Galatasaray'ın Demokrasisi | Derin Galatasaray Bölüm 4

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 2 дек 2022
  • Kontra Efsane Muhabbetler: / @beyazfutbolefsanemuha...
    İnstagram - Kırmızı Çizgi Efsane Muhabbetler : kirmizicizg...
    #serdaraliçelikler #kırmızıçizgi #haberglobal #uğurkarakullukçu #candaştolgaışık #rasimozankutahyali #ertemşener #beyazfutbol #derinfutbol #ahmetçakar #sinanengin #abdulkerimdurmaz #erbaturergenekon #emrebelözoğlu #fenerbahçe #alikoç #aliece #erolbulut #galatasaray #futbol #emrebol #mehmetayan #şenolgüneş #azizyıldırım #kontra #süperlig #nihatözdemir #haberglobal #onurtuğrul #evrenturhan #bişarözbey
  • СпортСпорт

Комментарии • 10

  • @soner.kar.
    @soner.kar. Год назад +11

    Bu programda dikkatimi çeken bir şey de giyimleri. İşi o zamanlar çok ciddiye alıyorlardı, hepsinin kıyafetler jilet, saç sakal tıraşları desen onlar da öyle.

  • @hakanarslan5456
    @hakanarslan5456 Год назад +4

    büyüksün hocam devam et videolara. çok kişi yokuz gibi ama eline sağlık ustam.

  • @m1000s
    @m1000s Месяц назад

    Erden Timur'un başkan olduğu dönem Galatasaray dünyanın en iyi 10 kulübünden biri olur

  • @yetkinkaymak4291
    @yetkinkaymak4291 Год назад +1

    Kırmızı çizgi programından çok bölüm kalmadı galiba hocam ama yine de devam et o programdan

  • @innefablenews4902
    @innefablenews4902 Год назад

    👍👍👍👍

  • @muharremcakr8775
    @muharremcakr8775 Год назад +4

    Helal olsun Fatih altayliya

  • @tayfunolam1071
    @tayfunolam1071 3 месяца назад +2

    Fransa'nın günümüze ulaşmış, yüzlerce yıllık, sağlam kaleleri meşhurdur. Sizce Fransa'nın günümüze ulaşmış en sağlam kalesi hangisidir? 16. yüzyıldan kalma Château de Chambord? 16. yüzyıldan kalma Château d'Azay-le-Rideau? 12. yüzyıldan kalma Château de Saumur?
    Saydığım şatolar/kaleler en sağlamları ama bir de Fransa anakarası dışındaki en sağlam kale var: Galatasaray Lisesi.
    Birand'ın Galatasaray Lisesi belgeselini izledim; GS lisesi mezunları kadar emperyalist bir gücün ileri karakolu olmakla övünen başka bir topluluk yoktur. Fransa'nın koloni okullarında bile bu kadar sağlam aidiyet duygusu yoktur.
    Belgeselde mezunların anlattığına göre mütareke döneminde ingilizler liseyi işgal etmek istemişler. İngilizler okulun büyük, ön kapısından girmek isteyince Türk müdür Fransız müdürle ortak bir karar almışlar; Türk müdürün düşüncesi, Fransız askerlerini arka kapıdan sokmak. Fransız müdür İngiliz işgali yerine Fransız işgaline razı olabilecek muhatabının genişliğini görünce direkt kabul ediyor. Fransız askerleri lisenin arka kapısından giriyorlar. Ön kapıdaki İngilizler dönmek zorunda kalıyorlar.
    Bu olayı anlatan yaşlı mezun coşkulu. Belgeseli anlatan Birand coşkulu. GS'liler coşkulu. Belgeselin altındaki yorumlar coşkulu. Övünüyorlar.
    İçeri buyur ettikleri Fransız askerlerin İstanbul'da Türk kadınlara tacizlerini, tecavüzlerini ne çabuk unutmuşlar. Belki hiç bilmiyorlardı.
    O yüzden; de Gaulle'ün liseyi ziyaret edişine şaşırmıyorum. Fransa'ya sempati Fransa'da bu kadar yok amk, nasıl bir yer burası merakıyla ziyaret etmiştir.
    Bu arada Atatürk Nutuk'ta Osmanlı sarayının işgal döneminde lisenin salonlarında yabancılara konferanslar verdirmesini eleştirir. Yani İngilizler'i değil de Fransızlar'ı sokmakla övünenler unutmuş olabilirler. Dipnot olarak düşeyim.
    Belgeselde lisenin 1970'lerdeki koşulları anlatılırken tuhaf bir serzenişe denk geldim. Bilindiği üzere 70'lerde ülkemiz ambargo altındaydı. Ekonomik anlamda çok zor günlerden geçiyorduk. Devlet bu yüzden her okula eşit bütçe ayırmış. Bu eşit dağılım Galatasaraylılar'ın ağırına gitmiş. Biz nasıl diğerleriyle aynı parayı alırız, Çıtamızı düşürdünüz diye serzeniş söz konusu. "Bir tuhaf demokrasi anlayışı" diyerek serzeniş ediyorlar. Kıbrıs Barış Harekatını yapmışız, Haşhaş meselesi yüzünden Amerika'yla karşı karşıya gelmişiz, ambargo yemişiz ama sultani veledlerine göre bu bir "tuhaf demokrasiymiş."
    Yaşları kaç olursa olsun, değişmeyen; kendi ülkesinin gerçeklerinden kopuk, utanç verici bir seçkincilik.
    Ben asıl tuhaflığı bu çarpık zihniyette görüyorum. Belgeselin devamında Galatasaray Üniversitesi'nin kuruluşuna değiniliyor. Kuruluşu dünyada örneğine çok az rastlanabilecek mandacı zihniyetin eseridir. Bir özel üniversite olsa anlarım ama devlet üniversitesi. GSÜ'yle ilgili ayrıntılı olarak sonra yazarım.
    Belgeselde Türkiye ile Fransa ilişkilerinin bozulduğu dönemlerde lisede Fransız öğretmenlerin sayısının azalmasına da serzenişler var. Fransız öğretmenlere hayranlıkları değişik bir boyutta. Giyimlerine varıncaya kadar özendiklerini açıkça söylüyorlar. Neredeyse devleti suçlayacaklar, canımız Fransa'yla ilişkiler neden bozuluyor acabaaa Fransa öğretmen göndermiyor sonra ühühühühü
    Metropoliten Fransa'daki kaleleri kıskandıracak sağlamlıkta, dünyadaki frankafonların kabesi: Lycée Impérial Ottoman de Galata-Sérai.
    Tayfun Olam