Dacă ai un asemenea păr bătrân, îl poți salva! Ce tăieri să faci si ce nu

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 апр 2023
  • ХоббиХобби

Комментарии • 16

  • @flora2699
    @flora2699 Год назад +3

    Videoclipurile d-voastra sunt deosebite tocmai pentru ca aratati cum taiati pomii pe la altii, intalniti diverse situatii, tot felul de forme si pomi dezordonati cum avem si noi acasa, ca nu toti pomii au fost formati de mici asa cum trebuie. Dupa ce stii principiile de baza ale taierilor e foarte util sa urmaresti aceste clipuri. Felicitari pentru acest canal si succes mai departe. Faceti o echipa foarte buna cu fiica d-voastra, pune intrebari parca din partea noastra. Sanatate si spor sa aveti!

    • @ingrijireapomilor2657
      @ingrijireapomilor2657  Год назад +1

      Va multumim, apreciem sustinerea si ca ne urmariti. Multumim lui Dumnezeu ca ne ajuta.

  • @corneliacraciunescu5792
    @corneliacraciunescu5792 Год назад +3

    Hristos a înviat !

  • @mironban4782
    @mironban4782 Год назад +2

    Sănătate multa vă doresc la toata familia

  • @valentinzamfirache3026
    @valentinzamfirache3026 Год назад

    Sunteti un adevarat expert.Rezolvati orice problema care apare in teren.

    • @ingrijireapomilor2657
      @ingrijireapomilor2657  Год назад +1

      Nu sunt expert. :) Multumim lui Dumnezeu ca de la El vin darurile bune si intelepciunea.

  • @asedymng4423
    @asedymng4423 11 месяцев назад

    🎉🎉🎉

  • @nae2701
    @nae2701 Год назад +3

    Pe lângă pomii de la mine, cel din videoclip zici că este dintr-o livada întreținută. Cred că nu ați văzut o livada neintetinuta că cea cumpărată de mine, unde pomii cred că nu au mai fost îngrijiți cel puțin 10 ani. De fapt, până să cumpăr eu, intre plante a fost o adevărată lupta de supraviețuire. Așa au rezultat pomi foarte înalți, cu crengi, ramuri uscate, coroane amestecate, rugi/muri crescuți în pomi că o umbrela, etc. Sa nu mai vorbim de dăunători care trăiesc că în rai. incerc sa ii salveze, dar cum nu știu și nici nu găsesc pe cineva priceput în zona este foarte greu. majoritatea se pricep doar la a face tăieri anuale de formare, creștere etc. și nu la regenerare, corectie sau ce mai trebuie făcut. Mulți mi-au dat soluția scoaterii și plantării altor pomi. Cu toate că nu mă pricep, simt că nu eliminarea pomilor este soluția, și își pot reveni prin măsuri corecte de taiere. Bineînțeles, concomitent cu tratamentele adecvate. Până o să găsesc pe cineva, aplic doar tăieri de eliminare a ramurilor uscate, incerc sa le despart coroanele, rărit densitatea prin defrișare (sunt crescuți pomi anapoda, neplantati, etc) cu scopul de a aduce soarele peste cei care mi se par viabili, pentru că asta le lipsește cel mai mult-soarele. Dacă vreți să vedeți ceva cu care nu cred că v-ați întâlnit vreodată, va invit sa aruncați o privire. Merită văzută o livada abandonată din care foștii proprietari, precum și cei din zona, luau fructe doar că să-și facă rachiu. Atât. Și e chiar păcat de pomi că sunt soiuri bune.

    • @ingrijireapomilor2657
      @ingrijireapomilor2657  Год назад +2

      Trist. De unde sunteti? Nu abandonati, se poate reface. Daca nu gasiti om, urmariti clipurile si vom mai pune cu redresari de coroane, de la sfarsitul lunii august si dupa cules.

    • @nae2701
      @nae2701 Год назад

      @@ingrijireapomilor2657 smeura, judetul arges. Nu cred ca ati vazut vreodata pomi acoperiți de muri sau urzici. Era o jungla. Acum e mai bine dar inca e de munca. Datorita neintretinerii pomii au crescut foarte inalti, peste 4 metri fiind foarte greu de stropit. Partea vegetativa e preponderent pe varf, la inaltmi mai mici e mai putina, ramurile sunt mai mult uscate. As face o taiere completa, de jos dar nu știu cum si daca e bine.

  • @HodoRogue
    @HodoRogue Год назад +2

    Inca un videoclip folositor, multumim.
    Intrebare: Ce foarfeca telescopica folositi?