Abi Avatara'a inceleme yaparmısın? Çünki ben avatara efsane olarak görüyorum ama nedenini bilmiyorum görseli olmadığını biliyorum görsel çağın dayız yani görseller beni en fazla şaşırttı ha görseller zamanına göre çok çok çoooook iyiydi hala da iyi duruyor ama görsel, bir filmi efsane yapmaz değil mi? Peki bir filmi efsane yapan başka ne var? Gerçek hayata etkisi peki filmin gerçek hayata etkisi varmı? Var hemde okadar çok varki dolaylı yoldan oyun sektörüne bile var, ama bir filim görseli iyi olup bir devrim yapacak kadar gerçek hayata etkisi olması onu efsane yapabilirmi? Beelllki bir zamana kadar ama sonra belki ileride bu filmin görseller ini solda sıfır bırakıcak kadar iyi görselleri olduğunda enfazla "aaaa bak bir aralar görsellerin geliş ötesinde katkı sağlayan filim " deni cektir, haaa bu iyi birşey mi yani zaten filmograf kanalı benim nede ek istediğimi anladı(anlama dıysanız biraz daha anlata bilirim) neyse şimdi senaryo kısmına gelelim seneryo çokta özgün değil çoğu kitaplarda biraz bakılırsa fark edersiniz ki bu hikaye çoğu kitapta kullanılmış uzun lafın kısası avatar benim için efsanedir peki neden sizden bunun nedenini bulmanızı istiyorum (yazım yanlış ları varsa özür dilerim oto çevirinin marifeti ve ben artık oto çeviriyi düzelt miyorum)
"Bir gün dağda bir kurtla burun buruna geldim tüfeğimi doğrulttum hemen o da hırlamaya başladı dedim ki kendi kendime birazdan ikimizden biri yok olup gidecek kimin gücü kime yeterse haydi git sen daha çok gençsin yazıktır sana"
@@mehmetresulkurt3293Ona esinlenme denmez bence gönderme veya selam çakma denilebilir. Esinlenme daha çok filmin bütününe etki bırakacak kadar içinde olan olaylar için kullanılıyor.
Eskiya gosterime girdiginde Ankara Buyulu Fener sinemasinda gisede calisiyordum. Bu harika filmin efsanesini tam 57 hafta birebir yasadim. Filme o kadar buyuk bir ilgi vardi ki, gisenin onunde hergun izdiham cikiyordu. Biletler aylar oncesinden satiliyordu. Seanslar o kadar doluydu ki! Merdivenler bile! Evet insanlar bu filmi ayakta ya da merviden bosluklarina oturarak da izledi! Bu arada bilet almak isteyen ama bulamayan israrci insanlarla cok efsane diyaloglarimiz olurdu. Hepsini not almistik aramizdan birinin ilerde bunu kitap olarak yazmasini istiyorduk ama sonradan o notlari kaybettik ne yazik ki... O gunlerden geriye Eskiya'nin galasinda Sener Sen ile cektirdigim bir fotograf kaldi. Hala saklarim. Buyuk usta o fotografta, daha once ve de sonra hicbir unlu ile fotograf cektirmeyi rica etmemis, bunu ilk kez yaptigi icin utanan toy bir kizla kameraya gulumsuyor.
Korkma, sadece toprağa gideceksin dediği yerde harbi cok duygulandım. "Belki ben o arı olacam" dedi ve galiba o sirada ben de Şener Şen de kendimizi tutamadık, beraber ağladık.
Hapiste Sedat'ın 'büyükler cezamı kesti, şişleyecekler beni' lafı üzerine Yeşim Salkım'ın Cumali karşısında yaptığı rolü unutup 'abi' değil de 'Sedat' diye tepki vermesi, kendini aslında ele vermesi harika bir detay. Film ince ince dokunmuş, en azından bu konuda ciddi emek sarf edilmiş.
Polisle karsi karsiya geldiginde Tetigi polisin çekip Mermisinin bitmiş olması Fakat eşkiyanin tetigi çekmeyip Polisi göndermesi Hala tüylerimi diken diken eder. Mükemmel sahnedir.
Yaş kaç kardeş ergensin belli ki. Silahlar bazen tutukluk yapar bu bilinen bir şeydir. Tabancası boş değil yani sadece o an tutukluk yapıyor. Ayrıca Baran kurşun muskası takıyor. Yani belki de o kolye sayesinde polisin tabancası ateş etmiyor. Filmi nerenizle izliyorsunuz?@@fidanras
Bu film vizyona girdiğinde 10-11 yaşındaydım. O dönem Erzurum'daydım ve sinemaya gelen güncel filmleri izlemek imkanı yoktu o dönem ama biraz geç te olsa vizyona girdiğinde annemlerin beni sinemaya götürdüğü az sayıdaki filmlerden biriydi. Filmde İstanbul'un arka sokaklarının karanlığı beni çok korkutmuştu o yaşta ama çok ta etkilenmiştim çünkü her yanı kalite kokan bir yapım. Bugün dönüp baktığımda sinemaya olan sevgime ilk kıvılcımı çakan filmlerden birisi kesinlikle. Hele yerli sinemada kesinlikle ilk kıvılcım bu filmdir.
Çocuk yaştayım, Bursa'da sinemaya gitmişiz ilk sinema deneyimim müthiş etkileyici, beyaz perdede Aslan Kral var. Filme bayıldım adeta büyülendim, film biter ablamla çıkarız o zamanlar siyah perde var kapı falan yok sinemalarda, annem babam Eşkıya filmindeler perde açıldı son sahne havai fişekler patlıyor, muazzam bir atmosfer Şener ŞEN kollarını açtı saldı kendini boşluğa öylece.. Yer göstericiler kendi aralarında konuşuyor bak şimdi hepsi ağlayacak diye. İnsanlar yavaş yavaş çıkıyorlar herkesin yüz göz şişmiş kıpkırmızı, burun çekenler ağlamaya devam edenler, annem babam da çıktı babamı ilk kez ağlarken görmüştüm. O zaman şaşırmıştım anlam verememiştim yıllar sonra izledim bende ağladım. Hayatımda bir çok filmi beğendim ama Aslan Kral ve Eşkıya'nın yeri hep ayrı..
Eşkiya filminin bir diğer önemli noktası bence “aşk” konusu. Günümüzden tamamen farklı gerçekçi ve doğru olması . Kötü karakter (adını unuttum 🙏) keje için dostunu , onurunu ve hayatını tek kalemde satmıştır ve bunu aşk adı altında yapmıştır . Baran ise ömrünü dağda ve hapisane köşelerinde yaşlandırmıştır. Baranı ayakta tutan kejesini son bir kez görmektir. Keje ise bir ömür boyunca tek kelime etmemiş , kötü karakteri susmakla cezalandırmıştır.En sonda Baran kejesine kavuşma şansını yakalamıştır çünkü ağzından ne dayakla nede herhangi bir maddi bir şey için bir kelime çıkmayan keje konuşur . Ama Baran ne yapar ömrünün tek amacı olan sevdiği kadını sonradan tanıdığı birinin hayatı için vaz geçmeyi seçer . Asıl aşk ne nezaman vazgeçmeyi bilmektir der orda . Kendi duyguları için her şeyi yapıp sonra buna aşk için yaptım diyenin aslında aşk değil kendi zevki yaptığı şeyler olduğunu haykırır.
Reis inanmayacaksın ama bu bağlantıyı videodan 2 saat önce kurdum.Bugün masumiyet filmini izlerken aklıma geldi sonra arkadaşlarla muhabbetini yaptık şimdi sen diyincede ortamda hava yapabilirim iyiki varsın reis
Her şey çok güzel olucak filmini izlemediğim için yorum yapamam ama Masumiyet ve Eşkıyayı yakın zamanlarda izlediğim için şunu söyleyebilirim ki. Bence Zeki Hoca kesinlikle hepimiz gibi Eşkıyadan çok etkilenmiş. Ben önce Masumiyet sonra Eşkıya izlediğim için Eşkıyayı izlerken ikisinin de tarihlerine bakmak istedim acaba hangisi önce yapılmış diye merak ettim 96 eşkıya 97 masumiyet olduğunu görünce taşlar yerine oturdu aslında. Çünkü Eşkıyada otelde pansiyonun lobisinde topluca izlenen televizyon sahnesi bile Masumiyette kendine yer bulmuştu. Açılar bile çok benzerdi. İki filmde de otelde masum bi çocuğun olması. Ya da Eşkıyadaki Baranın hapisten çıkmasıyla Masumiyetteki Yusufun hapisten çıkmasıyla filmin başlaması. Bunları gördükçe ve fark ettikçe sinemanın ne kadar güzel bi anlatım sanatı olduğunu düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Bence Zeki hoca Eşkıyaya bi saygı duruşunda bulunmak istemiş. Biçimsel olarak Eşkıyadan esinlenmiş ama içerik olarak özgün olmaya çalışmış bunu da Kader filminden görebiliyoruz zaten. Hatta Zeki hocanın önce Kaderi yazdığı ama Masumiyeti çektiği söylenir bu da Zeki hocanın Eşkıya çıkmadan önce Masumiyetin kendi özgün senaryosu olduğunu gösterir. Ben Eşkıyayı demin bitirdim ve bitirir bitirmez bu benzerliği düşündüm benim gibi bu benzerliği fark etmiş insanların olması gerçekten mutluluk verici. Keşke bu kanalın bu sohbetleri yüz yüze yapabiliceğimiz toplaşıp sinema üzerine konuşacağımız gerçek hayatta da bi alanı olsa gerçekten çok keyif alırdım. O gün gelene kadar kendinize çok iyi bakın. Sevgilerle 👋🏻 (5 nisan cuma 2024 saat 01.03)
Bence bu filmde tek kusur Keje'nin Eşkıya'nın o güzel konuşmasına verdiği cevaptı. Çok basit ve çocuk gibiydi. Zaten Değerli Filmograf'ta Keje'nin sözlerine değinmemiş.
Vizyona girdiğinde Türk sinemasının yeniden dirilmesini sağlayan eşsiz ve nadide bir sanat eseri . Oyuncularıyla, senaryosuyla yönetimiyle ve müzikleriyle...Yavuz Turgul ve Şener Şen ortaklığı her zaman en iyisini çıkarır❤
Birileri de "bu kanal" neden efsane diye video yapsa efsane olur. O nası bir anlatımdır, görünmeyeni görmedir. Açıktan sinema okumuş gibiyim her videodan sonra:) iyi ki varsın.
3:42 He demek ki o yüzden yurdumdan çıkan her 10 Türk dizisinden 7'si güzel sakar kız ve yakışıklı holding sahibi çocuğun aptalca aşkı temalı fbfbdbdbx
Siradaki türk filmi için öneri; NEDEN EFSANE: ARABESK Bence türk sinemasında gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri Ve de kesinlikle en iyi absürt komedi filmi Hatta döneminde, özellikle bir kitle tarafından hor görülen müziklerle şaheser yaratması dahi tek başına övgüyü hakediyor. İşin en ilginç tarafı EŞKIYA ve ARABESK filmlerinin iki erkek başrol oyuncuları aynı 😉
En klas en süper sahnesi filmin sonunda havai fişeklerin patlaması ile eşkıya nin binadan atladığı sahnedir. Ne zaman izlesem boğazım düğümlenir o sahnede
Filmograf kurgun açıklamaların çok iyi. Umarım bu seri daha iyi filmler görmemizi de sağlar. Son olarak bu gitar, keman ve flüt üçlüsünün müziğinin ismini paylaşır mısın? Teşekkürler.
Çok etkileyici bir film . Herkes hayatından bir kesit bulabilir. Eskiya iken beraber dağlarda olan iki arkadaşın birinin ihanetiyle bütün hayatının mahvolmasi . Maalesef benim hayatımda da çokça Berfo var .
Madem Şener Şen geldi artık bir Yeşilçam neden efsane serisi gelmeli. Kemal Sunal Cüneyt Arkın Şener Şen gibi bir sürü usta oyuncunun hayata doğrudan Yeşilçam temasında dokunduğu filmler.
1 Not 1 Hatırlatma 1 Taktir. Not: 80'ler değil 70'ler Hatırlatma: "İstanbul Kanatlarımın Altında" aynı yıl dönem filmi olarak Türk Sinema Tarihi'nin öemli filmidir ve Yeşilçam'a dikkat çekmiştir. Taktir: Evet iki filmin (başlangıçta) esin kaynağı olma konusu ihtimali yüksektir.
Filmde şenerşen ve mafya babası dışında ne yönetmen ne oyuncular özellikle uğur yücel iyiydi. Bu filmi birkez sinemada. 2 kez de evde izledim. Niye bu kadar beğeniliyor anlamıyorum
Kardeşim por.o demeyi çok mu seviyorsun yemek yiyorum yan odada peder ve valide var o kadar çok p*orno filmi dedin ki kısık sesle dinlemek zorunda kaldım Allah iyiliğini versin 😁
Madem öyle ‘Babam ve Oğlum’ ile ‘Kabadayı’ filmleri için de neden efsane videosu gelsin ☺️ Türk sinemasında iz bırakmış filmleri de efsane/kestane serisinde incelemen güzel bence 🙏🏻
Çünkü; bitmiş yerlerde sürünen yeşilçamı ayağa kaldıran film olması.. hem yapımcılar hem de Şener Şen bir kumar oynadı. Amerikalı filmi Şener Şen in son komedi filmiydi.. Bir daha komedi filmlerinde oynamıycam diyerek resmen kariyerini ortaya koydu. Ve Şener Şen küllerinden yeniden doğdu. Tabi Yeşilçam da...
Porno filmler (aslında erotik), seksenlerde değil tam tersine yetmişli yılların ortalarında başlayıp seksenlere kadar devam etti. Seksenlerde genellikle arabesk filmler çekiliyordu arada da Kemal Sunal'ın filmleri gibi komedi filmleri.
Masumiyet ve Kader filmi için de Neden Efsane bölümü isteriz
3 года назад+1
8:06 bir yerde okudum desem yalan olur, fakt ben de üç filmi kronolojik sırasıyla izlediğimde aynı şeyleri düşündüm hatta bu üç filmden önce de aynı isimli kitaptan uyarlanan Reis Bez filminde denenmiş, fakat Eşkiya'daki kadar başarılı olamamış.
hatan var 80ler değil 70lerin ortalarında başlayan sex erotik film furyası vardı. 80 darbesinden sonra bu tarz filmler yasaklandı çekilmesi. 80lerde ise tam aksine arabesk film furyası başlamıştı. eşkiya filmi türk sinemasında bi devri kapatan film olarak adlandırılır.
Abi Avatara'a inceleme yaparmısın? Çünki ben avatara efsane olarak görüyorum ama nedenini bilmiyorum görseli olmadığını biliyorum görsel çağın dayız yani görseller beni en fazla şaşırttı ha görseller zamanına göre çok çok çoooook iyiydi hala da iyi duruyor ama görsel, bir filmi efsane yapmaz değil mi? Peki bir filmi efsane yapan başka ne var? Gerçek hayata etkisi peki filmin gerçek hayata etkisi varmı? Var hemde okadar çok varki dolaylı yoldan oyun sektörüne bile var, ama bir filim görseli iyi olup bir devrim yapacak kadar gerçek hayata etkisi olması onu efsane yapabilirmi? Beelllki bir zamana kadar ama sonra belki ileride bu filmin görseller ini solda sıfır bırakıcak kadar iyi görselleri olduğunda enfazla "aaaa bak bir aralar görsellerin geliş ötesinde katkı sağlayan filim " deni cektir, haaa bu iyi birşey mi yani zaten filmograf kanalı benim nede ek istediğimi anladı(anlama dıysanız biraz daha anlata bilirim) neyse şimdi senaryo kısmına gelelim seneryo çok güzel değil çoğu kitaplarda biraz bakılırsa fark edersiniz ki bu hikaye çoğu kitapta kullanılmış uzun lafın kısası avatar benim için efsanedir peki neden sizden bunun nedenini bulmanızı istiyorum (yazım yanlış ları varsa özür dilerim oto çevirinin marifeti ve ben artık oto çeviriyi düzelt miyorum)
Eşkıya en sevdiğim filmlerden biri. Küçük ve saçma bir hata var ama. Filmin başında Ceren Ana karakteri var ve Ceren diye bir Kürt ya da yaşlı ismi yok.
*Canlar amazon gaming haftası başlamış. Oyuncu arkadaşların ilgisini çekebilir link alt kısma bıraktım.
amzn.to/3jd1YwU*
Ali abi shang chi inceleme gelecekmi
Neden efsane karayip korsanları 1
Abi Avatara'a inceleme yaparmısın? Çünki ben avatara efsane olarak görüyorum ama nedenini bilmiyorum görseli olmadığını biliyorum görsel çağın dayız yani görseller beni en fazla şaşırttı ha görseller zamanına göre çok çok çoooook iyiydi hala da iyi duruyor ama görsel, bir filmi efsane yapmaz değil mi? Peki bir filmi efsane yapan başka ne var? Gerçek hayata etkisi peki filmin gerçek hayata etkisi varmı? Var hemde okadar çok varki dolaylı yoldan oyun sektörüne bile var, ama bir filim görseli iyi olup bir devrim yapacak kadar gerçek hayata etkisi olması onu efsane yapabilirmi? Beelllki bir zamana kadar ama sonra belki ileride bu filmin görseller ini solda sıfır bırakıcak kadar iyi görselleri olduğunda enfazla
"aaaa bak bir aralar görsellerin geliş ötesinde katkı sağlayan filim " deni cektir, haaa bu iyi birşey mi yani zaten filmograf kanalı benim nede ek istediğimi anladı(anlama dıysanız biraz daha anlata bilirim) neyse şimdi senaryo kısmına gelelim seneryo çokta özgün değil çoğu kitaplarda biraz bakılırsa fark edersiniz ki bu hikaye çoğu kitapta kullanılmış uzun lafın kısası avatar benim için efsanedir peki neden sizden bunun nedenini bulmanızı istiyorum
(yazım yanlış ları varsa özür dilerim oto çevirinin marifeti ve ben artık oto çeviriyi düzelt miyorum)
Star wars neden efsane gelsin
@@onuralp_alisiktr6438 varki o
"Bir gün dağda bir kurtla burun buruna geldim tüfeğimi doğrulttum hemen o da hırlamaya başladı dedim ki kendi kendime birazdan ikimizden biri yok olup gidecek kimin gücü kime yeterse
haydi git sen daha çok gençsin yazıktır sana"
Cem Yılmaz in arog daki dinozor sahnesi nerden esinlenilerek yazılmış sorusunun cevabı
@@mehmetresulkurt3293Ona esinlenme denmez bence gönderme veya selam çakma denilebilir. Esinlenme daha çok filmin bütününe etki bırakacak kadar içinde olan olaylar için kullanılıyor.
Her havai fişek atıldığında aklıma bu film gelir.Bende yeri çok ayrı kesinlikle Türk sinemasının mihenk taşlarından bu film.
Eskiya gosterime girdiginde Ankara Buyulu Fener sinemasinda gisede calisiyordum. Bu harika filmin efsanesini tam 57 hafta birebir yasadim. Filme o kadar buyuk bir ilgi vardi ki, gisenin onunde hergun izdiham cikiyordu. Biletler aylar oncesinden satiliyordu. Seanslar o kadar doluydu ki! Merdivenler bile! Evet insanlar bu filmi ayakta ya da merviden bosluklarina oturarak da izledi! Bu arada bilet almak isteyen ama bulamayan israrci insanlarla cok efsane diyaloglarimiz olurdu. Hepsini not almistik aramizdan birinin ilerde bunu kitap olarak yazmasini istiyorduk ama sonradan o notlari kaybettik ne yazik ki...
O gunlerden geriye Eskiya'nin galasinda Sener Sen ile cektirdigim bir fotograf kaldi. Hala saklarim. Buyuk usta o fotografta, daha once ve de sonra hicbir unlu ile fotograf cektirmeyi rica etmemis, bunu ilk kez yaptigi icin utanan toy bir kizla kameraya gulumsuyor.
Muhteşem bir şey şu anıları okumak. Elinize sağlık. Güzel anlatım.
O notlardan aklınızda kalanları yazar mısınız? Nasıl diyaloglar geçiyordu filmle ilgili?
Korkma, sadece toprağa gideceksin dediği yerde harbi cok duygulandım. "Belki ben o arı olacam" dedi ve galiba o sirada ben de Şener Şen de kendimizi tutamadık, beraber ağladık.
Benimde gözlerim doldu o kısımda.
Abi Şener Şen'in böyle müthiş bi filmini Neden Efsane serisine eklemen çok iyi oldu
Yavuz Turgul'un filmi*
@@keremuzm4747 Başrolü ve harika performans göstereni Şener Şen olduğu için öyle söyledim
@@keremuzm4747 Şener Şen ve Yavuz Turgulun filmi*
Hapiste Sedat'ın 'büyükler cezamı kesti, şişleyecekler beni' lafı üzerine Yeşim Salkım'ın Cumali karşısında yaptığı rolü unutup 'abi' değil de 'Sedat' diye tepki vermesi, kendini aslında ele vermesi harika bir detay. Film ince ince dokunmuş, en azından bu konuda ciddi emek sarf edilmiş.
Polisle karsi karsiya geldiginde
Tetigi polisin çekip
Mermisinin bitmiş olması
Fakat eşkiyanin tetigi çekmeyip
Polisi göndermesi
Hala tüylerimi diken diken eder.
Mükemmel sahnedir.
:) :)
Filmin en sacma sahnesi. Polisin mermisinin bittiğini yada boş şarzör taktığını anlamaması.
Yaş kaç kardeş ergensin belli ki. Silahlar bazen tutukluk yapar bu bilinen bir şeydir. Tabancası boş değil yani sadece o an tutukluk yapıyor. Ayrıca Baran kurşun muskası takıyor. Yani belki de o kolye sayesinde polisin tabancası ateş etmiyor. Filmi nerenizle izliyorsunuz?@@fidanras
Bu film vizyona girdiğinde 10-11 yaşındaydım. O dönem Erzurum'daydım ve sinemaya gelen güncel filmleri izlemek imkanı yoktu o dönem ama biraz geç te olsa vizyona girdiğinde annemlerin beni sinemaya götürdüğü az sayıdaki filmlerden biriydi. Filmde İstanbul'un arka sokaklarının karanlığı beni çok korkutmuştu o yaşta ama çok ta etkilenmiştim çünkü her yanı kalite kokan bir yapım.
Bugün dönüp baktığımda sinemaya olan sevgime ilk kıvılcımı çakan filmlerden birisi kesinlikle. Hele yerli sinemada kesinlikle ilk kıvılcım bu filmdir.
Eşkiyah Türk sinemasini hayata döndüren başyapıttı.
Çocuk yaştayım, Bursa'da sinemaya gitmişiz ilk sinema deneyimim müthiş etkileyici, beyaz perdede Aslan Kral var. Filme bayıldım adeta büyülendim, film biter ablamla çıkarız o zamanlar siyah perde var kapı falan yok sinemalarda, annem babam Eşkıya filmindeler perde açıldı son sahne havai fişekler patlıyor, muazzam bir atmosfer Şener ŞEN kollarını açtı saldı kendini boşluğa öylece.. Yer göstericiler kendi aralarında konuşuyor bak şimdi hepsi ağlayacak diye. İnsanlar yavaş yavaş çıkıyorlar herkesin yüz göz şişmiş kıpkırmızı, burun çekenler ağlamaya devam edenler, annem babam da çıktı babamı ilk kez ağlarken görmüştüm. O zaman şaşırmıştım anlam verememiştim yıllar sonra izledim bende ağladım. Hayatımda bir çok filmi beğendim ama Aslan Kral ve Eşkıya'nın yeri hep ayrı..
Eşkiya filminin bir diğer önemli noktası bence “aşk” konusu. Günümüzden tamamen farklı gerçekçi ve doğru olması . Kötü karakter (adını unuttum 🙏) keje için dostunu , onurunu ve hayatını tek kalemde satmıştır ve bunu aşk adı altında yapmıştır . Baran ise ömrünü dağda ve hapisane köşelerinde yaşlandırmıştır. Baranı ayakta tutan kejesini son bir kez görmektir. Keje ise bir ömür boyunca tek kelime etmemiş , kötü karakteri susmakla cezalandırmıştır.En sonda Baran kejesine kavuşma şansını yakalamıştır çünkü ağzından ne dayakla nede herhangi bir maddi bir şey için bir kelime çıkmayan keje konuşur . Ama Baran ne yapar ömrünün tek amacı olan sevdiği kadını sonradan tanıdığı birinin hayatı için vaz geçmeyi seçer . Asıl aşk ne nezaman vazgeçmeyi bilmektir der orda . Kendi duyguları için her şeyi yapıp sonra buna aşk için yaptım diyenin aslında aşk değil kendi zevki yaptığı şeyler olduğunu haykırır.
Korkma sadece toprak olacaksın , su beraber bir çiçeğin vücuduna gideceksin orada özüne ulaşacaksın sonra bir arı konacak belki de o arı ben olacam
bence yalnızca filmlerle alakalı değil; efsane oyuncu, yönetmen, senarist vb. bir seri gelmeli
Kesinlikle. Ozellikle senaristleri cok merak ediyorum
Reis inanmayacaksın ama bu bağlantıyı videodan 2 saat önce kurdum.Bugün masumiyet filmini izlerken aklıma geldi sonra arkadaşlarla muhabbetini yaptık şimdi sen diyincede ortamda hava yapabilirim iyiki varsın reis
Her şey çok güzel olucak filmini izlemediğim için yorum yapamam ama Masumiyet ve Eşkıyayı yakın zamanlarda izlediğim için şunu söyleyebilirim ki. Bence Zeki Hoca kesinlikle hepimiz gibi Eşkıyadan çok etkilenmiş. Ben önce Masumiyet sonra Eşkıya izlediğim için Eşkıyayı izlerken ikisinin de tarihlerine bakmak istedim acaba hangisi önce yapılmış diye merak ettim 96 eşkıya 97 masumiyet olduğunu görünce taşlar yerine oturdu aslında. Çünkü Eşkıyada otelde pansiyonun lobisinde topluca izlenen televizyon sahnesi bile Masumiyette kendine yer bulmuştu. Açılar bile çok benzerdi. İki filmde de otelde masum bi çocuğun olması. Ya da Eşkıyadaki Baranın hapisten çıkmasıyla Masumiyetteki Yusufun hapisten çıkmasıyla filmin başlaması. Bunları gördükçe ve fark ettikçe sinemanın ne kadar güzel bi anlatım sanatı olduğunu düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Bence Zeki hoca Eşkıyaya bi saygı duruşunda bulunmak istemiş. Biçimsel olarak Eşkıyadan esinlenmiş ama içerik olarak özgün olmaya çalışmış bunu da Kader filminden görebiliyoruz zaten. Hatta Zeki hocanın önce Kaderi yazdığı ama Masumiyeti çektiği söylenir bu da Zeki hocanın Eşkıya çıkmadan önce Masumiyetin kendi özgün senaryosu olduğunu gösterir. Ben Eşkıyayı demin bitirdim ve bitirir bitirmez bu benzerliği düşündüm benim gibi bu benzerliği fark etmiş insanların olması gerçekten mutluluk verici. Keşke bu kanalın bu sohbetleri yüz yüze yapabiliceğimiz toplaşıp sinema üzerine konuşacağımız gerçek hayatta da bi alanı olsa gerçekten çok keyif alırdım. O gün gelene kadar kendinize çok iyi bakın. Sevgilerle 👋🏻 (5 nisan cuma 2024 saat 01.03)
Bence bu filmde tek kusur Keje'nin Eşkıya'nın o güzel konuşmasına verdiği cevaptı. Çok basit ve çocuk gibiydi. Zaten Değerli Filmograf'ta Keje'nin sözlerine değinmemiş.
bekliyoz abi
Vizyona girdiğinde Türk sinemasının yeniden dirilmesini sağlayan eşsiz ve nadide bir sanat eseri . Oyuncularıyla, senaryosuyla yönetimiyle ve müzikleriyle...Yavuz Turgul ve Şener Şen ortaklığı her zaman en iyisini çıkarır❤
Tartışmasız Türk sinemasının en sağlam filmlerinden birisi
En iyisi.
Birileri de "bu kanal" neden efsane diye video yapsa efsane olur. O nası bir anlatımdır, görünmeyeni görmedir. Açıktan sinema okumuş gibiyim her videodan sonra:) iyi ki varsın.
Pelin Esmer- İşe Yarar Bir şey filmi de bence efsane, hak ettiği değeri görmedi
Almanya'dan gelen amcaoglumu eskiyaya götürdüm. Tam 3 kez sinemada izledim 👍
Sanatta oteller veya pansiyonlar bir toplumun özetini başarılı bir şekilde verebilir. Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli. Eşkıya gibi.
Otelin adının cumhuriyet olması orada yaşayan insanların çeşitliliği vurgu için seçilmiş.
2 hafta kuyruk ta bekledigimi bilirim o dönem sırf eşkıya için.gerçekten efsane bir film idi
Bence bu film Şener Şen ustanın sinema tarihinin en iyi oyuncusu olduğunu tescillediği başyapıt..
Türk sinema tarihi*
Abi yeşil yol dünya tarihinin en iyi ve en efsane filmlerinden onun için mutlaka neden efsene bölümü yapmalısın umarım yakın zamanda da yaparsın
3:42 He demek ki o yüzden yurdumdan çıkan her 10 Türk dizisinden 7'si güzel sakar kız ve yakışıklı holding sahibi çocuğun aptalca aşkı temalı fbfbdbdbx
Altan karakterinin cumaliden alındığını 15 20 yıldır sölüyorım :))
Benim aklımda kalan replik.Aşkın karşısında insanın hayatının ne önemi var.İnsanın hayatının karşısında aşkın ne önemi var.
"Mavi donun var mi? Yaz donunu kendi getiricek" dönemi
Yazılmış en iyi Türk senaryosu olabilir. Tam anlamıyla evrensel bir başyapıt. Bütün Türkiye var bu filmde. Çok güzel film ya. Çok samimi çok gerçek.
Siradaki türk filmi için öneri;
NEDEN EFSANE: ARABESK
Bence türk sinemasında gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri
Ve de kesinlikle en iyi absürt komedi filmi
Hatta döneminde, özellikle bir kitle tarafından hor görülen müziklerle şaheser yaratması dahi tek başına övgüyü hakediyor.
İşin en ilginç tarafı EŞKIYA ve ARABESK filmlerinin iki erkek başrol oyuncuları aynı
😉
En klas en süper sahnesi filmin sonunda havai fişeklerin patlaması ile eşkıya nin binadan atladığı sahnedir. Ne zaman izlesem boğazım düğümlenir o sahnede
Elazığ saray sineması, lise 2.. 7 defa gitmiştim bu filme. Ha sonrasında mı 100 den fazla izlemişimdir. Gerisini siz düşünün
Ben sana çocuğa kefilim demiştim, bir mesele olursa benimle konuşmalısın demiştim,sözünü tutmadın çocuğu öldürdün.Olmadı,anlaşmayı bozdun
Okuduğun replik öyle güçlü ki dinlerken gözlerim doldu...
Mustafa Altıoklar İstanbul Kanatlarımın altında filmini de bekliyoruz, o film bugün çekilemezdi
Neden Efsane Eyes Wide Shut gelsin
Türk sineması neden bu kadar geride diye bir podcets gelsin bence
Podcast*
Filmograf kurgun açıklamaların çok iyi. Umarım bu seri daha iyi filmler görmemizi de sağlar.
Son olarak bu gitar, keman ve flüt üçlüsünün müziğinin ismini paylaşır mısın?
Teşekkürler.
öğrenirsen bana da söyler misin
Çok etkileyici bir film . Herkes hayatından bir kesit bulabilir. Eskiya iken beraber dağlarda olan iki arkadaşın birinin ihanetiyle bütün hayatının mahvolmasi . Maalesef benim hayatımda da çokça Berfo var .
Madem Şener Şen geldi artık bir Yeşilçam neden efsane serisi gelmeli. Kemal Sunal Cüneyt Arkın Şener Şen gibi bir sürü usta oyuncunun hayata doğrudan Yeşilçam temasında dokunduğu filmler.
Çok kral bir inceleme geliyor
Bu filmi iyiki koymuşsun Burçin :D
No country for old men neden efsane gelsin
++++++
+1
1 Not 1 Hatırlatma 1 Taktir.
Not: 80'ler değil 70'ler
Hatırlatma: "İstanbul Kanatlarımın Altında" aynı yıl dönem filmi olarak Türk Sinema Tarihi'nin öemli filmidir ve Yeşilçam'a dikkat çekmiştir.
Taktir: Evet iki filmin (başlangıçta) esin kaynağı olma konusu ihtimali yüksektir.
Abi bu taz eski Türk filmleri ile videolar çok güzel oluyor, klasik Türk filmleri serisi yaparmısın
Filmde şenerşen ve mafya babası dışında ne yönetmen ne oyuncular özellikle uğur yücel iyiydi. Bu filmi birkez sinemada. 2 kez de evde izledim. Niye bu kadar beğeniliyor anlamıyorum
Harika olmuş,teşekkür ederim.
2000 yapımı Hemşo filmi de bazı açılardan benzerlik sağlıyor.
her yıldız kaydığında her havai fişek atıldığında aklıma bu film geliyor benim için yeri çok ayrı
Abi o masumiyet ile eşkiya arasında ki bağlantıyı bende kurmuştum
Eşkiya, Türk Sineması'nın sefiridir, biat edin!
Canlarrrr naberrr girişinin verdiği mutluluk
ABİ KURTLAR VADİSİ NEDEN EFSANE VİDEOSUNUDAN YATPI LÜLFEN VARLA ÇOK İSTİYERLER VAR
Düzenlendi yazıyor yabancı uyruklu musun yoksa bilerek mi garip yazdın ?🤨🤨
@@selmantopaloglu381 Yazın Hattası
Bahsettiğin bağlantıyı babamla filmi izlerken kurduk biz de. Şuan cidden şaşkınım
keşke kaba dayı filminin neden efsanesi gelse
Abi Neden Efsane Hababam Sınıfı ve Esrarengiz Kasaba yapar mısın (Bu arada video güzel olmuş eline sağlık)
Hiç böyle bir giriş beklemiyordum boşluğuma geldi
Sinemada izleyen şanslı nesillerdenim.
Kabadayı filminde efsane kısmına girebilir bence
Neden efsane olmasının bi sebebi daha erkan oğur un müzikleri
uzun zamandır bekliyordum harika
teşekkürler.
Bence artik babam ve oglum icinde neden efsane videosu gelmeli
Kardeşim por.o demeyi çok mu seviyorsun yemek yiyorum yan odada peder ve valide var o kadar çok p*orno filmi dedin ki kısık sesle dinlemek zorunda kaldım Allah iyiliğini versin 😁
Üniversitedeyken hocam Eşkiya için Türk sinemasının uyanışı, demişti.
Madem öyle ‘Babam ve Oğlum’ ile ‘Kabadayı’ filmleri için de neden efsane videosu gelsin ☺️
Türk sinemasında iz bırakmış filmleri de efsane/kestane serisinde incelemen güzel bence 🙏🏻
1.5 saati kaldı süper film duruyor sonra seni izlicem abi sağol güzel filimler için
Bura ya filmler filimilerden geldim kestaneden
Yine efsane tespitlerele dolu efsane bir video. Bu arada 1:48 - 3:20 arasında çalan fon müziğinin adı ne ya, çok iyi müzik.
Tam anlaşılmıyor ama galiba Zülfü Livaneli - Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
@@arasoz5083 Sanki farklı bir tınısı var gibi ama yine de cevapladığın için teşşekürler.
Kıraç- Bir İstanbul Masalı
@@cangungor8511 teşekkürler ama bu videoda çalan müziğin orijinali ne acaba ?
"Sahip oldukların, sonunda sana sahip olur."
İzlemeyen varsa kesinlikle izleyin süperdi
"Masumiyet" filminin sonlarına doğru Cumali'nin iki arkadaşı kahvehanede görülüyor.
5:18 Ağzına sağlık.
Neden Efsane Ezel bekliyoruz be
Çünkü; bitmiş yerlerde sürünen yeşilçamı ayağa kaldıran film olması.. hem yapımcılar hem de Şener Şen bir kumar oynadı. Amerikalı filmi Şener Şen in son komedi filmiydi.. Bir daha komedi filmlerinde oynamıycam diyerek resmen kariyerini ortaya koydu. Ve Şener Şen küllerinden yeniden doğdu. Tabi Yeşilçam da...
Bu senin yaşamın ve her geçen dakika sona eriyor.
O ''Muska' ya'' biz ''Cevşen'' derdik belki başkası da bu isimle biliyodur.
Cevşen küçük olurdu. Muska biraz daha büyük oluyor
Hoş bölümdü, elinize sağlık
Porno filmler (aslında erotik), seksenlerde değil tam tersine yetmişli yılların ortalarında başlayıp seksenlere kadar devam etti. Seksenlerde genellikle arabesk filmler çekiliyordu arada da Kemal Sunal'ın filmleri gibi komedi filmleri.
Sahip oldukların, sonunda sana sahip olur.
kanka 'pardon' fılmıde turklerın yapmıs oldugu efsanelerden bence onuda cekermısın
Keşke bir Yılmaz Güney filmine de değinsen.
Bu senin yaşamın ve her geçen gün sona eriyor.
5.22 Anlayan anladı :D
Kesinlikle neden efsane serisinde olması gereken bir videoydu.Eline sağlık
Daha fazla turk filmi incelemelisiniz,siz inceledikce ben izliyorum.
Masumiyet ve Kader filmi için de Neden Efsane bölümü isteriz
8:06
bir yerde okudum desem yalan olur, fakt ben de üç filmi kronolojik sırasıyla izlediğimde aynı şeyleri düşündüm
hatta bu üç filmden önce de aynı isimli kitaptan uyarlanan Reis Bez filminde denenmiş, fakat Eşkiya'daki kadar başarılı olamamış.
Hocam videoda dediğiniz bağlantıyı ben de kurmuştum. Ben, Masumiyet ve Kader filmleri arasında kurdum fakat... Umarım yorumuma cevap verirsiniz.
Sahip oldukların sana sahip olur
hatan var 80ler değil 70lerin ortalarında başlayan sex erotik film furyası vardı. 80 darbesinden sonra bu tarz filmler yasaklandı çekilmesi. 80lerde ise tam aksine arabesk film furyası başlamıştı. eşkiya filmi türk sinemasında bi devri kapatan film olarak adlandırılır.
Abi Avatara'a inceleme yaparmısın? Çünki ben avatara efsane olarak görüyorum ama nedenini bilmiyorum görseli olmadığını biliyorum görsel çağın dayız yani görseller beni en fazla şaşırttı ha görseller zamanına göre çok çok çoooook iyiydi hala da iyi duruyor ama görsel, bir filmi efsane yapmaz değil mi? Peki bir filmi efsane yapan başka ne var? Gerçek hayata etkisi peki filmin gerçek hayata etkisi varmı? Var hemde okadar çok varki dolaylı yoldan oyun sektörüne bile var, ama bir filim görseli iyi olup bir devrim yapacak kadar gerçek hayata etkisi olması onu efsane yapabilirmi? Beelllki bir zamana kadar ama sonra belki ileride bu filmin görseller ini solda sıfır bırakıcak kadar iyi görselleri olduğunda enfazla
"aaaa bak bir aralar görsellerin geliş ötesinde katkı sağlayan filim " deni cektir, haaa bu iyi birşey mi yani zaten filmograf kanalı benim nede ek istediğimi anladı(anlama dıysanız biraz daha anlata bilirim) neyse şimdi senaryo kısmına gelelim seneryo çok güzel değil çoğu kitaplarda biraz bakılırsa fark edersiniz ki bu hikaye çoğu kitapta kullanılmış uzun lafın kısası avatar benim için efsanedir peki neden sizden bunun nedenini bulmanızı istiyorum
(yazım yanlış ları varsa özür dilerim oto çevirinin marifeti ve ben artık oto çeviriyi düzelt miyorum)
Babam ve oğlum neden efsane gelsin lütfen
Şener Şen'i görünce aklıma "hatırladım sürmeli" sahnesi aklıma geldi (Kabadayı)
"Bu senin yaşamın ve her geçen dakika sona eriyor"
Eşkıya en sevdiğim filmlerden biri. Küçük ve saçma bir hata var ama. Filmin başında Ceren Ana karakteri var ve Ceren diye bir Kürt ya da yaşlı ismi yok.
Abi kurtlar vadisi yapabilir misiniz