Samenvatting Vitesse O18 - Sparta O18 zaterdag 17 december 2022

• Опубликовано: 30 сен 2024
  • Vitesse en Sparta speelde vandaag hun laatste wedstrijd van 2022. Voor Sparta stond er nog veel op het spel. Bij een goed resultaat kon zij als nr. 2 van de poule promoveren naar de hoogste divisie. Vitesse speelde voor plek 3.
    Sparta had het betere van het spel en had via een hoekschop al snel kunnen scoren via Max de Ligt. Hij kopte over. Sparta bleef de aanval zoeken en was een paar keer dicht bij het doelpunt maar het was Vitesse die via een omschakeling de score openende. Helaas werd de goal ten onrechte afgevlagd, terwijl de spits én niet buitenspel stond én van eigen helft startte. Kort erna scoorde Vitesse wel de 1-0 en die was wel buitenspel. Doelpuntenmaker was Senna Westerveld.
    De tweede helft deed Sparta er een tandje boven op. Aanval op aanval volgde en uiteindelijk werd er vanuit een onterecht gegeven hoekschop de 1-1 gemaakt. Ook hier werd na afloop flink over nagepraat: was de bal wel of niet over de lijn maar vanuit alle hoeken en standen kan wel opgemaakt worden dat de bal achter de lijn was. Doelpuntenmaker was Dano Lourens.
    Sparta ging ook voor de 1-2 maar spits Jesse Bal had het vizier vandaag niet op scherp. Vitesse claimde in blessuretijd nog een penalty na hands van de verdediger van Sparta maar de scheidsrechter vond het wel prima zo en floot af. Hiermee promoveert Sparta naar de hoogste poule samen met de nr. 1 FC Utrecht dat al eerder de promotie had veilig gesteld.