Yasin Bey çok verimli bir ay olmuş, teşekkür ederiz paylaşımınız için. Ermeni gözünden bakılarak yazılmış kitap için ne kadar güzel söylediniz, ben yargılamadan okuyorum diye 🙏 Herhangi bir konuya bakarken hepimizin bakması gereken pencere tam da bu, ağzınıza sağlık.
Ben teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Bence kitap okumanın asıl mantığı budur zaten. Farklı bir düşünce ile tanışmak yada yeni bir düşünce ile tanışmak. Ben çok severim karşılaştırmalı okumayı. Herkesin penceresinden bakmayı.
Hasan Cemal, Ermenilerin başına gelenlerden sorumlu tutulan üç paşadan biri olan Cemal Paşa'nın torunu, biliyorsunuzdur muhtemelen. Kendisinin, Ermeni Soykırımı isimli bir kitabı var, benim için ufuk açıcı olmuştu, okumanızı öneririm. Benim de uzun zamandır okuduklarım içinde en etkilendiğim kitap, Jaguar'dan Soğuk Deri. Etkisini, duygusunu uzun süre muhafaza ettim. Filmi de var ama kitabını öneririm. Iyi okumalar.
Şibumi ve Algernon'a Çiçekler'i okumuştum. Her ikisi de güzeldi. Şibumi'de sizin sıkıldığınız yer herkes için aynı , ben de sıkılmıştım orada. Ama bu Go oyununu pek anlamadım. Oya Baydar'dan ise Erguvan Kapısı ile Sıcak Külleri Kaldı'yı okumuştum. Erguvan Kapısı daha akıcıydı ve güzeldi. Yalnız, okuyacak olursanız Sıcak Külleri Kaldı'yı önce okuyun çünkü Erguvan Kapısı'nın hikayesi ondan sonra gelişen olayları anlatıyor. Sıcak Külleri Kaldı'da bir annenin geçmişine gidip hatıralarla, duygularını anımsayarak, bazen sayıklayarak eskiden olmuş olaylar yavaş yavaş açılıyor. Bazen hastalıklı, sanki ateşli birinin hezeyanlarını, aklından geçenleri okuyoruz. Oldukça tutkulu bir aşk hikayesi.. (Ama biraz sıkılmıştım okurken) Erguvan Kapısı'nda ise o kadının aşık olduğu adamdan olan oğlunun ölümü sonrası gelişen olaylar var; ama arka planda 90 lı yıllarda yaşanan siyasal olayları okuyoruz. Çok daha iyiydi, hızlı akan bir kurgusu vardı.
Aynen ya neydi öyle, nasıl bir mağra tasviriydi bitmek bilmedi. Oya Baydar Sıcak Küller kaldı'yı okuyacağım ve sıraya aldım. Ben beğendim genel anlamda. Bu kitapta konu biraz karamsardı o kadar.Ben severim insanların ruh halini okumayı yada kafa seslerin. O zaman ikisini de okumak lazım anladığım kadarıyla. Çok tşk ederim zaman ayırdığınız ve paylaştığınız için her zaman olduğu gibi.
Teşekkürler paylasiminiz icin. Travenian nedense daha cok Sibumiyle tanınıyor ama Katyanin yazi benim favorim! Infazcida güzeldi... Bu aralar Kumdan Yüreği okuyorum ilk Aldulrazak Gurnah kitabım ve devamı gelecek sanki cok akici ve göçmenlikte insan psikolojisini harika yanistmis 👍
Evet herkes Şibumi ile tanıyor yazarı. İsmi güzel ve ilgi uyandırıcı olduğu için sanırım. Ben Katya'nın Yazını daha beğeneceğimi düşünüyorum. Gunnah Bey nobel alınca her yerde bi patlama oldu kitaplarında. Ben hala hiç okumadım. Sanırım böyle durumlarda şstemsizce geri duruyorum yazarlardan. Çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Algernon’a Çiçekler, Şibumi beğenerek okuduğum romanlar. Oya Baydar romanlarını da beğenirim. Paylaşım ve yorumlarınız her zamanki gibi değerli ve ufuk açıcı. Yorumlarında öneride bulunan kitap dostlarına ve size teşekkür ederim. Aralık ayı için keyifli okumalar.
Selamlar Yasin hocam, guzel bir ay olmus, bazi yazarlarla ilk defa tanismak da keyifli oluyor. Yeni kalemler, yeni tarzlar tanimis oluyorsunuz. Ben de az bilinen yazarlara, daha once okumadigim yazarlara veya butik yayinevlerine aylik okumalarimda yer vermeye calisiyorum. Sizin kadar hacimli olmasa da benim bu ay okuduklarim ve puanlarim soyle (6 kitap, 1100 sayfa): 1. Baragan'ın Devedikenleri, Panait İstrati (8/10 - Romanya'nın 1900'lerin basındaki köylülerini ve fakir insanlarını çok çarpıcı anlatmış) 2. Rougon'ların Yükselişi, Emile Zola (9/10 - Rougon Macquart serisini baştan başladım okumaya, muthiş keyifli) 3. Emanet Çocuk, Claire Keegan (10/10 - sade, olaysız bir kitap ama bitirdikten sonra aklıma geldikçe hüzünleniyorum) 4. Yüzen Şehir, Jules Verne (8/10 - Jules Verne ve Jack London'in tüm kitaplarini okumaya çalışıyorum) 5. Zübük, Aziz Nesin (9/10 - yani bu kitabı okurken günğmğzde bile birçok şeyin değişmediğine şahit oldum) 6.Vagon, Sibel Şenarici Öksüm (7/10 - yazarin ilk kitabıymış, hizlıca bitti, beğendim)
Mustafa Hocam bu mecrada en çok sizinle kitap anlayışımız ve tarzımız uyuyor diye düşünüyorum. Cünkü mutlaka listenizde okuduğum kitaplar ve yada bekleyenler denk geliyor. 1 numarayı bende okudum. 2. numarayı da Germinal'i okuduktan sonra okumuştum bende , baştan başlamak için. Oldukça etkileyeciydi seri. Cevirisi olmayan bir kitap var 6. olması lazım orda kaldım ben. Ekselansları Eugene Rougon.Baskısı çıkarsa devam edeceğim.En sevdiğim yazar. Sadece 6 numarayı duymadım. Çok tşk ederim hocam her zaman gibi paylaştığın ve katkı sunduğun için.
@@halfe76 romanı sevmeme değil anlayamama ve konunun içine girememe duygusu diyebilirim. Bunu uygun bir zamanda okumamış olmama da bağlayabilirim. Biraz kopuk kopuk okudum. Aslında okumayı çok istediğim bir romandı, beklentim de yüksekti sanırım. Filmi ve romanı olan eserlerde genelde birini tercih ederim. Bunda romana giremediğim için sonrasında filmi izledim. Bazı konular filmde hızlı romanda sindirilerek anlatılmış olsa da filmin daha etkisinde kaldım.
@@oznurgur8931 Evet Thomas Hardy'nin böyle bir durumu var. Her şeyi çok fazla dağıtıp finalde bir araya getirmeye çalışıyor. Tüm kitapları böyle. Bu kitabını sevmiş olsaydınız eğer okumadıysanız size Adsız Sansız Bir Jude'yi önerirdim. Çok etkilemişti beni.
Sevdiğim yazarları, kitapları okumuşsunuz hep. Paul Auster'in tuğla kitabı 4321 benim de aklımda ama 2024'te sıra gelir mi bilmem. Yazarların külliyatına doğru yerden başlamak çok önemli gerçekten. Julio Cortazar için aynısını yaşadım. Hayvan Hikayelerinden sonra bir daha okumam dedim ama güvendiğim arkadaşlar önce edebiyat anlayışını kavra deyince edebiyat derslerini okumaya karar verdim. Calvino benim bu yıl kitapları ile tanışmak isteyip bir türlü ele alamadığım yazarlardan. Önerdiğiniz gizem/suç/gerilim kitaplarını not alıyorum mutlaka, isabetli seçimler yapıyorsunuz. Ben uzak kaldım bu türlerden biraz. Aralık ayının da verimli geçmesini dilerim. Selam ederim ailenize.
Jolio Cortazar'ın resimli kitapları var aklımda. Kapağında resmi olan. Bu yıl Güney Amerika okuyacağım daha çok. Ben de ilgiyle takip ediyorum paylaştığınız kitapları. Bu ay yarım bırakmadınız sanırım. Çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Ruhlar Evi, Kaderin Kızı ve Sararmış Bir Fotoğraf Isabel Allende’nin 18’inci yüzyılın sonlarıyla 20’nci yüzyılın başı arasında 130 yıllık bir dönemde bir aileyi anlatan üçlemesinin kitapları, devam edin.@@halfe76
Ruhlar Evi benim de listemde, keşke kampanya zamanında bu paylaşımı yapsaydınız :) öne çekeceğim. Güneşteki Adamlar ve Tanturalı Kadın Kitaplarını tavsiye ederim, çok etkilendiğim kitaplardı.
İki kitabıda ve yazarıda ilk defa duydum doğruyu söylemek gerekirse. Şimdi biraz baktım ikisinide. Filistin meselesine eğilmiş sanırım yazarlar. İkisinide aldım kabul ettim. Tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Çok güzel kitaplar okumuşsunuz. Ay Sarayı'nı ben de çok sevmiştim. Sunay Akın ve Aziz Nesin gözbebeğimiz... Romain Gary'den yanlış başlangıç olmuş gerçekten, "Onca Yoksulluk Varken"i çok severseniz bence. Benim Kasım'da en sevdiklerim Emma Reyes'ten "Dünyaya Açılan Kapı", Alessandro Baricco'dan "İpek", Jhumpa Lahiri'den "Dert Yorumcusu", Eric Faye'den "Nagazaki", Antoni Casas Ros'tan "Almodovar Teoremi" ve Martha Batalha'dan "Bir Kadının Görünmez Yaşamı" oldu. Kidega hallolmuştur umarım. Keyifli okumalar..
Aynen ya Aziz Nesin'in arka kapak yazılarını ve Vakıf'ın çalışmalarını okuyunca bir kez daha hayran kaldım. Tüm gelirini Vakıf'a vermiş kitaplarının. Evet ya Romain Gray öyle oldu. Spoiler yememek için çok araştırmıyorum kitabı. İsmide Yalancı Roman olunca roman sandım. O kadar zor ve anlaşılmaz kitap ki. Sizin listenizden hiç okumadım bu kitapları.Emma Reyes'i de ilk defa duydum. İpek kitabı çok ilginç geldi. Şimdi biraz baktım da tarihi roman gibi geldi. Birde Bir Kadının Görünmez Yaşamı ilginç geldi. Kidega vurdu vurgunu gitti sanırım. Pek ümidim yok açıkcası. Çok çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Kanalınızı yeni keşfettim. Kitapları kısa ve öz anlatmanızı çok sevdim. Başarılar dilerim 💐
Çok tşk ederim zaman ayırdığınız ve iyi dilekleriniz için.
Yasin Bey çok verimli bir ay olmuş, teşekkür ederiz paylaşımınız için.
Ermeni gözünden bakılarak yazılmış kitap için ne kadar güzel söylediniz, ben yargılamadan okuyorum diye 🙏 Herhangi bir konuya bakarken hepimizin bakması gereken pencere tam da bu, ağzınıza sağlık.
Ben teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
Bence kitap okumanın asıl mantığı budur zaten. Farklı bir düşünce ile tanışmak yada yeni bir düşünce ile tanışmak. Ben çok severim karşılaştırmalı okumayı. Herkesin penceresinden bakmayı.
Hasan Cemal, Ermenilerin başına gelenlerden sorumlu tutulan üç paşadan biri olan Cemal Paşa'nın torunu, biliyorsunuzdur muhtemelen. Kendisinin, Ermeni Soykırımı isimli bir kitabı var, benim için ufuk açıcı olmuştu, okumanızı öneririm.
Benim de uzun zamandır okuduklarım içinde en etkilendiğim kitap, Jaguar'dan Soğuk Deri. Etkisini, duygusunu uzun süre muhafaza ettim. Filmi de var ama kitabını öneririm. Iyi okumalar.
Soğuk Deri ben de var eğer yetiştirebilirsem bu ay okumaya çalışacağım.
Şibumi ve Algernon'a Çiçekler'i okumuştum. Her ikisi de güzeldi. Şibumi'de sizin sıkıldığınız yer herkes için aynı , ben de sıkılmıştım orada. Ama bu Go oyununu pek anlamadım.
Oya Baydar'dan ise Erguvan Kapısı ile Sıcak Külleri Kaldı'yı okumuştum. Erguvan Kapısı daha akıcıydı ve güzeldi. Yalnız, okuyacak olursanız Sıcak Külleri Kaldı'yı önce okuyun çünkü Erguvan Kapısı'nın hikayesi ondan sonra gelişen olayları anlatıyor. Sıcak Külleri Kaldı'da bir annenin geçmişine gidip hatıralarla, duygularını anımsayarak, bazen sayıklayarak eskiden olmuş olaylar yavaş yavaş açılıyor. Bazen hastalıklı, sanki ateşli birinin hezeyanlarını, aklından geçenleri okuyoruz. Oldukça tutkulu bir aşk hikayesi.. (Ama biraz sıkılmıştım okurken)
Erguvan Kapısı'nda ise o kadının aşık olduğu adamdan olan oğlunun ölümü sonrası gelişen olaylar var; ama arka planda 90 lı yıllarda yaşanan siyasal olayları okuyoruz. Çok daha iyiydi, hızlı akan bir kurgusu vardı.
Aynen ya neydi öyle, nasıl bir mağra tasviriydi bitmek bilmedi.
Oya Baydar Sıcak Küller kaldı'yı okuyacağım ve sıraya aldım. Ben beğendim genel anlamda. Bu kitapta konu biraz karamsardı o kadar.Ben severim insanların ruh halini okumayı yada kafa seslerin.
O zaman ikisini de okumak lazım anladığım kadarıyla.
Çok tşk ederim zaman ayırdığınız ve paylaştığınız için her zaman olduğu gibi.
Teşekkürler paylasiminiz icin. Travenian nedense daha cok Sibumiyle tanınıyor ama Katyanin yazi benim favorim! Infazcida güzeldi... Bu aralar Kumdan Yüreği okuyorum ilk Aldulrazak Gurnah kitabım ve devamı gelecek sanki cok akici ve göçmenlikte insan psikolojisini harika yanistmis 👍
Evet herkes Şibumi ile tanıyor yazarı. İsmi güzel ve ilgi uyandırıcı olduğu için sanırım. Ben Katya'nın Yazını daha beğeneceğimi düşünüyorum.
Gunnah Bey nobel alınca her yerde bi patlama oldu kitaplarında. Ben hala hiç okumadım. Sanırım böyle durumlarda şstemsizce geri duruyorum yazarlardan.
Çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Algernon’a Çiçekler,
Şibumi beğenerek okuduğum romanlar. Oya Baydar romanlarını da beğenirim. Paylaşım ve yorumlarınız her zamanki gibi değerli ve ufuk açıcı. Yorumlarında öneride bulunan kitap dostlarına ve size teşekkür ederim. Aralık ayı için keyifli okumalar.
Ben tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Selamlar Yasin hocam, guzel bir ay olmus, bazi yazarlarla ilk defa tanismak da keyifli oluyor. Yeni kalemler, yeni tarzlar tanimis oluyorsunuz. Ben de az bilinen yazarlara, daha once okumadigim yazarlara veya butik yayinevlerine aylik okumalarimda yer vermeye calisiyorum. Sizin kadar hacimli olmasa da benim bu ay okuduklarim ve puanlarim soyle (6 kitap, 1100 sayfa):
1. Baragan'ın Devedikenleri, Panait İstrati (8/10 - Romanya'nın 1900'lerin basındaki köylülerini ve fakir insanlarını çok çarpıcı anlatmış)
2. Rougon'ların Yükselişi, Emile Zola (9/10 - Rougon Macquart serisini baştan başladım okumaya, muthiş keyifli)
3. Emanet Çocuk, Claire Keegan (10/10 - sade, olaysız bir kitap ama bitirdikten sonra aklıma geldikçe hüzünleniyorum)
4. Yüzen Şehir, Jules Verne (8/10 - Jules Verne ve Jack London'in tüm kitaplarini okumaya çalışıyorum)
5. Zübük, Aziz Nesin (9/10 - yani bu kitabı okurken günğmğzde bile birçok şeyin değişmediğine şahit oldum)
6.Vagon, Sibel Şenarici Öksüm (7/10 - yazarin ilk kitabıymış, hizlıca bitti, beğendim)
Mustafa Hocam bu mecrada en çok sizinle kitap anlayışımız ve tarzımız uyuyor diye düşünüyorum. Cünkü mutlaka listenizde okuduğum kitaplar ve yada bekleyenler denk geliyor.
1 numarayı bende okudum.
2. numarayı da Germinal'i okuduktan sonra okumuştum bende , baştan başlamak için. Oldukça etkileyeciydi seri. Cevirisi olmayan bir kitap var 6. olması lazım orda kaldım ben. Ekselansları Eugene Rougon.Baskısı çıkarsa devam edeceğim.En sevdiğim yazar.
Sadece 6 numarayı duymadım.
Çok tşk ederim hocam her zaman gibi paylaştığın ve katkı sunduğun için.
Kasım ayı okumalarım:
1. Çivi Topuklar/Tümay Leblebici 10/8
2. Kahramanlar ve Mezarlar/Ernesto Sabato 10/7
3. Çılgın Kalabalıktan Uzak/Thomas Hardy 10/6
4. İstanbul ‘un Bir Gecesi / Suat Derviş 10/9
5. Rüyalar Masallar Mitler/ Erich Fromm 10/8
Sadece listenizden Çılgın Kalabalıktan Uzak'ı okudum. Ben çok beğendiğimi hatırlıyorum. Puanınız pek sevmediğinizi düşündürdü bana.
@@halfe76 romanı sevmeme değil anlayamama ve konunun içine girememe duygusu diyebilirim. Bunu uygun bir zamanda okumamış olmama da bağlayabilirim. Biraz kopuk kopuk okudum. Aslında okumayı çok istediğim bir romandı, beklentim de yüksekti sanırım. Filmi ve romanı olan eserlerde genelde birini tercih ederim. Bunda romana giremediğim için sonrasında filmi izledim. Bazı konular filmde hızlı romanda sindirilerek anlatılmış olsa da filmin daha etkisinde kaldım.
@@oznurgur8931 Evet Thomas Hardy'nin böyle bir durumu var. Her şeyi çok fazla dağıtıp finalde bir araya getirmeye çalışıyor. Tüm kitapları böyle. Bu kitabını sevmiş olsaydınız eğer okumadıysanız size Adsız Sansız Bir Jude'yi önerirdim. Çok etkilemişti beni.
@@halfe76 listeme ekliyorum. Öneri için teşekkür ederim.
Sevdiğim yazarları, kitapları okumuşsunuz hep. Paul Auster'in tuğla kitabı 4321 benim de aklımda ama 2024'te sıra gelir mi bilmem. Yazarların külliyatına doğru yerden başlamak çok önemli gerçekten. Julio Cortazar için aynısını yaşadım. Hayvan Hikayelerinden sonra bir daha okumam dedim ama güvendiğim arkadaşlar önce edebiyat anlayışını kavra deyince edebiyat derslerini okumaya karar verdim. Calvino benim bu yıl kitapları ile tanışmak isteyip bir türlü ele alamadığım yazarlardan. Önerdiğiniz gizem/suç/gerilim kitaplarını not alıyorum mutlaka, isabetli seçimler yapıyorsunuz. Ben uzak kaldım bu türlerden biraz. Aralık ayının da verimli geçmesini dilerim. Selam ederim ailenize.
Jolio Cortazar'ın resimli kitapları var aklımda. Kapağında resmi olan. Bu yıl Güney Amerika okuyacağım daha çok. Ben de ilgiyle takip ediyorum paylaştığınız kitapları. Bu ay yarım bırakmadınız sanırım. Çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Ruhlar Evi bir üçlemenin ilk kitabı, keyifli okumalar...
Şimdi sizden öğrendim Üçleme olduğunu.
Ruhlar Evi, Kaderin Kızı ve Sararmış Bir Fotoğraf Isabel Allende’nin 18’inci yüzyılın sonlarıyla 20’nci yüzyılın başı arasında 130 yıllık bir dönemde bir aileyi anlatan üçlemesinin kitapları, devam edin.@@halfe76
Ruhlar Evi benim de listemde, keşke kampanya zamanında bu paylaşımı yapsaydınız :) öne çekeceğim.
Güneşteki Adamlar ve Tanturalı Kadın Kitaplarını tavsiye ederim, çok etkilendiğim kitaplardı.
İki kitabıda ve yazarıda ilk defa duydum doğruyu söylemek gerekirse. Şimdi biraz baktım ikisinide. Filistin meselesine eğilmiş sanırım yazarlar. İkisinide aldım kabul ettim. Tşk ederim zaman ayırdığınız için.
Merhaba. Paul Auster'in Timbuktu adlı romanını öneririm. Yazarla tanışmamı sağlayan kitap. Konusu oldukça ilginç, insanı düşünmeye iten bir yanı var.
Merhaba. Muhtemelen daha çok kitabını okuyacağım yazarın. Sıraya aldım önerinizi. Şimdi baktım kitaba biraz , köpek ve insanmış kahramanı.
4321'den önce New York üçlemesini okumanızı tavsiye ederim.
Tamamdır önce New York üçlemesi.
Okuduğunuz romanların dökümünü açıklamaya yazmanızı rica ediyorum. Genellikle videoyu izlerken not alma imkanım olmuyor.
Tamamdır bundan sonra yazarım.
Şibumi'yi yıllar önce okumuştum yazarın başka bir kitabını da ve çok sevmiştim.
Çok kitabı varmış ben de bilmiyordum. Arka kapağında listesi vardı yayımlanmış kitaplarının. Katya'nın Yazı diğer en çok okunan kitabı.
@@halfe76 Katya'nin Yazı da çok güzeldir
Çok güzel kitaplar okumuşsunuz. Ay Sarayı'nı ben de çok sevmiştim. Sunay Akın ve Aziz Nesin gözbebeğimiz... Romain Gary'den yanlış başlangıç olmuş gerçekten, "Onca Yoksulluk Varken"i çok severseniz bence. Benim Kasım'da en sevdiklerim Emma Reyes'ten "Dünyaya Açılan Kapı", Alessandro Baricco'dan "İpek", Jhumpa Lahiri'den "Dert Yorumcusu", Eric Faye'den "Nagazaki", Antoni Casas Ros'tan "Almodovar Teoremi" ve Martha Batalha'dan "Bir Kadının Görünmez Yaşamı" oldu. Kidega hallolmuştur umarım. Keyifli okumalar..
Aynen ya Aziz Nesin'in arka kapak yazılarını ve Vakıf'ın çalışmalarını okuyunca bir kez daha hayran kaldım. Tüm gelirini Vakıf'a vermiş kitaplarının.
Evet ya Romain Gray öyle oldu. Spoiler yememek için çok araştırmıyorum kitabı. İsmide Yalancı Roman olunca roman sandım. O kadar zor ve anlaşılmaz kitap ki.
Sizin listenizden hiç okumadım bu kitapları.Emma Reyes'i de ilk defa duydum.
İpek kitabı çok ilginç geldi. Şimdi biraz baktım da tarihi roman gibi geldi.
Birde Bir Kadının Görünmez Yaşamı ilginç geldi.
Kidega vurdu vurgunu gitti sanırım. Pek ümidim yok açıkcası.
Çok çok tşk ederim zaman ayırdığınız için.