Bilgisayar parçaları ve detayları ile ilgili bir seri gerçekten güzel olur. İnsanlar gündelik hayatta kullandıkları şeyleri öğrenmek isteyebiliyorlar ama bunun ile alakalı akıcı, anlaşılır ve Türkçe kaynak bulması zor. Siz bunu sağlıyorsunuz. Elinize sağlık gerçekten. Devamını bekliyoruz.
Seri haline gelmesi çok güzel olur. Parçaların işlevlerinin animasyonlar ile anlatılması görsel hafızamızı kullandığı için çok daha akılda kalıcı oluyor. Elinize sağlık.
Çok güzel bir konu veriyorum, bununla ilgili çok içerik de yok. Bir doomsday senaryosu. Bir nükleer felaket sonrası durum hayat nasıl olur nasıl devam edilir ne yapmak gerekir. Böyle gerçekçi bir video yakışır bu kanala
Böyle bir seri yapmanız gerçekten harika olur. Medeniyetimizin bu seviyelere gelmesini sağlyam teknolojilerin arka planında neler olup bittiğini sizden dinlemek çok keyifli ve faydalı olur bizim için.
Bir şeyin çalışma prensibini araştırmaya bayılırım. Çünkü elimdeki şeyi kullanmakla kalmayıp aynı zamanda anlamaya da çalışırım. Tam da bu konuda Chat GPT ile bunu konuştuk geçen günlerde ve araştırmaya başlamıştım. Ama GPU ve CPU mantığını biraz daha kavramak için biraz matematik (boole cebiri) ve lojik tasarımı anlamak gerekiyor.
Dostum bende işlemci transistorlerinin çalışma mantığını anlatan bir eğitim videosu izlemiştim adını unuttum ama youtubu kurcalarsan bulabilirsin sanırım
GPU ya da CPU açılımını telaffuz ederken işlemci birimi değil, işlem birimi demeniz gerekir. İşlemci=processor işlem/işleme=processing. Çok beğendiğim bir kanalda anlatımın da içerikler kadar iyi olmasını dilerim :)
Pc bileşen donanımlar parçalar vs. Hakkında seri vlog gelsin. Muhteşem bilim teknoloji icatlar mucitler tasarımlar arge keşifler vs. Bilgi dolu. Kalite keyfli vlog. Emeğinize sağlık👍
Harika bir içerik. Üniversitelerde veril(e)meyen eğitimi buradan bizlere sunuyorsunuz. Açıkçası bir şeyi bu kadar sade anlatabilmek için onu "gerçekten anlamak" gerekiyor. Vaktinizin çoğunu okuyarak ve araştırarak geçiriyor olmalısınız. Kendim ve toplumum adına teşekkür ederim. Sizler gibi insanlara sahip olduğumuz için şanslıyız.
üniversitelerin her bölümünde anlatılması gerekmiyor sanki ancak ilgili bölümlerde anlatılmıyorsa bu bir sorun. Bu sorunu ben öğrenciyken global olarak başarısını kanıtlamış üniversitelerin eğitim müfredatına bakarak kapatmayı denedim(sadece kendi bölümüm) sonradan öğrendiğime göreyse o üniversitelerin müfredatı genel tutup farklı konuları daha ayrıntılı şekilde öğretebildiklerini öğrendim. Bu videodan örenk vercek olursam processing unit diye bir ders var türkiyede bir üniversitede cpu anlatılıyor sadece diğerinde sadece gpu anlatılıyor. Global başarılı üniversitede ise bu bilgilerin temelini öğrenmeyi öğrenciye bırakıyor opsyionel olan (e) yi silerek anlatmıyorlar. Dersde ise design processing unit anlatılıyor. Uzaktan bakarsak herkes aynı şeyi öğrendi
@ Veril(e)meyen derken yalnızca bir üniversiteyi, bölümü ve müfredatı ele almadım aslında. Yalnızca ülkemizde olmamak üzere; üniversitelerde eski ve sıkıcı (karmaşık anlatıma sahip) slaytlar ile eğitim verilmeye çalışılıyor. Pek çok üniversite yeni teknolojiler hakkında eğitim dahi vermiyor. Burada (videoda) anlatım, görseller ve üzerine düşünülmüş bir “hikaye anlatıcılığı” var. Yavan bir slaytın yap(a)madıklarını yerine getiren bir video demek istedim hocam. Anlatış biçimi, görseller ve konuyu ele alış; konuyu bilmeyen birisini konuya aşina kılmakla beraber merak uyandırarak kişiyi araştırma yapmaya itiyor. Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. Umarım şimdi ifade edebilmişimdir. Saygılarımla…
Bir mühendis ve yazılım bilen biri olarak tespitim ilk defa lafı dolandırmadan Cpu'lar ile Gpu'lar arasındaki farkı çok net bir şekilde ifade etmişsiniz tebrik ederim. 😊
kral video çok güzel fakat bu kadar bilgiye sahip olup profesyonel bir video yaptığında seslendirmeni geliştirmeni tavsiye ederim, her cümlen öncesi nefes alma sesin çok kulağa batıyor ama video kaliteli teşekkürler.
192 çekirdek 384 izlek cpu da var, cpu çekirdekleri gpu çekirdekleri gibi değil çok daha güçlü, arada komut seti gibi devasa bir fark var cpu komut seti ile gpu komut seti kıyaslanamaz bile heleki L1 ön belleklerin konumu ve hızı ile gddr6 belleklerin hızı mukayese edilemez.
teknoloji devri her ne kadar ben doğduğumda yeni gelişmekte olsaydı da bireysel olarak test edebilmek için çok küçüktüm o zamanlar.. Keşke 10 yıl daha erken doğabilseydim diyorum hep, yıl benim için şu yaşımda 2024 değil 2014 olurdu 😄
insan gözü 500 mega bayt , 100 fps hızda , yani saniyede 400 GHZ 10 tane işlemciyi birleştirsen bile insan gözünün frekansını okuyamaz . gpu söylendiği gibi o kadar işlemi yapamaz , bu yüzden yükleme ekranı vardır , kısa yol olarak depolama alanına kaydeder , bu sayede zaman kaybı önlenir , eğer yükleme ekranı olmasaydı , kısa yol depo hafıza olmasaydı , oyunlar 5 fps de olurdu
Tahmin etmek imkansız ama sizce 30 yıl sonra (ben 19 yaşındayım,50 yaşına gelince) dünya nasıl bir yer olacak,teknoloji,yapay zeka (özellikle yapay zeka) ne kadar daha çok hayatımıza girecek , hayal bile edemiyorum. Sizce 30 yıl sonra dünya nasıl bir yer olacak, normalde 30 yıl çok kısa bir süre,ama bilim,teknoloji o kadar hızlı bir şekilde katlanarak (logoritmik olarak) gelişiyor ki,en ufak hayal edemiyorum. Şundan 4 yıl önce (chatgpt bu kadar hayatımıza girmeden) nornal halkın yapay zeka ile birşeyler yaratma gibi birşeyi hayal bile etmesine imkan yoktu. 10 yıl sonra,yapay zeka cok daha fazla ilerleyip,yapay zeka ile video yapma olayı cok daha fazla gelişince, film sektörü nereye gidecek acaba ?? Cok ilginç. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cok yuzeysel bir anlatım olmuş. Sizden daha detaylı bir video beklerdim hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Nasıl çalıştığından ziyade milyon, milyar, trilyon gibi ifadeleri duyduk sadece.
aslında biraz bilgisayar temeli olanlar için yeterli bir açıklama olmuş. örneğin CPU nun nasıl çalıştığını bilen birisi için 'GPU nasıl çalışır' adlı bir video diyebiliriz
bilişim için bir seri yapılması çok zamansız bir video olmuyor hızlı tüketilip unutuluyor daha çok algoritmalar ve çalışma prensipleri üzerinde transtörler gibi bir video daha zamansız olur, bence zamansız olması için güç kaynakları prensipleri üzerinede bir video gelebilir bunu inceleyen çok az döküman var
yabancı sayfalardan içerik alıp çevirisini yapıp sunmak gerçekten güzel iş, tebrikler. Umarım izin alıyorsunuzdur, çünkü sadece bu değil çoğu videonuz böyle. İçerik size ait değil ama ingilizcesi olmayanlar için faydalı olur heralde. Aldığınız yerde diğer bilgisayar parçalarının da videoları var, onları da çevirin bari de tam olsun 😉
Cuda mesela cok ilginc geliyor bana. Yapay zekada kullaniyorum. Nedir merak eden cok olur. Dediginiz seriye bununla baslayabilirsiniz cok iyi olur. Video icin ellerinize saglik)))
Amerikan istihbaratı Kaliforniya'daki Nvidia merkezini kontrol ettin mi atom bombası için? Intel, amd, nvidia, ibm, oracle vb. tüm slikon ve bilişim ürünü merkezlerini kontrol et.
Açıklama alanında verdiğiniz referans için teşekkürler. Türkiye'de maalesef içerik üreticilerin dikkat etmediği bir şey. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir video.
Çok basit bir örnekle başlayıp, 1920x1080 piksellik çerçeveyi, 10x10 piksellik karolara bölüştürüp, her birini rastgele biçimde seçen algoritmayla boyadığınız zaman, nasıl bir güce hükmettiğinizi fark ediyorsunuz.
daha detaylarına da girdiğimiz bir seri çok güzel olur. cudalar ve tensorlar çok güzel fikir ❤özelikkle yapay zeka ile çalışanlar için de güzel rehber olur.
TEŞEKKÜRLER GENE MÜKEMMEL BİR KONU VE ANLATI, SERİYE DEVAM, SERİYE DEVAM, SERİYE DEVAM... BİZE BİR MASAL ANLAT BEBAR İÇİNDE BİLİM VE PC' LER OLSUN, GPU, CPU, RAM LERİ UNUTMA SAKIN....:)))
M2 ssd'lerin fiziksel bir depolayıcısı bulunmadan elektrik bağlantısı olmadığı halde nasıl veri kaydedebildiğini hiç bir zaman anlayamadım. Sıradaki video m2 ssdler hakkında gelirse seri mükemmel olur.
oyunları tam ekrana aldığmda çözünürlüğüm ve hertzim aynı olmasına rağmen g sync acsam da kapasam da eski driverlerle de yeni driverle de alt tab attığım zaman monitorum 1-2 kez gidip geliyor. nasil cozcegimi hala bilmiyorum
11:22 çok güzel bir seri olur lütfen böyle bir seri yapınn
Kesinlikle
çok iyi olur gerçekten .
Bilgisayar parçaları ve detayları ile ilgili bir seri gerçekten güzel olur. İnsanlar gündelik hayatta kullandıkları şeyleri öğrenmek isteyebiliyorlar ama bunun ile alakalı akıcı, anlaşılır ve Türkçe kaynak bulması zor. Siz bunu sağlıyorsunuz. Elinize sağlık gerçekten. Devamını bekliyoruz.
Evet süper olur
amerika ,ingiltere ve avrupa ülkeleri 6 yıldır bu serileri inanılmaz bir kalite ile yapıyor..
Bende bu seriyi sabırsızlıkla bekliyorum
en çok ilgimi çeken ve insanlığın lokomotifi olan teknoloji.
+1
Umarim RAM ve diger bilgisayar parcalarini anlattiginiz bir seri gelir. Seviliyorsunuz...
Seri haline gelmesi çok güzel olur. Parçaların işlevlerinin animasyonlar ile anlatılması görsel hafızamızı kullandığı için çok daha akılda kalıcı oluyor. Elinize sağlık.
Cok basarili. Donanim ve bilisimle ilgili daha cok video gelsin seri yapın lutfen
Kesinlikle bir seri halinde olmalı. Seyretmeye doyamadım. Çok sağolun.
BEKLİYORUZ ÜSTAD, ÇOK FAYDALI VE ANLAŞILIR.
İzlediğim en iyi nasıl çalışır videosu tebrik ederim.
Çok güzel bir konu veriyorum, bununla ilgili çok içerik de yok. Bir doomsday senaryosu. Bir nükleer felaket sonrası durum hayat nasıl olur nasıl devam edilir ne yapmak gerekir. Böyle gerçekçi bir video yakışır bu kanala
Bilgisayarima bakis acim degisti. Faydali bir video. Tesekkurler
Super ağabey devamı gelsin heyecanla bekliyoruz. Azərbaycan dan Selamlar.
Ekran kartlarının model farkını bu video ile öğrenmek güzeldi
Böyle bir seri yapmanız gerçekten harika olur. Medeniyetimizin bu seviyelere gelmesini sağlyam teknolojilerin arka planında neler olup bittiğini sizden dinlemek çok keyifli ve faydalı olur bizim için.
her bir parça için ayrı video istiyoruzz! :D harikasın!
Bir şeyin çalışma prensibini araştırmaya bayılırım. Çünkü elimdeki şeyi kullanmakla kalmayıp aynı zamanda anlamaya da çalışırım. Tam da bu konuda Chat GPT ile bunu konuştuk geçen günlerde ve araştırmaya başlamıştım. Ama GPU ve CPU mantığını biraz daha kavramak için biraz matematik (boole cebiri) ve lojik tasarımı anlamak gerekiyor.
Dostum bende işlemci transistorlerinin çalışma mantığını anlatan bir eğitim videosu izlemiştim adını unuttum ama youtubu kurcalarsan bulabilirsin sanırım
Bu seri haline gelir umarım ❤
GPU ya da CPU açılımını telaffuz ederken işlemci birimi değil, işlem birimi demeniz gerekir. İşlemci=processor işlem/işleme=processing. Çok beğendiğim bir kanalda anlatımın da içerikler kadar iyi olmasını dilerim :)
Pc bileşen donanımlar parçalar vs. Hakkında seri vlog gelsin.
Muhteşem bilim teknoloji icatlar mucitler tasarımlar arge keşifler vs.
Bilgi dolu. Kalite keyfli vlog. Emeğinize sağlık👍
Bilgisayar parçaları hakkında seri yapmanız gerçekten süper olur
Harika bir içerik. Üniversitelerde veril(e)meyen eğitimi buradan bizlere sunuyorsunuz. Açıkçası bir şeyi bu kadar sade anlatabilmek için onu "gerçekten anlamak" gerekiyor. Vaktinizin çoğunu okuyarak ve araştırarak geçiriyor olmalısınız. Kendim ve toplumum adına teşekkür ederim. Sizler gibi insanlara sahip olduğumuz için şanslıyız.
üniversitelerin her bölümünde anlatılması gerekmiyor sanki ancak ilgili bölümlerde anlatılmıyorsa bu bir sorun. Bu sorunu ben öğrenciyken global olarak başarısını kanıtlamış üniversitelerin eğitim müfredatına bakarak kapatmayı denedim(sadece kendi bölümüm) sonradan öğrendiğime göreyse o üniversitelerin müfredatı genel tutup farklı konuları daha ayrıntılı şekilde öğretebildiklerini öğrendim. Bu videodan örenk vercek olursam processing unit diye bir ders var türkiyede bir üniversitede cpu anlatılıyor sadece diğerinde sadece gpu anlatılıyor. Global başarılı üniversitede ise bu bilgilerin temelini öğrenmeyi öğrenciye bırakıyor opsyionel olan (e) yi silerek anlatmıyorlar. Dersde ise design processing unit anlatılıyor. Uzaktan bakarsak herkes aynı şeyi öğrendi
@ Veril(e)meyen derken yalnızca bir üniversiteyi, bölümü ve müfredatı ele almadım aslında. Yalnızca ülkemizde olmamak üzere; üniversitelerde eski ve sıkıcı (karmaşık anlatıma sahip) slaytlar ile eğitim verilmeye çalışılıyor. Pek çok üniversite yeni teknolojiler hakkında eğitim dahi vermiyor. Burada (videoda) anlatım, görseller ve üzerine düşünülmüş bir “hikaye anlatıcılığı” var. Yavan bir slaytın yap(a)madıklarını yerine getiren bir video demek istedim hocam. Anlatış biçimi, görseller ve konuyu ele alış; konuyu bilmeyen birisini konuya aşina kılmakla beraber merak uyandırarak kişiyi araştırma yapmaya itiyor. Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. Umarım şimdi ifade edebilmişimdir. Saygılarımla…
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Eline sağlık 😊
Çok güzel ve anlaşılır bir anlatım olmuş. Elinize emeğinize sağlık.
Daha kapsamlı ve ayrintili bir video beklerdim. Nasıl calisir sorusuna bir cevap yok, nedir soruna cevap gibi olmus daha çok.
Mükemmel bir anlatım
Bir mühendis ve yazılım bilen biri olarak tespitim ilk defa lafı dolandırmadan Cpu'lar ile Gpu'lar arasındaki farkı çok net bir şekilde ifade etmişsiniz tebrik ederim. 😊
Sen de iyiki varsın..
Ve zevkle izleniyorsun..
kral video çok güzel fakat bu kadar bilgiye sahip olup profesyonel bir video yaptığında seslendirmeni geliştirmeni tavsiye ederim, her cümlen öncesi nefes alma sesin çok kulağa batıyor ama video kaliteli teşekkürler.
Pixel Rate
459.6 GPixel/s
Texture Rate
804.4 GTexel/s
FP16 (half)
103.0 TFLOPS (2:1)
FP32 (float)
51.48 TFLOPS
FP64 (double)
1.609 TFLOPS (1:32)
Çok iyi video
Güzel anlatım
❤❤❤❤kesinlikle bahsettiğiniz videoları çekmelisiniz süperdi
Daha detaylı şekilde bir seri olursa mükemmel olur,elinize sağlık
Seri fikri çok güzel, bekleriz Cengiz hocam.
Bir seri videosu gelse çok iyi olurdu
Ekran kartları tek başına bir bilgisayar aslında, yani ekran kartını bilgisayara taktığımızda bilgisayarı bilgisayara takmış oluyoruz😮
Cuda çekirdeklerini doğru düzgün anlatan bir video bulamadım. Video genel olarak çok faydalıydi teşekkür ederim
192 çekirdek 384 izlek cpu da var, cpu çekirdekleri gpu çekirdekleri gibi değil çok daha güçlü, arada komut seti gibi devasa bir fark var cpu komut seti ile gpu komut seti kıyaslanamaz bile heleki L1 ön belleklerin konumu ve hızı ile gddr6 belleklerin hızı mukayese edilemez.
Benim mini mini 6650 XT kartım baya maharetliymiş demek😂
Geldi benim adamm
teknoloji devri her ne kadar ben doğduğumda yeni gelişmekte olsaydı da bireysel olarak test edebilmek için çok küçüktüm o zamanlar.. Keşke 10 yıl daha erken doğabilseydim diyorum hep, yıl benim için şu yaşımda 2024 değil 2014 olurdu 😄
insan gözü 500 mega bayt , 100 fps hızda , yani saniyede 400 GHZ
10 tane işlemciyi birleştirsen bile insan gözünün frekansını okuyamaz .
gpu söylendiği gibi o kadar işlemi yapamaz , bu yüzden yükleme ekranı vardır , kısa yol olarak depolama alanına kaydeder , bu sayede zaman kaybı önlenir , eğer yükleme ekranı olmasaydı , kısa yol depo hafıza olmasaydı , oyunlar 5 fps de olurdu
Yapalım bence de guzel olur bu konu
süper içerik...ve anlatım...iyi ki varsınız....
Bilgisayar bilimleri hakkında videolar bekliyoruz
hocam ssd lerin nasıl çalıştığını anlatan bir video bekliyoruz
Çok faydalı ve güzel bir yayın olmuş
Teşekkürler.
🧡
Tahmin etmek imkansız ama sizce 30 yıl sonra (ben 19 yaşındayım,50 yaşına gelince) dünya nasıl bir yer olacak,teknoloji,yapay zeka (özellikle yapay zeka) ne kadar daha çok hayatımıza girecek , hayal bile edemiyorum. Sizce 30 yıl sonra dünya nasıl bir yer olacak, normalde 30 yıl çok kısa bir süre,ama bilim,teknoloji o kadar hızlı bir şekilde katlanarak (logoritmik olarak) gelişiyor ki,en ufak hayal edemiyorum. Şundan 4 yıl önce (chatgpt bu kadar hayatımıza girmeden) nornal halkın yapay zeka ile birşeyler yaratma gibi birşeyi hayal bile etmesine imkan yoktu. 10 yıl sonra,yapay zeka cok daha fazla ilerleyip,yapay zeka ile video yapma olayı cok daha fazla gelişince, film sektörü nereye gidecek acaba ?? Cok ilginç. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu tip seriler hem eğlenceli hem sürükleyici oluyor bence devamı gelsin ✌️
Emeğinize sağlık.
Cok yuzeysel bir anlatım olmuş. Sizden daha detaylı bir video beklerdim hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Nasıl çalıştığından ziyade milyon, milyar, trilyon gibi ifadeleri duyduk sadece.
❤
Emeğine sağlık.
Nasıl çalıştığından çok ne işe yaradığını anlatan bir video olmuş.
Aynen nasıl çalıştığı çok uzun bir video konusu olabilir ne işe yaradığını 12 dakikaya sığdığına gore 😂
aslında biraz bilgisayar temeli olanlar için yeterli bir açıklama olmuş. örneğin CPU nun nasıl çalıştığını bilen birisi için 'GPU nasıl çalışır' adlı bir video diyebiliriz
bilgisayar serisi çok iyi olur hocam
Bu tür videoların devamını bekliyoruz. ❤
Yayımlandıktan 22 dakika sonra giriş yaptım güzel ve müthiş bir yapım 😊
Sizler adamsınız. Daha önce videoyu Branch Educationdan izlemiştim. Merak ettim referans verdiniz mi diye, vermişsiz. Tebrikler.
bilişim için bir seri yapılması çok zamansız bir video olmuyor hızlı tüketilip unutuluyor daha çok algoritmalar ve çalışma prensipleri üzerinde transtörler gibi bir video daha zamansız olur, bence zamansız olması için güç kaynakları prensipleri üzerinede bir video gelebilir bunu inceleyen çok az döküman var
Pc parçalarini adam akilli anlatan bir tane kanal yok nolur anlatın
Serisi gelsin
Peki CPU' lar neden daha sınırlı çekirdeklidir? Zamanla gelişecek teknoloji ile GPU lar da kendi başına bir CPU haline dönüşür mü?
Zaten oyun konsolları öyle. Playstation veya xbox gibi oyun cihazlarında tek bir işlemci ikisini yapıyor.
yabancı sayfalardan içerik alıp çevirisini yapıp sunmak gerçekten güzel iş, tebrikler. Umarım izin alıyorsunuzdur, çünkü sadece bu değil çoğu videonuz böyle. İçerik size ait değil ama ingilizcesi olmayanlar için faydalı olur heralde. Aldığınız yerde diğer bilgisayar parçalarının da videoları var, onları da çevirin bari de tam olsun 😉
Hangi kanaldan alıyor?
Olur hacım sen yap, biz seyrederiz ✌️✌️✌️
Her zamanki gibi harika içerik! Konuyla biraz alakasız, ama sormak istedim: OKX cüzdanımda USDT bulunuyor ve kurtarma cümlesine sahibim. (alarm fetch churn bridge exercise tape speak race clerk couch crater letter). Bunları Binance'e nasıl taşıyacağımı açıklayabilir misiniz?
Cuda mesela cok ilginc geliyor bana. Yapay zekada kullaniyorum. Nedir merak eden cok olur. Dediginiz seriye bununla baslayabilirsiniz cok iyi olur. Video icin ellerinize saglik)))
bu alan ve detaylarıyla ilgili yeni seri videoları 4 gözle bekliyor olacağım
çok güzel devamını bekliyoruz
Bu kadar uçuk rakamların konuşulduğu bir videoyu canım ülkemde 480p de donmadan mobil veri üzerinden izleyemiyorum 🥹
Amerikan istihbaratı Kaliforniya'daki Nvidia merkezini kontrol ettin mi atom bombası için? Intel, amd, nvidia, ibm, oracle vb. tüm slikon ve bilişim ürünü merkezlerini kontrol et.
Videolarınız kısalıyor daha uzun videolar bekliyoruz
Çok teşekkürler
Bir işlemciye max 24 çekirdek olabilir denmiş, 96 var ve üstü var şu an. İlk video olduğu için başka hatalar da var, olabilir.
bu tarz bir seri çok muhteşem olur beklemedeyiz
Seri olsun lütfen.
Açıklama alanında verdiğiniz referans için teşekkürler. Türkiye'de maalesef içerik üreticilerin dikkat etmediği bir şey. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir video.
Bilişim Serisi gerçekten güzel olur.
Veri okuryazarlığı devam edicek mi
Çok basit bir örnekle başlayıp, 1920x1080 piksellik çerçeveyi, 10x10 piksellik karolara bölüştürüp, her birini rastgele biçimde seçen algoritmayla boyadığınız zaman, nasıl bir güce hükmettiğinizi fark ediyorsunuz.
farklı donanım parçaları için 4-5 videoluk bi seri olsa efsane olurdu
Grafik modellemeler ve oyun yapımından yola çıkarak anlatılsa daha açıklayıcı olabilirdi.
Seri olsun lütfenn çok iyi olur . Hem benim kursum için de çok yararli olur. Benim gibi belki binlerle insan vardır böyle güzel anlatan kaynak arayan
Quantum bilgisayarlar ne durumda acaba kullanılıyor mu şuan çok merak ediyorum
Harika.
Seri olsa iyi olur
Emeginize teşekkürler
🙏💕🙏
Olur yaparsanız iyi olur teşekkür ederim
dediğiniz gibi cpular, gpular, ramler vs temelini ve tarihini anlattığınız video serisi olsa harika olur 😊
Elinize sağlık hocam her zamanki gibi doyurucu bir video olmuş . Bilgisayar yahut yazılım mühendisine sorsak bu kadar detaylı anlatamazdı 🤣🙏🙏🙏
daha detaylarına da girdiğimiz bir seri çok güzel olur. cudalar ve tensorlar çok güzel fikir ❤özelikkle yapay zeka ile çalışanlar için de güzel rehber olur.
Harika olmuş
TEŞEKKÜRLER GENE MÜKEMMEL BİR KONU VE ANLATI, SERİYE DEVAM, SERİYE DEVAM, SERİYE DEVAM... BİZE BİR MASAL ANLAT BEBAR İÇİNDE BİLİM VE PC' LER OLSUN, GPU, CPU, RAM LERİ UNUTMA SAKIN....:)))
M2 ssd'lerin fiziksel bir depolayıcısı bulunmadan elektrik bağlantısı olmadığı halde nasıl veri kaydedebildiğini hiç bir zaman anlayamadım. Sıradaki video m2 ssdler hakkında gelirse seri mükemmel olur.
Ssdlerde elektrik depolayan Kondansatör var 10 yıl hiç enerji almazsa içindeki elektrik boşalıyor maalesef HDD gibi mekanik olmadıklarından gidiyorlar
Teşekkürler
seri gelsin bence
keşke bizde bir gpu üreticisi olsak :( dünya pazarını domine ediyor nvidea
Sende iyiki varsın bebar bilim
Teknoloji bilim serisini çok seviyorum devam etmeni istiyorum bu seriye ✅
oyunları tam ekrana aldığmda çözünürlüğüm ve hertzim aynı olmasına rağmen g sync acsam da kapasam da eski driverlerle de yeni driverle de alt tab attığım zaman monitorum 1-2 kez gidip geliyor. nasil cozcegimi hala bilmiyorum
Bilgisayar parçaları ile alakalı bir seri mutlaka gelsin harika olur