Комментарии •

  • @user-sq1ch7ki7l
    @user-sq1ch7ki7l Год назад

    Hei! mistä etsit tietoa "sa-kuvan" lisäksi Kiitos!

  • @nikohattune3175
    @nikohattune3175 Год назад

    Milloin Vuotoniemen esittelyä? Äitini ukki on siellä syntynyt, pääsisipä itsekin vielä käymään läpi nuo rajantakaiset alueemme👍

    • @ensiokettunen
      @ensiokettunen Год назад +1

      Hei Niko!
      Jos tarkoitat Ilomantsin Vuottoniemeä, siitä olen kertonut Ilomantsin osiossa. Vuottoniemen kohdalla valokuvia oli vähän, tsasouna, kalmisto ja Vuottojärven kuva. Vuottoniemellä asui pääasiassa Potkosia ja joitakin Maksimaisia ja metsien miehiä. Talvikausina Vuottoniemen savotottatyömailla ja savottakämpillä asui kymmeniä kuolismaalaisia ja liusvaaralaisia. Isäni oli nuorempana Petäjärven savotoilla, se oli lähellä Vuottoniemeä. Pahkalammen luostarista, joka kuului Vuottonimen kylään löytyy muutamia hyviä kuvia. Näitten videoitten tekeminen riippuu valokuvista ja niiden laadusta. Kuvien värittäminen tekoälyohjelmalla vaatii valokuvalta laatua ja niitä ei ole kaikissa valokuvissa. Jos valokuvan laatu on huono, tekoäly tekee virheellisiä värivalintoja.
      Vuottoniemelle tuskin pääsemme koskaan, vaikka sinne on nykyään metsäautotie. Kerran ajoimme venäläisten upseerien kanssa kohti Vuottoniemeä, mutta puolessavälissä matkaa tien tukki särkynyt kuorma-auto. Lohdutuksena voin sanoa, että Vuottoniemellä ei ole jäljellä yhtään rakennusta, joten vanhoista valokuvista löytyvät parhaat muistot Vuottoniemestä.