Felicitari pt podcast! Ador sa va ascult contentul, faceti o treaba super buna!❤️ Sugestie: ar fi interesant si util sa aduceti rezidenti de pe fiecare specialitate din fiecare centru universitar si sa faceti episoade intr o conversatie cu toti de pe o specialitate, pentru ca studentii sa isi faca o idee despre fiecare si sa aleaga informat centrul.
În atenția celor de la medicină dentară și farmacie: am filmat episoade și pentru aceste două domenii, le vom publica în perioada imediat următoare (aproximativ 7-10 zile).
Lucrez de 5 ani hibrid ca medic psihiatru in occident. Sunt unul dintre primii medici psihiatri cu aceste abilitati. Reticenta este inca si acum destul de mare. In USA si Australia este o modalitate eficienta de a oferi servicii fara sa fi legat dermografic, oferind accesul la ingrijire medicala de specialitate si pacientilor din zone mai putin ofertante din punct de vedere medical. In plus este o modalitate mai comoda si nu necesita sacrificarea unei zi de munca pentru a putea participa la o consultatie. Evita costurile si timpul necesar pentru deplasare in trafic. Pentru mine ca medic este o metoda foarte eficienta de lucru. E mai usor sa iei notite digital pe latop in timp ce vezi pacientul pe ecran, decat daca esti cu pacientul in cabinet. Pandemia a accelerat digitalizarea psihiatriei in occident dar in Europa de Vest nu este inca atat de dezvoltata cat ar fi de asteptat. Sunt anumite prejudecati, si atat pacientii cat si personalul medical din diverse domenii unde modul hibrid de profesare a consultului medical ar putea fi usor de implimentat, raman reticenti si ezita sa se exprime pozitiv. Este nevoie de schimbarea mentalitatii. Cu siguranta generatiile viitoare ce de la nastere sunt ultradigitalizate vor fi mult mai receptive fata de aceasta modalitate de a primi servicii medicale de la distanta, dar in mediul personal. Pe langa consultul medical al unui medic psihiatru sunt si module de tratament e-health pe diverse domenii ce pot fi puse la dispozitie in mediul online, ca adjuvant sau inlocuind terapia individuala in cabinet, care aplicate cu consecventa si sub ghidajul unui terapeut online, sunt la fel de eficiente ca sesiunile in situ, in persoana. M-a surprins sa aud ca psihiatria e in topul 3 al celor mai solicitate specialitati in Romania. In tara unde profesez eu, este un deficit de medici psihiatri pentru toate varstele si domeniile.
Despre radiologie Catrinel a zis despre salariu undeva la 15 000 de lei iar Mihai a completat ulterior ca sunt intre 5000 - 11000. Care e varianta corecta?
Am primit răspunsul de la MediJobs: Pentru radiologie cifrele din tabelul dat, respectiv cele prezentate de Mihai, sunt cele corecte. Acelea sunt intervalele salariale cele mai întâlnite la angajatori, însă se întâmplă să mai avem și vârfuri care depășesc media salarială, dar acestea nu pot fi luate în calcul pentru că sunt mai mult excepții și nu o regulă. Probabil Catrinel s-a gândit la acele situații când a menționat suma de 15.000 lei, iar în cazul acesta ne cerem scuze pentru eroare și pentru informațiile contradictorii. 🙏 Vă rugăm să le transmiteți studenților/ rezidenților că intervalele salariale oferite de tabel, prezentate separat de Mihai, sunt cele relevante și se bazează pe date concrete, orice alte sume menționate de Catrinel în timpul podcastului pot reprezenta excepții în aceea specialitate.
Am primit răspuns de la MediJobs pentru întrebarea ta, Maria: La pediatrie avem o medie salarială de 8000 LEI NET dacă e pe CIM, sau peste 8000 LEI dacă se merge cu PFA/ PFI.
Salut! Din datele pe care le avem, oferta salarială pentru debutanți în neurologie pediatrică pornește în mediul privat de la aproximativ 10.000 lei. Pentru medici cu o anumită experiență pornește de la 12.000 de lei. Însă, în general, se preferă varianta unui comision din încasări, iar acesta se situează undeva în jurul valorii de 50%.
@@MedijobsRomania Multumesc de raspuns! Ar fi o idee sa abordati si partea de telemedicina, pentru ce specializari se preteaza, care este viitorul in Romania pe acest plan
@@MedijobsRomania Lucrez de 5 ani hibrid (telemedicine + in situ) ca medic psihiatru in occident. Sunt unul dintre primii medici psihiatri cu aceste abilitati. Reticenta este inca si acum destul de mare. In USA si Australia este o modalitate eficienta de a oferi servicii fara sa fi legat dermografic, oferind accesul la ingrijire medicala de specialitate si pacientilor din zone mai putin ofertante din punct de vedere medical. In plus este o modalitate mai comoda si nu necesita sacrificarea unei zi de munca pentru a putea participa la o consultatie. Evita costurile si timpul necesar pentru deplasare in trafic. Pentru mine ca medic este o metoda foarte eficienta de lucru. E mai usor sa iei notite digital pe latop in timp ce vezi pacientul pe ecran, decat daca esti cu pacientul in cabinet. Pandemia a accelerat digitalizarea psihiatriei in occident dar in Europa de Vest nu este inca atat de dezvoltata cat ar fi de asteptat. Sunt anumite prejudecati, si atat pacientii cat si personalul medical din diverse domenii unde modul hibrid de profesare a consultului medical ar putea fi usor de implimentat, raman reticenti si ezita sa se exprime pozitiv. Este nevoie de schimbarea mentalitatii. Cu siguranta generatiile viitoare ce de la nastere sunt ultradigitalizate vor fi mult mai receptive fata de aceasta modalitate de a primi servicii medicale de la distanta, dar in mediul personal. Pe langa consultul medical al unui medic psihiatru sunt si module de tratament e-health pe diverse domenii ce pot fi puse la dispozitie in mediul online, ca adjuvant sau inlocuind terapia individuala in cabinet, care aplicate cu consecventa si sub ghidajul unui terapeut online, sunt la fel de eficiente ca sesiunile in situ, in persoana. M-a surprins sa aud ca psihiatria e in topul 3 al celor mai solicitate specialitati in Romania. In tara unde profesez eu, este un deficit de medici psihiatri pentru toate varstele si domeniile.
Este valabil doar pentru specialitățile extrem de căutate în privat, fiind economie de piață. La stat există o grilă salarială și este absolut normal să fie variații minime.😛
@@GrileRezidentiat un comentariu absolut pertinent. Doar ca exprimarea mea a lăsat de dorit. Voiam să zic ca salariile pentru specialiștii par cam prea mici comparativ cu cele de la stat. (Și aici nu mă refer la vreo specialitate anume). Poate fi totuși doar o impresie. Clar ca top 3 pot fi mai bine plătite decat la stat.
@@FruityLoopyd Mulțumim pentru clarificări. Discuția alunecă spre politic în cazul acesta - este cunoscut faptul că salariile la stat sunt mai mari ca la privat (în marea majoritate a domeniilor de activitate) cu aproximativ 30%. Aici link spre o sursă recentă, de încredere: www.wall-street.ro/articol/Economie/288126/consiliul-fiscal-salariile-de-la-stat-sunt-mai-mari-decat-la-privat.html#gref Din păcate, nu există soluții pe termen scurt.
E foarte trist ca un medic, in loc sa isi puna efortul in slujba societatii, sa isi consume toata energia doar pentru a face profit pentru un mogul din industria medicala, spitalelele private nu exista intr o societate sanatoase
Felicitari pt podcast! Ador sa va ascult contentul, faceti o treaba super buna!❤️ Sugestie: ar fi interesant si util sa aduceti rezidenti de pe fiecare specialitate din fiecare centru universitar si sa faceti episoade intr o conversatie cu toti de pe o specialitate, pentru ca studentii sa isi faca o idee despre fiecare si sa aleaga informat centrul.
Mulțumim, Ioana! Vom lua în calcul acest lucru.
Puteti detalia, va rog, partea cu joburi non-medicale? Ce oportunitati exista mai exact?
În atenția celor de la medicină dentară și farmacie: am filmat episoade și pentru aceste două domenii, le vom publica în perioada imediat următoare (aproximativ 7-10 zile).
Episodul despre medicină dentară este aici: ruclips.net/video/dpQSVHtXE9I/видео.html
Lucrez de 5 ani hibrid ca medic psihiatru in occident. Sunt unul dintre primii medici psihiatri cu aceste abilitati.
Reticenta este inca si acum destul de mare.
In USA si Australia este o modalitate eficienta de a oferi servicii fara sa fi legat dermografic, oferind accesul la ingrijire medicala de specialitate si pacientilor din zone mai putin ofertante din punct de vedere medical. In plus este o modalitate mai comoda si nu necesita sacrificarea unei zi de munca pentru a putea participa la o consultatie. Evita costurile si timpul necesar pentru deplasare in trafic.
Pentru mine ca medic este o metoda foarte eficienta de lucru. E mai usor sa iei notite digital pe latop in timp ce vezi pacientul pe ecran, decat daca esti cu pacientul in cabinet.
Pandemia a accelerat digitalizarea psihiatriei in occident dar in Europa de Vest nu este inca atat de dezvoltata cat ar fi de asteptat.
Sunt anumite prejudecati, si atat pacientii cat si personalul medical din diverse domenii unde modul hibrid de profesare a consultului medical ar putea fi usor de implimentat, raman reticenti si ezita sa se exprime pozitiv.
Este nevoie de schimbarea mentalitatii.
Cu siguranta generatiile viitoare ce de la nastere sunt ultradigitalizate vor fi mult mai receptive fata de aceasta modalitate de a primi servicii medicale de la distanta, dar in mediul personal.
Pe langa consultul medical al unui medic psihiatru sunt si module de tratament e-health pe diverse domenii ce pot fi puse la dispozitie in mediul online, ca adjuvant sau inlocuind terapia individuala in cabinet, care aplicate cu consecventa si sub ghidajul unui terapeut online, sunt la fel de eficiente ca sesiunile in situ, in persoana.
M-a surprins sa aud ca psihiatria e in topul 3 al celor mai solicitate specialitati in Romania.
In tara unde profesez eu, este un deficit de medici psihiatri pentru toate varstele si domeniile.
In ce tari oferi consultații? Cum ai făcut cu avizele și acreditarea?
Veți face anual de acum încolo un podcast despre topul specializărilor cu cei de la Medijobs ca să ne țineți la curent cu topul?
Despre radiologie Catrinel a zis despre salariu undeva la 15 000 de lei iar Mihai a completat ulterior ca sunt intre 5000 - 11000. Care e varianta corecta?
Am primit răspunsul de la MediJobs: Pentru radiologie cifrele din tabelul dat, respectiv cele prezentate de Mihai, sunt cele corecte. Acelea sunt intervalele salariale cele mai întâlnite la angajatori, însă se întâmplă să mai avem și vârfuri care depășesc media salarială, dar acestea nu pot fi luate în calcul pentru că sunt mai mult excepții și nu o regulă. Probabil Catrinel s-a gândit la acele situații când a menționat suma de 15.000 lei, iar în cazul acesta ne cerem scuze pentru eroare și pentru informațiile contradictorii. 🙏 Vă rugăm să le transmiteți studenților/ rezidenților că intervalele salariale oferite de tabel, prezentate separat de Mihai, sunt cele relevante și se bazează pe date concrete, orice alte sume menționate de Catrinel în timpul podcastului pot reprezenta excepții în aceea specialitate.
Ati putea detalia putin si cererea din pediatrie?
Am primit răspuns de la MediJobs pentru întrebarea ta, Maria: La pediatrie avem o medie salarială de 8000 LEI NET dacă e pe CIM, sau peste 8000 LEI dacă se merge cu PFA/ PFI.
Ce program de munca implica mediile salariale mentionate ? Ma refer aici la numarul de ore/saptamana.
Puteti detalia va rog cererea si oferta salariala pentru oncologie?
Cred ca ar fi util si detalii despre neurologie pediatrica: cererea, pachet salarial, etc
Salut! Din datele pe care le avem, oferta salarială pentru debutanți în neurologie pediatrică pornește în mediul privat de la aproximativ 10.000 lei. Pentru medici cu o anumită experiență pornește de la 12.000 de lei. Însă, în general, se preferă varianta unui comision din încasări, iar acesta se situează undeva în jurul valorii de 50%.
@@MedijobsRomania Multumesc de raspuns! Ar fi o idee sa abordati si partea de telemedicina, pentru ce specializari se preteaza, care este viitorul in Romania pe acest plan
@@MedijobsRomania
Lucrez de 5 ani hibrid (telemedicine + in situ) ca medic psihiatru in occident. Sunt unul dintre primii medici psihiatri cu aceste abilitati.
Reticenta este inca si acum destul de mare.
In USA si Australia este o modalitate eficienta de a oferi servicii fara sa fi legat dermografic, oferind accesul la ingrijire medicala de specialitate si pacientilor din zone mai putin ofertante din punct de vedere medical. In plus este o modalitate mai comoda si nu necesita sacrificarea unei zi de munca pentru a putea participa la o consultatie. Evita costurile si timpul necesar pentru deplasare in trafic.
Pentru mine ca medic este o metoda foarte eficienta de lucru. E mai usor sa iei notite digital pe latop in timp ce vezi pacientul pe ecran, decat daca esti cu pacientul in cabinet.
Pandemia a accelerat digitalizarea psihiatriei in occident dar in Europa de Vest nu este inca atat de dezvoltata cat ar fi de asteptat.
Sunt anumite prejudecati, si atat pacientii cat si personalul medical din diverse domenii unde modul hibrid de profesare a consultului medical ar putea fi usor de implimentat, raman reticenti si ezita sa se exprime pozitiv.
Este nevoie de schimbarea mentalitatii.
Cu siguranta generatiile viitoare ce de la nastere sunt ultradigitalizate vor fi mult mai receptive fata de aceasta modalitate de a primi servicii medicale de la distanta, dar in mediul personal.
Pe langa consultul medical al unui medic psihiatru sunt si module de tratament e-health pe diverse domenii ce pot fi puse la dispozitie in mediul online, ca adjuvant sau inlocuind terapia individuala in cabinet, care aplicate cu consecventa si sub ghidajul unui terapeut online, sunt la fel de eficiente ca sesiunile in situ, in persoana.
M-a surprins sa aud ca psihiatria e in topul 3 al celor mai solicitate specialitati in Romania.
In tara unde profesez eu, este un deficit de medici psihiatri pentru toate varstele si domeniile.
❤
Comparativ, există diferențe prea mari ale salarizării stat - privat din punctul meu de vedere...
Este valabil doar pentru specialitățile extrem de căutate în privat, fiind economie de piață. La stat există o grilă salarială și este absolut normal să fie variații minime.😛
@@GrileRezidentiat un comentariu absolut pertinent. Doar ca exprimarea mea a lăsat de dorit. Voiam să zic ca salariile pentru specialiștii par cam prea mici comparativ cu cele de la stat. (Și aici nu mă refer la vreo specialitate anume).
Poate fi totuși doar o impresie. Clar ca top 3 pot fi mai bine plătite decat la stat.
@@FruityLoopyd Mulțumim pentru clarificări. Discuția alunecă spre politic în cazul acesta - este cunoscut faptul că salariile la stat sunt mai mari ca la privat (în marea majoritate a domeniilor de activitate) cu aproximativ 30%. Aici link spre o sursă recentă, de încredere: www.wall-street.ro/articol/Economie/288126/consiliul-fiscal-salariile-de-la-stat-sunt-mai-mari-decat-la-privat.html#gref Din păcate, nu există soluții pe termen scurt.
E foarte trist ca un medic, in loc sa isi puna efortul in slujba societatii, sa isi consume toata energia doar pentru a face profit pentru un mogul din industria medicala, spitalelele private nu exista intr o societate sanatoase
N ar fi rau sa vorbiti si de orasele mai micute care sunt totusi centre universitare.
Absolut! Am solicitat acest lucru, însă din ce am înțeles nu existau suficiente date pentru a avea o imagine de ansamblu pertinentă.
Ortopedia...oase sint rupte nonstop!Nepotul meu este Medic specialist chirurg ortoped si nu face fata in Dolj!