Merhabalar, Şu an bulunduğumuz tercih döneminden dolayı tercih yapacak arkadaşlarımıza elimden geldiğince yardımcı olmak için uğraşıyorum. Bundan sonraki videolar daha çok yazılım ile alakalı olacak, hepinize izlediğiniz için teşekkürler. İyi bakın kendinize :)
0:50 yemek yerleri hakkında 1:45 öğrenci kulüpleri ve mentör sistemi 3:05 ulaşım 4:16 okulun interneti 4:25 hazırlık eğitimi 6:11 yurtlar 7:15 bilgisayar mühendisliği eğitim planı/müfredat 1 ve 2.yarıyıl için Yine süpersin Kaan :) böyle devam
Koç elektrik elektronik yazıcam da eğer imkanın varsa ee den arkadaşın sondaki gibi dersleri incelermisiniz beraber teşekkürler bu arada video için bilgilendirici olmuş
Serhat Tosun Merhaba Serhat, elektronik ve bilgisayar mühendisliği kardeş iki bölüm olduğu için her şeyimiz aynıdır neredeyse. Elektronikçilerin bizden farklı olarak aldıkları dersler COMP125 (Aslında pythona giriş bizim COMP100 ile aynı olacak), HUMS (fakülte seçmeli, videoda bahsettim.), CHEM103 (kimyaya giriş), ELEC100(elektronik mühendisliğine giriş). Yani aslında bir tek ELEC100 dersi kalıyor merak edebileceğin. O dersin içeriğinde de matlab görüyorsunuz diye biliyorum, çeşitli hesaplamalar vb. Daha detaylı bilgi için: home.ku.edu.tr/~alperdogan/elec100/ Aynı zamanda başka sorun varsa da discordumuzdan ulaşabilirsin bana. Başarılar :)
COMP106 ve MATH106 derslerinin konuları bağlantılı değil. Birbirlerinin ön koşul dersleri de değiller. Hatta irregular başlayanlar (ki ben de irregular başladım) COMP106 açılmadığı için ilk MATH106yı bir sonraki dönem de COMP106yı aldık. Yani kısacası, hayır beraber almak zorunda değilsin.
Benim üniversite maceramda en büyük farkettiğim olay üniversite sıralamasının o bölümdeki başarıda bir etken olmaması. Tek önemli olan bölümü sevmek. Dediğin gibi kişi bölümünü seviyorsa başarılı olabilir :)
Merhaba İdil, Koç Üniversitesinde yazılım mühendisliği yok, koçta bilgisayar okuduktan sonra başka bir yerde yazılım mı okumak istiyorsun sorunu tam anlayamadım. Ancak, gerek yazılım gerek bilgisayar mühendisliği bölümleri çok farklı bölümler değil, özellikle çoğu bilgisayar mühendisliği öğrencisi yazılım mühendisliği üzerine çalışıyor mezun olduktan sonra.
@@defne1914 Çap yapma olayı diğer üniversitelere göre Koç'ta çok daha kolay diye biliyorum, ancak belirttiğim gibi yazılım mühendisliği diye bir mühendisliğimiz yok ama diğer bölümlerle çap yapabilirsin rahat bir şekilde.
Yurtdışı imkanlarınız neler koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği olarak? Mezun olduktan sonra yüksek lisans veya iş için yurtdışında bir ayrıcalık oluyor mu? Video için teşekkürler bu arada.
Öncelikle rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Yurtdışı imkanları ile ilgili bilgiyi sitesinden alabilirsin: adaylar.ku.edu.tr/aday-ogrencilerimiz/uluslararasi-olanaklar/ Açıkcası, bir sürü anlaştığı üniversite var ancak detaylı olarak bilmediğimden yanlış bilgilendirmek istemem. Koç Üniversitesine mail atarsan daha fazla bilgi alabilirsin :)
Kaan Türkmen teşekkür ederim. Laptop olarak ne almamı önerirsin koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği veya sen ne kullanıyorsun. İnan hiçbir bilgim yok ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilir misin?
@@leazidansek4298 Discorda gelirsen daha detaylı yardımcı olabilirim ancak kısacası şöyle söyleyebilirim: Eğer ki durumun var ise kesinlikle macbook kullan. Eğer ki yoksa da bi windows veya freedos laptop alıp içine linux kurup kullan. Bunun asıl sebebi ise Macintosh ve Linux, Unix tabanlı bir işletim sistemi bu yüzden kodlarda gerçekten inanılmaz bir iş çıkarıyor. Videolarda windows kullanıyorum gibi gözüküyor ancak aslında double boot ile linux kullanıyorum kod yazacağım zaman. Sebebi ise kullandığım çeşitli yazılımlar linux'u desteklemiyor video ile ilgili. Aynı zaman da masanın sağ kısmına bakarsan bende 2012 macbook var ve yeni macbooku bekliyorum ve Windows makine kullanmayı bırakacağım. Ancak macbook alacaksan biraz bekle, çünkü ARM işlemciye geçecek, intel işlemcililer kötü etkilenecek bu durumdan.
hocam Koç felsefe/isletme seçip bilgisayar mühendisliği alanında Çap yapmak istiyorum. Bu konuda ilgili bölümün taban puanı baz alınıyormuş. Bu taban puan, Koç Bilgisayar (Ücretli)'nin taban puanı mı oluyor? Kafam epey karışık...
@@turkmenkaan hocam sınıfta başarı sıralaması olarak %20lik dilimde olma şartı aranıyormuş. Bu başarı sıralaması bölüme girdigimiz yks sıralaması mı yoksa gpa mi? bir de %20lik dilimden kasıt sınıfta ilk beş gibi bir şeye mi tekabül ediyor?
merhaba, yüksek ihtimalle koç üniversitesi bilgisayar mühendisliğine yerleşeceğim. Macbook almak istiyorum macbook air m1 işlemcili 8 gb ram yeterli olur mu, yardımcı olursan çok sevinirim.
@@turkmenkaan yanıtladığın için teşekkür ederim, son bir şey sormak istiyorum. Akademik amaçlar için demişsin bunların dışında üniversite eğitim sürecim içinde ne gibi gereklilikler olabilir ki, örneğin ben yapay zekaya yoğunlaşmak istiyorum bahsettiğin akademi dışı buna girer mi kısaca yazılım ve okuyacak olduğum alan dışında oyun oynamak vs. gibi isteklerim yok bunlar genelinde macbook bana sorun çıkarmaz değil mi öğrenmek istediğim bu özetle, teşekkürler
@@burakozkaya3626 Hayır çıkarmaz. Ancak dersen ki ben video editing yapacağım, render alacağım veya game development yapacağım. O zaman macbook tavsiye edilmiyor. Onun dışında yapay zeka geliştirme vb. şeyleri yapabilirsin. Image processing vb. şeyleri ise zaten gerçekten güçlü makinelerle yapman gerekiyor süreyi azaltmak için bu yüzden tahminen çalıştığın labda remote bir bilgisayar sağlarlar sana.
Merhabalar abi soruma cevap verirsen çok mutlu olrum şimdiden çok sağol ben bi ara soru sormuştum ona verdiğin cevap için sağol abi sana sorum aslında meslek seçimi ile ilgili ben bilgisyar müh isteyen biriyim ama ailem benle aynı fikirde değil işte tıp istiyolar ve yani ikna olurlar ama çok zorlamam gerek sürekli afedersiniz kusura bakmayın işte sizde biliyorsunuzdur mühendislikte sürünürsün doktor alıyor şu kadar felan vs bide mühenfislere bak mühendis olmak için süper olman lazım işte üniden mezun olmaym bile yapabilir (tıp okumak kolay .d ezberle geç mühendislikte yetenek gerek .d) vs vs vs ... tabi ben bu soruların cevabını biliyorum ama malesef gelde bide aileye anlat :) abi sen aileni nasıl ikna ettin şöyleki ben mührndisliğin önün çok açık olduğunu işin seveceğimi sevdiğim içinde başarılı olacağımı düşünen biriyim ve yurt dışı imkanlarının en çok olduğu bölümden biri olabilirse bide çap hakkımı da kullanırım diye düşünüyorum tabi bunu zaman gösterecek ama ben bu meslepi iyi bir şekilde öğreneceğimi ve bunu yapmakmiçin çok hevesliyim tıp okuyabileceğimi hiç sanmıyorum çünkü o zorluğa istemeyerek ve en önemlisi sıkılarak okumaya katlanacağıma sevdiğim mesleği öğrenirim hem sıkılmam hemde okumaya yazılım yapmaya kendi hevesim var bir zorululuk olarak değil de istekle yaparım diyorum senin düşüncelerin neler abi tıp için ve meslek seçimi hakkında düşüncelerini merak ediyorum aileni nasıl ikna ettin sağol abi şimdiden
Açıkçası benim ailem karışmıyordu seçeceğim mesleğe, ilgim olduğu için bilgisayar mühendisliği seçtim. Neye ilgin varsa onu seçmelisin sonuçta ailen 30-35 yıl bu meslekle uğraşacak olan kişi sensin. O yüzden kendi ilgi alanının bilgisayar mühendisliği olduğunu, yurtdışı imkanlarının tıptan iyi olduğunu söylersen anlayacaklarını düşünüyorum.
Merhaba Kaan abi. Ben de Koç Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Ama ingilizcem gerçekten 0 denebilir. Bu konuda bana ne tavsiye edebilirsin? Sınavdan sonra yazın yapabileceğim birşey var mı? Hazırlık okumak dışında.
British aksanlı ingilizce diziler bana katkı sağlamıştı, Doctor Who & Sherlock Holmes gibi dizileri izleyebilirsin. Onun dışında akademik kelimeler ezberleyebilirsin. Hazırlığa kalmamaya çalış çünkü pek bir etkisi olmuyor, zaten bölümün içinde academic writing dersleri var. Kelimeler için bkz. www.prepscholar.com/toefl/blog/toefl-vocabulary-list/
Abi merhabalar sorucağım soruda bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkürler çift anadal hakkında sorucam hedefim iyi bir ünide biligsayar müh okumak (koç,sabancı,bilkent) sana sorum çift anadal ile ilgili bilgisyar mühendisliği yanında elektrik elektronik müh çap yapmak bana bir ayrıcalık fark katarmı bunu merak ediyorum çünkü ben kendimi hem yazılım hemde donanım üzerine geliştirmek istiyorum ve tabiki yurt dışında çalışmak peki abi bilgisyar yanında eemüh çap yapmak mantıklımıdır sence bana bir ayrıcalık fark katarmı hem donanım hemde yazılım üzerine bir iş varmıdır bulabilirmiyim yoksa bazı kişilerin pek inanmasamda zaman kaybı diyolar ben gene pek inanmıyorum illaki bişey katar diye düşünüyorum senin fikirlerini de çok merak ediyorum şimdiden çok sağol
Peki tavsiye etmeme sebebini öğrenebilirmiyim gerçekten merak ediyorum yani böyle bir karar vermek aklımdan geçiyor ama malesefki sorduğum kimseden tam olarak net bir cevap alamıyorum
@@masquerade4me363 Tekrardan merhaba, Daha bu bölümlerden birinde bile tüm hayatını versen bile tamamen bilemeyeceğin yerler varken, ikisini aynı şekilde götürmen pek mümkün olmayacaktır. Eğer işi iyi yapmak istiyorsan kendini bir alanda uzmanlaştırmalısın, elektronik ve bilgisayar çapı yapınca böyle bir şey pek olmuyor. Ayrıyetten, kendi fikrim, kişi kararsız olarak gözüküyor. Ancak dediğim gibi eğer ki senin hayalin buysa, kimseye sormadan bunu gerçekleştirmelisin.
Merhabalar,
Şu an bulunduğumuz tercih döneminden dolayı tercih yapacak arkadaşlarımıza elimden geldiğince yardımcı olmak için uğraşıyorum. Bundan sonraki videolar daha çok yazılım ile alakalı olacak, hepinize izlediğiniz için teşekkürler.
İyi bakın kendinize :)
0:50 yemek yerleri hakkında
1:45 öğrenci kulüpleri ve mentör sistemi
3:05 ulaşım
4:16 okulun interneti
4:25 hazırlık eğitimi
6:11 yurtlar
7:15 bilgisayar mühendisliği eğitim planı/müfredat 1 ve 2.yarıyıl için
Yine süpersin Kaan :) böyle devam
uups eklemeyi unutmuşum, teşekkürler Fırat.
Gayet açıklayıcı,akıcı bir video olmuş.Teşekkürler Kaan (:
Rica ederim :)
Çok yararlı olmuş teşekkürler
Başak Ümmetoğlu Rica ederim :)
Mükemmel video milyonları buraya bekliyoruz
Teşekkürler.
merhaba tübitak temel bilimler bursu yurt bursu almaya engel mi
Koç Üniversitesiyle iletişime geçmeni öneririm.
Lütfen bana da yardımcı olur musunuz bulduydanız cevabını
cep harçlığı çıkmıyormuş kitap bursundan emin değilim yurt da çıkabilirmiş ben de başka birinden öğrendim
merhaba hala aktif misiniz bilmiyorum ama koçun konumu sıkıntı yaratıyor mu, biraz şehrin dışında diye biliyorum.
Merhabalar,
Evet, konumu biraz uzak ve bir yere ulaşmak uzun sürebiliyor. Ancak, İstanbul’un yoğunluğundan uzaklaştırdığı için ben seviyorum.
Koç elektrik elektronik yazıcam da eğer imkanın varsa ee den arkadaşın sondaki gibi dersleri incelermisiniz beraber teşekkürler bu arada video için bilgilendirici olmuş
Serhat Tosun Merhaba Serhat, elektronik ve bilgisayar mühendisliği kardeş iki bölüm olduğu için her şeyimiz aynıdır neredeyse. Elektronikçilerin bizden farklı olarak aldıkları dersler COMP125 (Aslında pythona giriş bizim COMP100 ile aynı olacak), HUMS (fakülte seçmeli, videoda bahsettim.), CHEM103 (kimyaya giriş), ELEC100(elektronik mühendisliğine giriş). Yani aslında bir tek ELEC100 dersi kalıyor merak edebileceğin. O dersin içeriğinde de matlab görüyorsunuz diye biliyorum, çeşitli hesaplamalar vb. Daha detaylı bilgi için: home.ku.edu.tr/~alperdogan/elec100/ Aynı zamanda başka sorun varsa da discordumuzdan ulaşabilirsin bana. Başarılar :)
Kaan Türkmen çok teşekkür ederim bakıcam hemen
Serhat Tosun Rica ederim
Kaan Türkmen discord ne zaman giriyorsunuz hocam bir kaç soru sormak istiyorum da
@@serhattosun5844 Genel de discorddayım, örneğin şuan konuşabiliriz.
Acaba Koç üniversitesi matematik bölümünün imkanları neler ? Bilgisayar mühendisliği ile Matematik çapı yapmayı düşünüyorum da kazanabilirsem
Maalesef bu sorunun cevabini bilmiyorum :(
hocam kudeb ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz tank you
Koç Üniversitesiyle iletişime geçmeni öneririm.
👏👏
Comp 106 dersi ile calculus beraber mi almak zorundayım. Sosyal bilim okurken kodlama ve Comp106 almak istiyorum math101 yok henüz
COMP106 ve MATH106 derslerinin konuları bağlantılı değil. Birbirlerinin ön koşul dersleri de değiller. Hatta irregular başlayanlar (ki ben de irregular başladım) COMP106 açılmadığı için ilk MATH106yı bir sonraki dönem de COMP106yı aldık. Yani kısacası, hayır beraber almak zorunda değilsin.
Merhaba, çift anadal yapmayı düşünüyor musun? Mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsun
Merhaba,
Endustri muhendisliginden cift ana dal yapmayi dusunuyorum. Okul bitince tahminen yurtdisina gidip mastera devam ederim.
@@turkmenkaan Bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım ve ingilizce seviyemden dolayı hazırlık da okuyacağım. Şu an için ne tavsiye edersin?
@@ademsonkaya7430 Ingilizce anlayabiliyorsan, MITden python ogrenebilirsin. Yani yazilima kisa kisa baslayabilirsin.
@@turkmenkaan Teşekkür ederim, başarılar :)
Adem Sonkaya rica ederim dostum sana da başarılar :)
Abi bölümüne severek çalışan, ilk 500 e girerek tercih etmiş bir öğrenci EEE de başarılı olabilir değil mi? Sence
Benim üniversite maceramda en büyük farkettiğim olay üniversite sıralamasının o bölümdeki başarıda bir etken olmaması. Tek önemli olan bölümü sevmek. Dediğin gibi kişi bölümünü seviyorsa başarılı olabilir :)
YKS'ye nasıl hazırlandığını bir videoda anlatır mısın?
Kanalın konsepti kaymaması için öncelikle yazılıma ağırlık vermeliyim ama ilerleyen kısımlarda neden olmasın :)
@@turkmenkaan Teşekkürler takipteyim :)
Merhabalar, ben yazılım mühendisliği düşünüyorum fakat bilgisayar mühendisliği seçip ordan yönelmek istiyorum koç’un imkanları bu konusa nasıl
Merhaba İdil,
Koç Üniversitesinde yazılım mühendisliği yok, koçta bilgisayar okuduktan sonra başka bir yerde yazılım mı okumak istiyorsun sorunu tam anlayamadım. Ancak, gerek yazılım gerek bilgisayar mühendisliği bölümleri çok farklı bölümler değil, özellikle çoğu bilgisayar mühendisliği öğrencisi yazılım mühendisliği üzerine çalışıyor mezun olduktan sonra.
@@turkmenkaan merhaba yanıtladığın için çok teşekkür ederim.
@@turkmenkaan koçta bilgisayar okurken, çap yapmayı sormak istemiştim
@@defne1914 Çap yapma olayı diğer üniversitelere göre Koç'ta çok daha kolay diye biliyorum, ancak belirttiğim gibi yazılım mühendisliği diye bir mühendisliğimiz yok ama diğer bölümlerle çap yapabilirsin rahat bir şekilde.
@@turkmenkaan anladım çok teşekkür ederim.
Yurtdışı imkanlarınız neler koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği olarak? Mezun olduktan sonra yüksek lisans veya iş için yurtdışında bir ayrıcalık oluyor mu? Video için teşekkürler bu arada.
Öncelikle rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Yurtdışı imkanları ile ilgili bilgiyi sitesinden alabilirsin: adaylar.ku.edu.tr/aday-ogrencilerimiz/uluslararasi-olanaklar/
Açıkcası, bir sürü anlaştığı üniversite var ancak detaylı olarak bilmediğimden yanlış bilgilendirmek istemem. Koç Üniversitesine mail atarsan daha fazla bilgi alabilirsin :)
Kaan Türkmen teşekkür ederim. Laptop olarak ne almamı önerirsin koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği veya sen ne kullanıyorsun. İnan hiçbir bilgim yok ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilir misin?
@@leazidansek4298 Discorda gelirsen daha detaylı yardımcı olabilirim ancak kısacası şöyle söyleyebilirim: Eğer ki durumun var ise kesinlikle macbook kullan. Eğer ki yoksa da bi windows veya freedos laptop alıp içine linux kurup kullan. Bunun asıl sebebi ise Macintosh ve Linux, Unix tabanlı bir işletim sistemi bu yüzden kodlarda gerçekten inanılmaz bir iş çıkarıyor. Videolarda windows kullanıyorum gibi gözüküyor ancak aslında double boot ile linux kullanıyorum kod yazacağım zaman. Sebebi ise kullandığım çeşitli yazılımlar linux'u desteklemiyor video ile ilgili. Aynı zaman da masanın sağ kısmına bakarsan bende 2012 macbook var ve yeni macbooku bekliyorum ve Windows makine kullanmayı bırakacağım. Ancak macbook alacaksan biraz bekle, çünkü ARM işlemciye geçecek, intel işlemcililer kötü etkilenecek bu durumdan.
hocam Koç felsefe/isletme seçip bilgisayar mühendisliği alanında Çap yapmak istiyorum. Bu konuda ilgili bölümün taban puanı baz alınıyormuş. Bu taban puan, Koç Bilgisayar (Ücretli)'nin taban puanı mı oluyor? Kafam epey karışık...
Öyleydi sanırım. Kayıt kabulle iletişime geçmeni öneririm, bu sayede daha kesin bir cevap alabilirsin.
@@turkmenkaan hocam sınıfta başarı sıralaması olarak %20lik dilimde olma şartı aranıyormuş. Bu başarı sıralaması bölüme girdigimiz yks sıralaması mı yoksa gpa mi? bir de %20lik dilimden kasıt sınıfta ilk beş gibi bir şeye mi tekabül ediyor?
@@turkmenkaan yardımcı olursan çok mutlu olurum Kaan abi...
@@sametayana3735 Dediğim gibi pek bir bilgim yok bu konu hakkında. Detaylı bilgiyi kayıt kabule ulaşarak alabilirsin.
merhaba, yüksek ihtimalle koç üniversitesi bilgisayar mühendisliğine yerleşeceğim. Macbook almak istiyorum macbook air m1 işlemcili 8 gb ram yeterli olur mu, yardımcı olursan çok sevinirim.
Merhaba Burak,
Öncelikle Koç'a hoş geldin. Soruna gelirsek, akademik amaçlarla kullanacaksan evet olur.
@@turkmenkaan yanıtladığın için teşekkür ederim, son bir şey sormak istiyorum. Akademik amaçlar için demişsin bunların dışında üniversite eğitim sürecim içinde ne gibi gereklilikler olabilir ki, örneğin ben yapay zekaya yoğunlaşmak istiyorum bahsettiğin akademi dışı buna girer mi kısaca yazılım ve okuyacak olduğum alan dışında oyun oynamak vs. gibi isteklerim yok bunlar genelinde macbook bana sorun çıkarmaz değil mi öğrenmek istediğim bu özetle, teşekkürler
@@burakozkaya3626 Hayır çıkarmaz. Ancak dersen ki ben video editing yapacağım, render alacağım veya game development yapacağım. O zaman macbook tavsiye edilmiyor. Onun dışında yapay zeka geliştirme vb. şeyleri yapabilirsin. Image processing vb. şeyleri ise zaten gerçekten güçlü makinelerle yapman gerekiyor süreyi azaltmak için bu yüzden tahminen çalıştığın labda remote bir bilgisayar sağlarlar sana.
Merhabalar abi soruma cevap verirsen çok mutlu olrum şimdiden çok sağol ben bi ara soru sormuştum ona verdiğin cevap için sağol abi sana sorum aslında meslek seçimi ile ilgili ben bilgisyar müh isteyen biriyim ama ailem benle aynı fikirde değil işte tıp istiyolar ve yani ikna olurlar ama çok zorlamam gerek sürekli afedersiniz kusura bakmayın işte sizde biliyorsunuzdur mühendislikte sürünürsün doktor alıyor şu kadar felan vs bide mühenfislere bak mühendis olmak için süper olman lazım işte üniden mezun olmaym bile yapabilir (tıp okumak kolay .d ezberle geç mühendislikte yetenek gerek .d) vs vs vs ... tabi ben bu soruların cevabını biliyorum ama malesef gelde bide aileye anlat :) abi sen aileni nasıl ikna ettin şöyleki ben mührndisliğin önün çok açık olduğunu işin seveceğimi sevdiğim içinde başarılı olacağımı düşünen biriyim ve yurt dışı imkanlarının en çok olduğu bölümden biri olabilirse bide çap hakkımı da kullanırım diye düşünüyorum tabi bunu zaman gösterecek ama ben bu meslepi iyi bir şekilde öğreneceğimi ve bunu yapmakmiçin çok hevesliyim tıp okuyabileceğimi hiç sanmıyorum çünkü o zorluğa istemeyerek ve en önemlisi sıkılarak okumaya katlanacağıma sevdiğim mesleği öğrenirim hem sıkılmam hemde okumaya yazılım yapmaya kendi hevesim var bir zorululuk olarak değil de istekle yaparım diyorum senin düşüncelerin neler abi tıp için ve meslek seçimi hakkında düşüncelerini merak ediyorum aileni nasıl ikna ettin sağol abi şimdiden
Açıkçası benim ailem karışmıyordu seçeceğim mesleğe, ilgim olduğu için bilgisayar mühendisliği seçtim. Neye ilgin varsa onu seçmelisin sonuçta ailen 30-35 yıl bu meslekle uğraşacak olan kişi sensin. O yüzden kendi ilgi alanının bilgisayar mühendisliği olduğunu, yurtdışı imkanlarının tıptan iyi olduğunu söylersen anlayacaklarını düşünüyorum.
Merhaba Kaan abi. Ben de Koç Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Ama ingilizcem gerçekten 0 denebilir. Bu konuda bana ne tavsiye edebilirsin? Sınavdan sonra yazın yapabileceğim birşey var mı? Hazırlık okumak dışında.
British aksanlı ingilizce diziler bana katkı sağlamıştı, Doctor Who & Sherlock Holmes gibi dizileri izleyebilirsin. Onun dışında akademik kelimeler ezberleyebilirsin. Hazırlığa kalmamaya çalış çünkü pek bir etkisi olmuyor, zaten bölümün içinde academic writing dersleri var. Kelimeler için bkz. www.prepscholar.com/toefl/blog/toefl-vocabulary-list/
Abi merhabalar sorucağım soruda bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkürler çift anadal hakkında sorucam hedefim iyi bir ünide biligsayar müh okumak (koç,sabancı,bilkent) sana sorum çift anadal ile ilgili bilgisyar mühendisliği yanında elektrik elektronik müh çap yapmak bana bir ayrıcalık fark katarmı bunu merak ediyorum çünkü ben kendimi hem yazılım hemde donanım üzerine geliştirmek istiyorum ve tabiki yurt dışında çalışmak peki abi bilgisyar yanında eemüh çap yapmak mantıklımıdır sence bana bir ayrıcalık fark katarmı hem donanım hemde yazılım üzerine bir iş varmıdır bulabilirmiyim yoksa bazı kişilerin pek inanmasamda zaman kaybı diyolar ben gene pek inanmıyorum illaki bişey katar diye düşünüyorum senin fikirlerini de çok merak ediyorum şimdiden çok sağol
Merhaba,
Eee ve cs çok benzer bölümler ancak farklı şeylere odaklanıyorlar. Eğer ki böyle bir hayalin varsa yap ancak tavsiye etmiyorum :)
Peki tavsiye etmeme sebebini öğrenebilirmiyim gerçekten merak ediyorum yani böyle bir karar vermek aklımdan geçiyor ama malesefki sorduğum kimseden tam olarak net bir cevap alamıyorum
@@masquerade4me363 Tekrardan merhaba,
Daha bu bölümlerden birinde bile tüm hayatını versen bile tamamen bilemeyeceğin yerler varken, ikisini aynı şekilde götürmen pek mümkün olmayacaktır. Eğer işi iyi yapmak istiyorsan kendini bir alanda uzmanlaştırmalısın, elektronik ve bilgisayar çapı yapınca böyle bir şey pek olmuyor. Ayrıyetten, kendi fikrim, kişi kararsız olarak gözüküyor. Ancak dediğim gibi eğer ki senin hayalin buysa, kimseye sormadan bunu gerçekleştirmelisin.
Kaç puan aldın?
Online ortamda puan ve sıralama paylaşmıyorum, kusura bakma :(