İÇ MEKAN BİTKİ ANSİKLOPEDİSİ | KROTON - CODİAEUM VARİEGATUM NEDİR? BAKIMI, KROTON ÇOĞALTMA?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 сен 2024
  • Merhabalar bugün Optimum Peyzaj firması olarak İç Mekan Bitki Ansiklopedisi serimizin sekizinci videosunda Kroton nedir,nerelerde yetişir, istekleri nelerdir bu konulardan bahsettik. Bitki Bilgilendirme videolarımızın devamı için kanalımıza abone olmayı, videomuzu beğenmeyi ve yorum bırakmayı unutmayın.
    Evlerde kroton bakımı mutlaka güneş gerektirir. Kroton yaprakları ilkin sarı damarlı yeşil olup eskidikçe güneşin etkisiyle renklenir.
    Kroton bitkisi gösterişli büyük çalı şeklinde gelişir. Sık yapraklıdır.
    3 metre kadar uzar. Fakat iç mekanlarda 1,5 metreyi pek aşmaz.
    Krotonun yaprakları hafif etlice, sert, sağlam ve dayanıklıdır. Yeni gelişen yaprakları ilk bir iki ay yeşil kalır. Sonradan güneş etkisiyle kızarmaya başlar. Yaprak şekli türün çeşitlerine göre faklı şekillerde olur.
    Dar şerit şeklinde, düz geniş-oval ve hafif parçalı çeşitleri var.
    Renkleri de çeşitlerine göre sarımsı ve kızılımsı renklerde değişir.
    Birkaç yüz çeşit kültivarları türetilmiştir. Fakat Türkiye’de zengin çeşitlerini bulamazsınız. En çok düz oval yapraklısı bulunur.
    Anavatanı Güneydoğu Asya’da ekvator çizgisi ve çok yakın bölgeleridir. Dolayısıyla sıcak ve yoğun nemli havayı sever. Doğal yaşam alanları orman açıklıkları ve maki benzeri çalılıklar olduğuna göre kroton güneşe çok ihtiyaç duyuyor demektir. Tam gölgeye uygun değildir. Evlerde ofislerde günde bir iki saat direkt güneş alması gerekir. Ayrıca gündüz boyunca bulunduğu yer şiddetli aydınlık olmalıdır.
    Kışa dayanıklılığı
    Kuzeyli rüzgarları almamak şartıyla eksi 4 derece soğuğa birkaç saat dayanır. Hava yeterince nemli değilse ve dondurucu soğuk uzun sürerse bütün yapraklarını döker. Yeterince sıcak günler gelinceye kadar yapraksız kalır. 5 derece ve daha düşük ısı birkaç gün devam ederse yine tüm yapraklarını döker.
    Salonlarda kroton yetiştirme, bakımı nasıl yapılmalıdır?
    Yeri çok havadar olmak zorundadır. Güneşi her ne kadar çok sevse de yaz boyunca güneşi filtrelerseniz krotonunuzun yaprakları daha gösterişli gelişir. Rengi de daha tatlı tonlarda olur. Ama tam gölgede yapraklar çirkin gelişir ve renklenmez. Bu arada, kuvvetli güneşte bile yeni yapraklarının ilk bir iki ay yeşil kalması krotonun bir özelliğidir. Kızarması için yaprakların olgunlaşmasının tamamıyla sona ermesi gerekiyor. Havası fazlaca kuru yerlerde havayı nemlendirmelisiniz, aksi halde krotonun yaprak dökmesi kaçınılmaz olur.
    BİZE ULAŞIN:
    •ADRES: Çamlıçay Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı No:7 Urla/İZMİR
    •TEL: 0533 283 47 31 - 0532 711 50 19
    •WEB SİTESİ: www.optimumpeyzaj.com
    •İNSTAGRAM: / optimumpeyzaj - / optimummimarliktasarim
    •FACEBOOK: www.facebook.c...
    •PİNTEREST: / optimumpeyzaj35
    #kroton #krotonbakımı #krotonçoğaltma #croton #codiaeumvariegatum #avokado #avokadonasılyetiştirilir #avokadoağacı #avokadoyetiştirme #aloevera #aloeverabakımı #aloeveraçoğaltma #aloeverayetiştirme #elma #elmağacı #elmaağacıhastalıkları #elmaağacıbakımı #devetabanı #monstera #devetabanıbitkisi #devetabanıbakımı #içmekanbitkisi #şeftaliağacı #şeftaliağacıhastalık #şeftali

Комментарии •