Formularea corectă este: Montarea canalizării sau montarea tuburilor/țevilor de canalizare. Înlocuiește cuvântul „bulit” cu „stricat", „greșit” sau „rupt", funcție de situație. Sună mult mai bine. Apeductul este sistemul de captare și transport a apei. Aici îl utilizezi greșit. Termenul corect pentru ce faci tu este conductă/conducte/ conductele de apă. Succes și aștept noi informații utile în domeniul contrucțiilor. Faci o treabă minunată. Felicitări!
Salut! Nu cunosc detaliile de plan pentru instalatiile casei tale,dar am vazut la inceputul clipului ca vrei sa conectezi condensul de la aer la coloana principala.Din cate se vede in clip nu are sifonare.Toate tevile conectate la canalizarea principala au nevoie de cate un sifon pentru a nu intra mirosul neplacut in casa.Chiar si cea de condens de la aparatul de aer conditionat.
Salut, acolo este sifon, probabil l-am prezentat in video, daca nu, cred ca ne-a scapat la editare (probabil se va vedea in alte video-uri ce vor urma). Oricum orice sistem (condens de la aer, masina de spalat etc) - are sifonul sau. Merci!
Pacat de materiale, rezervorul de wc incastrat se putea monta direct peste sapa fara prelungirea suportilor, zidul de caramida pare zidit de niste copii. O masca de protectie contra prafului ar fi indicata asta daca iti pasa de oameni care iti muncesc pe santier. Sfatul meu e sa incerci sa alegi meseriasii la fel de bine cum o faci cu materialele. Un material cat de bun ar fi daca este pus prost in executie poate fi mai slab ca unul muult mai ieftin. Succes si mai multa atentie la executie si protectia muncii
Multumim de comentariu! Nu consideram risipa de materiale, ori daca am compara ideea dvs VS cum am facut noi, la sigur varianta noastra asigura o stabilitate mult mai buna!!! Intr-o sapa (oricare ar fi ea), niciodata nu vei avea aceeasi fixare mecanica ca intr-o placa de beton si ca bonus picioruse care mai sunt inconjurate si de sapa ulterior. Zidaria a fost realizata de aceleasi persoane care au construit casa, daca aveti argumente, va poftim, altfel, nu primim jigniri si critici nefondate, nu toleram asa ceva pe acest canal (nu suntem divertisment sau cancan). Legat de masca de protectie - e alegerea fiecarei companii care lucreaza pe un santier sa aiba grija de angajatii sai sau sa le dea (sau nu) voie sa foloseasca anumite echipamente. In rest, orice companie si manopera ce a lucrat si lucreaza pe acest santier sunt anume acele companii controlate si care ofera cele mai calitative servicii, chiar daca unii (sorry, dar pare sa fie ca dvs) ar vrea sa vada mai mult marketing (chestii ce vizual par super, insa la executia lucrarilor sunt varza). Plus noi filmam si prezentam asa cum e in Moldova... stim, nu e Germania sau Anglia, insa asta e: ne descuram si facem bine ceea ce facem avand conditiile ce le avem! Succes deasemenea!
Buna ziua ! Apreciez si va felicit pentru tot ceea ce faceti . Dar cu toate acestea am si eu o intrebare , de ce nu sa intocmit un proiect pentru instaltii care ulterior ar fi ajutat la executia intregii instalatii sanitare ( economie de timp si o organizare mai buna) Multumesc !
Buna ziua. Multumim de comentariu! Cred ca sunteti nou pe canal, altfel nu era sa veniti cu intrebarea dvs ))) Deci noi aici construim prima casa pasiva premium din Republica Moldova, care o vom certifica la nivel global (in prezent in lume sunt sub 20 case pasive de nivel premium anume, certificate). Inainte sa porneasca excavatorul, timp de 9 luni am realizat toate proiectele posibile (arhitectura, rezistenta, incalzire, racire, sanitare, ventilatie, conformanta energetica etc), si acestea au fost verificate, avizate si pre-certificate de Passive House Institute! Deci raspunzandu-va la intrebarea dvs: a existat un proiect concret cu calcule la cm ce tine inclusiv de proiectul pe canalizare, insa cand a venit timpul sa realizam proiectul in practica, au survenit mici modificari in alte proiecte, care au influentat in final si proiectul de canalizare. Cu placere!
11:37 de ce ati pus kit de amestec dacă o sa aveți pompa de caldura ? Fiecare butelie de egalizare sau separare hidraulică echivalenta introduce pierderi de temperatura care micșorează randamentul pompelor de caldura sau al centralelor termice !!!! Butelie de egalizare sau separatoarele hidraulice de tip dublu T trebuiesc evitate unde nu sunt absolut necesare La voi se putea folosi pe toată casa o singura pompa electronica de 6-8 mc cu înălțime de pompare constanta fără kituri de amestec ….Era mai ieftin si mai eficient pentru sistem…. Pompele de la grundfos upm 15-6 sau 15-7 sunt suficiente de obicei pentru suprafețe de PANA LA 70-80 mp de pardoseala in funcție de lungimea traseelor… Toți agenții de vanzari bagă constant pe gât la instalatori kituri de amestec ….. PS: pot justifica cu argumente ca partea de încălzire se putea construi mai eficient atât tehnic cât și economic :p
Despre sistemul de incalzire vor fi 2 videouri separat, mai indeaproape le ve-ti vedea atunci. Totusi am pus kit de amestec deoarece asa a fost in proiectul tehnic de incalzire + asa a fost lasat si dupa ce s-au uitat verificatorii + asa a fost lasat si dupa ce s-au uitat tehnicienii de la Valrom (de la ei am folosit sistemul) + asa a fost lasat si dupa ce au analizat si montat sistemul compania ce a realizat lucrarile. Daca era mai optim fara, sincer nu va putem raspunde. Oricum o sa mergem pe ajustarea temperaturilor din interior cu cele de la exterior si din circuitele incalzirii in pargoseala, oricum deja vedem la etapa de automatizare. Multumim de sfaturi, o sa le discutam cu montatorii cand vom continua cu restul lucrarilor (acum am realizat doar o parte).
la minutul 8:01 spui de un sifon special ,am nevoie pentru o ventilatie si un boiler cu pompa de caldura ,ambele au scurgere de condens si as vrea sa le leg in canalizare,sper ca nu am inteles eu gresit!
Prizele numaidecât trebuie prinse cu dibluri și tencuite, altfel peste câțiva ani când omul va dori sa schimbe robinetul sau furtunul acestea se vor desprinde și atunci va umbla in perete
La min 8:25 tencuiala peste coturile incastrate in perete nu arata profi deloc. Nu stiu ce sistem ai folosit dar unul profi ati da posibilitatea sa scoti teava din perete de la consumator la distribuitor in caz de avarie ex: JRG Sanipex. Ce chin pe meseriasi sa incastreze in peretii de zidarie instalatiile, off off, mare dezavantaj...
Despre sistemul apeduct vor fi videourile urmatoare. Pai acolo nici nu trebuie sa para profi la etapa data, e etapa "neagra" cum se zice in Moldova, adica poate sa arate oricum, deoarece in viitor "la alb" vor veni alte materiale deasupra, de exemplu faianta, adezivul / cleiul careia se va tine mai bine pe o suprafata neregulata, decat neteda ))) Nu vedem nici un dezavantaj, ba din contra. Legat de muncitori - acesta e lucrul lor, principalul rezultatul final sa fie bun pentru orice client! Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor eu sunt beneficiar. Credeti ca tencuitorii se pun in pielea mea de unde fac rost de bani sa îi plătesc, cum jonglez cu ROBOR, IRCC, cursul ron-euro samd? Indea e ca e mai simplu sa faci un canal/șanț in zidaria de BCA ( am vazut ca aveti la zidaria exterioara bca ) si ulterior la tencuit sa acoperi tot. Riscuri mai putine de fisuri etc
@@gabrieltalnaci5724 Daca tot vorbim de tencuiala si tevi, ar trebui sa va imaginati lucrarea data, nu cum se fac banii ))) Cand o sa vorbim despre bani, deja facem invers: se vor pune muncitorii in locul dvs imaginandu-si cum se fac banii si deja subiectul va fi altul! Deci, revenind la subiect, din cunostintele si experienta noastra va zicem: e mai suor sa fie totul liber, nu cu tevi in fata!
@@EnciclopediaConstructiilor am întâlnit si aceasta practica in zona care imi fac eu casa, dar e o opriune minoritara. Aici majoritatea proiectanți, executie etc recomanda mai intai instalatiile ( sanitare + electrice) dupa care tencuitul. Am mers pe mana majoritatii recomandarilor in cazul de fata.
Multumim! Noi prezentam santierele gol-golut asa cum sunt, fara praf in ochi si echipamente frumoase. Pentru noi conteaza lucrul sa fie facut calitativ, in rest, muncitorii pot sa lucreze in ce le este mai confortabil in dependenta de temperaturile exterioare.
Mulțumim mult pentru acest video!!!🤗🤗🤗
Cu multa placere!
Formularea corectă este: Montarea canalizării sau montarea tuburilor/țevilor de canalizare. Înlocuiește cuvântul „bulit” cu „stricat", „greșit” sau „rupt", funcție de situație. Sună mult mai bine.
Apeductul este sistemul de captare și transport a apei. Aici îl utilizezi greșit. Termenul corect pentru ce faci tu este conductă/conducte/ conductele de apă.
Succes și aștept noi informații utile în domeniul contrucțiilor. Faci o treabă minunată. Felicitări!
super
Multumim!
Baiatul ala e in slapi ...omg... :)
Confort )))
Salut!
Nu cunosc detaliile de plan pentru instalatiile casei tale,dar am vazut la inceputul clipului ca vrei sa conectezi condensul de la aer la coloana principala.Din cate se vede in clip nu are sifonare.Toate tevile conectate la canalizarea principala au nevoie de cate un sifon pentru a nu intra mirosul neplacut in casa.Chiar si cea de condens de la aparatul de aer conditionat.
Salut, acolo este sifon, probabil l-am prezentat in video, daca nu, cred ca ne-a scapat la editare (probabil se va vedea in alte video-uri ce vor urma). Oricum orice sistem (condens de la aer, masina de spalat etc) - are sifonul sau. Merci!
Astept cu nerabdare partea cu izolatia de pe acoperis , cat mai dureaza?:( o astept ca pita calda :)) cat despre tamplarie…nu mai zic :p
Video-urile respective vor urma indata dupa video-urile privind instalatiile realizate.
Pacat de materiale, rezervorul de wc incastrat se putea monta direct peste sapa fara prelungirea suportilor, zidul de caramida pare zidit de niste copii. O masca de protectie contra prafului ar fi indicata asta daca iti pasa de oameni care iti muncesc pe santier. Sfatul meu e sa incerci sa alegi meseriasii la fel de bine cum o faci cu materialele. Un material cat de bun ar fi daca este pus prost in executie poate fi mai slab ca unul muult mai ieftin.
Succes si mai multa atentie la executie si protectia muncii
Multumim de comentariu! Nu consideram risipa de materiale, ori daca am compara ideea dvs VS cum am facut noi, la sigur varianta noastra asigura o stabilitate mult mai buna!!! Intr-o sapa (oricare ar fi ea), niciodata nu vei avea aceeasi fixare mecanica ca intr-o placa de beton si ca bonus picioruse care mai sunt inconjurate si de sapa ulterior.
Zidaria a fost realizata de aceleasi persoane care au construit casa, daca aveti argumente, va poftim, altfel, nu primim jigniri si critici nefondate, nu toleram asa ceva pe acest canal (nu suntem divertisment sau cancan).
Legat de masca de protectie - e alegerea fiecarei companii care lucreaza pe un santier sa aiba grija de angajatii sai sau sa le dea (sau nu) voie sa foloseasca anumite echipamente.
In rest, orice companie si manopera ce a lucrat si lucreaza pe acest santier sunt anume acele companii controlate si care ofera cele mai calitative servicii, chiar daca unii (sorry, dar pare sa fie ca dvs) ar vrea sa vada mai mult marketing (chestii ce vizual par super, insa la executia lucrarilor sunt varza). Plus noi filmam si prezentam asa cum e in Moldova... stim, nu e Germania sau Anglia, insa asta e: ne descuram si facem bine ceea ce facem avand conditiile ce le avem!
Succes deasemenea!
Salutare !
As dorii sa stiu câte tone de fier ai folosit pentru toată casa !
Mulțumesc in avans 🤗
Salut. Raspunsul l-am oferit aici ruclips.net/video/xFXrQJi-Ub0/видео.html . Insa pana la final am mai comandat putin.
Buna ziua !
Apreciez si va felicit pentru tot ceea ce faceti .
Dar cu toate acestea am si eu o intrebare , de ce nu sa intocmit un proiect pentru instaltii care ulterior ar fi ajutat la executia intregii instalatii sanitare ( economie de timp si o organizare mai buna)
Multumesc !
Buna ziua. Multumim de comentariu! Cred ca sunteti nou pe canal, altfel nu era sa veniti cu intrebarea dvs ))) Deci noi aici construim prima casa pasiva premium din Republica Moldova, care o vom certifica la nivel global (in prezent in lume sunt sub 20 case pasive de nivel premium anume, certificate). Inainte sa porneasca excavatorul, timp de 9 luni am realizat toate proiectele posibile (arhitectura, rezistenta, incalzire, racire, sanitare, ventilatie, conformanta energetica etc), si acestea au fost verificate, avizate si pre-certificate de Passive House Institute! Deci raspunzandu-va la intrebarea dvs: a existat un proiect concret cu calcule la cm ce tine inclusiv de proiectul pe canalizare, insa cand a venit timpul sa realizam proiectul in practica, au survenit mici modificari in alte proiecte, care au influentat in final si proiectul de canalizare. Cu placere!
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru raspuns! Spor in continuare.
11:37 de ce ati pus kit de amestec dacă o sa aveți pompa de caldura ? Fiecare butelie de egalizare sau separare hidraulică echivalenta introduce pierderi de temperatura care micșorează randamentul pompelor de caldura sau al centralelor termice !!!!
Butelie de egalizare sau separatoarele hidraulice de tip dublu T trebuiesc evitate unde nu sunt absolut necesare
La voi se putea folosi pe toată casa o singura pompa electronica de 6-8 mc cu înălțime de pompare constanta fără kituri de amestec ….Era mai ieftin si mai eficient pentru sistem…. Pompele de la grundfos upm 15-6 sau 15-7 sunt suficiente de obicei pentru suprafețe de PANA LA 70-80 mp de pardoseala in funcție de lungimea traseelor…
Toți agenții de vanzari bagă constant pe gât la instalatori kituri de amestec …..
PS: pot justifica cu argumente ca partea de încălzire se putea construi mai eficient atât tehnic cât și economic :p
Despre sistemul de incalzire vor fi 2 videouri separat, mai indeaproape le ve-ti vedea atunci. Totusi am pus kit de amestec deoarece asa a fost in proiectul tehnic de incalzire + asa a fost lasat si dupa ce s-au uitat verificatorii + asa a fost lasat si dupa ce s-au uitat tehnicienii de la Valrom (de la ei am folosit sistemul) + asa a fost lasat si dupa ce au analizat si montat sistemul compania ce a realizat lucrarile.
Daca era mai optim fara, sincer nu va putem raspunde. Oricum o sa mergem pe ajustarea temperaturilor din interior cu cele de la exterior si din circuitele incalzirii in pargoseala, oricum deja vedem la etapa de automatizare.
Multumim de sfaturi, o sa le discutam cu montatorii cand vom continua cu restul lucrarilor (acum am realizat doar o parte).
Salut, in ce tara lucrezi?
Buna ziua, Republica Moldova.
Salut la teava de condens ce dispozitiv ai pus pentru intrarea in scurgere sa nu ai intoarcere?
Salut, nu are vreun dispozitiv, are tevi de 32 mm in panta gravitational cu scurgere pana in canalizare.
la minutul 8:01 spui de un sifon special ,am nevoie pentru o ventilatie si un boiler cu pompa de caldura ,ambele au scurgere de condens si as vrea sa le leg in canalizare,sper ca nu am inteles eu gresit!
Prizele numaidecât trebuie prinse cu dibluri și tencuite, altfel peste câțiva ani când omul va dori sa schimbe robinetul sau furtunul acestea se vor desprinde și atunci va umbla in perete
Buna ziua, poftim video ce tine de instalatia sanitara ruclips.net/video/FP8gSfkGJYE/видео.html (le-am prins, nu va faceti griji)
La min 8:25 tencuiala peste coturile incastrate in perete nu arata profi deloc. Nu stiu ce sistem ai folosit dar unul profi ati da posibilitatea sa scoti teava din perete de la consumator la distribuitor in caz de avarie ex: JRG Sanipex.
Ce chin pe meseriasi sa incastreze in peretii de zidarie instalatiile, off off, mare dezavantaj...
Despre sistemul apeduct vor fi videourile urmatoare. Pai acolo nici nu trebuie sa para profi la etapa data, e etapa "neagra" cum se zice in Moldova, adica poate sa arate oricum, deoarece in viitor "la alb" vor veni alte materiale deasupra, de exemplu faianta, adezivul / cleiul careia se va tine mai bine pe o suprafata neregulata, decat neteda ))) Nu vedem nici un dezavantaj, ba din contra. Legat de muncitori - acesta e lucrul lor, principalul rezultatul final sa fie bun pentru orice client! Multumim!
Nu era mai simplu sa se monteze țevile instalatiei după care sa tencuiți?
Nu. Dvs doar imaginati-va ca sunteti tencuitor, cum va e mai comod, cand totul e liber sau cand aveti tevi in fata care va incomodeaza?
@@EnciclopediaConstructiilor eu sunt beneficiar. Credeti ca tencuitorii se pun in pielea mea de unde fac rost de bani sa îi plătesc, cum jonglez cu ROBOR, IRCC, cursul ron-euro samd? Indea e ca e mai simplu sa faci un canal/șanț in zidaria de BCA ( am vazut ca aveti la zidaria exterioara bca ) si ulterior la tencuit sa acoperi tot. Riscuri mai putine de fisuri etc
@@gabrieltalnaci5724 Daca tot vorbim de tencuiala si tevi, ar trebui sa va imaginati lucrarea data, nu cum se fac banii ))) Cand o sa vorbim despre bani, deja facem invers: se vor pune muncitorii in locul dvs imaginandu-si cum se fac banii si deja subiectul va fi altul! Deci, revenind la subiect, din cunostintele si experienta noastra va zicem: e mai suor sa fie totul liber, nu cu tevi in fata!
@@EnciclopediaConstructiilor am întâlnit si aceasta practica in zona care imi fac eu casa, dar e o opriune minoritara. Aici majoritatea proiectanți, executie etc recomanda mai intai instalatiile ( sanitare + electrice) dupa care tencuitul. Am mers pe mana majoritatii recomandarilor in cazul de fata.
Faceți treaba aproape profi 👍 dar nai precizat ca neaion e în slapi de guma și mănuși aiaia asta strica imaginea șantierului. În rest e ok. Noroc
Multumim! Noi prezentam santierele gol-golut asa cum sunt, fara praf in ochi si echipamente frumoase. Pentru noi conteaza lucrul sa fie facut calitativ, in rest, muncitorii pot sa lucreze in ce le este mai confortabil in dependenta de temperaturile exterioare.