@@gospodarstwobraciaszczych4790 I nie marudzili ze Skavska że za wąsko? My będziemy stawiać od nich 12x20 i stanęło na tym że murek musi być 38 szeroki czyli bloczki betonowe w poprzek, więc sporo tego wyjdzie a jakbyśmy zrobili tak jak u Was to wiele taniej by wyszło
@@marekr7187 z szerokością nie było problemu bardziej z jakością betonu musi odstać swoje myślę że nie takie hale stoją na 24cm skoro może być kotwiona bezpośrednio do ziemi to do murków jest to trwałej i stabilniej kwestia ustalenia z firmo jest do dogadania jak najbardziej polecam szoda materiału tanio nie jest u nas to się sprawdziło
A co do firmy to myślę że jedna z lepszych przy tych co porównywaliśmy pozytywnie że ma ścianę pionową i kratownice przy innych halach bywa że jest z rur co nam się nie widziało a murek to już standard przy budowie następnej myślimy o lego z betonu troche droższe ale przeliczyć to czasowo i roboczo najlepiej wychodzi
@@gospodarstwobraciaszczych4790 Też braliśmy LEGO pod uwagę ale koszt nas zniszczył, zakładając ścianę wysoką na 4 klocki, 2 ściany po 20m to koszt około 50tys. brutto na dziś, także bloczki betonowe napewno wyjdą taniej wliczając koszt murarza
Dawaliście zbrojenie w murki? Jak tak, to jakie
Hala łukowa piękna jakie są teraz koszt postawienia
Jak przygotowałeś podłoże pod chale i murki ? Prezentuje się super
Jaki koszt takiej hali ?
Trzeba było robić plan jak stawiasz na murkach ?
Witam czy będzie bydlo w hali hodowane?
Taki był początkowo plan lecz będzie jako magazyn na zboze ;)
ciekawe czy nie odleci jak będą wiały takie wiatry jak ostatnio......
My posiadamy 3 takie hale 12*20 już parę lat
Mieszkasz gdzieś w okolicach Ostrołęki? Bo widziałem ostatnio taką hale pod lasem
Nidzica okolice
Koledzy a jakiej szerokości jest ten murek?
24cm silka
@@gospodarstwobraciaszczych4790 I nie marudzili ze Skavska że za wąsko? My będziemy stawiać od nich 12x20 i stanęło na tym że murek musi być 38 szeroki czyli bloczki betonowe w poprzek, więc sporo tego wyjdzie a jakbyśmy zrobili tak jak u Was to wiele taniej by wyszło
@@marekr7187 z szerokością nie było problemu bardziej z jakością betonu musi odstać swoje myślę że nie takie hale stoją na 24cm skoro może być kotwiona bezpośrednio do ziemi to do murków jest to trwałej i stabilniej kwestia ustalenia z firmo jest do dogadania jak najbardziej polecam szoda materiału tanio nie jest u nas to się sprawdziło
A co do firmy to myślę że jedna z lepszych przy tych co porównywaliśmy pozytywnie że ma ścianę pionową i kratownice przy innych halach bywa że jest z rur co nam się nie widziało a murek to już standard przy budowie następnej myślimy o lego z betonu troche droższe ale przeliczyć to czasowo i roboczo najlepiej wychodzi
@@gospodarstwobraciaszczych4790 Też braliśmy LEGO pod uwagę ale koszt nas zniszczył, zakładając ścianę wysoką na 4 klocki, 2 ściany po 20m to koszt około 50tys. brutto na dziś, także bloczki betonowe napewno wyjdą taniej wliczając koszt murarza
Fajny budynek i filmik 😁👍łapka I subik🌾 pozdrawiam I zapraszam
3osiows dobra ale na ciasnych zakrętach-skrzyżowaniach zachodzi duzo i trzeba uważać bo to długa przyczepa juz jest.
Z jakiej firmy hala? Jaka wysokość murka?
1.2m skavska
@@gospodarstwobraciaszczych4790 a dużo droższa była kryta np blachą? Też myślę o takiej na murkach oporowych tylko bardziej krytą blachą niż plandeka
@@mateuszmati6049 sporo droższa stał jest droga i tam drewniane ładny idą a co jest z resztą teraz tanie ;)
@@mateuszmati6049 blacha to razy dwa trzeba liczyć
Te murki są z fundamentami rozumiem i w takiej aytuacji jest to dozwolone prawem budowlanym?
A jak z pozwoleniem czeba czy nie?
Zasypie ziemia tak ze plandeka bedzie w ziemi i juz nie będzie widac fundamentów, dopiero w środku
Witam. A jakies drzwi mozna zamontowac
Ładny obiekt jaki przybliżony koszt postawienia z murkami ?
Sama hala 10x24 między 60 a 70 tyś
Daj jakieś kosztorys na halę może być na priv
Powodzenia przy silnych wiatrach dobrze powiedziane hala na razie stoi😂😂😂
Nie ma opcji żeby się coś stało bo hala jest przelotowa
Patrzę na tą halę. FAJOWA. Tylko czemu ta góra przezroczysta ?
Masz internet tylko się pytam?
@@AdiFarm Jo mom. 🦍🐽🐐🕶📞💻🖥🖨🚾🏴☠ Tylko jeszcze na GM tej hali nie widzę
Widniej w hali jest dzięki temu "świetlikowi "
Też mnie bardzo interesuje kosz hali może być samej hali bez muru
10x25 z montażem 65tyś netto
Siema fajny film zostawiam suba i licze na rewanż