LLIRIA: La Llíria Medieval

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 мар 2010
  • Es tracta d'un itinerari cultural que recorre cronològicament els principals jaciments arqueològics i monuments arquitectònics del nucli urbà.
    Es recorre l'Edeta romana i es visiten els Mausoleus, antiga necròpolis del segle I, i el Santuari Oracular de Mura, enorme complex de 3.600m2 compost per un temple romà on es consultava l'oracle i unes termes dobles, masculines i femenines, de tipus pompeià.
    Es passeja per la Vila medieval i es visita el Forn de la Vila, antic forn de coure pa; els Banys Àrabs, antic hammam musulmà; la Muralla Medieval; les pintures murals de l'església del Bon Pastor, I l'església de la Sang, un dels millors exemples d'arquitectura de conquista, amb elements de transició del romànic al gòtic i teginat mudèjar policromat, declarada monument nacional i BIC.
    Des de la plaça Major es visita la Llíria del Renaixement i del Barroc a través de Ca la Vila, un dels més significatius palaus renaixentistes valencians que va acollir les institucions civils en època foral i que és l'actual seu de l'Ajuntament de Llíria, i església de l'Assumpció, la façana de la qual és obra de Tomàs Leonard i Raimundo Capuz i és un dels millors exemples arquitectònics del barroc valencià.
    --------------------
    Se trata de un itinerario cultural que recorre cronológicamente los principales yacimientos arqueológicos y monumentos arquitectónicos del núcleo urbano.
    Se recorre la Edeta Romana y se visitan los Mausoleos, antigua necrópolis del siglo I, y el Santuario Oracular de Mura, enorme complejo de 3600m2 compuesto de por un templo romano donde se consultaba el oráculo y unas termas dobles, masculinas y femeninas, de tipo pompeyano.
    Se pasea por la Vila Medieval y se visita el Forn de la Vila, antiguo horno de "pan cocer"; los Baños Árabes, antiguo hammam musulmán; la Muralla Medieval; las pinturas murales de la Iglesia del Bon Pastor; y la Iglesia de la Sangre, uno de los mejores ejemplos de arquitectura de conquista, con elementos de transición del románico al gótico y artesonado mudéjar policromado, declarada monumento nacional y BIC.
    Desde la plaza Mayor, se visita La Llíria del Renacimento y del Barroco a través de Ca la Vila; uno de los más significativos palacios renacentistas valencianos que acogió a las instituciones civiles en época foral y que es la actual sede del Ayuntamiento de Llíria; y la Iglesia de la Asunción, cuya fachada-retablo obra de Tomàs Leonard y Raimund Capuz y que es uno de los mejores ejemplos arquitectónicos del barroco valenciano.

Комментарии •