Çok sağ olun. İnşallah, herkesin aloe veraları böyle olsun.... Ben, bunları ilk ektiğimde, cılız cılızdı, yavrusu yoktu. Sonra bu hale geldiler. İnşallah sizinkiler de saksılardan taşar... :)))
Ya bacım ben 7 ay önce aldım ama gün geçtikçe jeli çekildi rengi koyulaştı düşünüyorum az mı suluyorum yoksa çok mu veriyorum bilemedim dediğiniz gibi doğal besinler de veriyorum olmuyor ya 😔
Merhaba. Renk koyulaşması, genellikle direkt güneşe koyunca oluyor. Kahverengilenmesinden korkmayın. Güneşten alın. Işık olan bir yere koyun. Toprağında mı, bir sorun var acaba. Marketlerden ya da çiçekçilerden, humuslu toprak alın. Köklerini iyice temizleyin, eski topraktan arındırın. Yeni toprağa ekin. Ektikten sonra 4 gün sulamayın. Toprağa alışır ve su bulmak için taze kökler çıkarır. Ardından 1 çay bardağı su verin. Toprak kurudukça su vermeye devam edin. Aloe vera, dayanıklı bir bitkidir. Merak etmeyin ölmez. Ama dediğim gibi, toprakta sorun olabilir. Yeni toprağa dikin. Ayrıca şunu da yapın. Patates kabuğu, patlıcan kabuğu, domates kabuğu, muz kabuğu ve yumurta kabuklarını, bir kaba koyun. Üstüne su ekleyin. 3 gün beklesin. O su ile sulama yapın. Ayrıca, toprağa ekmeden hemen önce, toprağa 2 dolu kaşık toz tarçın koyun. Aloe veranın, köklerini de toz tarçına bulayın. O şekilde ekin. Eğer kökte, bir bozulma ya da çürüme varsa, toz tarçın bunu tedavi eder. Bunları deneyin. Bakalım ne durumda. :)
Merhaba. Toprağını yenileyin. Uzun süre aynı toprakta kalınca toprağın mineralleri kalmıyor. Önce toprağını değiştirin. Mutlaka geçirgen toprağa koyun. Marketlerden ya da çiçekçilerden, çiçek ya da kaktüs-sukulent toprağı alın. Bahçe toprağı suladıkça sertleşir. Bahçe toprağı kullanmayın bu sebeple. Sadece geçirgenli, torflu toprak kullanın ki kökler rahat hareket etsin. Hayvansal gübre karıştırabilirsiniz toprağa. Korkmayın bir zararı yok, aksine büyümesine destek olur. Sulamasına dikkat edin. Çok su ya da az su vermeyin. Yavru vermesi gerek ama. Fıtratına aykırı vermemesi. Önce toprakla başlayalım. Toprak iyiyse, yavru alımınız olacaktır. Bunları bir deneyin, bakalım gelişimi nasıl olacak.
Merhaba. Ev içinde de gayet güzel aloe vera büyütebilirsiniz. Ben, havalar çok soğuk olduğunda ve yağmur olduğunda, dışarıdan içeriye alıyorum. Bazen evin içinde bakılmaz derler ama bu doğru değil. Benim bu saksılarım, hem içerde hem de dışarda durarak bu hale geldiler. Zayıflamışlarsa ve jelleri çekildiyse, öncelikle toprağı değiştirin. Toprakta, böceklenme olabilir, toprağın artık mineralleri bitmiş olabilir... Taze bir humuslu toprağa dikin. Kökleri eski topraktan arındırın ve kökleri musluğun altında iyice yıkayın. En ufak bir toprak kalıntısı kalmasın. Yani aloe veraya duş yaptırın. Korkmayın bir şey olmaz. Ardından, taze toprağa dikin. Toprağın içine yaklaşık 10 adet yumurta kabuğunu, elinizle kırıp ufaltarak ekleyin. Yumurta kabuklu toprağa dikin. Diker dikmez su vermeyin. 3 gün bekleyin. Kökler kendini bulsun. Ardından 1 çay bardağı kadar su verin. 2 gün sonrada normal sulamanıza devam edin. Kuru maya ve aspirin kullanan, arkadaşlarım var. Kuru mayayı ve ufalttığınız aspirini, suda ıslatın. Sıvı çamur halini alacak. Hiç bekletmeden, aloe veranın toprağını bununla sulayın. toprak bu karışımı çeksin. Birkaç gün gözlemleyin. Aloe veranız canlanmaya başlayacaktır. Ayrıca, patates, patlıcan, kabak, muz kabuklarını, bir sürahiye koyun. Üstüne su ekleyin. 3 gün ağzını açmayın. 3 gün sonunda, bu su ile aloe veranızı sulayın. Ben, sulamamı devamlı bu karışım ile yapıyorum. Yine solucan ve hayvan gübresini, toprağa karıştırıp, aloe verayı bu toprağa dikebilirsiniz. Etrafınızda hayvan gübresi bulabileceğiniz bir yer varsa deneyin. Aspirin, kuru maya ve sebze-meyve kabukları, bu işi çözer. Ayrıca hiç korkmayın. Aloe vera dayanıklı bir bitkidir. Kurtarabilirsiniz. Gelişmeleri yazarsınız bana. Yine sorunuz olursa, seve seve cevaplarım. Sevgilerimle... :)
@@yesilfabrika653 ablam ben bir sey sorcam kusura bakma rahatsız ediyorum abla su muz patates patlıcan kabugu suyu baska ciceklerime de versem cosalarmı yesilenilermi
@@softqril1745 Merhaba. Ne rahatsızlığı estafurullah. Bilgilerimizi paylaşalım ki, çiçeklerimiz güzel olsun :)) Benim evimde, çok fala çiçek var. Hoya, sıklamen, kaktüs türleri, begonyalar, sarmaşıklar vs.... Ben hepsine, bu karışımdan veriyorum. Elimde ne sebze varsa, kabuğunu soyduğum an, sürahimin içine atıyorum. 3 gün bekletiyorum ve bütün çiçeklerime veriyorum. Sebze kabukları çok vitaminli. Sadece su vermektense, kabuklu su vermek daha iyi. Yumurta kabuğunu un haline getirip saksıdaki toprağı eşeleyin parmağınızla. O eşelediğiniz yere, kabuğu koyun, toprağı kapatın. Bu, yumurta kabuğu da, yine bitkiye çok faydalı. Kalsiyum ihtiyacını yumurtadan alır ve gelişmesi hızlanır. Yani kısacası, evet bütün bitkilerinize sebzeli suları verebilirsiniz. :)))
Merhaba. Büyümeme nedenlerini araştırdığımda, genelde toprağın mineralsiz kalmasıyla alakalı sonuçlara ulaştım. Bazı arkadaşlarımda da aynı sorun vardı. Onlara önerdiğim ve olumlu sonuç aldığım bilgileri, sizinle de paylaşmak isterim. Yaz geldi. Bitkilerinizi marketlerden, çiçekçilerden aldığınız toprağa ekmenizi tavsiye ederim. Diğer topraktan iyice arındırın. Musluğun altında yıkayabilirsiniz. Daha sonra yeni toprağa ekip 4-5 gün su vermeyin. Kökler, su aramak için toprağın içinde uzamaya devam edecek. Böylece yeni ve canlı köklere sahip olacaksınız. 4-5 günün sonunda, normal sulamanızı yapabilirsiniz. Ayrıca, Patates-patlıcan-kabak-muz-domates kabuklarını suda bekletip, bu su ile sulayın. Bu bitkilerin kabukları (özellikle muz) yüksek derecede vitamin içerir. Bitkinizi bu su ile sularsanız, büyümesi hızlanacaktır. Ayrıca bitkiyi toprağa ekmeden önce, yumurta kabukları ekleyin. Harmanlayın ve bu şekilde ekin. Aloe vera güçlü bir bitkidir. Bunları yaparsanız canlanacak ve büyüyecektir. Ben de çok özel bir bakım yapmıyorum inanın. Evde hangi sebze varsa, suya koyuyorum, 3 gün bekletiyorum, onunla suluyorum. Deneyin ve tekrar yazın lütfen. Başarılı olacağınıza eminim. Sevgiler.
Patates-patlıcan-kabak-muz kabuklarını suda bekletip, bu su ile sulamayı deneyin. Toprak mineralsiz kalmış olabilir. Dışardan bu şekilde takviye yapın. Sevgilerimle...
Merhaba. Videoda bahsettim aslında. Sebze kabuklarını suda bekletiyorum. Daha detaylı bir anlatım yapacağım. Bir sözü 10 kere söylemişimdir, haklısınız. Bu video, benim ilk videom. Tutuk konuştuğumun da farkındayım. Bunun için kusura bakmayın, diyemeyeceğim. Çünkü bu bir kusur değil. Sevgiler... :)
Süper anlatım ve güzel yaklaşım teşekkürler hanım efendisi
Çok teşekkür ederim beyefendi. Çok incesiniz. Sevgilerimle...
Maşallah maşallah çok güzeller
Çok teşekkürler. Sevgiler... :)
Masallah emeginize saglik malesef demeyin nazar degmesin gercekten insallah benim aloveramda boyle olur tesesekkurler detayli olmuş👍
Çok sağ olun. İnşallah, herkesin aloe veraları böyle olsun.... Ben, bunları ilk ektiğimde, cılız cılızdı, yavrusu yoktu. Sonra bu hale geldiler. İnşallah sizinkiler de saksılardan taşar... :)))
süperler maşallah
Çok teşekkürler. Sevgiler...
Maşallah sağlıkla kalın
Çok teşekkürler. Siz de sağlıkla kalın. Sevgilerimi yolluyorum.
Hangi aylarda değiştirmeliyiz
Beautiful..👍
Thank you so much. Have a nice day, Dear Taman... Take care. :))
Ya bacım ben 7 ay önce aldım ama gün geçtikçe jeli çekildi rengi koyulaştı düşünüyorum az mı suluyorum yoksa çok mu veriyorum bilemedim dediğiniz gibi doğal besinler de veriyorum olmuyor ya 😔
Merhaba. Renk koyulaşması, genellikle direkt güneşe koyunca oluyor. Kahverengilenmesinden korkmayın. Güneşten alın. Işık olan bir yere koyun.
Toprağında mı, bir sorun var acaba. Marketlerden ya da çiçekçilerden, humuslu toprak alın. Köklerini iyice temizleyin, eski topraktan arındırın. Yeni toprağa ekin. Ektikten sonra 4 gün sulamayın. Toprağa alışır ve su bulmak için taze kökler çıkarır. Ardından 1 çay bardağı su verin. Toprak kurudukça su vermeye devam edin.
Aloe vera, dayanıklı bir bitkidir. Merak etmeyin ölmez. Ama dediğim gibi, toprakta sorun olabilir. Yeni toprağa dikin.
Ayrıca şunu da yapın. Patates kabuğu, patlıcan kabuğu, domates kabuğu, muz kabuğu ve yumurta kabuklarını, bir kaba koyun. Üstüne su ekleyin. 3 gün beklesin. O su ile sulama yapın.
Ayrıca, toprağa ekmeden hemen önce, toprağa 2 dolu kaşık toz tarçın koyun. Aloe veranın, köklerini de toz tarçına bulayın. O şekilde ekin. Eğer kökte, bir bozulma ya da çürüme varsa, toz tarçın bunu tedavi eder.
Bunları deneyin. Bakalım ne durumda. :)
Ben yavru alamiyorum. Neden olabilir acaba ne yapabilirim
Merhaba. Toprağını yenileyin. Uzun süre aynı toprakta kalınca toprağın mineralleri kalmıyor. Önce toprağını değiştirin. Mutlaka geçirgen toprağa koyun. Marketlerden ya da çiçekçilerden, çiçek ya da kaktüs-sukulent toprağı alın. Bahçe toprağı suladıkça sertleşir. Bahçe toprağı kullanmayın bu sebeple. Sadece geçirgenli, torflu toprak kullanın ki kökler rahat hareket etsin.
Hayvansal gübre karıştırabilirsiniz toprağa. Korkmayın bir zararı yok, aksine büyümesine destek olur. Sulamasına dikkat edin. Çok su ya da az su vermeyin.
Yavru vermesi gerek ama. Fıtratına aykırı vermemesi. Önce toprakla başlayalım. Toprak iyiyse, yavru alımınız olacaktır.
Bunları bir deneyin, bakalım gelişimi nasıl olacak.
Ablacım benim üc saksı var kolidora koyuyorum ama cok zayıfdılar birde kuru maya aspirin döylediler ama korkuyorum vermeye sizce veriyimi ablam
Merhaba. Ev içinde de gayet güzel aloe vera büyütebilirsiniz. Ben, havalar çok soğuk olduğunda ve yağmur olduğunda, dışarıdan içeriye alıyorum. Bazen evin içinde bakılmaz derler ama bu doğru değil. Benim bu saksılarım, hem içerde hem de dışarda durarak bu hale geldiler.
Zayıflamışlarsa ve jelleri çekildiyse, öncelikle toprağı değiştirin. Toprakta, böceklenme olabilir, toprağın artık mineralleri bitmiş olabilir... Taze bir humuslu toprağa dikin. Kökleri eski topraktan arındırın ve kökleri musluğun altında iyice yıkayın. En ufak bir toprak kalıntısı kalmasın. Yani aloe veraya duş yaptırın. Korkmayın bir şey olmaz.
Ardından, taze toprağa dikin. Toprağın içine yaklaşık 10 adet yumurta kabuğunu, elinizle kırıp ufaltarak ekleyin. Yumurta kabuklu toprağa dikin. Diker dikmez su vermeyin. 3 gün bekleyin. Kökler kendini bulsun. Ardından 1 çay bardağı kadar su verin. 2 gün sonrada normal sulamanıza devam edin.
Kuru maya ve aspirin kullanan, arkadaşlarım var. Kuru mayayı ve ufalttığınız aspirini, suda ıslatın. Sıvı çamur halini alacak. Hiç bekletmeden, aloe veranın toprağını bununla sulayın. toprak bu karışımı çeksin. Birkaç gün gözlemleyin. Aloe veranız canlanmaya başlayacaktır.
Ayrıca, patates, patlıcan, kabak, muz kabuklarını, bir sürahiye koyun. Üstüne su ekleyin. 3 gün ağzını açmayın. 3 gün sonunda, bu su ile aloe veranızı sulayın. Ben, sulamamı devamlı bu karışım ile yapıyorum.
Yine solucan ve hayvan gübresini, toprağa karıştırıp, aloe verayı bu toprağa dikebilirsiniz. Etrafınızda hayvan gübresi bulabileceğiniz bir yer varsa deneyin.
Aspirin, kuru maya ve sebze-meyve kabukları, bu işi çözer. Ayrıca hiç korkmayın. Aloe vera dayanıklı bir bitkidir. Kurtarabilirsiniz. Gelişmeleri yazarsınız bana. Yine sorunuz olursa, seve seve cevaplarım. Sevgilerimle... :)
Tesekürler ablam
@@yesilfabrika653 ablam ben bir sey sorcam kusura bakma rahatsız ediyorum abla su muz patates patlıcan kabugu suyu baska ciceklerime de versem cosalarmı yesilenilermi
@@softqril1745 Merhaba. Ne rahatsızlığı estafurullah. Bilgilerimizi paylaşalım ki, çiçeklerimiz güzel olsun :))
Benim evimde, çok fala çiçek var. Hoya, sıklamen, kaktüs türleri, begonyalar, sarmaşıklar vs.... Ben hepsine, bu karışımdan veriyorum.
Elimde ne sebze varsa, kabuğunu soyduğum an, sürahimin içine atıyorum. 3 gün bekletiyorum ve bütün çiçeklerime veriyorum.
Sebze kabukları çok vitaminli. Sadece su vermektense, kabuklu su vermek daha iyi.
Yumurta kabuğunu un haline getirip saksıdaki toprağı eşeleyin parmağınızla. O eşelediğiniz yere, kabuğu koyun, toprağı kapatın. Bu, yumurta kabuğu da, yine bitkiye çok faydalı. Kalsiyum ihtiyacını yumurtadan alır ve gelişmesi hızlanır.
Yani kısacası, evet bütün bitkilerinize sebzeli suları verebilirsiniz. :)))
@@yesilfabrika653 tesekür ederim
MAŞALLAH BENİMKİ HİÇ BUYUMUYOR NEDEN ACABA
Merhaba. Büyümeme nedenlerini araştırdığımda, genelde toprağın mineralsiz kalmasıyla alakalı sonuçlara ulaştım. Bazı arkadaşlarımda da aynı sorun vardı. Onlara önerdiğim ve olumlu sonuç aldığım bilgileri, sizinle de paylaşmak isterim.
Yaz geldi. Bitkilerinizi marketlerden, çiçekçilerden aldığınız toprağa ekmenizi tavsiye ederim. Diğer topraktan iyice arındırın. Musluğun altında yıkayabilirsiniz.
Daha sonra yeni toprağa ekip 4-5 gün su vermeyin. Kökler, su aramak için toprağın içinde uzamaya devam edecek. Böylece yeni ve canlı köklere sahip olacaksınız.
4-5 günün sonunda, normal sulamanızı yapabilirsiniz.
Ayrıca, Patates-patlıcan-kabak-muz-domates kabuklarını suda bekletip, bu su ile sulayın. Bu bitkilerin kabukları (özellikle muz) yüksek derecede vitamin içerir. Bitkinizi bu su ile sularsanız, büyümesi hızlanacaktır.
Ayrıca bitkiyi toprağa ekmeden önce, yumurta kabukları ekleyin. Harmanlayın ve bu şekilde ekin.
Aloe vera güçlü bir bitkidir. Bunları yaparsanız canlanacak ve büyüyecektir. Ben de çok özel bir bakım yapmıyorum inanın. Evde hangi sebze varsa, suya koyuyorum, 3 gün bekletiyorum, onunla suluyorum.
Deneyin ve tekrar yazın lütfen. Başarılı olacağınıza eminim. Sevgiler.
Valla benimkide böyle bi kök duruyor birde çoğalır diye bi kök daha diktim ama ikiside aynı duruyor
Patates-patlıcan-kabak-muz kabuklarını suda bekletip, bu su ile sulamayı deneyin. Toprak mineralsiz kalmış olabilir. Dışardan bu şekilde takviye yapın. Sevgilerimle...
Kanalıma hepinizi bekliyorum 🌺
Ahh ne güzel çiçekleriniz var. Bayıldım. Sevgilerimle.
Neee verdin onu anlatmadiniz...
Bir sozu 10 kere soyilediniz bos lafff....😏😏😏😏😏
Merhaba. Videoda bahsettim aslında. Sebze kabuklarını suda bekletiyorum. Daha detaylı bir anlatım yapacağım. Bir sözü 10 kere söylemişimdir, haklısınız. Bu video, benim ilk videom. Tutuk konuştuğumun da farkındayım. Bunun için kusura bakmayın, diyemeyeceğim. Çünkü bu bir kusur değil. Sevgiler... :)
@@yesilfabrika653 👏👏👏