Cum sa faci Azi Antreprenoriat in Romania cu Mircea Capatina de la SmartBill

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 май 2023
  • Antreprenoriatul reprezinta o optiune din ce in ce mai atractiva pentru multi romani dornici sa-si urmeze pasiunile si sa-si construiasca propria afacere.
    Cu o economie in continua dezvoltare si o serie de resurse si oportunitati disponibile, Romania ofera un mediu propice pentru antreprenori.
    Insa, ca si in orice alta tara, antreprenoriatul vine la pachet cu provocari si riscuri, iar pentru a reusi, este important sa ai o abordare strategica si sa fii bine pregatit.
    Acest episod are scopul de a oferi o perspectiva cuprinzatoare asupra modului in care poti aborda antreprenoriatul in Romania contemporana.
    Vei afla pasii esentiali pe care trebuie sa ii urmezi, resursele disponibile si cateva sfaturi practice pentru a-ti construi afacerea de succes, alaturi de Mircea Capatina de la SmartBill.
    Vinde online cu www.gomag.ro/
    Hai sa tinem legatura:
    Grup Facebook: / gomagro
    Instagram: / gomag.ro
    Podcast: www.gomag.ro/blog/doza-ecommerce
    Blog: www.gomag.ro/blog/
    Academia Gomag: academia.gomag.ro/
    Vinde online cu platforma Gomag: www.gomag.ro/preturi
    Cum este zona antreprenoriala prin filtrele lui Mircea Capatina?
    In 2006, cel putin in domeniul nostru, nu exista piata pe internet, nu era multa lume care sa caute, sa promoveze, totul era mult mai stangaci. Avantajul? Totul era mult mai ieftin, mult mai usor sa iesi in fata. Acum, practic te bati pentru atentie, si nu doar cu cei din industria ta.
    Cheia este sa creezi un brand, sa te tina minte oamenii. Brand-ul inseamna ce crede cineva despre tine, faptul ca te tine minte si ca are o impresie, ideal buna, despre tine.
    Daca vrei sa nu platesti din nou, si din nou pentru a castiga un client recomandarea e sa iti creezi un brand memorabil, sa te recunoasca lumea si sa faca achizitia si a doua oara. Pentru a castiga un client ai un cost foarte mare de business, si e firesc sa fie.
    Foarte multi se uita doar la interfata companiilor mari, la butonul de actiune, la cum arata bannerul luat, mai putin la ce si cum promoveaza. Dar foarte putini se uita in spatele business-ului.
    Acum cand avem acces la super multa informatie, trebuie sa aflam lucruri care ne ajuta si ajuta oamenii - inclusiv noi dam informatii cu acest episod - sa faca lucruri mai bune, sa tina cont de oameni cu experienta.
    Piata s-a schimbat super mult. Acum lumea cumpara cu cardul. La noi, aproximativ 40% din abonamente sunt platite cu cardul, ceea ce este enorm raportat la standarde, dar totusi suntem foarte departe de America. Americanii sunt obisnuiti sa plateasca cu cardul peste tot.
    Pentru a te diferentia trebuie sa satisfaci nevoia unui client, asa cum clientul are nevoie in mod real, nu cum iti place tie sau nu - multi isi fac business-ul dupa chipul si asemanarea lor.
    Dupa care e partea de pret. Foarte mult gresesc pretul, e tendinta de a vinde mai ieftin decat altii.
    Dupa care partea de cum te promovezi, cum ajungi la clienti. Cu cat e mai aglomerat, cu atat e mai greu. Din fericire, in ziua de azi, remarcabil nu mai este cu bannere roz si rosii, dar trebuie sa faci ceva, sa atragi atentia si sa fii constant.
    Mai conteaza in partea de brand sa oferi o experienta. Sa inteleaga oamenii cine esti tu, sa te tina minte si sa te recomande. Baza ei trebuie sa fie si rezistenta. Nevoia pe care o rezolvi, pretul, piata sa fie suficient de mare, dupa care vin toate eforturile de marketing, de sales, de a face un brand, de customer service.
    Nu toata lumea are succes, pentru ca nu e usor.
    Astazi, tehnologia/ piata a evoluat, cultura de a cumpara online a crescut, cultura de a face business a crescut, doar ca trebuie adaptata. Cand am inceput noi, nu aveam de unde sa ne inspiram.
    Te poti inspira de unde vrei tu, doar sa te asiguri ca adaptezi ceea ce ai prins tu din zbor, ceea ce ai vrea sa aplici pe piata pe care tu o targetezi. Piata din Romania este atipica din foarte multe puncte de vedere si o sa spui ca tu ai incercat, dar nu a functionat.
    Este foarte important de la cine iei exemplu. Pentru multi e neplacut pentru ca trebuie sa astepti ani si sa muncesti. Realitatea este ca 99% + dintre oamenii care chiar reusesc pe termen lung, sunt cei care muncesc, nu cei care au avut noroc o singura data.
    Care sunt planurile SmartBill?
    Estimeaza sa creasca la 100 de mii de clienti pana la sfarsit de septembrie/ inceput de octombrie.
    Avem o gramada de idei. Acum se ocupa cu facturarea electronica de transport, e-transport. Iar pe termen mai mediu, vrem sa facem ce am zis mereu: SmartBill sa fie un instrument pe un sistem de operare al afacerii, in care se intampla o gramada de lucruri automat.
    L-am conectat cu banci. Practic, iti intra banii in banca si apoi intri in SmartBill, sa iti incasezi facturi, plus multe alte automatizari pentru afaceri.
    Aboneaza-te la canalul nostru de RUclips si descopera informatii super utile pentru tine si business-ul tau online.
    #cugomag

Комментарии •