Türk Fotoğrafçılığının gelişmesi için hiç bir şey beklemeden yaptığınız katkı, her türlü takdirin ötesindedir Okan Hocam. Varlığınıza teşekkürlerimle...
Çok yararlı bir video. İki kez izledim. Sonraları yine izleyeceğim. Özellikle fotoğrafın teknik bilgilerini merak eden sorular dikkatimi çekti. Profesyonel fotoğrafçı-eğitmenlerden çok duydum: "Kimse bir fotoğrafın karşısına geçip bu hangi lensle çekilmişti, ışık ayarı neydi vb soruları sormaz." Oysaki ben bu gibi teknik verileri çok merak ediyorum. Pera Müzesindeki "Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl" adlı sergide bir piramidin zarif hatlarını hiçe sayarcasına önüne hoyrat bir kabalıkla konmuş olan ve ne olduğu dışardan anlaşılamayan dev "kaz yumurtasının" tarihi görünümü nasıl zedelediğine işaret etti bizi gezdiren sergi küratörü Engin Özendes. Üç yıl önce gittiğim Mısır gezisinde o "yumurtanın" görüntüsü ilk anda beni de irkiltmişti. Ancak yumurta ya da antik kalyonun güncel barınağı piramide bu fotodaki kadar yakın değildi. Teleobjektifle mi çekilmişti sorusunun cevabı yoktu yanındaki açıklayıcı kartelada. Hala merak ediyorum. Böyle pek çok sorum havada kalıyor, çünkü EXIF bilgileri paylaşılmıyor sergilerde. Resim sergilerinde de malzeme bilgilerini merak edip kalıyorum. Karışık teknik deyip geçiyor açıklayıcı not. Teknik bilgileri paylaşmamanın nedeni nedir?
Aygül Hanım, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Burada asıl olan, bu soruları sizin kendi kendinize sormanız, cevabını bulmak için çaba harcamanızdır. Verdiğiniz örnekte yumurtayı bir geniş açı objektifle, bir de tele objektif ile çekerek izlediğiniz sonuca hangisi götürüyormuş öğrenebilirsiniz. Ancak, kartelada yazsa idi siz sadece görecek, hım diyecek ve geçecektiniz. Ayrıca o kartelada yazan diyafram/perde hızı ve ISO değerleri sadece o ışık koşullarında geçerli değerler. Sizin gittiğinizde bir işe yaramaz. Siz fotoğrafı incelerken bu soruları kendinize sorup, cevapları verip, mantığı beyninize yazmalısınız. Esas olan budur. Selamlar.
Sayın Okan bey Corona günlerinde evden çalışmak zorunda kaldığım için ciddi şekilde iki konu ile ilgilendim biri 20 yıl sonra fotoğraflarımı instagramda paylaşıyorum diğeri ise sizin kanalınızı takib ediyorum.Çok samimi ve içten söylüyorum bu kanal kadar dili ve içeriği kaliteli olan yabancı yada yerli kanala daha rastlamadım.Teşekkürler ve başarılarınızın devamını dilerim.Saygılarımla.
İzleyicinin kendisini geliştirmesi konusunda haklısınız hocam. Fakat fotoğrafçılarında kendisini geliştirmesi gerekiyor. Çok benzer kareler ile popülerite peşinde koşuyor artık çoğu. Derdi birşey anlatmaktan ziyade bir yerde gördüğü ve çok beğeni alan fotoğrafa benzer kareler çekip paylaşmak.Ben yıllardır fotoğraf izlerim (çekmek dışında) , eskiden bir fotoğrafı izlerken fotoğrafçının o anki duygularını hissederdim.Yakın zamanda ve günümüzde aynı tat yok maalesef.Bu konuyada değinmek gerekiyor.
Ortaokulda türkçe dersinde bakmak ve görmek konusu üzerine konuşmuştuk. Oradan çıkardığım sonuç ; görmek, sağlıklı gözlere sahip bir insanın, bu duyu organıyla istem dışı yerine getirdiği bir faaliyet. Bakmak ise bir bilinç ve niyet gerektiriyor. O yüzden fotoğrafçının bakmayı bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
hocam esasen fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi değilim, tesadüfen rastladım videonuzu izledim ve şunu söyleyeyim gerçekten çok öğretici bir video olmuş. söyledikleriniz sadece fotoğrafçılık sanatında değil her alanda kullanılabilir. ayrıca anlatımınız çok akıcı ve anlaşılır . kendimi diğer videolarınızı da izlemekten alamadım.
@@Okan_YILMAZ Sizin gibi diğer değerli hocalarımızda devamlı fotoğraf çekin ve başka fotoğrafları da inceleyin diyor. Ama 1 sn. Bakmak ile incelemek çok çok farklı . Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Makinemi ilk aldığım zaman bir fotoğrafçının tavsiyesiydi bu. 500px ve 1x gibi sitelerde düzenli olarak fotoğraf bakıyorum. Ve kesinlikle çok işe yarıyor. Dediğiniz gibi bu fotografta neyi sevdim'in yanı sıra neyi begenmedim'i de sormak çok şey katıyor. Çok güzel bir video olmuş Okan hocam, elinize sağlık.
Hocam merhabalar. Gerçekten ben sizden ,fotograf için çok önemli bilgiler öğreniyorum Göz terbiyesi bölümünün videolarini atlamadiysam bitirdim Ama bu konuda sizi yeni tanıdığım için geç kalmışım Ancak elinizdeki fotograf birikimleri bitince göz terbiyesi videolarına tekrar başlayabiliriz dediniz .Umarim o zaman fotograflarimi size gönderirim. Emeginize binlerce sağlık Çok teşekkürler ederim
Hocam yine olabildiğince sade net bir anlatım birde süre olarak çok uygun bir sürede anlatıyorsunuz hedefe yönelik bu çok güzel çok teşekkür ediyorum .Yanlız soru geçişlerinde belki dikkat çekmek için kondu bilmiyorum ama o müzik rahatsız edici buda oğlumun yorumu :)
Yine çok faydalı ve doyurucu bir anlatım olmuş. Fotoğrafçılık ile alâkalı öğrenilmesi gereken şeyleri öğrendikten sonra karar vereceğiz sanırım yaratıcı bir görüşe sahip olup olmadığımıza
Okan Hocam merhabalar, fotoğrafçılığa çok yeni başladım. Dediğiniz gibi bu sabah instagramda fotoğraflara maksimum 5 sn bakıp bir de onları kendimce doğru incelediğimi düşündüm, fotoğraflar hakkında yargıya vardım. Bu videonuzu görünce bu düşüncemden utandım. Bize bu bilgilendirmeyi, bu terbiyeyi anlamamızı sağladığınız için teşekkür ederim. Ben de iyi bir fotoğrafçı olmak istiyorum. Şu an ne yapacağımı çok bilmesem de, yaptıklarımın doğru yanlış olduklarından emin olmasam da umarım videolarınız yolumuzu aydınlatır.
Yine çok güzel bir eğitim videosu olmuş.Emeğinize sağlık.Siyah beyaz fotoğraf çekim ve işleme teknikleri ile ilgili videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Hocam tecrübelerinizi bizlere bu denli güzel aktardığınız için teşekkür ediyorum.Ve biberli köy diye adlandıırlan çukurören köyünden hariç bilecik'e tekrar gelmenizi ve diğer güzel yerleri fotoğraflamanızı temenni ediorum :) sağlıcaklı kalın..
Hocam emeğinize sağlık rica etsem web ya da sosyal medya üzerinden onerebileceginiz düzenli fotoğraf paylaşımı yapan site isimleri söyleyebilir misiniz 🌼
Eskiden site üzerinde takip ediliyordu fotoğraflar. Ancak instagram birçok siteyi öldürdü. Şimdi instagram gruplarını takip etmek, orada beğendiğiniz fotoğrafçıların kişisel sitelerine gitmek daha uygun gibi. Diğer taraftan, 1x.com, 500px.com, magnumphotos, narphotos gibi artık oturmuş siteleri de takip edebilirisiniz. Selamlar.
Okan hocam merhaba videonuz çok açıklayıcı emeğinize sağlık birde şunu isteyeceğim sizden bu konuyla ilgili kaynak istiyorum sizden yardımcı olursanız sevinirim 🙏
Çektiğim fotoğrafları hangi fotoğrafçıya gösterdiysem "teknik tamam ama kompozisyon eksik" dediler. Allah vergisi o yetenek bende yok. Sizce gözümü eğiterek bunu başarmam mümkün mü?
Merhaba. Fotoğrafın 3 bacağı vardır. Teknik doğruluk, Estetik Yoğunluk, Anlatım Gücü. Teknik doğruluk; öğrenilebilir, öğretilebilir bir olgudur. Estetik Yoğunluk, kısmen Tanrı vergisi bir yön içerse de yine kompozisyon kuralları aracılığıyla öğrenilebilir, öğretilebilir bir konudur. Anlatım gücü ise kişinin kendisini yetiştirmesi ve entellektüel birikimini artırması ile ilgilidir. Sizin eksikliğiniz olan kompozisyon konusu, Estetik Yoğunluk bacağının bir parçasıdır ve bu konuda kendinizi geliştirmeniz pekala da mümkündür. Kolay gelsin.
Ben öyle öğrendim olarak söylemek istemiyorum, haddim değil, öyle öğrenmeye çalışıyorum olarak söyleyebileceğim şey kompozisyon eğitimine Rönesans dönemi ve sonrasından başlayarak 1900 lerin başına dek yapılmış resimleri incemenizi tavsiye ederim. Kompozisyonun kuralları bu eserlerde konmuştur. Fotoğraf bakmak da faydalı ancak fotoğraflar ile kurallara uyan görüntüler çekilmeye çalışılırken resimler zaten o kurallara göre üretilmiştir.
@@Alixo_Gamerr teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bu yorumun üstünden çok zaman geçti. Deyim yerindeyse köprünün altından çok sular aktı. (anılarım depreşti 😁) Okan hocayı epey inceledim sonra onunla iletişim kurup özel ders aldım. Bu konuyu çözmem gerektiğini kafama koymuştum. Yüzüğümü bozdurup ödemeyi yaptım. Okan hoca çok iyi eğitmen herkese tavsiye ederim. Bu eğitim neticesinde fotoğraf peşinde koşmamın gereksiz olduğuna kanaat getirip makinemi bir kenara bıraktım. Dijital pazarlama ve danışmanlık eğitimleri aldım. Fotoğraf hâlâ tutkuyla bağlı olduğum bir hobim. Ancak işim dijital pazarlama. Buna kısmen vesile olan Okan hocadır. Konuyu net gördüm ve bana göre olmadığını net anladım ki bu sayede bırakmış oldum.
@@feyza_dolayman en iyileri görüp ben böyle olamam dememek lazım. Ben de ahım şahım bilgi beceri sahibi değilim, çoğu fotoğrafımı sonradan hiç beğenmiyorum, hata dolu ama vazgeçmemek lazım. Profesyonel manada yapamıyor olabiliriz ama bizi mutlu eden küçük güzellikler olabiliyor yine de.
Türk Fotoğrafçılığının gelişmesi için hiç bir şey beklemeden yaptığınız katkı, her türlü takdirin ötesindedir Okan Hocam. Varlığınıza teşekkürlerimle...
Mikdat Hocam, sizden takdir almak her türlü ödüllendirilmektir, zaten. Teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle...
Çok yararlı bir video. İki kez izledim. Sonraları yine izleyeceğim. Özellikle fotoğrafın teknik bilgilerini merak eden sorular dikkatimi çekti. Profesyonel fotoğrafçı-eğitmenlerden çok duydum: "Kimse bir fotoğrafın karşısına geçip bu hangi lensle çekilmişti, ışık ayarı neydi vb soruları sormaz." Oysaki ben bu gibi teknik verileri çok merak ediyorum. Pera Müzesindeki "Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl" adlı sergide bir piramidin zarif hatlarını hiçe sayarcasına önüne hoyrat bir kabalıkla konmuş olan ve ne olduğu dışardan anlaşılamayan dev "kaz yumurtasının" tarihi görünümü nasıl zedelediğine işaret etti bizi gezdiren sergi küratörü Engin Özendes. Üç yıl önce gittiğim Mısır gezisinde o "yumurtanın" görüntüsü ilk anda beni de irkiltmişti. Ancak yumurta ya da antik kalyonun güncel barınağı piramide bu fotodaki kadar yakın değildi. Teleobjektifle mi çekilmişti sorusunun cevabı yoktu yanındaki açıklayıcı kartelada. Hala merak ediyorum. Böyle pek çok sorum havada kalıyor, çünkü EXIF bilgileri paylaşılmıyor sergilerde. Resim sergilerinde de malzeme bilgilerini merak edip kalıyorum. Karışık teknik deyip geçiyor açıklayıcı not. Teknik bilgileri paylaşmamanın nedeni nedir?
Aygül Hanım, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Burada asıl olan, bu soruları sizin kendi kendinize sormanız, cevabını bulmak için çaba harcamanızdır. Verdiğiniz örnekte yumurtayı bir geniş açı objektifle, bir de tele objektif ile çekerek izlediğiniz sonuca hangisi götürüyormuş öğrenebilirsiniz. Ancak, kartelada yazsa idi siz sadece görecek, hım diyecek ve geçecektiniz. Ayrıca o kartelada yazan diyafram/perde hızı ve ISO değerleri sadece o ışık koşullarında geçerli değerler. Sizin gittiğinizde bir işe yaramaz. Siz fotoğrafı incelerken bu soruları kendinize sorup, cevapları verip, mantığı beyninize yazmalısınız. Esas olan budur. Selamlar.
Sayın Okan bey Corona günlerinde evden çalışmak zorunda kaldığım için ciddi şekilde iki konu ile ilgilendim biri 20 yıl sonra fotoğraflarımı instagramda paylaşıyorum diğeri ise sizin kanalınızı takib ediyorum.Çok samimi ve içten söylüyorum bu kanal kadar dili ve içeriği kaliteli olan yabancı yada yerli kanala daha rastlamadım.Teşekkürler ve başarılarınızın devamını dilerim.Saygılarımla.
Bayri Tamer çok teşekkür ederim.
İzleyicinin kendisini geliştirmesi konusunda haklısınız hocam. Fakat fotoğrafçılarında kendisini geliştirmesi gerekiyor. Çok benzer kareler ile popülerite peşinde koşuyor artık çoğu. Derdi birşey anlatmaktan ziyade bir yerde gördüğü ve çok beğeni alan fotoğrafa benzer kareler çekip paylaşmak.Ben yıllardır fotoğraf izlerim (çekmek dışında) , eskiden bir fotoğrafı izlerken fotoğrafçının o anki duygularını hissederdim.Yakın zamanda ve günümüzde aynı tat yok maalesef.Bu konuyada değinmek gerekiyor.
Aslında göz terbiyesi yoluyla fotoğrafçının da izleyicinin de kendini geliştirmesi gerekli. Katkılarınız için teşekkürler 🙏
Ortaokulda türkçe dersinde bakmak ve görmek konusu üzerine konuşmuştuk. Oradan çıkardığım sonuç ; görmek, sağlıklı gözlere sahip bir insanın, bu duyu organıyla istem dışı yerine getirdiği bir faaliyet. Bakmak ise bir bilinç ve niyet gerektiriyor. O yüzden fotoğrafçının bakmayı bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Değerli katkınız için teşekkür ederim.
Balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretiyorsunuz. İyi ki varsınız hocam..
Teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.
sizi izlemek film izlemekten daha güzel bir haz veriyor bana teşekkürler Okan bey
Teşekkür ederim 🙏🏻
hocam esasen fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi değilim, tesadüfen rastladım videonuzu izledim ve şunu söyleyeyim gerçekten çok öğretici bir video olmuş. söyledikleriniz sadece fotoğrafçılık sanatında değil her alanda kullanılabilir. ayrıca anlatımınız çok akıcı ve anlaşılır . kendimi diğer videolarınızı da izlemekten alamadım.
İlginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Selamlar.
Baştan sonra ilgiyle izledim . Maalesef 1 sn . Bakışla bakanlardandım. Artık daha özenli dikkatli inceliyorum. Teşekkürler
Ne mutlu bana size bir fotoğrafik bakış kapısı açabildiysem...
@@Okan_YILMAZ Sizin gibi diğer değerli hocalarımızda devamlı fotoğraf çekin ve başka fotoğrafları da inceleyin diyor. Ama 1 sn. Bakmak ile incelemek çok çok farklı . Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Seçkin kişiliğiniz mahir objektifiniz değer katan olgun yüreğiniz dert görmesin.
Bu kadar iltifatı hakedecek ne yaptım bilmiyorum ama teşekkür ederim.
Bu kadar yararlı bir videonun hiç beğeni almaması izleyenlerin ayıbı kusura bakmayın bunu söylemeden kendimi alamadım,emeğinize sağlık selamlar 🖖
"Kabak nasıl soyulur" videosu yapsaydım 100.000 izleme alırdım ama eğitim videosu yapıyorum. Kabullendim ben... Teşekkürler...
Makinemi ilk aldığım zaman bir fotoğrafçının tavsiyesiydi bu. 500px ve 1x gibi sitelerde düzenli olarak fotoğraf bakıyorum. Ve kesinlikle çok işe yarıyor. Dediğiniz gibi bu fotografta neyi sevdim'in yanı sıra neyi begenmedim'i de sormak çok şey katıyor. Çok güzel bir video olmuş Okan hocam, elinize sağlık.
Teşekkür ederim.
Çok faydalı, harika bir anlatım. Aydınlatıcı ve öğretici olmuş. Tebrik ederim.
Ahmet Yordam çok teşekkür ederim. Selamlar.
Bu eğitimler için çok minnettarım, herkes adına teşekkürler hocam.
Ben de güzel sözleriniz için size teşekkür ederim.
Fotoğraf konusunda en çok etkilendiğim kitaplar John Berger’in “O ana adanmış” ve “Görme Biçimleri” isimli eserleridir. Herkese tavsiye ederim.
Katkınız için teşekkürler 🙏
aboneyiz, beğendik hem de nasıl ... emekleriniz için teşekkürler.. çok teşekkürler
Teşekkürler.
Hocam merhabalar.
Gerçekten ben sizden ,fotograf için çok önemli bilgiler öğreniyorum Göz terbiyesi bölümünün videolarini atlamadiysam bitirdim Ama bu konuda sizi yeni tanıdığım için geç kalmışım Ancak elinizdeki fotograf birikimleri bitince göz terbiyesi videolarına tekrar başlayabiliriz dediniz .Umarim o zaman fotograflarimi size gönderirim.
Emeginize binlerce sağlık Çok teşekkürler ederim
Ben de size teşekkür ederim.
hocam anlatımlarınız çok iyi. mümkünse göz terbiyesi konusuna istinaden fotoğraf okumaları yaptığınız bir video da gelir mi acaba :)
özhan arıoğlu katkılarınız için teşekkürler. Böyle bir video planlıyorum. Selamlar.
Hocam yine olabildiğince sade net bir anlatım birde süre olarak çok uygun bir sürede anlatıyorsunuz hedefe yönelik bu çok güzel çok teşekkür ediyorum .Yanlız soru geçişlerinde belki dikkat çekmek için kondu bilmiyorum ama o müzik rahatsız edici buda oğlumun yorumu :)
Evet. Onlar dikkati toplama sinyalleri. Bilerek koydum. Teşekkür ederim.
Yine çok faydalı ve doyurucu bir anlatım olmuş. Fotoğrafçılık ile alâkalı öğrenilmesi gereken şeyleri öğrendikten sonra karar vereceğiz sanırım yaratıcı bir görüşe sahip olup olmadığımıza
Teşekkür ederim.
Hazine gibi bir içerik olmuş, elinize emeğinize sağlık. Resimlere de benzer bir açıdan bakmak çok faydalı olabilir, bundan sonra dikkat edeceğim.
Faydası olduğuna sevindim. Kolay gelsin.
Çok güzel ve yararlı bir içerik olmuş emeğinize sağlık
Teşekkürler.
Harika bir anlatım teşekürler hocam kaydedip saklamalık bir anlatım olmuş
Teşekkür ederim.
Okan Hocam merhabalar, fotoğrafçılığa çok yeni başladım. Dediğiniz gibi bu sabah instagramda fotoğraflara maksimum 5 sn bakıp bir de onları kendimce doğru incelediğimi düşündüm, fotoğraflar hakkında yargıya vardım. Bu videonuzu görünce bu düşüncemden utandım. Bize bu bilgilendirmeyi, bu terbiyeyi anlamamızı sağladığınız için teşekkür ederim. Ben de iyi bir fotoğrafçı olmak istiyorum. Şu an ne yapacağımı çok bilmesem de, yaptıklarımın doğru yanlış olduklarından emin olmasam da umarım videolarınız yolumuzu aydınlatır.
Yolunuz açık olsun. Teşekkürler güzel sözleriniz için.
Emeklerinize sağlık, güzel bilgiler için minnettarım.
Teşekkür ederim 🙏🏻
Abim sana çok saygı duyuyorum iyi ki varsın! Herzaman birlikte daha güçlüyüz !
Teşekkür ederim. Selamlar.
Yine çok güzel bir eğitim videosu olmuş.Emeğinize sağlık.Siyah beyaz fotoğraf çekim ve işleme teknikleri ile ilgili videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Teşekkür ederim Hüseyin Bey. Listemde var. İlk fırsatta yapacağım, söz.
Motivasyon videosu gibi teşekkürler 👏🏻
Teşekkürler
Hocam, fotoğrafçılıkla ilgili kitaplar, dergiler önermenizi çok isteriz bu arada emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Hocam emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Ben de öğrencilerime videolarınızı keyifle izletiyorum.
Teşekkürler. Selamlar.
Hocam tecrübelerinizi bizlere bu denli güzel aktardığınız için teşekkür ediyorum.Ve biberli köy diye adlandıırlan çukurören köyünden hariç bilecik'e tekrar gelmenizi ve diğer güzel yerleri fotoğraflamanızı temenni ediorum :) sağlıcaklı kalın..
Teşekkürler ilgi ile takip ediyoruz xt-4 incelemesi gelecek mi hocam
Teşekkürler quacortez57 Bilecik’e yakınım, gelirim tabi. Selamlar.
Teşekkürler Yalçın Bey. X-T4 incelemesi gelecek tabi. Yakında...
Teşekkürler Okan hocam. Tabiki çok faydalı oldu.
Faydalı olduğuna sevindim. Teşekkürler.
Çok bilgilendirici teşekkürler
Teşekkür ederim.
emeginize saglık hocam cok faydalı bilgiler
Teşekkür ederim.
Hocam emeğinize sağlık rica etsem web ya da sosyal medya üzerinden onerebileceginiz düzenli fotoğraf paylaşımı yapan site isimleri söyleyebilir misiniz 🌼
Eskiden site üzerinde takip ediliyordu fotoğraflar. Ancak instagram birçok siteyi öldürdü. Şimdi instagram gruplarını takip etmek, orada beğendiğiniz fotoğrafçıların kişisel sitelerine gitmek daha uygun gibi. Diğer taraftan, 1x.com, 500px.com, magnumphotos, narphotos gibi artık oturmuş siteleri de takip edebilirisiniz. Selamlar.
Okan Hocam şans eseri ve yeni tanıdım sizi videolarınız mükkemmmel emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.
Guzel noktaya değinmişsin abi, ilgiyle takip ediyorum, başarılar..
Teşekkürler. Selamlar.
Emeğinize sağlık Hocam..
Teşekkürler.
tebrikler güzel bir sunumdu.
Teşekkür ederim.
Emeğine sağlık Okan abi, güzel bir noktaya çok güzel değinmişsin.
Teşekkür ederim. Selamlar.
Çok tşk ederİm
Rica ederim.
Yine çok güzel teşekkür ederiz. 🙏🏻🙏🏻
Teşekkürler
❤❤❤❤
😊🙏🏻
Okan hocam merhaba videonuz çok açıklayıcı emeğinize sağlık birde şunu isteyeceğim sizden bu konuyla ilgili kaynak istiyorum sizden yardımcı olursanız sevinirim 🙏
Teşekkür ederim ama ne istediğinizi yazmamışsınız.
@@Okan_YILMAZ fotoğraf okumayla ilgili idrak etmek için kaynak belgesel yada kitap istemiştim hocam..
@@gunaycicek3297 merhaba. Maalesef benim bildiğim, fotoğraf okuma üzerine yazılmış Türkçe bir kaynak yok. Kısmetse, ben yazacağım 😉
@@Okan_YILMAZ inşallah hocam bekliyoruz o zaman 🙂
emeğinize sağlık... :)
Teşekkür ederim
📸❤
Teşekkürler 🙏
Bir sürü not aldım, emeğiniz için çok teşekkür ederim :)
Teşekkürler
Çektiğim fotoğrafları hangi fotoğrafçıya gösterdiysem "teknik tamam ama kompozisyon eksik" dediler. Allah vergisi o yetenek bende yok. Sizce gözümü eğiterek bunu başarmam mümkün mü?
Merhaba. Fotoğrafın 3 bacağı vardır. Teknik doğruluk, Estetik Yoğunluk, Anlatım Gücü. Teknik doğruluk; öğrenilebilir, öğretilebilir bir olgudur. Estetik Yoğunluk, kısmen Tanrı vergisi bir yön içerse de yine kompozisyon kuralları aracılığıyla öğrenilebilir, öğretilebilir bir konudur. Anlatım gücü ise kişinin kendisini yetiştirmesi ve entellektüel birikimini artırması ile ilgilidir.
Sizin eksikliğiniz olan kompozisyon konusu, Estetik Yoğunluk bacağının bir parçasıdır ve bu konuda kendinizi geliştirmeniz pekala da mümkündür. Kolay gelsin.
Ben öyle öğrendim olarak söylemek istemiyorum, haddim değil, öyle öğrenmeye çalışıyorum olarak söyleyebileceğim şey kompozisyon eğitimine Rönesans dönemi ve sonrasından başlayarak 1900 lerin başına dek yapılmış resimleri incemenizi tavsiye ederim. Kompozisyonun kuralları bu eserlerde konmuştur. Fotoğraf bakmak da faydalı ancak fotoğraflar ile kurallara uyan görüntüler çekilmeye çalışılırken resimler zaten o kurallara göre üretilmiştir.
@@Alixo_Gamerr teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bu yorumun üstünden çok zaman geçti. Deyim yerindeyse köprünün altından çok sular aktı. (anılarım depreşti 😁)
Okan hocayı epey inceledim sonra onunla iletişim kurup özel ders aldım. Bu konuyu çözmem gerektiğini kafama koymuştum. Yüzüğümü bozdurup ödemeyi yaptım. Okan hoca çok iyi eğitmen herkese tavsiye ederim.
Bu eğitim neticesinde fotoğraf peşinde koşmamın gereksiz olduğuna kanaat getirip makinemi bir kenara bıraktım. Dijital pazarlama ve danışmanlık eğitimleri aldım.
Fotoğraf hâlâ tutkuyla bağlı olduğum bir hobim. Ancak işim dijital pazarlama. Buna kısmen vesile olan Okan hocadır. Konuyu net gördüm ve bana göre olmadığını net anladım ki bu sayede bırakmış oldum.
@@feyza_dolayman en iyileri görüp ben böyle olamam dememek lazım. Ben de ahım şahım bilgi beceri sahibi değilim, çoğu fotoğrafımı sonradan hiç beğenmiyorum, hata dolu ama vazgeçmemek lazım. Profesyonel manada yapamıyor olabiliriz ama bizi mutlu eden küçük güzellikler olabiliyor yine de.