YAŞAMA ANLAM KAT, VAZGEÇME | Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ | TEDxYouth@AnkaraFenLisesi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 июл 2019
  • Fizik Profesörü ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Sondan Durukanoğlu Feyiz, kendi hayatından "feyiz" alarak yaşama tutkusunun ve vazgeçmeme arzusunun bizi nasıl başarıya ve mutluluğa götüreceğini anlatıyor. 1963 Of - Trabzon doğumlu Prof. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 1989’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Wisconsin Üniversitesi’nde Fizik alanında Yüksek Lisans (1992) yaptıktan sonra Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde Doktorasını (1999) tamamladı. 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent doktor olarak çalışmalarını sürdüren Feyiz; 2006 yılında aynı üniversitede doçent, 2011 yılında Sabancı Üniversitesi’nde profesör oldu. Halen, Prestijli Bilimsel Fizik Dergileri için Hakemlik, TÜBİTAK Araştırma Projeleri için Panelist ve Hakemlik yapan, aynı zamanda Sürdürülebilir İş Ödülleri Jüri Üyesi olan Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz; 2018 yılında Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Halen orada araştırma hayatına devam etmektedir. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at www.ted.com/tedx

Комментарии • 18

  • @zeze-fd2hp
    @zeze-fd2hp 3 месяца назад +12

    Ertan hocanin kanalindan geldim, muthis bir hoca iki gundur dinliyorum keske tanisabilsem

  • @Kenan-qx8fi
    @Kenan-qx8fi 4 года назад +19

    Gözlerim doldu nedense. Üzerimde saçma bi baskı var. Aile, öğretmenler, arkadaşlar, toplum... ne yapacağımı bana dikte eden onlarca insan var. Sanki bu zinciri kırdım attım.

  • @rumeysasimais2093
    @rumeysasimais2093 2 месяца назад +3

    inanılmaz ilham verici bir insan var olun hocam!

  • @hasanoyan2581
    @hasanoyan2581 4 года назад +7

    Sayın hocam teşekkürler ederim sağolun varolun saygılarımla

  • @mustafaay9949
    @mustafaay9949 4 года назад +8

    Covid-19 atlatan ailesine öncelikle bol sağlıklı günler ve geçmiş olsun diliyorum inanılmaz pozitif bir insan

  • @uh1100
    @uh1100 4 года назад +5

    Harikasiniz.
    Hocam buyuk gecmis olsun. Sagliginiza kavusmaniza cok sevindik.

  • @cobanyildiziq
    @cobanyildiziq 4 года назад +17

    Aaa bu kadın bize konferans yapmıştı bir de aynı sunum 😱 Geçen sene 12.sınıf iken okulumuz bir fen lisesine götürmüştü orda çok güzel bir konuşma yapti.Çok begenmiştim şimdi ne tesadüf denk geldim.Geçen sene yapamadım mezuna kaldım bu sene olacak inşallah hocam 😊

    • @egeyarkkaya6461
      @egeyarkkaya6461 4 года назад

      Mezun biri oldu mu

    • @cobanyildiziq
      @cobanyildiziq 4 года назад +1

      @@egeyarkkaya6461 tercih yaptım fen öğretmenliği

    • @cokzoryaa
      @cokzoryaa 3 года назад

      @@cobanyildiziq Hangi üniversite

  • @alperendogan8413
    @alperendogan8413 4 года назад +11

    Optikte f =m.a kullanıyorum artık yapabiliyorum sağolun sondan hocam

    • @aygkmlus
      @aygkmlus 4 года назад

      😀 Nasıl??

    • @aygkmlus
      @aygkmlus 4 года назад

      Biri bize fizik öğretsin yahu

  • @ilknurtaser
    @ilknurtaser 3 месяца назад

    Sondan hanımı başka bir videoda izlerken kendimi burda buldum😂

  • @aliberkozderya3112
    @aliberkozderya3112 2 года назад +1

    Sondan Hoca'nın başarılı olmanın tamamen bizim elimizde olduğunu anlatırken bir yandan da üniversitelerin ingilizce gereksinimlerinden dert yanması istikrarsız olmuş. İngilizce ögrenmenin koleje gitmekten başka yolları da var.
    "Ben fizik okumak istiyorum neden ingilizce sınavına da giriyorum ki" şikayeti, tüm ölçme ve değerlendirmenin merkezi sınavlarla yapıldığı bir sistemde çok anlamsız geliyor bana. Üniversite sınavındaki sorular sanki iyi bilim bilerek mi çözülüyorlar? Hayır, insanlar üniversite sınavlarına hazırlanırken formülleri ezberleyip sonra da o formülleri hızlıca kullanma antrenmanı yapıyorlar. Acaba bu sınavların neresi insandaki bilim sevdasını test ediyor ki zaten?
    İngilizce öğrenmek istiyorsan alırsın bir eline romanı diğer eline sözlüğü, her kelimeye baka baka okursun kitabı. Gerekirse bir kitabı okuman bir yıl sürer ama o bir yılın sonunda ingilizcen çok gelişmiş olur. Kolay olmayabilir ama bir kaç yıl böyle çalıştıktan sonra girersin üniversite sınavının dil bölümüne ve yaparsın. Zaten yanlış hatırlamıyorsam tüm sorular okuduğunu anlama sorusu, yani dil yeteneğinin sadece dörtte biri test ediliyor. Konuşma, yazma ve dinlediğini anlama yeteneğiniz sıfır olsa bile ÖSYM'nin, hatta YÖK'ün bile dil sınavından tam puan alabilirsiniz.
    Başkalarının bahanelerine saygı göstermek istemeyen insanlar kendi bahanelerini "ahlaki eleştiri" kılığına sokup servis ederler.
    Boğaziçi fizik bölümüme ingilizce yetersizliğinden dolayı giremediği için üzülüp, fizik aşkını önemseyen eğitim kurumlarının ingilizce yeterliliği istememesi gerektiğini ima etmek aslında bir eleştiri değil, haksız bir bahanedir.
    Sürekli her başarısızlığa bir bahane bulan insanları ben de sevmiyorum ama bazı insanların hayatı gerçekten diğerlerinden çok ama çok daha zor. "Başarının karşısında bahane yok!" fikrine katılmıyorum

  • @alperendogan8413
    @alperendogan8413 4 года назад +3

    F=m.a

  • @aliberkozderya3112
    @aliberkozderya3112 2 года назад +1

    Problemleri basitleştirmenin fiziğin çok ama çok önemli bir parçası, hatta belki de fiziği "uygulamalı matematik" olmaktan kurtaran tek özelliği olduğuna katılıyorum ama her şey f=ma demek de abartı olmuş. Keşke Sondan Hoca fiyakalı laflar edebilmek için konsepti abartmak yerine problemleri basitleştirmenin nasıl yapıldığına kısaca değinseymiş. Önceliği fiyakalı laflar etmek olan insanları dinlemekten çok sıkıldım.
    O bahsedilen basitleştirmenin nasıl yapıldığıyla ilgili bir anlayış edinmek isteyen varsa Richard Feynman'ın derslerini okumasını tavsiye ederim.