İşletmeleri bulut mutfağa dönüştüren girişim | Mizanplus Kitchens - Harun Özdemir

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 ноя 2024

Комментарии • 25

  • @muhammete.b.845
    @muhammete.b.845 Год назад +6

    Burayı okuduğunu biliyorum swipeline! Bu konsepte devam etmezsen kalbimi kırarsın😢😢

    • @SwipelineTR
      @SwipelineTR  Год назад +2

      Etmezsek kalbimiz kurusun ❤‍🔥

  • @muratinmaili
    @muratinmaili Год назад +1

    Emekleriniz için çok teşekkürler,bu kadar faydalı içerikler zor bulunuyor.

  • @bilincinontolojikizdirabi
    @bilincinontolojikizdirabi Год назад +5

    Fikir hakkaten harika, tebrikler 🎉 operasyon da tıkır tıkır işliyosa inanılmaz iyi model

  • @cmldsn2526
    @cmldsn2526 Год назад +1

    Güzel faydalı içerikler için size teşekkür ediyorum.. Videolarınızı her izlediğimde , 'Ne kadar çok yapılacak farklı işler varmış ya..' diyorum kendi kendime.. bulut mutfak işi çok enteresan bir alan mesela.. Tutar da. Fikrin çıkış kaynağı çok yerinde ve aslında ticaret erbabı için bir ihtiyaç ta. Hadi bakalım, 2-3 seneye Getir gibi unicorn olur inşallah. Yolu açık olsun..👏👏

  • @furkanbey854
    @furkanbey854 Год назад +2

    Merhaba.iyi çalışmalar.Normalde şirketlerin kuruluş hikayelerini en detaylı inceleyen kanalsınız.Lütfen bu bölümü atlamayın.

  • @caner6089
    @caner6089 Год назад +7

    Girişimci arkadaşlara bakınca çoğu IT altyapısı olmayan varlıklı arkadaşlar.
    Şu sorular hep attlanıyor, neden?
    İlk gün, ilk ay ilk sene soruları....
    1. İlk parayı nerden buldun?
    2. cepten kaç para koydun?
    3. Yazılımı kime kaç paraya yaptırdın?
    4. Girişimin kendisi hariç, kağıt kürek vergi işleri zahmet ve masrafı nasıl çözüldü?
    Bu sorular olmazsa kardeşim, boş gaza getirme seansları olur. Yok kimse bana inanmadı da ben başardım filan... Formatınız bu olabilir ama ben bu adamları bulsam bu teknik ve bürokratik güçlükleri sorardım.
    İnsanlar da sanıyor aklına fikir gelen parayı kırıyor 🤣

    • @haluk-x7w
      @haluk-x7w Год назад +1

      ben 35 yaşındayım aktif olark dj lik ve dış ticaretle uğraşıyorum anne baba ayrı 15den beri kadıköyde tekten bişeyler yapmak için yırtınıyorum . ingilizce ve rusça öğrendim , ticaret amaçlı çin malezya bulgaristan ukrayna rusya ya seyahatler yaptım .... amaaaaa ben sadece cebimde ve hesabımda olan para kadar bendim... aile destek para vs. zaten söz konusu değil . bence manevi olarak bile arkanda birinin olduğunu hissetmek çok önemli.. benim gibiysen sonuç=2-0 geriden gelmek..

  • @meryemden
    @meryemden 9 месяцев назад +3

    Biraz inceledim sitelerini, havalı title lar, bir seviyeye ulaşmadan o seviyeye ulaşmış gibi konuşmalar. Marka yaratmak logo tasarımı yaptırıp siteye koymakla olmuyor. Bir restoran işletmiş biri olarak yazıyorum bu iş tutmayacak. Arka sokakta uygun kiraya dükkan tutup paket üzerinden iş modeli kar marjı çok çok düşük bir operasyon ve siz bir de bu operasyonun havalı title a sahip arkadaşlara çeşitli isimler altında ücret ödediğini düşündüğünüzde sürdürülebilir değil.

    • @mucahitozkan8557
      @mucahitozkan8557 7 месяцев назад +3

      evet kazanıyoruz demesini herkes biliyor ama işin muhasebe kısmından hiç bahsetmemişler , en çok merak ettiğimiz konular bunlar ürün başına ne kadar kalıyor ,ne kadar paket çıkıyor ,en iyi iş yapan şubesi ne kadar kar ediyor yada en düşük ciro ne kadar ve izin kısımları nasıl ilerliyor hiç detaylı bir konuşma olmamış , şu an yemek sitelerinin komisyonları, ham madde maliyetleri ve kurye giderleri bu kadar yüksekken paket ile dükkan döndürüp para kazanmak gibi bir iş yapıyorsan damlaya damlaya para kazanmaya çalışıyorsundur bu yüzden kafamda deli sorular döndü benimde

    • @tolgakarsavran8752
      @tolgakarsavran8752 27 дней назад

      ​@@mucahitozkan8557 10 marka ile girersen . Fiş başı kar 80-90 TL bulsa kemiksiz. Günde her markaya 25 sipariş gelsin . Haftada 1 gün kapatsan bile perosnel kira vs çıkınca 300 den aşağı kalmaz

  • @SUDinUSA
    @SUDinUSA 5 месяцев назад

    Statista'ya göre, Amerika'daki online yemek teslimat pazarının büyüklüğü 2022 yılında yaklaşık 42 milyar dolara ulaştı ve bu rakamın artması bekleniyor.
    Nüfus ve Satış Hacmi Karşılaştırması
    ABD: 331 milyon nüfus, 42.6 milyar dolar pazar büyüklüğü.
    UK: 67 milyon nüfus, 11.4 milyar dolar pazar büyüklüğü.
    Türkiye: 85 milyon nüfus, 1.5 milyar dolar pazar büyüklüğü.
    Almanya: 83 milyon nüfus, 10.7 milyar dolar pazar büyüklüğü.
    Bu bilgiler ışığında(2022 degerleri), Amerika ve Birleşik Krallık, online yemek teslimatında yüksek hacimlere sahip büyük pazarlardır.
    ve bu videoda arkadas amerikada yemek teslimati performansi yok dedi :)

  • @melihkaracaoglu2588
    @melihkaracaoglu2588 Год назад +1

    Merhaba, Erdem nerede, ayrildi mi? Aciklama bekliyoruz

  • @0xLarx
    @0xLarx Год назад

    Skgamesin founderi soner karanın gelmesi lazım oyun sektörünü mobilde başlatan adam (yılların oyunu traffic Racer 11 yıllık oyun ama hala en iyilerinden)

  • @rabiagunduz2136
    @rabiagunduz2136 Год назад +2

    İzlemeden önce belirtmek istedim. Burdaki 'Bulut Mutfak' yurtdışındaki 'Ghost Kitchen'. Konsept adı ne olursa olsun ve ne kadar mantıklı gözükürse gözüksün eğer doğru icra edilmezse birçok komplikasyona yol açabilir. Mesela örnek vermek gerekirse 10 farklı marka, işletme olacak ama aynı tat olacak. Ve bu aynı lezzete her işletme farklı bir fiyat koyacak. Aynı ürünler, aynı lezzet, aynı yapılış biçimi bambaşka fiyatlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca mutfak alanlarında bu kadar fazla 'ürün' çıkışı yapılıp bir yandanda bu ürünlerin gerçekten temiz, steril bir ortamda yapılabilmesi pek olası gözükmüyor. Çok iyi bir fikir ama çok dikkat gerektiriyor.

    • @haluk-x7w
      @haluk-x7w Год назад

      neden peki ghost = dirty mi.. iyi bir manager ile takip denetim ve veri toplayıp data altyapı hazırlamak gayet mumkun

  • @ersnak
    @ersnak Год назад +2

    Tebrikler güzel içerik, güzel proje. Girişim odaklı işlerin bu kadar az izlenmesini garipsiyorum. Ama benim gibi sadık ve kemik bir izleyici kitleniz var.

  • @filizbilge5244
    @filizbilge5244 Год назад +1

    Tavuk pilav nasıl farklı olacak,zaten olmasın da;)

  • @slowrider3704
    @slowrider3704 Год назад +5

    19:30 model iyi. Beyefendinin modeli daha da iyi göstermek için bu kadar zorlamasına hiç gerek yok çünkü zorladıkça derin sulara giriyor :) Kendisine günde onlarca gelen başvurulardaki muhataplarına da gerçekçi oranlar vermesi lazım. %5 desin ama onu tuttursun. Neden mi? Şu anda güncel olarak f&b’de brüt kar olarak %40’ı ancak ürünleriyle, hizmetleriyle kısacası birçok konuda fark yaratan işletmeler görüyor. Brüt marj dedikten sonra kurye delivery vs çıktıktan sonra demesi cidden komik :) kusura bakmayın ama brüt karın güncel kullanımı vergi öncesidir. Operasyonel giderleri brüt sonrasına bırakmak yanlış. Kaldı ki, güncel olarak food cost’lar yüksek satışlı senaryolarda %30 (kötüsü 50’ye kadar çıkar) + yemeksepeti (ve benzerleri) listeleme ve onlardan delivery çözümü maliyeti toplam %38 yani %68 ediyor. Çalışan maliyetleri, kiralar, faturalar, paket servis elemanları maliyeti, stopaj veya kdv, kurumlar vergisi… daha sayabilirim. Tüm bunları düşününce %40 rüya gibi bir oran. Acayip pembe tablo çizmesine gerek yok. Girişimi iyi bir teknolojiyle birleştirirse zaten yine hızlı büyür. Burada rakamları gerçeğe yakın vermek daha önemli. Ayrıca “fırının var, fritözün var” zaten demek de doğru değil. 1.000 Euro’luk da fırın var, aynı kapasitede 20.000 Euro’luk da fırın var. Nihai tüketiciye giden ürünlerde kalite farkı oluşacaktır. Bu durumu “fırın var” ile basite indirgemek mantıklı değil. Son eleştirim de sanki işin asıl zahmetli olan kısmını kendileri üstleniyormuş gibi anlatması. Hizmet sektöründe en zor olan şey insanla (çalışan, müşteri, tedarikçi vs) uğraşmaktır. Hadi tedarikçi kısmını çözdün ama kalan kısım zaten fark yaratan kısım. Bugün işletmeciliği iyi olan birisi vasat bir börekçi açsın onu da iyi işleterek kâra geçirir. Bence girişimleri başarılı olur çünkü çok kafa yordukları belli ama bakış açılarında ve vaatlerinde boşluklar var.

  • @fatihgumus2815
    @fatihgumus2815 Год назад

    Markus sandelye mi ben mi yanlış gördüm?

  • @halukozbilen
    @halukozbilen 5 месяцев назад +1

    Bulut mutfak ya da sanal mutfak pazarlama desteği pek vermiyor yatırımcıya. Sokak arasına açıyorsun kira düşük ancak online platformlarda üst sıralarda gözükmüyorsun. Çoğu zaten yemeksepeti, trendyoldan maddi destek alıyor. Hepsi birer start UP. Merkez den bayilere yarı mamul ya da dobuk geliyor ürün ısıtıp yolluyorsun. Bir çok marka yaratılıyor. Örneğin tavuk döner satıyorsun firmanın 5 markası var. Semte göre, ekonomik duruma göre bir tanesini seçiyorsun. Aslında satılanürün yalnızca gramaj farkı oluyor. Yani aynı hammaddeyi farklı semtlerde kdvlendirip farklı markalarda satıyorsun. Çoğunda bu şekilde. Biri yazmış operasyon iyi çalışıyor mu diye öngörü ve bazı bilgilerim dahilinde iyiddğil. Bu yazdıklarım geneli kapsar. Yayınlanan videoiçin değil

  • @SuleGursoy-ui4ey
    @SuleGursoy-ui4ey 5 месяцев назад +1

    Girişim … Yersen

  • @hayrunnisa7948
    @hayrunnisa7948 Год назад +1

    Çok karizma biri👍🏿

  • @biran44r
    @biran44r 4 месяца назад +1

    bişi anlamadım. işi anlatmayıp laklak yapıyorlar.