Κατασκευή και χρήση Milli-ohm/Micro-ohm meter

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 янв 2025

Комментарии • 19

  • @pctoollaptop9212
    @pctoollaptop9212 10 месяцев назад +1

    Αυτό το κυκλωματακι θα με βοηθήσει πάρα πολύ κυριε σας ευχαριστώ πολύ

  • @Thrashoudis
    @Thrashoudis Год назад +2

    Καλημέρα! υπέροχο και πολύ χρήσιμο βιντεάκι, θα το εφαρμώσω και εγώ! ευχαριστώ!

    • @electronics1992
      @electronics1992  Год назад +1

      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!!!

  • @vasilis746
    @vasilis746 Месяц назад +1

    Πολύ έξυπνο και ωραίο κύκλωμα συγχαρητήρια για την παρουσίαση . Σκέφτομαι να το κατασκευάσω και να το εμπλουτίσω με ένα Arduino έναν ενισχυτή και μια οθόνη αντί για το πολύμετρο σε μια θήκη από τον 3d εκτυπωτή . Όταν το κάνω θα σου στείλω τα σχέδια και το πρόγραμμα για να μπορέσεις να το αναπαράγεις και εσύ . Καλή συνέχεια εύχομαι πάντα με όρεξη για τα ηλεκτρονικά θέματα . ❤

    • @electronics1992
      @electronics1992  Месяц назад +1

      Σε ευχαριστω Βασιλη, περιμενω με χαρα να το υλοποιησω !!!

  • @ΠάριςΑζής
    @ΠάριςΑζής Год назад +1

    Πολύ καλή η παρουσίαση, με μοναδικό αρνητικό σημείο το μπέρδεμα των μονάδων σε αρκετά σημεία. Θα ήταν πολύ απλούστερο να αναφέρεις εξ αρχής ότι "στην ένδειξη που βλέπουμε στο πολύμετρο, μεταθέτουμε νοερά την υποδιαστολή κατά δύο ψηφία προς τα αριστερά και το αποτέλεσμα είναι (από mV, όπως φαίνεται) απευθείας σε mΩ". Έτσι θα εντοπίσεις και τα λάθη που προανέφερα...

    • @electronics1992
      @electronics1992  Год назад

      Καλησπέρα φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Όπως θα δεις στο About του καναλιού απευθύνομαι σε σχετικά έμπειρους και σε καμία περίπτωση δεν κάνω μάθημα σε κανένα.
      Δίνω τον νόμο του Ωμ δείχνω πως πρέπει να γίνει ο υπολογισμός και αυτό είναι. Όποιος έχει εμπειρία ή θέλει να αποκτήσει πρέπει να εξασκηθεί, δεν είναι στόχος των βίντεο μου το μάθημα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Έχοντας τον νόμο του Ωμ ο καθένας μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς.

    • @ΠάριςΑζής
      @ΠάριςΑζής Год назад

      @@electronics1992 Συμφωνούμε αγαπητέ. Άλλωστε, η πρότασή μου για την μετάθεση της υποδιαστολής κατά δύο θέσεις αριστερά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαίρεση δια 100, χωρίς την χρήση της αριθμομηχανής. Δεν είναι δηλαδή περιττή λεπτομέρεια, αλλά απλούστευση της διαδικασίας της μέτρησης, που κάνει τα πράγματα απολύτως κατανοητά. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο σχολίασα. Μην ξεχνάς πάντως, σχετικά με την αναφορά σου για το ότι απευθύνεσαι σε προχωρημένους, ότι αυτοί που διψούν για μάθηση δεν είναι τόσο οι προχωρημένοι, αλλά οι αρχάριοι. Έχε το αυτό κατά νουν. Πιστεύω ότι αν προσανατολιστείς σε αυτούς, θα αυξήσεις τις επισκέψεις στο κανάλι σου και τα λοιπά σχετικά. Μάλιστα, προς αυτήν την κατεύθυνση θα σε βοηθούσε πολύ αν μπορούσες να απευθυνθείς στο διεθνές κοινό, βάζοντας αγγλικούς υπότιτλους. Εδώ, τα πράγματα είναι από ζόρικα μέχρι μίζερα, δυστυχώς. Άποψή μου βέβαια, βασισμένη όμως στην προσωπική μου εμπειρία μιας ολοκληρωμένης επαγγελματικής θητείας στον χώρο και στο αντικείμενο αυτο....Καλή συνέχεια!

    • @ΠάριςΑζής
      @ΠάριςΑζής Год назад

      ​@@electronics1992Τώρα που είδα ξανά το βίντεο αυτό, θεωρώ οτι είναι ώρα πρώτον να σου ζητήσω συγγνώμη και κατόπιν να διορθώσω ένα δικό μου λάθος στο αρχικό μου σχόλιο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή συγχύσεων απο αυτούς που θα δουν μελλοντικά το βίντεο και (κυρίως) τα σχόλια. Τα 100mA που χρησιμοποιούνται στις μετρήσεις με το κύκλωμα αυτό, είναι το 1/10 του αμπέρ κι όχι το 1/100 (που αρχικά απο λάθος υπέθεσα). Συνεπώς το αποτέλεσμα που θα δείχνει η οθόνη του πολυμέτρου κατά την μέτρηση, θα είναι 10 φορές μικρότερο του πραγματικού. Άρα, θα πρέπει να το πολλαπλασιάσουμε επί 10 (αντι να το διαιρέσουμε δια 100). Δηλαδή, πρέπει μεταφέρουμε νοερά την υποδιαστολή κατά μία θέση προς τα δεξιά (= πολλαπλασιασμός επι 10, κι όχι κατά δύο θέσεις αριστερά, όπως από λάθος έγραψα), στην απεικόνιση της τιμής που φαίνεται στην οθόνη του οργάνου, διαβάζοντας πάντα το αποτέλεσμα σε mΩ. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές την ίδια μέθοδο ακριβώς, χωρίς ειδική κατασκευή, μέσω τροφοδοτικού πάγκου, ρυθμισμένου στα 2V και με 100mA στον περιορισμό ρεύματος και δεν ξέρω που είχα το μυαλό μου γράφοντας το αρχικό μου σχόλιο...!!

  • @giorgostexnikos6976
    @giorgostexnikos6976 Год назад +2

    excellent video.

    • @electronics1992
      @electronics1992  Год назад

      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά !!!

  • @Yeorgjx
    @Yeorgjx Год назад +1

    Ευχαριστώ φίλε ... πολύ χρήσιμο ότι έδειξες !

    • @electronics1992
      @electronics1992  Год назад +1

      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά !!!

  • @NickSeilot-nc6fo
    @NickSeilot-nc6fo 29 дней назад

    Καλησπέρα που ακριβώς τα πήρατε αυτα να τα παραγγείλουμε και εμείς!

    • @electronics1992
      @electronics1992  29 дней назад

      @@NickSeilot-nc6fo καλησπέρα σας, ποια εννοείτε ακριβώς ?

    • @NickSeilot-nc6fo
      @NickSeilot-nc6fo 29 дней назад

      @electronics1992 σχετικά με την πατέντα κατασκευής που φτιάξατε για μέτρησης την πλακέτα δηλαδή με τα εξαρτήματα.. από που τα προμηθευτείκατε? .. θα ειθελα να φτιάξω το ειδιο.

    • @electronics1992
      @electronics1992  29 дней назад

      Από καταστήματα που πουλούν ηλεκτρονικά ανταλλακτικά. Δεν είναι έτοιμο ΚΙΤ θα πρέπει να πάρετε ξεχωριστά τα ανταλλακτικά και να τα συναρμολογησετε σύμφωνα με το σχέδιο​@@NickSeilot-nc6fo

  • @nikikonomi4472
    @nikikonomi4472 Год назад +1

    Δάσκαλε ευχαριστούμε πάρα πολύ καλή σου μέρα, αυτό το κύκλωμα μπορείτε να μου το στείλετε με email

    • @electronics1992
      @electronics1992  10 месяцев назад

      Καλησπερα, στειλε μου email να σου απαντησω. Σε ευχαριστω !