PARTAJUL bunurilor dobândite de soți în timpul căsătoriei

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024
  • Partajul bunurilor obținute de soți în timpul căsătoriei are loc de cele mai deseori cu ocazia desfacerii căsătoriei, chiar dacă împărţirea bunurilor proprietate a soţilor poate fi făcută și în timpul căsătoriei.
    Soții pot alege unde să urmeze procedura de partaj și anume la notar sau în instanța de judecată.
    Discutăm despre proceduri, acte și bineînțeles primiți recomandarea noastră despre cea mai eficientă modalitate de partaj a bunurilor obținute de soți în timpul căsătoriei.
    Dacă aveți întrebări la acest subiect, le așteptăm în comentarii!

Комментарии • 9

  • @ionelacucu7142
    @ionelacucu7142 11 месяцев назад +1

    Buna seara.Daca in timpul casatoriei eu ca si sotie am contribuit cu banii la cumpararea unor locuinte in totalitate putand dovedii asta (lucrand in strainatate si el avand salariu din tara).Cum se face departajarea bunurilor sotul doreste 50% si eu 50% ,mie Nu mi se pare normal putand dovedii ca Nu a contribuit financiar doar avand grija de copil si implicanduse in aducerea oameni lor pt renovarea locuintelor .Cum revine in % pt ambii sotii.
    Pensie alimentara pt copil 16 ani este de 25% din salariu din strainatate.?

    • @avocatoglindacristina
      @avocatoglindacristina  11 месяцев назад

      Buna ziua, în situația în care bunurile sunt procurate în cadrul căsătoriei regimul juridic ce se aplică acestor bunuri este regimul proprietății comune în devălmășie și respectiv fiecare soț are dreptul la 1/2 cota parte din bunurile respective, indiferent de contribuția fiecarui soț. Pot fi partajate bunurile după altă modalitate dacă este încheiat între soți un contract matrimonial, respectiv potrivit înțelegerii din contractul matrimonial.

  • @alecuba9207
    @alecuba9207 10 месяцев назад +1

    Salut.
    Care este solutia daca unul dintre soti cere partajul unnui imobil care este in curs de dibandire in Baza unui contract de intretinere pe viata?

    • @avocatoglindacristina
      @avocatoglindacristina  10 месяцев назад

      Bună ziua, trebuie să specificați ce aveti in vedere cind spuneti “in curs de dobindire”, dacă situația este în felul următor - sotii au avut un bun imobil comun, dupa au decis să-l înstrăineze în baza unui contract de înstrăinare cu conditia intretinerii pe viata. Dacă este efectuată înregistrarea in Registrul bunurilor imobile a acestui contract. Proprietarul bunului este considerat dobinditorul care trebuie sa ofere intretinere in baza contractului semnat. Daca unul din soti isi doreste acum partajul acestui bun, se va putea purcede la partaj, doar dupa rezolutionarea contractului de instrainare cu conditia intretinerii pe viata. Deci pentru a fi partajat bunul trebuie mai intii sa ajunga inapoi in patrimoniul comun al soților.

  • @luminitasodringa8545
    @luminitasodringa8545 Год назад +2

    Buna seara ! Va rog să-mi spuneți ce trebuie sa fac in situația mea. Eu sunt divorțata de soțul meu din anul 2003. Noi am fost de acord sa nu facem partajul bunurilor deoarece avem doi copii. Acum doua săptămâni, fostul meu soț a decedat. Ce trebuie sa fac in această situație, având în vedere că nu am făcut partajul? Mulțumesc!

    • @avocatoglindacristina
      @avocatoglindacristina  Год назад

      Bună ziua, deja vă recomandăm partajul să-l efectuați după acceptarea moștenirii de către moștenitori. Încercați amiabil cu moștenitorul/moștenitorii să ajungeți la o formulă de partaj, în caz de litigiu prin intermediul instanței de judecată se va efectua

    • @VA-qc6ty
      @VA-qc6ty Год назад +1

      Buna ziua!
      Ma puteti ajuta cu un raspuns la o întrebare ?
      Problema mea este ca,am construit pe propietatea socrilor mei(fata acte, dar cu acordul lor verbal)in 2005 .iar acum socrii vor sa ne dea afara din locuință.
      Am 2 copii, dintre care unul minor.cu dosar CES .in clasa a 6.sunt casatorita legal cu fiul lor (al socrilor mei)din 1999.
      INTREBARE !
      CE POT FACE SA RAMAN IN CONSTRUCTIA FACUTA DE SOTUL MEU IMPEUNA CU MINE.?
      MULTUMESC!

    • @iozefinav2383
      @iozefinav2383 9 дней назад

      ​@@VA-qc6tyDaca nu aveti acte pe teren si pe casa , acestea fiind pe numele socrilor , aveti doar un drept de creanta , daca aveti bonuri ,chitante , ca ati investit in curtea socrilor . Doar in instanta va puteti recupera banii investiti . Doar un avocat care va analiza actele va poate sa un raspuns corect . Pe al cui nume a fost construita casa ?? Terenul presupun ca este pe numele socrilor . Daca ambii sunt in viata ,la fel si sotul poate doar sa ceara recuperarea investitiilor ,daca casa nu este penumele lui.

  • @gavrilassconstantin2952
    @gavrilassconstantin2952 11 месяцев назад

    Pai fosta a bagat investit bani in actiuni la Kent ,eu nu am baut nu am fumat ,nu am fost la femei ,asta cum se face
    Mai sunt care trag cu ghebul si prostul sta la pacanele sau invers cum fu la mine
    Eu am avut scule profesionale in valoare de vreo 50000 de lei ,si am cumparat acelasi scule dar fuck ,si le am inlocuit ,merg si alea dar alea mor ajuns 7000 lei ,apoi i le las ei pa tăte si Dumnezeu so ajute