Fii informat, construiește corect! Totul despre șeminee

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 янв 2025

Комментарии • 7

  • @lagdu
    @lagdu 12 дней назад

    Ce probleme apar daca focarul termosemineului e in capatul celalalt al casei fata de camera tehnica, sa zicem 10 m? (min 1:03:50) si intre focar si pufer sunt tevi de ppr de 32.

  • @blackzxr6900
    @blackzxr6900 2 месяца назад

    Personal am izolat hota la șemineu cu tabla de aluminiu peste plăcile de silicat. Praful acela fin poate fi antrenat prin circulația aerului cald. Un șemineu mereu va scoate puțin fum când îl deschizi, miros de lemn ars, asta ar trebui sa știe orice cumpărător. Unul foarte curat este doar cel electric. Informații foarte bune în discuție 👏

  • @allforyouromanisme5422
    @allforyouromanisme5422 2 месяца назад

    Bună. Este corect dacă plăcile de silicat sunt dublate la interior in anumite zone cu unele placi care înmagazinează căldură pe mai mult timp ( ceva tip samota)?
    Mulțumesc

  • @gabrielgherman2562
    @gabrielgherman2562 2 месяца назад +1

    Foarte bune informațiile.
    Totuși 500° pe coș, chiar dacă da, el trebuie să reziste, e mult.
    Apropo de asociații de coșari, știați că există Asociația Română a Constructorilor Sistemelor de Încălzire cu Biomasă ?

  • @allforyouromanisme5422
    @allforyouromanisme5422 2 месяца назад

    Bună.
    Voi avea ventilație cu recuperare de căldură, și intenționez să montez și un Spartherm Premium U70.
    Îmi puteți spune vă rog dacă este obligatorie deschiderea automatizata conectată la sistemul de ventilație, sau se poate și cu deschidere normală, fără afectarea funcționarii corecte a celor două sisteme?
    Mulțumesc

  • @lagdu
    @lagdu 12 дней назад

    Am un termosemineu polonez de 18kw cu 14 kw in schimbatorul de apa, cu eficienta de 89%, un traseu de 10 m tevi ppr 32 pana la un pufer de 800 l care deserveste incalzirea in pardoseala pe 150 mp. Pana o sa pun o pompa de caldura e sursa principala de incalzire a casei, alaturi de 3 aere conditionate care functioneaza cand e soare afara si cand produc panourile mele 10 kw. Este a doua iarna cu acest sistem si pot sa spun ca nu e prea ok aceasta varianta. Cu acest termosemineu nu pot sa incalzesc suficient de bine puferul de 800 l la 60C, decat daca fac foc puternic de dimineata pana seara, cu un consum mare de lemne. Majoritatea caldurii se pierde pe cos 180C. Dupa ce dau drumul la incalzirea in pardoseala se raceste puferul in 1,5-2 ore la 25C. Ori termosemineul nu are nici pe departe eficienta promisa de 89%, pt ca eu cred ca e mult mai mica in realitate, ori puferul este mult prea mare pt acest termosemineu si e foarte greu de incalzit. Am pus si o rezistenta de 6kw in pufer care incalzeste mult mai rapid puferul in cele 2-3 ore cand este soare din panouri. Din pacate in lunile de iarna soarele e jos si dabia am atins in Decembrie (6 zile cu soare) o productie instant de 5,5 -6 kwh timp de 2 ore. Deja in Ianuaria a inceput sa se mai mareasca ziua, soarele a inceput sa mai urce pe cer si azi, 4 Ian panourile au produs pt cateva minute 7,6 kw. Deci rezistenta e mai mult pt luna Noiembrie, Ian, Feb, Martie, daca o sa am zile cu soare care sa acopere consumul ei, altfel cel mai mult ma ajuta termoizolatia casei, 20 cm vata bazaltica si aerele conditionate care consuma putin fata de rezistenta, dar se si raceste casa repede seara cand nu mai functioneaza. Totusi se pastreaza o temperatura intre 21,5 - 24 C in casa. Cum se spunea si an acest clip, termosemineul este bun ca sursa alternativa, dabia astept sa iau o pompa de caldura de 8kw si sa pornesc termosemineul doar in serile in care vreau sa ma bucur de flacari si de caldura aia placuta de langa semineu. Pe canalul meu se pot gasi clipuri cu termosemineul si cu sistemul fotovoltaic, daca vrea cineva sa vada mai in detaliu sistemul meu. E important sa cumparati un focar si un cos de calitate, dar cum se spunea si in clip este poate la fel de importanta proiectarea pentru ca acestea sa functioneze cel mai bine in parametrii lor. La mine nu stiu exact care e problema, calitatea focarului, sau proiectarea instalatiei, dar aveam asteptari mai mari de la acest termosemineu.

  • @barbub.9572
    @barbub.9572 2 месяца назад

    In semineu arzi lemnele degeaba. In veci nu se va compara un semineu cu o soba clasica. Randamentul unei sobe este net superior.