Ayetel Kursi Ezberlemek için tekrarlı ve Anlamı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • AYETEL KÜRSİ'NİN FAZİLETLERİ NELERDİR?
    Hz. Peygamber (s.a.s.), her şeyin şerrinden Allah’a sığınarak sürekli Felâk ve Nâs sûreleri ile Âyete’l-kürsî’yi okumuştur. Resûlullah’ın(s.a.s.) nazar değmesine karşı Âyete’l-Kürsî ile İhlas ve Muavvizeteyn (Felâk, Nâs) sûrelerini okuduğu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği; bunlardan kurtulmak için ayrıca doğrudan Allah Teâlâ’ya yakardığı rivayet edilmektedir.
    Namazlardan sonra ‘Ayetü’l-kürsî’yi okumak menduptur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), ‘Ayetü’l-kürsî’yi özellikle yatmadan önce ve namazlardan sonra okumuş ve müslümanlara okumalarını öğütlemiştir.
    Bakara suresinin 255. ayeti, içinde Allah’ın kürsüsü zikredildiği için “Âyetü’l-kürsî” adıyla anılmaktadır.
    “Kürsü”, Allah’ın kudret ve azameti, O’nun her şeyi kapsayan ilmi demektir. Âyette, Allah Teâlâ kendi zatının çok veciz bir tanımını yapmaktadır. Kitab-ı Mukaddes’te yanlış ve tahrif edilmiş bir biçimde anlatılan Allah, burada nasıl ise öyle tarif edilmektedir. O, yerde, gökte ve ikisi arasında olan her şeyin sahibi ve mâlikidir. Hiç kimse hâkimiyetinde, otoritesinde, mülkünde ve yönetiminde O’na ortak değildir. Hiçbir şey O’na rakip ve eş olamaz. O, mutlak ilim ve irade sahibidir. O’na hiçbir varlık güç yetiremez. O, bütün evrenin
    sahibi, yöneticisi ve hâkimidir.

Комментарии • 2

  • @svdaltn5935
    @svdaltn5935 4 года назад

    En etkili dualardan bi tanesi 😁😌😌👍

  • @bulentbingol1227
    @bulentbingol1227 4 года назад

    Neden bismillahirrahmanirrahim demiyor