Ceviz Bahçesinde Hasat Sonrası Yapılan İkinci İşlem (Ceviz Bahçesinde Tam Sezon Yapılanlar 26)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 окт 2024
  • Hasat sonrasında ağacımızın ihtiyacı olan çinko elementini leonardit içerikli humik asid ile nasıl verildiğini anlatan bir uygulama videosu çektik.Herkese iyi seyirler.

Комментарии • 25

  • @ozgurgonendir3530
    @ozgurgonendir3530 Год назад +2

    selim bey merhaba , ceviz ağaçlarımda yapraklar yarı yarı dökülmüş durumda , yaprak kalmayanlarda var bu durmda boşamı olur bu sizin uygulamayı yapmak.Bir diğer sorumda kullandığınız sırt pompası marka model bilgisi paylaşırmısınz tavsiye önerileriniz için teşekkür ederim.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Özgür siz uygulamayı yapınız.Yağmurlar ile birlikte köklere ulaşması sağlanacaktır.Yaprak olmasının en büyük faydası köklerden gövde içine rezerve olması.Ağaç için faydası muhakkak olacaktır.Sırt pompası markası Palmera OS 768 iki zamanlı.Şimdi bunların dört zamanlı olanları çıktı onlar biraz pahalı.Marka çok önemli değil motor yapıları aynı hepsinin.100 tane üzeri ağacımız varsa ise tekerlekli alın bence.100 ağaç büyüdükten sonrası için bu sırt pompası da zor oluyor.Kolay gelsin hayırlı bereketli ürünler almanız dileklerimle.

    • @ozgurgonendir3530
      @ozgurgonendir3530 Год назад +1

      Teşekkür ederim selamlar

  • @salihaltuner1580
    @salihaltuner1580 Год назад +1

    Merhaba, kolay gelsin bereketli olsun.
    İç Anadolu 950 m. / 1.000 m. rakımda 5-6 dekar araziye chandler bahçesi planlıyorum. Ph 6.8- arazi toprak cevize uygun.
    *** 1 yıl sonra (2024) Kasım/ Aralık döneminde dikeceğim chandler fidan için; Bu yaz (2023) Ağustos/ Eylül ayında kepçe ile 1.5 m x 1.5 m ebadında açacağım dikim çukuru dip kısmına leonardit + yanmış hayvan gübresi uygulayıp, üst toprakla kapatmayı, üzerinden bir kış geçip toprak çökme yaptıktan sonra tekrar açacağım 60 cm x 60 cm dikim çukuruna dikim yapmayı düşünüyorum. Sorum şu;
    1) Yapmayı düşündüğüm uygulama doğru olur mu? Eksiklerim konusunda tavsiyeniz?
    2) Dikim çukuru dip kısmına leonardit ve yanmış hayvan gübresine ilave olarak; 15 15 15 kompoze gübre mi? Ya da 18 46 0 DAP mı veya başka bir gübre mi kullanmalıyım? Fidanı 1 yıl sonra dikeceğim için bu gübrelerin faydası olur mu? Yoksa gübre israfımı olur?
    3) Fidan dikim esnasında, 60 cm x 60 cm dikim çukuruna nasıl bir uygulama yapmamı ( leonardit +yanmış hayvan gübresi +kompoze+ hümik asit gibi) tavsiye edersiniz?
    4) Tozlayıcı olarak; Fernette ve Franquette dikip, franquette yi de tozlamak için az sayıda Ronde de Montignac diksem nasıl olur? Tulare, Howard, Cisco, Lara, Pedro cinslerden en avantajlı tozlayıcı tavsiyeniz ne olur?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад +1

      Salih hocam hayırlı olsun bahçeniz.
      Fidan çukurunu kepçe ile açmak için Eylül ayı uygun.Çukurun en dip kısmına yalnızca yanmış hayvan gübresi atın ve kapatın.Başka bir gübre atmayınız.
      Aynı yılın kasım,aralık ayında dikim yapabilirsiniz.Bir yıl beklemeyin.Fidan ne zaman ekilecek ise iki,üç ay öncesi çukurunu hazırlayabilirsiniz.
      Dikim esnasında leonardit ve 15.15.15 kompoz gübre atalım.Fakat bu gübrelere fidan kökler değmesin.Köklerin 15.15.15 gübre yakabilir.
      Dikim sırasında hava sıcaklığı gece sıfırın altına düşüyorsa can suyu vermeyim.Köklerin donmasını ve ölümüne neden oluyor.Ama hava sıcaklık sıfırın üzerinde ise can suyu verebilirsiniz.En kritik nokta bu bence sizin için.
      Tozlayıcı olarak fernette veya franquette uygun.Hangisi varsa onu kullanın.Tozlayıcı oranı %10 tutun ve rüzgar yönünde aralıklı ekin.Tozlayı çeşitler için tekrar araya tozlacı ekmenize gerek yok.
      Hayırlı olsun inşallah.Bereketli ürünler almanız dileklerimle.

    • @salihaltuner1580
      @salihaltuner1580 Год назад +1

      @@selimunculu5260 zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkatle uygulayacağım teşekkürler.

  • @numanbuyurman
    @numanbuyurman Год назад +1

    Selim bey kolaylıklar dilerim, hangi şehirde bahçeniz, bana da çok tavsiye ediliyor ceviz yetiştiriciliği, teşekkürler

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад +1

      Numan bey bahçemiz Bursa ili Yenişehir ilçesinde 100 adet chandler ceviz var.Şimdiden hayırlı olsun sizin için.İyi günler dileklerimle.

  • @eminergul78
    @eminergul78 Год назад

    Selim Bey ağaçlarınızın maşallahı var. Cevizlerizi kaç metre aralıklarla diktiniz. Bizimde 30 dekar bir tarlamız var. Oraya ceviz dikmeyi düşünüyoruz. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Emin bey teşekkürler öncelikle.Benşm bahçe 8*4 aralıklı dikim mevcet.Ama benim 7*5 aralığı tercih ediliyor bu zamanda.Bu aralıklar yabancı çeşitler için geçerlidir.Çeşit olarak bulunduğunuz bölgenin hava koşullarına ve bahçenin rakım yüksekliğe göre belirmenizi tavsiye ederim.Birde bahçenizde su var ise bu işe girmelisiniz.Hayırlı olsun.İyi günler dileklerimle.

    • @eminergul78
      @eminergul78 Год назад +1

      Karabük Safranbolu'da bahçemiz yaklaşık rakım 900 civarı ilkbahar geç donları genelde etkili oluyor o yüzden tür olarak chandler ekmeyi planladık. Bu bahçe köydeki evimize çok yakın olduğundan sulamayı evden yapmayı düşünüyorum, yani su sıkıntımızın olacağını düşünmüyorum.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      @@eminergul78 hayırlı olsun bereketli ve bol ürünler almanız dileklerimle.Kolay gelsin.

    • @eminergul78
      @eminergul78 Год назад

      Teşekkürler Selim Bey, bilmukabele inşallah.

  • @muratkizilaslan9475
    @muratkizilaslan9475 Год назад

    Selim Hocam, çinko katkısı yüzde kaç? Öğrenebilir miyim?

  • @yenerozer8517
    @yenerozer8517 Год назад +1

    Mart ayında atılan yaprağa mı?
    tam anlaşılamadı
    Teşekkürler

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Yener hocam Mart ayında yapılan işlem topraktan yapılmalı.Leonarditli humik toprak düzenliyeci bir üründür.İyi günler kolay gelsin.

  • @burhangulsunler7324
    @burhangulsunler7324 Год назад +1

    Elinize saglik ayhan bey iletişim nasıl saglayabiliriz

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад +1

      Teşekkürler yardımcı olabilirsek ne mutlu.Ayhan bey tel 05442334826 ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.

  • @yasinserin8729
    @yasinserin8729 Год назад

    Hocam kolay gelsin hayırlı ramazanlar ceviz ağaçlarına damlamadan üre azotu 46 versek ağaç başı ne kadar vermek lazım sezonda

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Yasin hocam merhaba.Üre azot 46 olanından nekadar verileceğini bilemiyorum.Tek bildiğim 46 üre azot serpme olarak atıldığı.Damlamadan verilmesi için erime yapması gereklidir.Damlama için uygun olmadığı biliyorum.Kolay gelsin.

  • @metehanozcan9428
    @metehanozcan9428 Год назад +1

    Selim bey sizede kolay gelsin ayhan gurubun tel numarasını ve sizinde tel alabilirmiyim benimde bsbsdan kalma 5 dönüm hobi bahçem var biraz bakımsız bana yardımcı olursanız sevinirim size kırşehir kamandan yazıyorum allah'a emanet olun

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Metehan bey sunculu@hotmail.com adresine mail atarsanız size Ayhan grup ve kendi bilgilerimi paylaşabilir.Bu platform üzerinden paylaşım yapmıyorum.İyi günler dileklerimle.

  • @aliosmangungor3048
    @aliosmangungor3048 Год назад +1

    Ustam ilk uygulamayı şimdi yapsak olurmu yoksa gecmi kaldik

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Год назад

      Ali bey ağaçlar da yaprak dökümü meydana gelmediyse atabilirsiniz.Kolay gelsin.

    • @aliosmangungor3048
      @aliosmangungor3048 Год назад

      Sağolun teşekkür ederim