The Cost of a Solar System for a Home is (2018) 4800 TL

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 июл 2018
  • Solar panel, known as a solar mirror or solar system, Renewable energy, solar panel system, to calculate the cost to meet the electricity needs of a home. Main circuits used, solar electricity (in the solar system) are some of the things to be considered. The cost of the system that meets the electricity needs of a house with Solar Panels in the Yokuşlu village of Dicle in Diyarbakır, at the border of Elazığ province.
  • ХоббиХобби

Комментарии • 436

  • @smntsn
    @smntsn 5 лет назад +90

    Videonuz için teşekkürler. Benim de 2x260w, 3x100, 1x160w panelim var.Toplamda 6 ve farklı wat değerlerine sahipler. Benzerler paralel farklılar ise seri bağlantı ile hepsi tek çıkışa yöneliyor ve 90 volt DC tek bir MPPT şarj cihazına bağlı. MPPT'den ise 12v çıkış ile beslenen 8 tane 170amperlik deep cycle aküm var.(yavaş yavaş lithium akülere geçirmeye başlıyorum) En sonunda da 3500w Tam sinüs inverter eve elektiriği dağıtıyor. Bu sitem ile evimde 7x24 buzdolabı, TV, 3 PC nomal olarak çalışıyor ve kullanıyoruz. Sistemi 2 yıl önce her parçasını kendim seçerek tek tek kurdum en fazla 4000TL tuttu. Yalnız her şeyi ben yaptım ve kurdum. İlk günden beri de durmadan otomatik çalışmaya devam ediyor. DIY takılan arkadaşlar benzer sistemleri rahatlıkla kurabilirler. Başarılar...

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +9

      Bu teknolojiyi sektör olarak değerlendirip, ticari yaklaşan arkadaşlar, ürünlerin maliyeti kadar kar oranı yükleyip fiyat çıkarıyorlar böylece, astronomik rakamlar telaffuz ediliyor. @rainmanneu arkadaşımızın açıklaması oldukça aydınlatıcı. Teşekkür ederim.

    • @mehmet4835
      @mehmet4835 5 лет назад +21

      Beyler adam 1200 What max demiş yani ütü çalışmaz tv açıksa buzdolabı bile çalışmaz demektir. Eğer evimin elektriğini güvenli ve hiçbir şekilde tedaş a ihtiyaç duymadan yani 0 fatura ödeyerek Güneş sen karşılamak isterseniz bunun en az 5 katı bir sisteme ihtiyaç duyarsınız ki o da dolar artmadan önce 20.000tl idi yani ortalama 12 yılda kendini amorti eder. Zaten profesyonel olmadıkça ev tipinde amorti süresi ort 12 yıldır. Lakin son dolar zammı ile maalesef bu sistemler 40.000tl yi buluyor. Elektriğin dolar bazında en ucuz olduğu ülkeyiz yani tasarruf amaçlı bizde bir işe yaramaz. Dolar 3 tl iken 20.000tl ilk sistem bize ayda 150-180tl lik elektrik üretiyordu yani uzun vadede karlı sayılabilir fakat şuan dolar 6tl sistem maliyeti oldu 40.000tl yani dolar %100 zamlandı fakat elektrik %40 zamlandı o nedenle Türkiye’de güneş paneli karlı değildir. ABD de adam neden kürüyor çünkü elektrik bizden 2 kat daha pahalı sistem ise aynı para o nedenle abd de 8 yılda amorti ediyorsun ve sık sık elektrik kesilir abd de bundan da kurtuluyorsun. Yoksa 4800 tl ye kurduğunuz sistem size fayda sağlamaz ütünün 2400watt. Fırının 1500w televizyonun 300w olduğu evde tv açık lambalar açık telefonun şarj oluyor buzdolabı çalışmaz ne anladım o işten ben elektriği devletten satın alın hem daha karlı olursunuz hem kafanız rahat olur bozuldu mu usta çağırsak mı şunu değiştirsek mi derdiniz de olmaz. Tekrar ediyorum Dünyada güneş enerjisinin amorti yani karlılık süresi en uzun olan ülkeyiz şuan 30 yılda bile kendini zor amorti eder çünkü Dünyanın dolar bazında en ucuz elektriği bizde

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +4

      Hesaplama pek doğru değil. Depolamayı sadece buz dolabı ve aydınlatma için kullanarak sürücü tercih etmek işe yarar.

    • @mehmet4835
      @mehmet4835 5 лет назад

      Hüseyin Kafadengi Nasıl yani? Aslında temel soru şu o gün 4800 bugün muhtemelen 8000tl olan sistem bize ayda kaç tl ilk elektrik üretebilir?

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +4

      @Mehmet Peker Kaç TL elektrik üretir sorusunun sağlamasını yapmak yılın ayına, gününe mevsimlere havanın bulutlarına göre değişebilir. Kurulacak sisteme basit bir güneş takip sistemi uygulamak, çok daha farklı sonuçlar sağlayabilir. Sonuçta bilinmesi gereken önemli konu, bilinçli kullanmak gerekir. Sizde biliyorsunuz deponuz ne kadar ise kullanımınızı ona göre ayarlamanız gerekir.

  • @bkmsadam3956
    @bkmsadam3956 5 лет назад +131

    Adam güneş enerjisi kurmuş hem dogaya hem memlekete katkı saglamış. Yetmemiş elinden geldigince bilgisini bizlerle paylaşıp iyilik etmiş. Ya ne tuhaf adamlarız videonun altına yazılanlara bakın . ayıp ayıp.
    Güzel bir video elinize saglık like attım

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +1

      Teşekkür ederim.

    • @hakanaktas4691
      @hakanaktas4691 5 лет назад +1

      kendileri yapamıyor hüseyin beyi karalıyor yazık

    • @ronmaren4135
      @ronmaren4135 5 лет назад +1

      Videonun altına yazılanlara baktım, herkes beğenmiş, methetmiş. Ayıp olan nedir?

  • @c.yildirim
    @c.yildirim 5 лет назад +9

    Herkesin anlayacağı şekilde sade bir anlatım. Çok güzel. Teşekkürler...

  • @KILIC0631
    @KILIC0631 5 лет назад +10

    Güle güle kullan usta anlatımında çok düzgün ve açıklayıcı başarılar...

  • @selcukmert418
    @selcukmert418 5 лет назад +1

    Hüseyin bey, ilk defa videonuzu izliyorum ve gerçekten anlatımınızın ve diksiyonunuzun maaşallahı var. Mesleğinizin ne olduğunu bilmiyorum , ama bilgi ve becerilerinizi daha çok insanımızla ,özellikle de kırsal kesimdekiler ile paylaşmanızı temenni ediyorum.

  • @fatihunal34
    @fatihunal34 5 лет назад +2

    Çok açıklayıcı Video, teşekkürler Hüseyin Bey

  • @akifnazli7389
    @akifnazli7389 5 лет назад +1

    Yukarıdaki sistemin nominal enerji kapasitesi 2.4kw/ günü geçmez. Aküler full dolu kapasitede bile %60 derin deşarj (daha yüksek deşarj akü ömrünü tüketecektir) konumunda yanlızca 2400x0.6=1440 w yani yaklaşık 1.4 kw enerji sağlayabilir. Çamaşır makinesi resistansı 1800 ila 2400 w Bulaşık makinası resistansı ise 4500 w enerji çeker. 1200 W invertörlü bu sistemde ne çamaşır makinesi nede bulaşık makinası çalışmaz ! Elektrik süpürgesinin 1200 w olduğunu düşünün. Motor ilk kalkışta %100 demorajla 2400 watt çekecektirki modifiye sinüs bir invertörle o bile sıkıntılı. Birde bu işin sonbaharı kışı var ki verim %80 düşecek . Bu sistem sadece güzel ampül yakar şanslıysanız bir kaç saattte Tv seyredersiniz ,başkada bir işe yaramaz. BENİM 16 ADET 275 WATT PANEL-8 ADET 200 A/H JELL AKÜ ve 5 KW TAM SİNÜS HYBRİD İNVERTER ile 25.000 liraya kurduğum sistem bile yılda 6 ay yeterli oluyor. Ver 4800 ü elektrik bedavaya gelsin .Yok öyle üç kuruşa 5 köfte. Vatan solardan aynı sistemi 3000 liraya rahat alırsınız ama ne işinize yarar orasını bilemem !!!!

  • @yurdapoengulengul3898
    @yurdapoengulengul3898 4 года назад +1

    Teşekkürler keşke doğudaki bütün köylerimizi bu şekilde bilinclendirebilsek çok faydalı bir paylaşım yapmışsınız tekrar teşekkür ederim

  • @sercan5554
    @sercan5554 5 лет назад +2

    Hiç şüphe yokki; konu çok ayrıntılı-detaylı bir konu fakat benim gibi konu hakkında pek bilgisi olmayan ama öğrenmek isteyenler için
    Hüseyin kardeşim o kadar güzel özetlemişki, bundan iyisi Şamda kayısı.
    Herhangi bir konu hakkında böyle net bilgi aktarabilmek meziyet gerektirir.
    Bilgi paylaşımı ve emeğin için teşekkürler.

  • @semratv307
    @semratv307 5 лет назад +1

    1200W inverter'le bulasik makinasi veya camasir makinasi calistirmayi denerseniz suyu isitmak icin harcadigi enerjinin motor hareketi icin gerekekn enerjiden cok daha yuksek oldugunu anlarsiniz

  • @akinturan6257
    @akinturan6257 5 лет назад

    teşekkur ediyorum gunei enerejısı ıle alakalı bılgılendırıcı vıdeo arıyordum emegınıze saglık

  • @antalyaexpoparkhotel3257
    @antalyaexpoparkhotel3257 2 года назад +1

    Antalya Bölgesi'nde yılın 12 ayı güneş eksik olmuyor ve bu teknoloji bölgede yenilenebilir enerji üretim için en uygun yerlerden biridir.

  • @velisahbaz4920
    @velisahbaz4920 5 лет назад +3

    Helal olsun kardeşim dürüstce anlatmışsın başarılarınızın devamını diliyorum ALLAH BOL kazançlar nasip etsin

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Teşekkür ederim. Lütfen destek verin. Unutmayın!
      Ne kadar çok insan Alternatif enerji kullanırsa dünyamız o kadar az kirlenecek. Lütfen bana destek olmak için videoyu beğenip, arkadaşlarınız ile paylaşın. ruclips.net/video/4MyCfwQb04Q/видео.html Duyarlılığınız için Teşekkür ederim.

  • @sabaninanuzun5124
    @sabaninanuzun5124 4 года назад +1

    Tebrik Ediyorum güzel bilgi ve paylaşım ellerinize sağlık

  • @3161yusuf
    @3161yusuf 5 лет назад +2

    Videoların hepsini izledim diyebilirim .Çok güzel yapmışsınız Elinize dilinize sağlık. Güneş takip sistemi ile ilgili de videolar yaparsanız çok memnun olurum. Kolay gelsin.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +2

      Güneş takip sistemi için Türkiye de üretilmesini temenni ediyorum. Umarım birileri hızlı bir şekilde buna el atar. Çünkü solar sistemin en etkili elemanlarından. Bunun için bir video hazırlamam gerekiyor. Unutmayın!
      Ne kadar çok insan alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırsa dünyamız o kadar az kirlenecek. Lütfen destek olmak için bu videoyu arkadaşlarınız ile paylaşın ruclips.net/video/lHvnyHCPItQ/видео.html Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

  • @metincengizleyaplr
    @metincengizleyaplr 5 лет назад +1

    Size bu ülkenin ihtiyaç var ellerine emeğinize yürüreğine sağlık

  • @kasabaserifi1
    @kasabaserifi1 5 лет назад +3

    Selam,, öncelikle emeğinize sağlık, güzel video olmuş.. Bir sorum olacak, küçük panelvan aracım var, aracımda güneş enerjisi kullanarak, küçük buzdolabı, bilgisayar, ayrıca iç aydınlatma kullanmayı düşünüyorum. Araç hareket halinde iken; paneller rüzgardan düşmemesi ve sağlam olması için neler yapmalıyım ? Bunun için neler kullanmalıyım ? Şimdiden teşekkürler :)

  • @tanercetin3481
    @tanercetin3481 5 лет назад +9

    Tane tane çok güzel anlatmışsın abi başarılar,inşallah sistemi dahada büyültürsün. İşi bilen yapar bilmeyen çamur atar.bilgi ve watt degeri hesap açısından değerli bi video olmuş başarılar.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Olumlu yorumun için teşekkür ederim motive ediyor.

  • @Volkan.w
    @Volkan.w 5 лет назад +29

    2016 yılında tarlaya konteyner koydum. yaşım 27 tabi o zamanlar. elektrik dersinden üniverite dahil nefret ederdim. Terimleri çok karışık gelirdi. İnsan yoksun kaldığı bir şeyi tamamlamak için elinden geleni ypaıyor. Ben sırf elektrik için 2 ay araştırma yaptım öğrendim sordum sonra bu sistemle ilgili araştırmamı yaptım. 100 w 100ah jel akü bir sisteme 2500 tl fiyat vermişlerdi. ben gittim indirim falan derken kendim kurulumunu yaptım 900 tl ye halletmiştim : ) Sizi tebrik ederim burada en güzel verdiğiniz bilgi sistemi 12 v destekli kurmak. ben yurt dışından daha kaliteli ve daha uygun fiyatla 12v e27 ampuller getirtmiştim. ve enerji transfer cihazını da yurtdışından sipariş verdim. buradakilere göre 1/4 fiyata denk gelmişti. 2 yıldır kullanıyorum. 2 yıldır bana kazandırdığı kendini karşılamıştır. kimseye muhtaç değilsin sürekli aydınlatmam var. 12v pompam var. kısa mesafeden su basabiliyorum. tazikli olmasada ihtiyaç için ideal. neticede şehir yaşantısından uzaklaşmak için bu tür şeylere başvuruluyor. yazdıklarım uzun oldu ama eğer ki kendi dairenizde 10 yıl kalacağınızı düşünoyrsanız ve üstünüz çatıysa ev içindeki aydınlatmalarınız kesinlikle bu tür sistemle çözmelisiniz. Hem tasarrıf hemde elektrik gitmelerinde dahi aydınlatmanız olacaktır.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +2

      Bu detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. İnsanlarımız bu teknoloji ile hızlıca tanışmalı.

    • @muhammedfatihsertcan4291
      @muhammedfatihsertcan4291 4 года назад

      şuan için 2019 fiyat nedir

    • @narabu4328
      @narabu4328 4 года назад

      Hüseyin bey bana yardımcısı olurmusunuz bu konu hakkında

  • @ekremyldrm8858
    @ekremyldrm8858 5 лет назад +1

    Selamınaleykum hüseyin abim işin bereketli olsun emeğine yüreğine sağlık ilgi ve alakanız için teşekkurler samimi insan

  • @recepyigit5556
    @recepyigit5556 4 года назад +1

    Kolay gelsin ustam emeğine yüreğine sağlık ustam

  • @ruzgarsan
    @ruzgarsan 4 года назад +1

    80 watt paneller 22v dc civarında elektrik üretir 250w panel ise 36v civarında voltajda uyumsuzluk var çok verimli olmaz bu şekilde. Yapacak arkadaşlar panellerin hepsi aynı marka ve aynı güçte olmasına özen göstermeliler. Aynı şeyler aküler içinde geçerlidir. Aynı marka aynı tipte ve amperde olması avantajdır. Bu konulara dikkat ederseniz çok verimli bir sistem yapmış olursunuz. Tavsiyem umarım faydalı olmuşumdur.

  • @hugochavez6170
    @hugochavez6170 5 лет назад +1

    Minimum ihtiyacı gidermek için alternatif bir çözüm. Fakat nükleer santrallerimiz bitince çok daha ucuza elektrik kullanacağız.

  • @karahindiba7909
    @karahindiba7909 5 лет назад

    Usta daire için onerdiginiz bi panel varmi acaba.mesela evin bi tarafi gunes aliyor ordan faydalansam bunun icin gerekli olan hangisidir.nekadar enerji elde ederim hangi aletleri nekadar sure calistirabilim.bu konudada fıkır sahibiysen beni aydınlatabilirmisin.simdiden çok tesekkur ederim.bu arada video cok guzel olmuş emeğinize sağlık.bilale anlatır gibi anlatmışsın

  • @kurtgokce9632
    @kurtgokce9632 5 лет назад +1

    Hocam uzaklardan teşekkür ederim.Güzel izahat.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +1

      Uzaklara selamlar. Teşekkür ederim.

  • @fthcmn
    @fthcmn 5 лет назад +2

    çok net anlatılmış. ağzınıza sağlık.

  • @roadrunner6372
    @roadrunner6372 5 лет назад +1

    Selam Hüseyin Bey....video için teşekkürler...Köy evimizdeki buz dolabını çalıştıracak takatte bir sistem kaç TL. ye hal olur?..Şebeke var,ama buzdolabı sürekli enerji sarf ettiği için malum, hiç olmazsa ona birşeyler yapayım dedim. Yeni abone olduğumdan önceki videolarınzdan bilgim yok. Bundan sonra izliyeceğiz inşaallah. selamlar.

  • @yusufarslan2303
    @yusufarslan2303 5 лет назад +2

    Yüreğine sağlık toprağım..❤ bir sorum olacak 7 dönümlük bir arsaya bu santrali kurarsak devlete elektirik sayarsak bize ne karı olur?

  • @odin9425
    @odin9425 5 лет назад +3

    Hüseyin hocam güzel ve tane tane anlatım ve mütevazi sakin tavrın için teşekkürler. Altta yer alan yorumlara bakınca, ihtiyaç ve isteklerin ayrıştırılması konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Senin bulunduğun yer de ve "ihtiyaç"larına uygun bir sistem kurmak ve maliyeti başka, "bütün isteklerini" aynı anda yapabildiğin dört dörtlük lüks bir ortam için kullanmak bambaşka. Eğer şehirde ve şebekeye bağlı yaşayacaksan, güneş enerjisi, artan fiyatlardan daha az etkilenmeni sağlayan, enerji maliyetlerini azaltan lakin kendini uzun vadede amorti edecek bir yaklaşım olabilir. Eğer tamamen şebeke dışı yaşamaya karar verdiysen, asgari ihtiyaçlarını gözeterek bir sistem kurup, maddi durumun uygun oldukça genişleteceğin ve daha fazla güç üreten bir alt yapı kurmak hedeflenmeli. Amortisman ve maliyet hesabı yaparken, şebekede yaşanacak elektrik kesintilerinin yaratacağı iş gücü kayıplarını, gerilim değişikliklerinin cihazlarına vereceği zararı ve tamirat masraflarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Hele hele ekonomik kriz sebebi ile enerji fiyatları daha da arttığında ya da daha kötü senaryolar sebebi ile sık sık ve uzun süreli kesintiler yaşanmaya başladığında 1.200 Watt'ı arayacak hale gelecek durumda kalmak da cabası.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Değerli Yorum için teşekkür ederim.

  • @omerfarukaltuun
    @omerfarukaltuun 5 лет назад +1

    Ustam kolay gelsin çok teşekkür ediyoruz bizi bilgilendirdiğiniz için. Benim sorunum şu tam sünüs inveter alıp güneş paneli bağlayıp aküsüz bir sistem kurulur mu. Yani güneş paneli yetmediği zaman şebekeye geçecek akü de depolama olmayacak ☺️

  • @muratdurmaz4241
    @muratdurmaz4241 5 лет назад +1

    Emeğinize sağlık sizden çok şey öğrendim. Aklıma takılan şu soru çok şiddetli bir dolu yağdı dün Eskişehirde kiremitler bile zarar gördü. Böyle bir durumda panellere ne olur?

  • @vakur_barut
    @vakur_barut 5 лет назад +5

    Hârika özetlemişsiniz. İzmir'den sevgiler.

  • @azizbiskin4545
    @azizbiskin4545 5 лет назад +4

    Emeğine eline sağlık. 👍🏼

  • @necal9313
    @necal9313 5 лет назад

    Verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederiz Ancak Apartmanın en üstün bir altında oturan ( kat 9) oturan biri olarak;Bir öneriniz varmı saygılar cephe olarak güney Aylık 180-220 arası fatura daire cephesi iyi güneş doğumundan batana kadar var

  • @aliyasar8679
    @aliyasar8679 5 лет назад +1

    Maşallah harika akıcı bir konuşman var usta

  • @muhendisselo9863
    @muhendisselo9863 5 лет назад +1

    çalışma süreside önemli. 210a akü ile 1000 watt yaklaşık 2 saat çalışabilir tabi inverter ısıdan dolayı yanmazsa.inverter çalışma saati önemli.40 derece ortamda nekadar süre çalışabilir çünkü küçük hacimli çabuk ısınır.

  • @imAnomaly
    @imAnomaly 5 лет назад +85

    way benim emekçi toprağım ne güzel bir türkçeyle digital çağa ayak uydurmaya çalışıyor

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +6

      Teşekkür ederim.

    • @TheCakmaq
      @TheCakmaq 5 лет назад +1

      @@SolarEnerji Harbiden güzel konuşuyor adam. Akıcı ve dolu dolu konuşuyor. Ben İzmirdeyim böyle konuşmuyor millet.

  • @oztekinduran3510
    @oztekinduran3510 4 года назад

    Helal sana hüseyin usta başarılar dilerim kolay gelsin

  • @oldgameraka_official
    @oldgameraka_official 5 лет назад +2

    emeğine sağlık ustam

  • @vehblkapikulu7534
    @vehblkapikulu7534 5 лет назад +11

    Bende 3 adet 270 watlık 2 adet 100 watlık panel var. Bununla birlikte 3000 watlık inverter sistemi kullanıyorum kutu şeklinde bir cihaz iki adet akü var 240 amperlik. Benim bütün elektrik ihtiyacımı görüyor.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +3

      Komşunuzun aydınlatmasını bile yapabilirsiniz. Tebrikler.

    • @vehblkapikulu7534
      @vehblkapikulu7534 5 лет назад +2

      @@SolarEnerji benim yaşadığım yerde elektrik ihtiyacımızı sadece solar panellerden yada jeneratörlerden giderebiliyoruz. Jeneratör sahibine para ödemektense kendi sistemimi kurdum. Biraz tuzlu oldu ama iki yıldır elektrik kullanıyorum. Bir kısmını amorti etti bile. Bizim buralarda paneller vs baya ucuz.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +5

      Solar sistem hakkında insanlarımızın aklında çok fazla soru var. Bu soruları yanıtlamak için yeni videolar hazırlamak gerekiyor. Bir zamanlar televizyon için "şeytan icadı" diyen zihniyetler, şimdilerde bu teknolojiyi karalamaya çalışıyorlar. Enerjinin bağımsız olması ayrı bir keyifli. Tebrik ederim @Vehbi Kapikulu.

    • @vehblkapikulu7534
      @vehblkapikulu7534 5 лет назад +1

      @@SolarEnerji solar sistem çok iyi ama kış mevsiminde yetersiz kalıyor eğer bulunduğum bölgede akarsu olsaydı kesinlikle mini hidro elektrik sistemi kurardım. Tabi daha çok bakım istiyor ama yeterli akım olduğunda 10 kw kadar elektrik üretebiliyor. Anadoluda amatör olarak akarsu gücünden elektrik üreten kişiler var bence sizde yanınızdaki akarsudan yazılı kışlı elektrik üretebilirsiniz.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +1

      Bunun için alt yapı hazırlıyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim. Kış mevsiminde sıkıntı olduğu doğru. Ancak Sun tracer denilen sistemle sehpa kurarsanız daha yüksek verim sağlayabilirsiniz. Güneşi takip eden sehpa sistemi ile panellerden maksimum verim elde etmek mümkün. Karlı havada panellerin üzeri karla kaplı olmasına rağmen panellerin enerji ürettiğinin videosunu çekmiştim. ruclips.net/video/xissTAMpCiw/видео.html

  • @anti-pis9117
    @anti-pis9117 5 лет назад

    Hüseyin bey tam kafadengimsin ;)..benim biraz uçuk fikirlerim var ,yeraltına katlı sığınak tarzı falan filan..haberleliriz.

  • @videokronik
    @videokronik 5 лет назад

    Peki güneşin açık olarak ortaya çıkması gerekiyormu bu sistemde yoksa gün ışığı ilede elektrik üretebiliyormu

  • @recepyigit5556
    @recepyigit5556 4 года назад

    Senin gibi ustanın ellerinden öperim ben ustam

  • @mehmettufanaktas7355
    @mehmettufanaktas7355 5 лет назад +1

    en az 5000 watt lık sistemi karavan için de kullanabilir miyiz? karavanda topraklama için de kova içerisine toprak yerleştirmek suretiyle yapabilir miyiz? şimdiden teşekkürler.

  • @velka1961
    @velka1961 5 лет назад +2

    Bilgilendirici anlatım için çok teşekkürler. Kullanılan akülerin aşırı şarj edilip zarar görmemesi için bir sisteme ihtiyaç yokmu ? Yoksa akülerin kendi üzerinde böyle bir koruma var mı?

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Panellerden önce şarj kontrol cihazına giriyor enerji, Şarj kontrol cihazından da akülere geçiyor.

  • @tarkerkan2589
    @tarkerkan2589 5 лет назад +2

    Beğendim, şimdi bütün elektrik lambaları led süpürge, çamaşır, gibi aletler aaa sınıfı, bu sistemin önü açık. Sulama gibi bir çok alana girmeli.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      5 - 10 yıl içerisinde bu sistem bir hayli yaygınlaşacak.

  • @hasanbozkaya.27
    @hasanbozkaya.27 5 лет назад

    4 tane 250 watt panel
    2 tane 150 şer amper jel akü
    1 adet sarj göstergesi
    1 adet 2000 watt invertör
    Gündüz sarj göstergesi buzdolabi takili değilken 14.8 idi buzdolabi takilinca 12.8 e indi aksam olunca 11.5 e düştü sarj göstergesi ne yapmak lazim ?

  • @d.misafir5984
    @d.misafir5984 5 лет назад

    Eline sağlık güzel olmuş. bizde bir arkadaşın yayla evine kurduk beraber 3 senedir sorunsuz kullanıyor. Tam sinüs bağla rahat et.

    • @kenan133.
      @kenan133. 3 года назад

      Ustam selamun aleyküm. Biz oturduğumuz evimize hem elektrik hem ısınma için yaptırmak istiyoruz . Kimler yapar ne kadar maliyeti oluyo bilginiz varmı ? Teşekkür ederim

    • @d.misafir5984
      @d.misafir5984 3 года назад

      @@kenan133. biz bazı malzemeleri Antalya enerji- enerjievi isimli firmadan aldık. Elektrik tesisatından biraz anladığımız için kendimiz kurduk, önce yarim sinüs cihaz aldık iki yıl kadar sorunsuz kullandık, sonra 3 kw tam sinüs aldık daha güçlü ev aletlerini rahat kaldırması için, sizin dediğinize göre 3 kva yetmeyebilir 5 kva cihaza bakın paneller ve aküler büyük alırsanız rahat edersiniz.
      Size
      1. Panel
      2. Şarj kontrol cihazı
      3. inverter
      4. Aku
      5. Kablo
      Lazım. Paneli şarj kontrol cihazına, şarj kontrol cihazını akülere, aküleri de invertere bağlıyorsunuz. Inverter den de eve aktarıyorsunuz. Bağlantı sırası bu şekilde. Umarım anlatabilmişimdir. Kabloları mümkün olduğu kadar kalın alın. 5 kva çok pahalı olabilir 2 adet 3 kva alıp güçü bunlardan dağıtırsanız daha uyguna gelir diye tahmin ediyorum. Atıyorum ısıtmayı cihazın birinden, ev lamba ve beyaz esyalar diğer cihazdan çıkışı verilebilir. Şimdiki fiyatlarda 2000 civarında 3kva çok güzel cihazlar var. Yalniz sizin mesajınıza cevap vermek için biraz baktım fiyatlar uçmuş.

  • @bahti
    @bahti 5 лет назад

    Aynı anda çamaşır bulaşık buzdolabı tv ve led lmbaların kullanımı için ne kadarlık bir maliyet çıkar. Hepsi aynı anda çalışsa mesela ?

  • @suleymanararat6485
    @suleymanararat6485 5 лет назад +1

    İlgiiinç farklı watlar birbirine bağlandığında sıkıntı olmaz mı üstad be

  • @mustafabey1028
    @mustafabey1028 4 года назад +1

    Eleltirik aboneliği olmayan kırsal bölgede yaz kış bir evin ihtiyacını karşılıyacak bir panel önerirmisiniz?

  • @turn819
    @turn819 5 лет назад +1

    Ya süperrrr 2019 yılında ve sonraki yıllarda sanırım.Herkes bunu deniyecektir.Tabii güneşin bol olduğu şehirler

    • @Mubik48
      @Mubik48 5 лет назад

      Karadeniz belki biraz daha verim düşebilir. Ancak Türkiye miz güneş alma yönünden oldukça verimlidir.

  • @siyaryldz7233
    @siyaryldz7233 5 лет назад +20

    sistemde hata var paneleri seri bağlamışsanız farklı güçte paneler kullandığınız için sistem düşük olan panele göre enerji üretecek.

    • @monofaz8541
      @monofaz8541 4 года назад

      Nasıl oluyor yani hocam bu dediğiniz anlatabilir misiniz bende kurucam da bu dediğiniz kafamı kurcaladi

    • @mufidcanbolat3454
      @mufidcanbolat3454 4 года назад +5

      @@monofaz8541 bu işin okulunu okuyorum size şöyle açıklıyım
      bir sistemde farklı gucteki panellerin bir arada kullanılması önerilmez paneller mümkünse markasına kadar aynı olması istenir sebebi ise dengesizligin önüne geçmektir
      farklı gucteki paneller seri bağlandığında (seri bağlama; +-+- şeklindedir) sistemde kaç tane yüksek watt değerine sahip panel olursa olsun sistemdeki en düşük panelin watt değeri kadar güç üretirler

    • @isayldrm7796
      @isayldrm7796 4 года назад

      @@mufidcanbolat3454 hocam bende bahćeme bu panellerden koymayı düşünüyorum ama getiresi götüresini karşılamiyor emegine parana yazik diyorlar .50 milyarlik bir guneş paneli maliyeti ile aylık kazanç ne olur sizde ben iç anadoluda yaşıyorum teşekkürler...

    • @mufidcanbolat3454
      @mufidcanbolat3454 4 года назад

      @@isayldrm7796 Merhaba
      50 milyardan kastınız 50 bin tl ise bu bütçeyle kurulabilecek sistem ortalama 5 kw lık olacaktır.
      ortalama güneşlenme süresi 5 saat baz alırsak (yaz-kış) 5×5=25kw günlük üretim 25×4=100 kw aylık üretim 100×12=1200kw yıllık üretim olacaktır bu sistemi 2 ayrı şekilde kurabilirsiniz
      1. Eve kurulum yaparsınız güneşten kullanırsınız elektriğinizi fazlasını satarsınız ( bölgenizdeki yetkili elektrik dağıtım şirketine başvuru yapmalısınız onay süresinden sonra elektrik sayacınız onlar tarafından değiştirilecek çift yönlü takılacak girdi-çıktı hesaplama yöntemiyle o ay ne kadar satmışsanız onun ücreti faturalanır veya o ay oldu ki üretim olmadı sizin onlardan kullandığınız elektrik faturanız faturalanır)
      2. ise sistemi araziye kurarsınız elektriği ürettiği gibi satar (başvuru sürecinden sonra ) ama bunu günümüz için ben de uygun görmüyorum konuyu özetleyen bir vido var linkte isterseniz izleyin bu düşünceye hak vereceksiniz ( ruclips.net/video/1mkaqSgyU-s/видео.html )
      Son olarak eklemek istediğim bir şey var saha kurulumları falan günümüzde gelir getirmiyor diye panellere sırtımızı dönmeyelim sizin evinize uygun sistemleri seçerek ev kurulumumlarinda fatura ödemeyi sonlandirabilirsiniz

  • @kadirnejla3650
    @kadirnejla3650 5 лет назад

    Bu sistemle kilima çalışırsak gündüz vakitlerinde akuye depolamak şartıdır
    Yani ürettiğimiz elektriği
    Aliye vermeden
    Dönüştürüp kilima çalıştırmak mümkün mü maliyeti çok yüksek cikarmi

  • @cataleyaneverforgetwhereyo2224
    @cataleyaneverforgetwhereyo2224 4 года назад +1

    çok güzel tebrikler bu işin olumlu tarafını aydınlattınız birde bu işin - tarafı var örnek hava koşulları bozuldu dolu yağdı dolu saatte 150 km hızla geldiğini biliyormuydunuz bu nedemek paneller delik deşik oldu geçmiş olsun
    bir - tarafı çok önemli TEDBİR

  • @ozan104
    @ozan104 5 лет назад +1

    Bu tarz düşük güçlü sistemlerde sadece evin aydınlatması ve TV gibi az elektrik kullanan sistemlere bağlanmalı yani kısacası evin elektrik tesisatında değişiklik yapılması gerekli sistem güvenliği için. Ayrıca çift yönlü sayaç kullanarak ürettiğiniz elektriği direk şebekeye satıp gerektiği kadar elektriği sebekeden kullanıp kullanım farkının ödersiniz. yeri müsait olan kişiler kesinlikle rüzgar türbini kullanamalı...
    Çift yönlü elektrik sayaçları
    Mevcut kullanımdaki ve akıllı sayaçların teknik açıdan açıklaması ve kullanım durumu yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Peki çift yönlü sayaç nedir? Cihaz, son dönemlerde devletin de gündeminde olan “Elektriğini evde üret devlete sat!” politikası ile adından sıkça söz ettirdi. Bakanlık, örneğine Almanya’da da rastlanan çift yönlü elektrik sayaçlarının kullanılabilmesi üzerine çalışmalar yapıyor. Çift yönlü elektrik sayaçları evlerinde, işyerlerinde, fabrikalarında güneş paneli ve/veya rüzgar türbini gibi elektrik üreten donanımlar bulunduran aboneleri kapsıyor. Bu sayaçların özelliği, diğerlerinden farklı olarak çift yönlü çalışabilmesidir. Şöyle ki, şebekeden gelen elektriği ve sizin şebekeye gönderdiğiniz elektriği üzerinden geçirerek gerekli verileri kayıt altında tutar. Prensip olarak sistemi birlikte inceleyebiliriz:
    Şebekeyle paralel çalışan bir yenilenebilir enerji sistemine sahipseniz (rüzgar, güneş, rüzgar+güneş), bu sayaç yardımıyla ürettiğiniz elektriğin fazlasını devlete satabilirsiniz. Günlük tüketiminizin üretiminizden fazla olduğu durumda ve geceleri şebekeden faydalanılabilir. Doğal olarak, sayaç ne kadar elektrik satın aldığınızı hafızasında tutar. Günlük üretimin tüketimden fazla olduğu durumda ise bu fazlalık şebekeye basılabilir. O zaman da yine çift yönlü sayaç devreye girer ve bu miktarı tüketiminizden düşer. Görüldüğü gibi çok faydalı ve kullanışlı bir cihazdır.
    Cihazın, tüm dünyada ve Avrupa’da yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Bu sayede; devletin çok uzun süreli, çok büyük yatırımlar ile elektrik enerjisi üretmesi, iletmesi, işletme ve bakım yapmasına, bütçeler ayırmasına gerek kalmamaktadır. Hatta, bu sayede kaçakların önlenmesine dahi katkıda bulunulacaktır. Sağlanan tasarruflar ile güneşten elektrik üretmek ve kullanmak isteyen bireylerin ve kurumların başvurularının teşvik edilmesi, kredilendirilmesi ile üretilen enerjinin uygun fiyatla devletçe satın alınması ve süreli geri alım garantisi mekanizmaları kolaylıkla hayata geçirileblir.

  • @SolarEnerji
    @SolarEnerji  5 лет назад +6

    Soru: Öncelikle resmi bir kurum Vs den izin almadan güneşten elektrik elde ederek kullanılabilir mi? Üretim miktarı için bir sayaç Vs gerekli mi?
    Cevap: Bireysel kendi sitenizin veya evinizin enerjisini sağlamak için herhangi bir yerden izin almanız gerekmiyor. Ancak 490 KW üzeri bir GES güneş enerji santrali kuracaksanız, lisans almanız gerekiyor.
    [17:44, 24.10.2018] Kafadengi: Her hangi bir yere bilgi verme zorunluluğunuz yok
    [17:44, 24.10.2018] Kafadengi: Sistem iki türlü kurulabiliyor.
    [17:44, 24.10.2018] Kafadengi: Birisi şebekeye bağlı, diğeri de şebekeden bağımsız
    [17:45, 24.10.2018] Kafadengi: Şebekeye bağlı sistemde kendi içinde ikiye ayrılıyor.
    [17:45, 24.10.2018] Kafadengi: Şebekeden beslemeli diğeri de şebekeyi beslemeli
    [17:46, 24.10.2018] Kafadengi: Şebekeyi beslemeli de ayrıca bir sayaç uygulamanız gerekiyor ki ürettiğiniz enerjinin fazlasını şebekeye geçirirken ölçüp faturalandırma için
    [17:46, 24.10.2018] Kafadengi: Önerim şebekeden beslenmeli minimal bir sistem kurup bu teknoloji ile tanışmanız

    • @shahinbahshaliyev681
      @shahinbahshaliyev681 5 лет назад

      Hüseyin Kafadengi
      seralari isitmak ichin kulanila bilirmi Abi

  • @cagataycnar2110
    @cagataycnar2110 4 года назад

    Ben taksi durağına yapmak istiyorum lamba tv açsın yeter ,ama bu sistemi alsak kursak tv lamba ve ısıtıcı kullansak havalar kapalı olduğunda kaç gün idare eder

  • @vehbiartirir6393
    @vehbiartirir6393 3 года назад

    Selamun aleykum huseyin abe bir panelin ev elektigini calistirmasi icin kac panel veya wolt olacakki hem ev hemde onu satabilmek icin

  • @obbstarmant
    @obbstarmant 5 лет назад +1

    Sabahları dolum yapıp akşamları otomatik yanması için bir sistem var mı

  • @mustafayldrmbergama2646
    @mustafayldrmbergama2646 5 лет назад +2

    ben kullanıyorum.. senin kablolar ince kardeş..
    inverter dbk nın.. bende de var.
    1200 ve 2000 olan ikisinden de var. panellerim toplamda 600wat. ve monokristal..
    bende 12 volt sistem kullanıyorum. ama en verimli sistem 48 voltluk sistem ile akıllı invertör kullanmak. ama şuan gayet yeterli bana..
    gündüz güneş zamanı epey çok elektrik çeken aletleri kullanıyorum.
    o sırada kablolarım ısınıyordu takviye yaptım.. benim aküler küçük 120 ah jel ve yedek olarak 105ah efb sulu mutlu akü..
    3 yıldır güneş paneli kullanıyorum. herşeyimi 12 volt yaptım ama şimdi ki aklım olsa 24 volt sistem yapar ve tesisatta herşeyi inverterde kullanırdım..

    • @mustafayldrmbergama2646
      @mustafayldrmbergama2646 5 лет назад +2

      3 yıldır yazmışım 3 olmadı 2 bucuk yıldır..
      ayrıca Bergama'dan saygı ve sevgiler Diyarbakır'lı güneş dostu kardeşime

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Bizden de sımsıcak sevgiler. Elbette 24 volt çalışan sistemlerimizde var.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      12 voltluk sisteminizi bir kaç değişiklik ile 24 volta çevirmek mümkün olabilir.

    • @onurguldal5793
      @onurguldal5793 5 лет назад

      Benim de sorunum var bu elektrikle ilgili. Bir elektrikli araç var elimde. araçta 4 tane 12v jel akü seri bağlı. 48v inverter var sanırım araçta. Pek bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim. Ben bu aracı 80km rahat kullanıyorum. Düz yolda 120 bile görüyor mesafe olarak. 5kw motor var üstünde 48V. Bu araç sürücüden bilgi alıp çalışıyor. Benim bu sistemi büyütme şansım var mı acaba? Nasıl bi modifikasyon yapabilirim? 72v 7,5kw motor da mevcut. O da bağlanabilir araca. Ama 2 akü daha lazım olur sanırım

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Aküleri artırmam gerekiyor.

  • @Can-tb9qn
    @Can-tb9qn 5 лет назад +6

    Gunes panellerinin çok daha büyük ve sistem çok daha güçlü olursa her türlü ev aletini çalıştırır çünkü almanya ve bir çok ulkede bu sistem var

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад +1

      Bir kaç yıl içerisinde solar sistem ülkemizde çok fazla yaygınlaşacak.

    • @sahmat0123
      @sahmat0123 5 лет назад +4

      fiyat araştırdın mı ben araştırdım evde kullandığım şeyleri söyledim günde 2 bulaşık iki gğnde çamaşır vs ve şehir elektiriği istemiyorum dedim bana çıkartılan fiyat 50 bin küsürdü ve sistemin 20 yıl ekonomik ömrü olduğunu düşünürsen karlı olmuyor maliyetin düşmesi lazım maliyet şuan için çok yüksek

  • @seckinx39
    @seckinx39 3 года назад

    teşekkürler bilgi için

  • @cihatsengun3105
    @cihatsengun3105 4 года назад

    Benim bağ evim 60 m2. günde 6 saat tv 24 saat buzdolabı çalışacak 4 adet led lamba da ortalama 6 saat yanacak diye hesapladım.Bu duruma göre kaç m2 panele ve kaç kv lık aküye ihtiyacım var ?

  • @malkoc9685
    @malkoc9685 5 лет назад +1

    Çok güzel olmuş tebrik ederim

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Teşekkür ederim.
      Unutmayın! Ne kadar çok insan alternatif enerji kullanırsa, Dünya o kadar az kirlenecek. Lütfen Destek olmak için arkadaşlarınız ile paylaşın. Duyarlılığınız için Teşekkür ederim. ruclips.net/video/U-ooP04aE6g/видео.html

  • @orhantenekeci9776
    @orhantenekeci9776 4 года назад

    10 bin amlerlik bir powerbank sarji için gereken minimum sistem ne kadar acaba? Ayrica 18 v sarjli matkap sarji icin de aynisi sorum gecerli

  • @mem3826
    @mem3826 5 лет назад

    usta bende bir 20w 12v panel bir tanede ufak panel var akülerimi ufakda olsa katkı olsun diye ufak panelide eklemek istiyorum boşta durmasın diye hangi bağlantıyı uygulamalıyım ?

  • @berekettanrs8887
    @berekettanrs8887 4 года назад

    Usta...Bu G.Enerjisi paneli gücü depolatabilirmi?...Yani geceboyu ihtiyaca cevap veriyor mu?

  • @junglesmm
    @junglesmm 3 года назад

    Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var
    yardımcı olursanız sevinirim. benim bir evim
    var evime güvenlik kamera sistemi kurmak
    istiyorum kuracağım sistem 4 kamera ve l adet
    kayıt cihazı. kameraları çalıştırcak adaptör ise
    1 2 volt 1 0 amper, kayıt cihazını çalıştırıcak
    adaptör ise 1 2 volt bir adaptör. şimdi bu
    dediklerimi 7/24 çalıştırmak için kaç wat panel,
    kaç amper akü, inventör gereklimi gerekli ise
    kaç wat inventör gerekiyor, kısaca güneş paneli
    sistemi önerebilicek varmı ve maliyeti ne olur?

  • @samsamac2830
    @samsamac2830 4 года назад

    9000 BTU luk bir klimayı . sadece güneş varken çalştırabilecek bir sistem kaç TL patlar . Malzemeler neler olmalı . Enerji depolanmasına gerek yok .

  • @beckas7422
    @beckas7422 5 лет назад

    wow edhe me perkthim shqip ju lumte ju faliminderit

  • @receptas6580
    @receptas6580 5 лет назад +1

    sagol güzel anlattınız

  • @Ayva-Erik
    @Ayva-Erik 2 года назад

    Bu sistemi bu günün fiyatları ile güncellemeyi düşünüyor musunuz.

  • @allahsever2705
    @allahsever2705 4 года назад

    Helal len ustam iyi aciklamissin

  • @ramazanates6015
    @ramazanates6015 4 года назад

    selemun aleykum abe bir kuy evinde soba beyaz eşya komple lambalar birde sicak su icin kazani rahatlikla karşiliyacak güneş paneli maliyeti nekadar iyi akşamlar

  • @abbastek6997
    @abbastek6997 3 года назад

    Kolayı gelsin usta

  • @kasimkilinc8383
    @kasimkilinc8383 5 лет назад +2

    Helal olsun türkiyede yenilenebilir enerji kullanımı görmek pek de mümkün değil

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Kısa süre sonra ciddi yaygınlaşacağını düşünüyorum.

  • @isimsoyisim2304
    @isimsoyisim2304 5 лет назад +1

    Kardeşim bilgiler için teşekkür ederim yalniz bütün aletler zorlanmadan çalıştırmak için yani daha bir şekilde bu sistem kac liraya kurulur ve bunun süresi varmi var ise süresi nedir yani bu sistem devamlimi?

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Ben teşekkür ederim. Şu videoyu izler misiniz? ruclips.net/video/4MyCfwQb04Q/видео.html

  • @sguven
    @sguven 2 года назад

    anlatım güzel.sorum şöyle..4800 tl maliyeti iki katına çıkarıp sistem kurulursa, her türlü elektrik aletleri olan bir evin elektrik ihtiyacını karşılar mı?

    • @yahyamercankurman1697
      @yahyamercankurman1697 2 года назад

      Bizde 14 bin TL ye mâl oldu.4 metrekare panel 1 sarz kontrol (inverter de içinde var cihazın ) 2 katı akü 3 yıl garantili .Güneş iyi olursa öğlene kalmadan dolduruyor 2 aküyü .Biz 2 akü 1 panel daha alırsak gayet yeterli olur.Simdi bile iyi ama bazen bitiyor .Yazın zaten süper olur tahminimden çok iyiymiş .AKU 3000 TL tane ,panel aküden çok ucuzdu inverter de 3 bin TL .4 bin TL panel sanırım .Şehirde iseniz sadece güneş panali alıp devlete satarsaniz daha iyi olur.Burda birinin var aylık 800 TL civarı kazanıyor .Kendi de kullanıyor .

  • @alievler9942
    @alievler9942 5 лет назад +1

    Aferin kardeşim.

  • @ademylmaz4392
    @ademylmaz4392 4 года назад +1

    Arkadaşlar eğer evinizde TEİAŞ ın elektriği gibi istediğiniz her şeyi (kaynak makinesi dahil ) çalıştırmak istiyorsanız ortalama NET 30.000 TL dir. (fiyat artabilir ama düşmesi imkansızdır ortalama 10KW)

  • @ibrahimkural1974
    @ibrahimkural1974 5 лет назад

    Bu sistemle klimayı tam kapasite çalıştirirmi.tesekkurler

  • @kemala.1496
    @kemala.1496 5 лет назад +2

    hocam siz daha iyi bilirsiniz ama birşey sormak istiyorum. bu tür sistemler fırın buzdolabı klima gibi aynı anda çalışan aletlere yeterli enerjiyi karşılamıyorsa bu sistemin elektiriği aküsüz direkt olarak şebekeye satılamaz mı? kendi kendini çalıştığı süre boyunca amorti edip kar ettirmez mi?

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Bütün ev aletlerini aynı anda çalıştırabilmesi için yeterli panel ve inverter sistemi kurulması lazım bu da oldukça maliyetli. Zaten bu sistemin prensibinde bilinçli kullanım yatıyor. Yani çamaşır ve bulaşık makinesini aynı anda çalıştırmak veya geçe kalkıp ütü yapmak saçma olur. Olmaz mı olur elbette. Ayrıca şebekeye elektrik satmak için lisans almak gerekiyor. Yani Güneş Enerji Santrali kurmalısınız. Elbette şu anda Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde GES ler kuruluyor. Ve şebekeye elektrik satılıyor. Kısa vadede kendini amorti edebiliyor.

  • @nurullahbalci1584
    @nurullahbalci1584 4 года назад

    Bende 5 tonluk tank var.30 metre yukariya videodaki gibi su basmak istiyorum bunun icin ne kadarĺik dalgıç kaçlik dalgıç ve nasıl bir solar sistem kurmam gerekiyor yardımcı olursaniz sevinirim.

  • @matmat26
    @matmat26 5 лет назад +1

    5 kişilik bir ailenin Tum ihtiyaçlarını karşılamak için ortalama günlük 7kw Elektrik tuketir. 275w *12panel= 3300 kW yapar. Yani 12 Panel 275w yeterli. Bu ortalama tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Ancak Batarya+ İnvertor kapasitesi de artması gerek.
    12 Panel*670Tl= 8040 Tl sadece
    Bu is 12- bine patlar tahminim

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Tam olarak bir evin tüm ihtiyacını karşılayacak sistem ortalam o fiyatları bulur haklısın.

  • @oflurecep61
    @oflurecep61 5 лет назад +1

    Malesef herkesin doğru bildiği yanlışlar var. hesaplama yapılırken ihtiyaca göre hesaplama yapılmalı.
    Güneş enerji sistemi birçok şekilde birçok amaçla kullanılabiliyor.
    Elektirik faturasından kurtulmak için takılacaksa aküsüz bir sistem kurulması çok daha akıllıca ve daha ucuz olur. Sadece aküler sistemin yarı fiyatı demek.
    Aküsüz sistemde gündüz üretip şebekeye satarsın, gece şebekeden harcarsın ve doğal oalrak güniçi ve gece harcadığın kadar panel takıp şebekeye satarsan hiç elektrik faturası ödemezsin, ayrıca ortalama 5 yıl içinde kullanıma bağlı daha erken bitebilecek akü masrafında olmaz.
    Diğer bir çeşit ise elektrik olmayan yerler ki buralara genelde büyü kmasraflar gerekiyor.
    Farklı bir alan ise elektiri kkesintilerinde kullanmadır, bunda ise karşılaştırmayı şebeke tüketimi ile değil, kesintide kullandığınız jeneratör masraflarıyla karşılaştırmanız gerekiyor.
    Ayrıca panellerin hepsinin aynı olmasına özen gösterin, farklı panelleri seri veya paralel bağlarsanız küçlü olan panel ufakları yavaş yavaş öldürebiliyor. Sistemin sağlığı için aynı w değerindeki aküleri çoğaltın. Büyük sistem için ona göre yeni panel alıp başlayın.

  • @hojanyyazow
    @hojanyyazow 4 года назад

    RUclips de İlk kişi sanırım güneş paneli anlatan watt güç birimi olduğunu anlayan. wat*zaman enerji olur örneğin kwat* saat . hll olsun abi sana faturaya bakmışsın :D faturada enerji birimi olarak kwat saat yazar orda

  • @T.C.Fatih.
    @T.C.Fatih. 5 лет назад

    Mayıs 2019 ayı faturam 334.960 kWh yazıyor ve 181 liralık fatura.,günlük ortalana 10,150 kWh kullandınız yazıyor...Şimdi bu rakamlara göre benim eve ne kadar bir malzemel lazım ? Evde fırın bile kullanmıyorum sırf fatura yüksek gelecek diye. .Özgürce kullansam heralde 300 liradan aşagı fatura ödemem...Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar Teşekkürler

  • @cataleyaneverforgetwhereyo2224
    @cataleyaneverforgetwhereyo2224 5 лет назад +4

    Allahın enerjisi yaşamak için her şeyi vermiş emeğine saygı

  • @Acun_Efendi
    @Acun_Efendi 5 лет назад

    Uyumlu olması için kontrol paneli ile akü şarj arasına bir tane V otomat sigorta koyarsın olay biter...

  • @risky3962
    @risky3962 5 лет назад +1

    şu adam tv de her dizide oynar. karizma adamsın hacı abi.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      İltifatınız için teşekkür ederim.

  • @erhanyyt
    @erhanyyt 5 лет назад +1

    Aküler ne kadar süre kullanılıyor?
    Güneş paneli şiddetli rüzgar, kar vs. karşı garantili mi montaj yapılıyor?

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Akülere 2 yıl garanti veriliyor. Panellere de 25 yıl.

  • @gokhanpul9993
    @gokhanpul9993 5 лет назад +1

    hocam elinize sağlık.bişey sormak istiyorum.bu sistemle tarımsal sulama yapılabilirmi sondajla yani.

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  5 лет назад

      Elbette yapılabilir. Bu ruclips.net/video/KpnMJjdf2gY/видео.html&t= video işinize yarayabilir. Önerim. Sulama sisteminizi depolu düşünün yani suyu bir depoda biriktirin.

  • @pozitifsolar
    @pozitifsolar 6 лет назад +2

    hüseyin bey paneller çatıda tuğlanın üzerine konurmu

    • @SolarEnerji
      @SolarEnerji  6 лет назад +3

      Güneş takip eden (sun Tracker) Daha cazip. Geçici bıraktık. Sehpa da sonuçta maliyet. Haklısın konmasa daha iyi olur.

  • @bahattincicek663
    @bahattincicek663 3 года назад

    Abi merhaba
    Buzdolabı, büyük TV ve birkaç lamba için ve telefon şarjı için yetecek kadar hangisini önerirsiniz? Bilgi verir misiniz abi acil

  • @yusufkara5373
    @yusufkara5373 4 года назад

    hoca benim bodrum katında 2 bilgisayar ışıklandırma için nasıl bir yol çizilir

  • @siyaryldz7233
    @siyaryldz7233 5 лет назад +2

    3 panelde aynı güçte olmalı.

  • @osamabdurraufabdurrauf3724
    @osamabdurraufabdurrauf3724 4 года назад

    Mrb ben öyle bi şey düşünüyorum 140 metre kare ev ve artezyen elektriği veya şöyle çiftlik düşünün

  • @cumaliozpalta3692
    @cumaliozpalta3692 4 года назад

    Ben de kullanmak istiyorum ama nasıl olacak çok pahalı fiyatlar
    2+1 daire mutfak banyo ve tuvalet var
    ben aydınlatma geceleri 4 saat
    televizyon fazla kullanılmyor
    günlük 24 saat buzdolabı
    ve çamaşır makinası 10 günde bir kullanılacak

  • @burhanucar5690
    @burhanucar5690 4 года назад

    140 waatlık panel 12 volt 20 amper aküyü kaç saatte doldurur