ρε φιλε....εχεις κατι πιο σοβαρο να μας πεις ??? τι μαςτσαμπουνας τωρα.....εγω θα μαθω να παιζω π.χ. το ''συνεφουλα '' με το ντο σε ολες τις οκταβες????
☺️ Μην είσαι τόσο σκληρός. Η αλήθεια είναι πως ένα εκατομμύριο φορές να ακούσεις την ίδια νότα, αν παίξεις μερικές νότες σε κάποια άλλη κλίμακα, πιο πιθανό είναι να ξεχάσεις το ήχο αυτής της νότας γιατί απλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους 87 "ήχους" για τον δικό μας εγκέφαλο. (Για κάποιους ελάχιστους εγκέφαλους έχουν όντως διαφορά:) ) Για αυτό προσπαθούμε περισσότερο να "μαντέψουμε" όταν ακούμε μια μελωδία την απόσταση της κάθε νότας από την επόμενη (απόσταση ενός τόνου ή ενός ημιτόνιου; απόσταση 4 με 5 τόνους; κοκ) Πιστεύω ότι ο συνήθης τρόπος είναι να περιορίζουμε τις ενδεχόμενες νότες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Σε αυτό καταρχάς μας βοηθάει και μας το λέει η κλίμακα που είναι γραμμένο το κομμάτι. Άρα από τις 12 νότες "πέφτουμε" αυτόματα στις 7 νότες σε μια μείζονα ή ως το πολύ 9 νότες σε μια μελωδική κλίμακα. Μετά περιορίζουμε ακόμη περισσότερο τις νότες σε κάθε μουσική φράση του κομματιού.Αυτό μας το λεν οι συγχορδίες. Συνεπώς, προσπαθούμε να παίξουμε νότες της συγχορδίας κάθε φορά (που σίγουρα αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι βασικές νότες της μελωδίας) και να βρούμε ποιες άλλες νότες εκεί... γύρω συμπληρώνουν τη μουσική φράση (κάποια διπλανές συνήθως). Σημειωτέον ότι η κάθε συλλαβή ενός τραγουδιού (συνήθως) αντιστοιχεί σε μία νότα. Και αυτό όμως χρειάζεται εξάσκηση και υπομονή. Άλλες μελωδίες είναι πιο εύκολο να τις βρούμε, άλλες όχι.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ,ΑΠΛΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!
Σε ευχαριστώ πολύ.... Σίγουρα θα δω και το επόμενο είσαι φοβερός
Μπράβο αγόρι ♥️
,, ,, ,, ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΠΟΛΥ , , , , , ,
Τέλειο μπράβο Αντώνη !
φοβερος!!!
Εξαιρετικό ευχαριστώ!
Είσαι φοβερός αλλά και αστείος σε κάποιες φάσεις 😂
Πέρα ότι έμαθα γέλασα κιόλας
Είσαι καταπληκτικός😊
Εισαι πολυ καλος
Καλη η τεχνική σου φιλε αλλα νομιζω για πρώτο η δευτερο μαθημα για καποιον ειναι πολυ τραβηγμενο
ALANI
to piano mou einai ksekourdisto ara den exei nohma
Ν
ρε φιλε....εχεις κατι πιο σοβαρο να μας πεις ??? τι μαςτσαμπουνας τωρα.....εγω θα μαθω να παιζω π.χ. το ''συνεφουλα '' με το ντο σε ολες τις οκταβες????
☺️ Μην είσαι τόσο σκληρός.
Η αλήθεια είναι πως ένα εκατομμύριο φορές να ακούσεις την ίδια νότα, αν παίξεις μερικές νότες σε κάποια άλλη κλίμακα, πιο πιθανό είναι να ξεχάσεις το ήχο αυτής της νότας γιατί απλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους 87 "ήχους" για τον δικό μας εγκέφαλο. (Για κάποιους ελάχιστους εγκέφαλους έχουν όντως διαφορά:) )
Για αυτό προσπαθούμε περισσότερο να "μαντέψουμε" όταν ακούμε μια μελωδία την απόσταση της κάθε νότας από την επόμενη (απόσταση ενός τόνου ή ενός ημιτόνιου; απόσταση 4 με 5 τόνους; κοκ)
Πιστεύω ότι ο συνήθης τρόπος είναι να περιορίζουμε τις ενδεχόμενες νότες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Σε αυτό καταρχάς μας βοηθάει και μας το λέει η κλίμακα που είναι γραμμένο το κομμάτι.
Άρα από τις 12 νότες "πέφτουμε" αυτόματα στις 7 νότες σε μια μείζονα ή ως το πολύ 9 νότες σε μια μελωδική κλίμακα.
Μετά περιορίζουμε ακόμη περισσότερο τις νότες σε κάθε μουσική φράση του κομματιού.Αυτό μας το λεν οι συγχορδίες.
Συνεπώς, προσπαθούμε να παίξουμε νότες της συγχορδίας κάθε φορά (που σίγουρα αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι βασικές νότες της μελωδίας) και να βρούμε ποιες άλλες νότες εκεί... γύρω συμπληρώνουν τη μουσική φράση (κάποια διπλανές συνήθως).
Σημειωτέον ότι η κάθε συλλαβή ενός τραγουδιού (συνήθως) αντιστοιχεί σε μία νότα.
Και αυτό όμως χρειάζεται εξάσκηση και υπομονή. Άλλες μελωδίες είναι πιο εύκολο να τις βρούμε, άλλες όχι.
@@Panos-Veria Τι να πω, εχω μεινη αναυδος με οσα εχω διαβασει...ολη η θεωρια της μουσικης μεσα σε λιγες?? αραδες μπραβο να εισαι καλα !!!