kralsınız :D ders için teşekkürler
Merhaba hocam
çevre akımları yöntemi kaçıncı videonuz ?
Mesh ve Loop farkli degilmi hocam?Mesh icerisinde baska kapali devre bulundurmamasi gerekir diye bir kac yerde yaziyor.Sizin sekilde uc tane cizdiniz..Ayrica node icin iki veya daha birlesenin birlestigi nokta diye yaziyor..Uc degil...Saygilar...
hocam emeğinize sağlık fakat bir sorum olacaktı eğer 1V luk gerilimin üstünde de bir direnç olsaydı i2 yi nasıl yazmamız gerekirdi? Sonuçta en sağdaki nod değerine 1V yazamayacktık. şimdiden teşekkürler
25:30 da söylediğiniz gibi kollara giden akım yönünü kendim seçtim ve sonucunda i1 = i2 + i3 şeklinde denklemini kurdum ardından i1 ; (5-Va)÷4, i2 ; (v-1)÷5, i3 ; (v+2)÷2 yaptım denklemi kurdum çözdüm Va değerini 1V buldum ancak sizde değer 0.5V çıkıyor yarın sınavım var inşallah geçerim 😅
Teşekkürler hocam çok güzel ve ayrıntılı anlatmışsınız Allah razı olsun
Hocam çok iyi anlatıyorsunuz.Teşekkürü bir borç bilirim...
Kullandığınız terimleri arada sırada İngilizce'sinin de söyler misin? karıştırıyorum sürekli 😅
Hocam elinize sağlık inanılmaz güzel ve verimli bir video olmuş.
Çok teşekkür ederim emeklerinizden dolayı :)
hocam node 2 veya daha fazla elemanı bağlayan nokta değil mi ya ?
👍
Hocam sınavda hoca node gerilim adı altında
1-) Zero state response
2-) Zero input response
3-) Particular solution
4-) Homogeneous Solution
diye 4 ayrı şey sormuş. Biraz baktım sizin öğrettiğinizle alakası yok. Ne yapmalıyım?
biraz geç oldu ama sizin hocanızın sorduğu konu rlc devreleri ve dif denklem kullanıyosun burda devre analizi yöntemleri anlatılıyo o konu ilerdeki videolarda var 22. videodan itibaren
hocam çevre analizden yaptım. Niye akımlar aynı sonucu vermedi
(düğüm gerilimden yaptım ondan yana sorun yok)
Teşekkürler. Allah razı olsun
Kardeş dal tanımı yaparken yanlış yapıyorsun. 5v üreteç ayrı bir dal 4 ohm direnç ayrı bir daldır. Yani her devre elemanı bir daldır.
22:33 de basliyor
adamsin
benim bi devrem var 4 düğüm noktası var nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Abi ayıptır sorması biz ingilizce elektrik elektronik mühendisliğinden mezun olduktan sonra asgari ücret mi alacağız :D
21:05 38i3=47V ---> 38i3=47A Voltun birden ampere dönüşme mantığı nedir ?
+uur trk Hocamız yanlış yazmış , siz 47V kabul edin.
+Mustafa Aksoy Bence hocanın yaptığında sorun yok , amper değerini bulmaya çalışmıyor mu zaten orda ? Sadece Voltun ampere nasıl döndüğünü algılayamadım. Birimlerde atladığım bi yer var sanırım.
+uur trk Hoca yanlışlıkla yazdı onu. İspatı; (video 18:59),
38 i3 = 47v-> Sol taraf yani i3 akımı ifade eder ve 38 de katsayısı. 38 değeri sağa bölüm geçti çünkü i3'ü bulmak için yalnız bırakıyoruz.
Formül -> I = V/R.
i3 = 47V / 38A = 1.23A
+Mustafa Aksoy hocam gıcıklık olsun diye üstelemiyorum yanlış anlama :D Anlamaya çalışıyorum sadece. Sağolasın ilgin içinde . Ama Formül: I= V/R demene rağmen i3 = 47V / 38A = 1.23A demişin. Dediğinin doğru olması için 47V / 38R olması gerekmez miydi ? Dediğine daha doğrusu anladığıma göre , V/A=A diyorsun.
+uur trk Yanlış yazmışım o kısmı.
Denklemin en başında hatırlarsan , V5R = 1V -VA = 5*i2 yazmıştı.
Burada V5R direncin üstündeki gerilim.
Aynı zamanda 1V -VA da direncin gerilimi.
V = I*R den 5*i2 de direncin gerilimi.
38*i3 = 47V yani buradaki katsayı direnci temsil ediyor.
V5R = 1V -VA = 5*i2 bununla 38*i3 = 47V bunu arasındaki ilişki yani.
Düzenlersek,
5 * i2 = 1V - VA
38* i3 = 47V
Emeğinize sağlık hocam .. Teşekkür ederim
emin bey biraz hızlanırsak herşey daha yolunda olabilir, iyi günler
Batuhan Demirhan RUclipstaki oynatma hızını değiştirme seçeneği pek çok ders videosu için çok faydalı oluyor bilginize. Ben genelde 1.5 hızında izliyorum çok uygun oluyor.
Hocam gerçekten çok iyisiniz emeğinize sağlık. GTÜ'den selamlar :D
Allah razı olsun hocam faydalı bir anlatım olmuş
hocam sorum olacak acaba neden -2v olarak alıyoruz anlamadım yardımcı olurmusunuz
Referans noktasından yukarı doğru çıkarken akım yönünün üretecin + kutbundan girip - kutbundan çıktığı düşünüldüğü için -2V alındı.
Ben de bunu anlamamıştım (kardeşim doğdu yes) .
Allah tuttuğunuzu altın etsin hocam, yarım saatte öğrettiğiniz olayı 2 aydır öğrenememiştim.
keşke baştan beri burayı izleseydim ya elektronik derslerimdeki işlem yanlışlarından tüm bildiklerimi unutup duruyorum amk
Hocam ellerinize , emeklerinize sağlık , çok başarılı bi çalışma olmuş :)
payda nereye gitti?
ben neden va yı 1 buluyorum
(v-5/4) + (v+2/2) + (v-1/5)=0
işlem hatası yapmışım :( pardon
bende 1 buluyorum aynı hatayı mı yapıyoruz :D
hocam merhaba. düğüm tanımın da en az 3 eleman diyorsunuz ama nilsson rıedel elektrik devreleri kitabında ve prof. sınıfta acıkladığına göre düğüm ve temel düğüm diye ayrı iki kavram vardır. sizin tanımladığınız temel düğümdür. düğüm en az iki elemandan oluşur. eem giriş dersinden sayenizde geçtim. devre analizi dersinde de umarım öyle olur. teşekkürler :)
emeğinize sağlık güzel anlatmışsınız fakat ağzınızı şapırdatmadan anlatsanız sinir krizi geçirmeden izlerdik
02:34 hocam kulağıma niye öksürdünüz
5v- va neden yaptık hocam orayı tam anlayamadım
4 ohmluk direnç üzerine düşen gerilimi kirchoff gerilim kanunundan buldu. giren gerilim 5v, çıkan gerilim va.
hocam düğüm, 2 veya daha fazla elemanın birleşim noktası olması lazım yanlış mı biliyorum
i1 ve i2 nin toplamı i3 etmiyor bi yanlışlık yok mu
Olmuyor çünkü i1ve i2 giriş i3 ise çıkışdır.
hocam yanlış yapmışsınız bir çözümü
teşekkürler :)
Emin hocam,üniversitedeki hocam düğümü aynı potansiyele sahip noktalar olarak tanımlamıştı.Bunu açıklayabilir misiniz lütfen.
matlab kullansana kardes