FİZİKTEN SIFIR ÇEKEN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • KİŞİSEL GELİŞİM, PSİKOLOJİ VE FELSEFE KONULU DİĞER KANALIMIZA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN ULAŞIN!
    / @piskolojifelsefesi

Комментарии • 16

  • @urmajesty3866
    @urmajesty3866 Год назад +5

    Düzen kurmaya değil, düzen bozmaya geldiler. Mozambik işgal edilse bu kadar zarar verilemezdi

  • @huseyinvural7430
    @huseyinvural7430 Год назад +1

    Dediklerinize yüzde yüz takılmakla birlikte asıl sorunu göz ardı ediyoruz gibi geliyor. Sorun sıfır net ile inşaat mühendisliği okumaları değil mezun olabilmeleri.
    Bence bölümler isterlerse bedava olsun ama önemli olan yetkin olmayan insanın o üniversitelerden mezun olamamalarıdır.
    Üniversitelerimiz kokuşmuş vaziyetteler nerdeyse çoğu bölüme girip mezun olmak isteyipte mezun olamayan insan yok. Üniversitelerin ölçme ve sertifkalandırma kabiliyetleri sıfır.
    Akademi liyakatsizlikten ve yolsuzluktan çürümüş vaziyette.
    Fransa'nın bir teknik üniversitesine giren her üç kişiden ancak biri mezun olabiliyor. Kalanı ya okul zor olduğu için bırakıyor ya bitiremiyor.
    Konuşmamız vurgulamamız gereken şey kimin nereye girdiğinden çok üniversitelerin hiç bir yeterlilik kontrolü sağlayamadan insanları mezun etmesidir.
    Sinekler ile değil bataklığı kurutmak ile uğraşmak lazım.

  • @szl7233
    @szl7233 Год назад +2

    Okullara birsey yapılamıyor ise dahi, bu ise yaramaz universitelerden mezun olmuş olan arkadaslari projeci olarak değil kesinlikle saha mühendisi olarak kullanilmali. Proje ye imza yetkisi olcak kişinin uzman mühendislik sınavlarında geçip uzman olmasi gerekli. Geri kalanı da kademe kademe sıralanır tecrube ve bilgiye göre. 0 puanla üniversite kazanmış ama saha da ise yaramayacagi anlamına gelmiyor. Saha da hesap kitap yapmiyorsunuz, projeyi uygulatmaya calisiyorsunuz. Bu seviye de başlayıp iyi santiye seflerinin yanında pişerek bu kişiler ilerde şantiye şefi olabilir, daha sonra kendini geliştirmeye meraklı olanlar iyice ilerleyip proje müdürlüğüne vs yukselebilirler. Dersleri kötü olan biri belki mühendislik bölümü kazanmayı haketmiyor olabilir ama bu saha da uygulama alanında bocalayacagi anlamına gelmez. İnsan ilişkileri iyi olabilir. Command verme özelliği iyi olabilir. Projeye bakınca iyi anlıyor olabilir vs. Bu kişiler saha dan başlayarak ise baslayabilirler. Santiye lerde aslında denetçi kadroların çok çok cogaltilmasi lazım. Örneğin daha Hiç santiye şefi olmayan binlerce şantiye var. Boyle santiye lere tecrübesine göre bir santiye şefi, onun yanına da 2 3 saha mühendisi verilerek hem sıkı bir kontrol ağı kurulur, uygulama sıkı denetlenir, hemde istihdam sağlanır, hemde insan yetistirmis olursunuz. Ayrıca bu santiye seflerini ve saha Mühendislerini aynı şuanda yapı denetimlerin kura ile atandıgi gibi, çevre ve sehircilik bakanligi bu denetçi kadroyu şantiyelere atamakla yükümlü olmalı ki ortaya adam gibi bir denetçi kadro çıksın. Diğer türlü patronu olcak mutahit ne emrederse yapmak zorunda kalan santiye şefi ve alt çalışanları oldugu surece düzen değişmez. Devlet eli ile bu kadroların değerinin ve yetkilerinin artırılması lazım. İnşallah olur ne diyelim

  • @enigmatr01
    @enigmatr01 Год назад +3

    İnşaat mühendisliği yazacağınıza ağa ev yapım usatası olun daha çooookkk para kazanır kaliteli yaşarsınız..

  • @cemdinho17
    @cemdinho17 Год назад +1

    2009 yılında 52.000 taban sıra ile alım yapan osmangazi üniversitesi inşaat mühendisliği, 2022 yılında 234.000 le alım yapıyor. 234bininci adamın mühendislikle alakası olmaması lazım. Bu durum doğu üniversitelerinde daha kötü.300bin,350binlere bile çıkıyor.

  • @emrealigulsoy4072
    @emrealigulsoy4072 Год назад +1

    Düzenleme olsa güzel olur
    Bazı ülkeler de yapı yapabilmen için 5 yıl çalışmış şartı aranıyor ve sınava tabi tutuluyorsun.
    sinavda 6 veya 7 saatlik tamamen sıfırdan bir yapı kurman gerek hesap makina vs.kendin yapıcaksın.
    Bu şekilde süreçleri var.

  • @cografyadelisi
    @cografyadelisi Год назад

    Tespit doğru. Matematik fizik olmadan mühendis yorum yapamaz

  • @cografyadelisi
    @cografyadelisi Год назад

    Aslında Mühendisliklerde okumak isteyenlere belli sayılarda mat. Fizik. Net yapma zorunluluğu getirilmeli

  • @ismailguler6608
    @ismailguler6608 Год назад

    Mühendislikte minimum matematik ve fen şartı olmalı ve az bir sınır olmamalı, elini kolunu sallayan mühendis oluyor.

  • @cografyadelisi
    @cografyadelisi Год назад

    Eğer hakkıyla bitirebiliyorsa sorun yok

  • @ugurkahramansoylemez
    @ugurkahramansoylemez Год назад

    Hu ağırlık , basınç, dinamik ,tork ,kütle ağırlık merkezi nasıl bilmezsin

  • @ugurkahramansoylemez
    @ugurkahramansoylemez Год назад

    Siz göre en iyi teknik üniversite hangisi

  • @tunahansari9283
    @tunahansari9283 Год назад

    Sadece inşaat için değil, bütün bölümler aynı halde. Özellikle baraj şartının kalkmasının ardından türkçeden 0 çekenler türk dili edebiyatına matematikten 0 çekenler matematik mühendisliğine girebiliyor. Baştan aşağı bir kokuşmuşluk var.

  • @zanistorbruzk3170
    @zanistorbruzk3170 Год назад

    Her mahalleye avrupadaki liselerin kırması bile olamayacak "ÜNİVERSİTE" açılırsa haliyle fizikten sıfır çeken mühendisler doluşacak etrafa. Üniversitelerimizin çoğunda bile kafelerde, kantinlerde bilimsel-felsefi sohbetten ziyade tavla vs. oynanıyor... 😂 Kantinler kıraathaneye dönmüş durumda. Fiziğin F sini bilmeyen adamlar mühendislik bölümüne gidiyor. Şu anki sisteme göre 340.000 - 400.000 sıralama ile bırak mühendisi "kapı kolu" bile olunmamalı. Kırılır mırılır içerde kalırsınız...
    Söylenecek çok şey var...