آرین - کریسپر کَس ۹ در دستکاری ژنتیکی

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2024
  • برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید
    📱 telsi.co/app-2
    در عصر اطلاعات نادرست و ادعاهای بی‌اساس که درکمان از جهان را تهدید می‌کنند، ما جنبشی را در جهت به چالش کشیدن باورهای غالب و افزایش پرسشگری افراد، آغاز نموده‌ایم. در رویداد تلسی تاک نخبگان برجسته گرد هم می‌آیند و تمام تلاش خود را می‌کنند که براساس آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات با نگاهی میان‌رشته‌ای، دانش خود را در اختیار عموم قرار داده و کنجکاوی را در افراد شعله‌ور کنند.
    👇 در قسمت اول تلسی تاک، سخنرانی آرین با موضوع “کریسپر کَس ۹ در دستکاری ژنتیکی” این‌گونه شروع می‌شود
    خب در ارتباط با موضوع جذابی به اسم کریسپرکس ۹ می‌خواهیم صحبت کنیم. این هم یک انقلاب است، انقلابی در ژنتیک مولکولی. بریم ببینیم که چیست؟
    از زمانی که ساختار دی‌ان‌ای توسط واتسون و کریک پیدا شد، می‌توانیم بگوییم تولد ژنتیک مولکولی بود. انسان از قبلش پی برده بود که صفات، چه ظاهری چه آن‌هایی که به بیماری مربوط می‌شوند به ژن‌های ما ربط دارند، هرچند که ساختار ژن‌ها را هنوز پیدا نکرده بود. از زمان آزمایش‌هایی که مندل انجام داد فقط می‌دانستند چیزی در سلول وجود دارد که صفات ما را تعیین می‌کند، بیشترشان هم مطالعه دربارهٔ گیاهان بود؛ زیرا محدودیت نداشتند؛ اما اینکه آیا جانوران هم مثل آن‌ها هستند یا نه، یک بحث دیگر بود.
    اولین موارد در رابطه با موضوع انسان و بیماری‌های انسان توسط یک پزشکی انجام شد به نام آقای آرچی بل گارول، که این شخص آمد و دربارهٔ یک بیماری ژنتیکی به نام بیماری black urine disease یا alkaptonuria کار کرد و فهمید این بیماری ژنتیکی است. از آنجا انسان‌ها به این سمت رفتند که به جز صفاتی مثل قد،چشم و رنگ پوست، این مثال بیماری‌ها هم می‌توانند منبع ژنتیکی داشته باشند.
    انواع و اقسامی از بیماری‌ها لیست شدند و انسان در جست‌وجوی این بود که بتواند این بیماری‌ها را به‌صورت یک شجره‌نامه در بیاورد و مشاورهٔ ژنتیک دهد. اما، یک اتفاق خیلی جالبی که افتاد این بود که آنزیم‌هایی پیدا شدند به نام آنزیم‌های محدودکننده restriction enzymes که قیچی‌های مولکولی هستند. این آنزیم‌ها می‌توانند یک قسمت از مولکول دی‌ان‌ای را ببرند. البته این اشکال شماتیک هستند و در واقع بدین شکل نیستند.
    وقتی انسان این آنزیم‌ها را پیدا کرد با خودش فکر کرد که اگر ژنی ایراد دارد پس من می‌توانم آن را ببرم و به‌جای آن یک ژن سالم بگذارم و یک سری تفکرات و آرزوهای عجیب‌وغریبی در انسان شکل گرفت.
    ژول‌ورن‌های علمی در آن زمان گفتند: اصلاً دیگر تمام شد، تا ۲۰ الی ۳۰ سال آینده دیگر بیماری ژنتیکی وجود ندارد؛ چون ما این قیچی‌ها را پیدا کردیم
    ...
    💬 شما در مورد این سخنرانی چه فکر می‌کنید؟ حتما نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
    💡 تلسی تحول فکری ایرانیان

Комментарии • 6

  • @Sharifi-gy5ew
    @Sharifi-gy5ew 4 месяца назад

    درود بر دانشمندان بزرگ ایران که مایه غرور و افتخار ما ایرانیان ❤

  • @zahrakooshafar
    @zahrakooshafar 2 месяца назад

  • @a.khsahati6932
    @a.khsahati6932 2 месяца назад

    چقدر راه میره جناب دکتر

  • @AlirezaAfshar-c4d
    @AlirezaAfshar-c4d 9 месяцев назад

    الان که دست شرکتای دارو سازیه بعدش هم نوبت شرکت های ژنتیکی

  • @ciruosskori6822
    @ciruosskori6822 Год назад

    very very gooooooooooooood👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏