Müzakere Sanatı - Masadan İstediğinizi Alarak Kalkmanın Sırları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 сен 2017
  • Müzakere Sanatı - Masadan İstediğinizi Alarak Kalkmanın Sırları
    Müzakereden her seferinde masada para bırakarak mı kalktığınızı düşünüyorsunuz? Veya hiç farkında olmadan karşı tarafın sonu gelmeyen isteklerine boyun mu eğiyorsunuz?
    Bu programda, müzakere sürecine dahil olan tüm taraflara tatmin duygusunu yaşatabilecek yaklaşımın prensiplerini öğreneceksiniz. Bir yönetim toplantısında veya müzakere masasında dönen güç oyunlarını herkesten çok daha önce fark edebilir ve gardınızı buna göre alabilirsiniz. Kritik anlarda sizi köşeye sıkıştırmak ve büyük tavizler koparmak isteyen kişilerin niyetlerini anlayabilir ve karşı hamleler hazırlamak için zaman kazanabilirsiniz.
    Peki, ya siz… Rakibinizin öne sürdüğü sözde gündemi kovalayan bir takipçi misiniz? Yoksa bu maskelerin altında gizlenen gerçek niyeti anlayıp görüşmeye yön veren taraf mısınız?
    Müzakere Teknikleri ve İknanın Psikolojisi Eğitimi
    + Karşı tarafın hakkımızda bir fikre sahip olması sadece 40.milisaniye sürüyor. Peki, bu kadar kısa bir zamanda müzakereye “doğru adımla” başlayabilmenin yolu nedir?
    + Masaya oturduğumuzda “uyumu ve işbirliğini” sağlamak üzere karşımızdakinin ilgisini, güvenini ve saygısını nasıl kazanabiliriz?
    + Soru sorma, aktif dinleme, empati kurma, çıkar gözetme, seçenek sunma ve uzlaşma konusunda ne kadar istekli ve başarılıyız? Yanıtımız başarımız ile doğru orantılı olacak…
    + Müzakere sürecinde karşı tarafın nihai kararlarını etkileyen ve onları istediğimiz yönde harekete geçirebilen “bilinç dışı faktörler” nelerdir?
    + Tarafların davranışlarını yönlendiren “güdüler” nelerdir? Bir sonraki hamlemizi belirleyebilmek için bu tutumun altında yatan motifleri nasıl ortaya çıkarabiliriz?
    + Müzakereciler olarak karşı tarafın “temel davranış tarzını” belirlemek ve olası sapmaları tespit edebilmek bizlere nasıl bir stratejik avantaj sağlar?
    + İyi müzakereciler karşı tarafın “algı filtrelerini” nasıl aşar ve mesajlarını onların zihnindeki “gerçek karar verici” kısma en etkili, en hızlı ve en kalıcı şekilde nasıl iletirler?
    + Ölümüne pazarlık yapanların tuzağına düşmeden, konuyu fiyattan alıp onların gerçek önceliklerine ve elimizdeki değere taşıyabilmenin yolları nelerdir?
    + Başa çıkılması zor kişilikler ile nasıl bir diyalog içinde olmalıyız? Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için onların güvenini ve saygısını nasıl kazanırız?
    + Adaleti ve güven ortamını koruyabilmek için her zaman alet çantamızda olması gereken araçlardan biri olan “problem çözme teknikleri” nelerdir?
    + Duvar örmek ve anlaşmayı çıkmaza sürüklemek yerine köprüler inşa etmek için kullanabileceğimiz nokta atışı kelimeler ve cümle kalıpları nelerdir?
    + Gerginlik anlarında durumu kişiselleştirmeden ve duygularımıza yenilmeden konuya tekrar odaklanmamızı ve süreci yönetebilmemizi sağlayacak yaklaşım nedir?
    + İkna sürecinde karşı tarafın gerçek düşüncelerini ve duygularını okumamıza yarayacak “mikro ifadeleri, beden dilini, ses tonunu ve kelimeleri” nasıl gözlemlemeli ve analiz etmeliyiz?
    + Bir ilişkide hiçbir zaman tek bir kazanan veya kaybeden yoktur. Her zaman ikisi birden ya kazanır ya da kaybeder. Bu nedenle, bir müzakerede her iki tarafın da kazanması amaçlanır. Peki, varılan karardan karşı tarafın da tatmin olmasını nasıl sağlarız?
    ----
    Siz de güvenle müzakere edebilmek ve hedeflerinize kolayca ulaşmak istiyorsanız neuroscience temelinde hazırladığım “Müzakere Programında” birlikte çalışabiliriz. Kurum olarak çalışanlarınıza müzakere bilincini kazandırmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.
    Bu videoyu yararlı bulduysanız diğer çalışmalarım da ilginizi çekebilir;
    Fiyat İtirazını Satışa Nasıl Çeviririz?
    • Fiyat İtirazını Satışa...
    Hizmetimizi Gerçek Değerinden (İndirim Yapmadan) Nasıl Satarız?
    • İndirim Yapmadan "Gerç...
    Satışta Varsayımda Bulunmanın Yıkıcı Etkileri
    • Satışı kapatmanıza eng...
    Güveniniz ve takibiniz için teşekkür ederim.
    Mert AYDINER
    Liderlik & Satış Koçu, Konuşmacı, Yazar
    www.mertaydiner.com

Комментарии • 14

  • @barsabe
    @barsabe 3 года назад +4

    Bu video sadece pazarlama için değil onun dışında da çok önemli dersler barındırıyor. Müzakere hayatın her alanında pazarlığın yerini alması gereken bir uzlaşı stili

  • @gokhankokal9812
    @gokhankokal9812 5 лет назад +10

    Metni ekrandan mı okuyorsunuz? Aksi halde dikkatiniz ve yeteneğinizden ötürü sizi tebrik ediyorum. Çok etkilendim.

    • @MertAYDINER
      @MertAYDINER  5 лет назад

      Gökhan KOKAL Teşekkür ederim.. :)

  • @gulsahdegirmen5742
    @gulsahdegirmen5742 5 лет назад +4

    Mert Bey, merhabalar. Videolarınızın hepsini inceledim, gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bir de sizden tavsiye almak isterim : bir eğitim programında çalışmaya başladım ancak satış tecrübem yok. Eski ve mevcut öğrencilere yeni/ek program sunuyorum ancak itirazlar yüksek oluyor, program süresince aldıkları verimi öğrenerek ihtiyaçlarına yönelik yeni bir yapılandırmaya gitsek nasıl olur sizin için şeklinde ilerliyorum ancak başarılı bulmuyorum kendimi. Verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? Teşekkürler şimdiden

    • @MertAYDINER
      @MertAYDINER  5 лет назад +4

      gulsah degirmen İlginiz ve takibiniz için teşekkür ederim. Bu çalışmanın neye hizmet ettiğini göstermeye çalışın. Mümkünse bu konuda diğerlerini sizin yönteminizle başarıya taşıyan örnekleri kanıt olarak sunun. Olmak istedikleri yerin beklentilerini (başarı kriterlerini) netleştirin ve çalışmanızın bu kriterlere uygun olduğunu gösterin. Sonuçla ilgili önceki somut çıktılar veya bu konuda bir otoritenin bu yöntemi destekleyici ifadeleri de işinizi kolaylaştırır.. Başarılar diliyorum..

    • @MertAYDINER
      @MertAYDINER  Год назад

      Teşekkürler takipte kalın lütfen

  • @mnjzsnds5715
    @mnjzsnds5715 3 года назад +2

    Keske pratikte de böyle işleyen bi sistem olsa...

    • @MertAYDINER
      @MertAYDINER  3 года назад +2

      Bu her gün gerçek hayatta yaşanan bir sahne! Uygularsanız siz de pratiğe dökmüş olursunuz :)

    • @ugrcnakn
      @ugrcnakn Год назад

      @@MertAYDINER BİN TL Fazla veren bir alıcı bulsaydı o mal sahibini görürdüm :)

  • @ugrcnakn
    @ugrcnakn Год назад

    Bu senaryoda mal sahibinin son hamlesi o değil, 280.000 oluyorsa işlemlere başlarız olacaktı. Müşteri kabul edecekti.

  • @eminbaxshiyev4068
    @eminbaxshiyev4068 3 года назад +1

    Mert bey selam youtubedakı tüm videolarınızı izledim. En kısa zamanda eğitim programınızada katılmağı düşünüyorum. Size bir sorum olacak. Ben Azerbaycanda yaşıyorum diş ürünleri satışı yapıyorum. Topdan Firmalardan ürünleri götürüyorum diş doktorlarına satıyorum. Ürün götürdüğüm firma bana mesela 5000tl lik ürün verdiyse hafta sonu 500tl ödüyorum. Gerekdiğinde yeniden de ürün götüre biliyorum. Ben bu prinsiple ürünü alıyorum. Beni canımı sıkan bir konu var. Bizim sektörde firmalar dillerler ve ben doktorlara veresiye veriyoruz. Bende doktora 100tl lik ürün verdiysem haftada 50 tl 50tl gidib götürüb borcu kapatıyorum. Ama sorunlar çıkıyor gereken günde değilde başka günde ödeme yapıyor. Bu zaman kaybına ve benzin harcamasına sebep oluyor. Ödemeleri gecikdiren müşteri ile ikinci kez çalışmıyorum. Şimdi durup desem ki, tamamen veresiyeyi kapatıyorum ve verese mal vermiyorum desem ne olur? Ayakta kala bilirmiyim? Korkularım var lütfen bana yardımcı olun.

    • @MertAYDINER
      @MertAYDINER  3 года назад +3

      Tek bir tavsiyem var: Değerinizi takdir etmeyen ve hakkınızı teslim etmeyen insanlarla çalışmayın! Eğer yaptığınız işle ilgili piyasa koşulları buysa ve herkes bu şekilde iş yapıyorsa, yapabileceğiniz 3 şey var; 1) Elinizde kimsede olmayan ve müşterileriniz için "olmazsa olmaz" bir ürün/hizmet olmalı 2) Ya da sizin koşullarınızla çalışacak bir "müşteri portföyü" oluşturmalısınız 3) Çalıştığınız alanda bu ilk iki koşulu yerine getiremiyorsanız, kendinize bunları yapabileceğiniz yeni iş alanları bulacak veya siz oluşturacaksınız. Bana bunun ne olduğunu sormayın :) Çünkü bunu düşünmek ve bulmak sizin işiniz! Başarılar

    • @eminbaxshiyev4068
      @eminbaxshiyev4068 3 года назад

      @@MertAYDINER Mert bey yazdığınız cevaba göre teşekkürler. Cevabınızda yazılanları şimdiden uygulamaya kececem.