Dermatoloji gerçekten de olağanüstü bir daldır. Dinazor bir Dermatoloji hocası olarak şunları söylemek isterim; iyi bir dermatolog olmak için çok iyi bir dahiliye temeli olmadır. Dermatoloji hafif ve rahat bir branş değildir. Hekimliğin hiç bir dalı hakkıyla yapıldığında hafif ve rahat olamaz. Dermatolojiyi ; sadece estetik uygulamalar yapmak ve rahat etmek için sakın seçmeyi düşünmeyin. Bu bir illüzyondur ve yanlıştır. Dermatolojiyi ve tıbbın her branşını, hekim olmayı; sadece ve sadece hastalıkları tanımak, engellemek, tedavi etmek, insanların acılarını azaltmak istediğiniz için seçin. Mesleki doyum hekimlikteki tek gerçek mutluluktur. Bunu yakalamak için mesleğinizi sevmeniz gerekiyor. Mesleği çok sevmeden ve fedakarlık etmeyi peşinen kabul etmeden ne doktorluk, ne de dermatologluk yapılamaz. Hele de içinde bulunduğumuz şartlarda. Hepiniz pırıl pırılsınız, seveceğiniz dallarda, kendinizi geliştirebileceğiniz ve çalışmaktan mutluluk duyacağınız koşullarda hekimlik yapmak hakkınızdır. Sizler bizim geleceğimizsiniz, ve biz hocalar size her türlü desteği vermekle görevliyiz. Didem senle tanışmayı çok isterim. Kutluyorum podcast için. Hepinize sevgi ve selamlar. Prof Dr Rana Anadolu
Bu güzel yorumu üzerine Rana Hocam’la iletişime geçip kliniğinde dermatoloji dolu bir gün geçirme şansım oldu. Bir günlük deneyimimde dahi hastalara dermatolojik yaklaşımda hastaları multisistemik olarak değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu, dermatolojinin iyi bir dahiliye alt yapısı gerektirdiğini gözlemlemiş oldum. Uzun zaman çözüm bulamamış hastaların, çaresiz sandıkları hastalıklarına tedavi verebilecek yeterlikte iyi bir dermatolog hekim olmak için ne kadar emek harcanıp, eğitim almak gerektiğini anladığım aydınlatıcı bir gün oldu. Sevgili Rana Hocam’a bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum.
derma haricinde genel bir rehberlik yayını olmuş, çok teşekkürler. anladığım kadarıyla hocamız genel bir sistemsizlikten dolayı mutsuz olmuş, kesinlikle katılıyorum bu ülkenin her noktasına sirayet etmiş bir durum aslında. ezbere bir şeyler yapmak istememiş belli ki, sonradan dahiliyeye geçmesi bunu gösteriyor sanki. ege derma'dan 9.ayda istifa etmiş - vaka çeşitliliği falan iyiymiş 1- asistanlık eğitimi hiç bir yerde mükemmel değilmiş - buna dahiliye de dahil 2- 10:20 mobbing kokuları? neden parasetamol vermeden önce bize danışmadın? 3- küçük şeyler için bile konsültasyonla danışmak, sürekli cevap beklemek bir çoğunun saçma cevaplar içermesi, hastaya hakim olamamak. kendin uğraştığında da neden yaptın vs baskılara maruz kalmak. 4- genel tebabetten uzaklaşmak, verilen immünsüpresif tedavilerin yan etkisini kontrol edememek. 5- zorunlu uzmanlığında periferde iyi patolog bulup bulamayacağından emin değilmiş, tanı koymak için çok önemli bir basamakmış 6- uzmanlık sürecinde sadece kozmetik ile uğraşmak istememiş, akademi'de de liyakat sorunu. 7- hiç bir yerde asistanlık eğitimi - supervizyon altında olmuyor - (tüm asistanlıklar için bahsediyor) büyük sorun 8- genel tababet eğitimi olmadan dermatoloji yapmak, temel bazı yaklaşımları yetersiz kılıyor, soruna yol açıyor. 9- bazal bir dahiliye eğitimi almış olsaydı, aslında devam etmek istermiş. 10- süper rahat bir bölüm değil- bazı hastalar ağırlaşabiliyor ve yoğun bakıma deverdiliyor vs (enfeksiyondan dolayı, septik şok vs gibi) 11-UZMANLIKTA NE YAPACAĞINA GÖRE KARAR VERMEK LAZIM ASLINDA 12- OPTİMAL BÖLÜM YOK - HER BÖLÜMÜN KENDİ ZORLUĞU VAR 13- ZORUNLU HİZMETTE POL ÇOK YOĞUN -- 14- TANIDIK HERKES SÜREKLİ LEZYON GÖSTERECEK - Bİ YERDEN SONRA ÇOK CAN SIKICI OLUYORMUŞ
harika bir yayındı. Didem hocaya çok teşekkür ederiz kendisi harika özetlemiş. çok samimi buldum. dermatoloji yazmayı düşünen biri olarak ufkumu genişletti. en güzel tavsiye sondaki “hayat sizin hayatınız, umrunuzda olmasın” kısmı idi. yayın için size de teşekkür ederiz hocam bu seri çok değerli.
Mezuniyetten sonrası için söylediğiniz 2-3 yıllık eğitim olayı gercekten mantıklı.Ben de intörnüm inanın ne yapacağima karar vermekte zorlanıyorum.Pratisyenlikte üzerime yüklenecek olan sorumluluğu ne ölçüde kaldırabilirim bilemiyorum bu da beni endişlendiriyor.Bu yüzden bir an önce asistanlığa başlamak istiyorum. Belirli bir bölüm üzerine hasta görmek, kıdemlilerim tarafından kontrol edileceğimi biliyor olmak beni rahatlıyor.
Hocam istifa etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki çok güzel bir seri olmuş. Pratisyenlikte ben de acile atanmıştım ve fakültede koskoca 1 yıl intörnlüğün ne kadar boşa harcandığını çok daha bariz bir şekilde görmüştüm
@@selin9765 Angarya iş, hemşire, sekreter, personel işi yapmaktan vakit ve güç bulabilirsen kendi çabanla işine yarayacak bir şeyler öğrenebilirsin. Maalesef genelde duyduğum bu şekilde. Tabi fakülteden fakülteye bu durum bir miktar değişebilir.
Şu an intörnüm halen öyle hocam bazen 5. Sınıfta daha çok şey biliyormuşum gibi hissediyorum vizitlere katılırdık hocalarımız anlatırdı soru sorardı Şimdi vizitlere katılmıyoruz varsa yoksa angarya iş dosyalar, kan şekeri, kan alma, EKG çekme, sonda takma Asla tıbbi bilgim gelişmiyor
@@edabakc1145Çok haklısınız ben de intörnüm ve aynen böyle düşünüyorum maalesef. Var olan bilgilerim de köreliyormuş gibi. Sadece ucuz iş gücü olarak görülüyoruz, hastalarla ilgili bir şey sorduğumda bile yarım ağız cevap veriyorlar, bazen duymazdan geliyorlar. Çok üzülüyorum, en çok istediğim bölümden bile vazgeçmek üzereyim
Hocam, anlattiklariniza o kadar katılıyorum ki. Maalesef yurtdisindada durum farklı degil. Ben Almanyada eğitimi görüyorum ve Yogun bakima hic bir eğitim olmadan baslamak ve mekanik ventilasyon kullanmak inanılmaz çok zor.
Çok gerçekçi bir söz olmasına rağmen tıp ve bağlantısal olan diğer alanlarda "palyatif yaklaşım ve onun sonuçlarına mahkum olma"yı manüple etmeyi temsil ediyor. Atilla hocanın bu niyetle söylemedini biliyorum. Durum tespiti yapıyor. Bunu yapmamayan büyük bir çoğunluk var. Sağlık hastane koridorlarının çok ötesinde devasa problemler barındıryor. "Sağlık sosyal ekonomik politik bir konudur" ve bu gerçeğin kıyılarından merkeze doğru hamleler düşünceler yaklaşımlar ,çözümler olmadığı sürece "mutsuzlukları optimize edeceğiz çerçevesinde kalınacak. Konuşmalarda hep altı çizilen asistanlık her alanda zor lafları var. Altında bir cerahat yatıyor.. Asistanlığın ve hekimlik ortamının dolaylı biçimde gündelik sıradan hayatın ürettiği problemlere "maruziyet" var. Bu sorunlarla ve insanla uğraşmanın mobing ortamı olduğunu her fırsatta teşhir etmek ve sorunlardan çıkışı, çözümü organize etmek gerekir. Bu çözüm sadece palyatif ve yüzeyel çözüm değil başta gelir dağılımı, hukuk, yönteme uygunluk, hak arama, hesap sorma olmak üzere toplumun tüm katmanlarını gözeten bir çözüm olmalıdır. Yoksa sadece mutsuzluklarımızı optimize etmeye çalışırız.
Çok teşekkür ederiz Didem hocam, her şeyi çok güzel ifade etmişsiniz. Ayrıca tıp eğitimi ve standardizasyonun olmaması konusunda çok haklısınız. Bu yayın 1 yıl önce çekilmiş ve maalesef her geçen gün mesleğimiz daha çok değer kaybediyor. Ama şanslıyız ki Atilla hocam ve siz gibi hocalarımız var ve olmaya devam edecekler. Sizin gibi hocaları tanıyabildiğim için çok şanslıyım❤️
çok güzel bir yayın olmuş hocam teşekkürler 🍀 didem hocamız dönem birincisi olduğu için aklıma geldi; dönem birincileri ile canlı yayın serisi yaparsanız güzel olabilir. şahsen ben zevkle izlerim 🙂 çünkü hep merak etmişimdir dönem birincileri şimdi nelere yapıyorlar diye. saygılar.
Ders calismaya, tus calismaya o kadar alismis ki bir bahane bulayim da tekrar tus calisayim diye yanip tutusmus baska da bir sey degil 😂 Bu arada çok tatlı insanlarsınız :)
Tıp fakültesi dönem 1 öğrencisiyim. Ne seçeceğimi az çok bilmek istiyordum, her yönüyle ve mükemmel bir şekilde ele almışsınız dermatolojiyi. Ço teşekkür ederim bu güzel video için 😊.
@@ega9700 Bulduğunuz birkaç anlamdan bahsedin tartışalım.Şunu derseniz anlarım meslekleri karşılaştırıp saatlerinizi hangisinde diğerine kıyasla daha mutlu geçirdiğinize bakarsınız ama bu da anlam filan değildir.
@@Syi027Şu an psikiyatrideyim, benim istediğim bölüm psikiyatriydi zaten, dermatolojiyi puanım yüksek geldi diye yazdım. Şu an fena değil, 10 yıldır psikiyatrideyim, 11 olacak.
Hocam dermatoloji için 2020 den sonra girip istifa etmiş biri olsa güncel durumlar hakkında daha faydalı olabilir. Öyle bir içerik yapmanız mümkün mü acaba?
Fazla abartmanın da lüzmu yok. Derma gerçekten rahat, neyle kıyasladığına ve psikolojinin gücüne göre değişir. Hangi klinikte GC veya KVC ile kıyaslanabilir Derma?
Hem 2-3 yıl supervisor altında çalışmak isteyip hem de dermatolojiye yeni başlamış bir asistanken hastaya verdiğiniz tedavinin sorgulanmasından (parasetamol vs.) rahatsız olmak biraz kendiyle çelişmek oluyor gibime geldi bana. Daha önce dahiliyede almış olduğunuz eğitim dermatoloji servisinde tabi ki işinize yarar. Dahiliye tıbbın merkezindeki bölümlerden biridir. Ama branşlar zaten belirli bir alanda uzmanlaşmak demek oluyor. Dermatologlar hastaya insülin başlayıp radyologlar sodyum düzeltecekse neden branşlaşalım? Herkes kendi hastasını tepeden tırnağa düzeltip tedavi etsin o zaman. Temel yaşam desteği, kritik hastayı tespit edebilmek vs her hekimin zaten bilmesi gereken konulardır. Bunları hangi branşta olursanız olun yapabiliyor olmanız gerekir. Ama uzmanlık gerektiren diğer konuları da yapabilmeyi istemek biraz saçma değil mi?
Dermatoloji eğitimine başladığım zaman en az 6 ay kadar dahiliye asistanlığı yapmıştım. Ayrıca paracetamol hangi hastaya verilebilir verilemez konusunda yeni bir mezun hekim dahi karar verebilecek düzeyde ve seviyededir. Orada anlatmaya çalıştığım şeyi çoğunluğun anladığını düşünüyorum. Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz birebir benimle iletişime geçebilirsiniz tabi dermatolog değilseniz :) Çünkü bu videoda bahsetmediğim başka sıkıntılar da söz konusu idi. Branşlaşma işine gelince bazı temel şeyler için danışma ve onay almayı doğru bulmuyorum. Bu durum özellikle dahiliye ve yandalları açısında n inanılmaz gereksiz bir iş yüküne sebep olup bu branşların hasta bakımını etkilemektedir. Tam tersi de geçerli olabilir. Temeldeki sorun çok daha derin. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Dermatoloji gerçekten de olağanüstü bir daldır.
Dinazor bir Dermatoloji hocası olarak şunları söylemek isterim;
iyi bir dermatolog olmak için çok iyi bir dahiliye temeli olmadır.
Dermatoloji hafif ve rahat bir branş değildir. Hekimliğin hiç bir dalı hakkıyla yapıldığında hafif ve rahat olamaz.
Dermatolojiyi ; sadece estetik uygulamalar yapmak ve rahat etmek için sakın seçmeyi düşünmeyin. Bu bir illüzyondur ve yanlıştır.
Dermatolojiyi ve tıbbın her branşını, hekim olmayı; sadece ve sadece hastalıkları tanımak, engellemek, tedavi etmek, insanların acılarını azaltmak istediğiniz için seçin.
Mesleki doyum hekimlikteki tek gerçek mutluluktur. Bunu yakalamak için mesleğinizi sevmeniz gerekiyor.
Mesleği çok sevmeden ve fedakarlık etmeyi peşinen kabul etmeden ne doktorluk, ne de dermatologluk yapılamaz. Hele de içinde bulunduğumuz şartlarda.
Hepiniz pırıl pırılsınız, seveceğiniz dallarda, kendinizi geliştirebileceğiniz ve çalışmaktan mutluluk duyacağınız koşullarda hekimlik yapmak hakkınızdır.
Sizler bizim geleceğimizsiniz, ve biz hocalar size her türlü desteği vermekle görevliyiz.
Didem senle tanışmayı çok isterim. Kutluyorum podcast için.
Hepinize sevgi ve selamlar.
Prof Dr Rana Anadolu
Rana hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok güzel bilgilendirme yapmışsınız. Ben mesajınızı Didem’e ileteceğim.
@@DrDahiliye Atilla çok teşekkür ederim, seni de daha yakından tanımak isterim. Selamlar ve sevgiler.
Ben de sizinle şahsen tanışmayı çok isterim Rana hocam. Çok teşekkürler güzel yorumlarınız için, katılmamak elde değil.
"Hekimliğin hiç bir dalı hakkıyla yapıldığında hafif ve rahat olamaz." çok doğru, çok teşekkürler..
Bu güzel yorumu üzerine Rana Hocam’la iletişime geçip kliniğinde dermatoloji dolu bir gün geçirme şansım oldu. Bir günlük deneyimimde dahi hastalara dermatolojik yaklaşımda hastaları multisistemik olarak değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu, dermatolojinin iyi bir dahiliye alt yapısı gerektirdiğini gözlemlemiş oldum. Uzun zaman çözüm bulamamış hastaların, çaresiz sandıkları hastalıklarına tedavi verebilecek yeterlikte iyi bir dermatolog hekim olmak için ne kadar emek harcanıp, eğitim almak gerektiğini anladığım aydınlatıcı bir gün oldu. Sevgili Rana Hocam’a bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum.
derma haricinde genel bir rehberlik yayını olmuş, çok teşekkürler.
anladığım kadarıyla hocamız genel bir sistemsizlikten dolayı mutsuz olmuş, kesinlikle katılıyorum bu ülkenin her noktasına sirayet etmiş bir durum aslında. ezbere bir şeyler yapmak istememiş belli ki, sonradan dahiliyeye geçmesi bunu gösteriyor sanki.
ege derma'dan 9.ayda istifa etmiş - vaka çeşitliliği falan iyiymiş
1- asistanlık eğitimi hiç bir yerde mükemmel değilmiş - buna dahiliye de dahil
2- 10:20 mobbing kokuları? neden parasetamol vermeden önce bize danışmadın?
3- küçük şeyler için bile konsültasyonla danışmak, sürekli cevap beklemek bir çoğunun saçma cevaplar içermesi, hastaya hakim olamamak. kendin uğraştığında da neden yaptın vs baskılara maruz kalmak.
4- genel tebabetten uzaklaşmak, verilen immünsüpresif tedavilerin yan etkisini kontrol edememek.
5- zorunlu uzmanlığında periferde iyi patolog bulup bulamayacağından emin değilmiş, tanı koymak için çok önemli bir basamakmış
6- uzmanlık sürecinde sadece kozmetik ile uğraşmak istememiş, akademi'de de liyakat sorunu.
7- hiç bir yerde asistanlık eğitimi - supervizyon altında olmuyor - (tüm asistanlıklar için bahsediyor) büyük sorun
8- genel tababet eğitimi olmadan dermatoloji yapmak, temel bazı yaklaşımları yetersiz kılıyor, soruna yol açıyor.
9- bazal bir dahiliye eğitimi almış olsaydı, aslında devam etmek istermiş.
10- süper rahat bir bölüm değil- bazı hastalar ağırlaşabiliyor ve yoğun bakıma deverdiliyor vs (enfeksiyondan dolayı, septik şok vs gibi)
11-UZMANLIKTA NE YAPACAĞINA GÖRE KARAR VERMEK LAZIM ASLINDA
12- OPTİMAL BÖLÜM YOK - HER BÖLÜMÜN KENDİ ZORLUĞU VAR
13- ZORUNLU HİZMETTE POL ÇOK YOĞUN --
14- TANIDIK HERKES SÜREKLİ LEZYON GÖSTERECEK - Bİ YERDEN SONRA ÇOK CAN SIKICI OLUYORMUŞ
harika bir yayındı. Didem hocaya çok teşekkür ederiz kendisi harika özetlemiş. çok samimi buldum. dermatoloji yazmayı düşünen biri olarak ufkumu genişletti. en güzel tavsiye sondaki “hayat sizin hayatınız, umrunuzda olmasın” kısmı idi. yayın için size de teşekkür ederiz hocam bu seri çok değerli.
Mezuniyetten sonrası için söylediğiniz 2-3 yıllık eğitim olayı gercekten mantıklı.Ben de intörnüm inanın ne yapacağima karar vermekte zorlanıyorum.Pratisyenlikte üzerime yüklenecek olan sorumluluğu ne ölçüde kaldırabilirim bilemiyorum bu da beni endişlendiriyor.Bu yüzden bir an önce asistanlığa başlamak istiyorum. Belirli bir bölüm üzerine hasta görmek, kıdemlilerim tarafından kontrol edileceğimi biliyor olmak beni rahatlıyor.
Hocam istifa etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki çok güzel bir seri olmuş. Pratisyenlikte ben de acile atanmıştım ve fakültede koskoca 1 yıl intörnlüğün ne kadar boşa harcandığını çok daha bariz bir şekilde görmüştüm
İntörlüğun neden bos gectigini düşündünüz hocam
@@selin9765 Angarya iş, hemşire, sekreter, personel işi yapmaktan vakit ve güç bulabilirsen kendi çabanla işine yarayacak bir şeyler öğrenebilirsin. Maalesef genelde duyduğum bu şekilde. Tabi fakülteden fakülteye bu durum bir miktar değişebilir.
Şu an intörnüm halen öyle hocam bazen 5. Sınıfta daha çok şey biliyormuşum gibi hissediyorum vizitlere katılırdık hocalarımız anlatırdı soru sorardı
Şimdi vizitlere katılmıyoruz varsa yoksa angarya iş dosyalar, kan şekeri, kan alma, EKG çekme, sonda takma
Asla tıbbi bilgim gelişmiyor
@@edabakc1145 Bu günler de geçecek dr hanım. Siz elinizden geldiğince kendinize yatırım yapın derim.
@@edabakc1145Çok haklısınız ben de intörnüm ve aynen böyle düşünüyorum maalesef. Var olan bilgilerim de köreliyormuş gibi. Sadece ucuz iş gücü olarak görülüyoruz, hastalarla ilgili bir şey sorduğumda bile yarım ağız cevap veriyorlar, bazen duymazdan geliyorlar. Çok üzülüyorum, en çok istediğim bölümden bile vazgeçmek üzereyim
Hocam, anlattiklariniza o kadar katılıyorum ki. Maalesef yurtdisindada durum farklı degil. Ben Almanyada eğitimi görüyorum ve Yogun bakima hic bir eğitim olmadan baslamak ve mekanik ventilasyon kullanmak inanılmaz çok zor.
"Mutsuzluklarımızı optimize etmeye çalışırız" güzel sözdü hocam.
Çok gerçekçi bir söz olmasına rağmen tıp ve bağlantısal olan diğer alanlarda "palyatif yaklaşım ve onun sonuçlarına mahkum olma"yı manüple etmeyi temsil ediyor. Atilla hocanın bu niyetle söylemedini biliyorum. Durum tespiti yapıyor. Bunu yapmamayan büyük bir çoğunluk var. Sağlık hastane koridorlarının çok ötesinde devasa problemler barındıryor. "Sağlık sosyal ekonomik politik bir konudur" ve bu gerçeğin kıyılarından merkeze doğru hamleler düşünceler yaklaşımlar ,çözümler olmadığı sürece "mutsuzlukları optimize edeceğiz çerçevesinde kalınacak. Konuşmalarda hep altı çizilen asistanlık her alanda zor lafları var. Altında bir cerahat yatıyor.. Asistanlığın ve hekimlik ortamının dolaylı biçimde gündelik sıradan hayatın ürettiği problemlere "maruziyet" var. Bu sorunlarla ve insanla uğraşmanın mobing ortamı olduğunu her fırsatta teşhir etmek ve sorunlardan çıkışı, çözümü organize etmek gerekir. Bu çözüm sadece palyatif ve yüzeyel çözüm değil başta gelir dağılımı, hukuk, yönteme uygunluk, hak arama, hesap sorma olmak üzere toplumun tüm katmanlarını gözeten bir çözüm olmalıdır. Yoksa sadece mutsuzluklarımızı optimize etmeye çalışırız.
Çok teşekkür ederiz Didem hocam, her şeyi çok güzel ifade etmişsiniz. Ayrıca tıp eğitimi ve standardizasyonun olmaması konusunda çok haklısınız. Bu yayın 1 yıl önce çekilmiş ve maalesef her geçen gün mesleğimiz daha çok değer kaybediyor. Ama şanslıyız ki Atilla hocam ve siz gibi hocalarımız var ve olmaya devam edecekler. Sizin gibi hocaları tanıyabildiğim için çok şanslıyım❤️
beklenen videoo 🎉🎉🎉
Ben bir tek Dermadakiler mutlu sanıyordum😃
Ben de 😢
çok güzel bir yayın olmuş hocam teşekkürler 🍀 didem hocamız dönem birincisi olduğu için aklıma geldi; dönem birincileri ile canlı yayın serisi yaparsanız güzel olabilir. şahsen ben zevkle izlerim 🙂 çünkü hep merak etmişimdir dönem birincileri şimdi nelere yapıyorlar diye. saygılar.
Hocam yine çok teşekkür ederiz,izlediğim videolara beğeni ve yorumumu eklemeyi unutmuyorum 💐
Genel asistanlık adına da çok iyi bir yayındı teşekkürler
Bu bölümlerde ayrı bir kalite olmuş,size çok teşekkür ediyorum.... oğlumun tıp okuması dan dolayı bis zamanlarda sizi dinliyorum.😊
Bu video için teşekkür ederiz,her şeye rağmen derma istemeye devam🥹🌸
Ben hocamızın dermatolojiyi yeni bıraktığını zannediyordum, o kadar genç duruyor ki 😅 2013te girdim dedi orada bi şok oldum 😄
☺️
Harika seri Atilla abi ya
Ders calismaya, tus calismaya o kadar alismis ki bir bahane bulayim da tekrar tus calisayim diye yanip tutusmus baska da bir sey degil 😂
Bu arada çok tatlı insanlarsınız :)
Abla övdün mü sövdün mü belli değil
Ben mühendisim oğlum tıp fakültesi öğrencisi. Yayınları beğenerek izliyorum ve çok başarılı buluyorum.
Tıp fakültesi dönem 1 öğrencisiyim. Ne seçeceğimi az çok bilmek istiyordum, her yönüyle ve mükemmel bir şekilde ele almışsınız dermatolojiyi. Ço teşekkür ederim bu güzel video için 😊.
Didem Şahin hocamızın Ankara Tıp birinciliğini dinlerken gurur duydum.
Hayatta ki anlam arayışını mesleklerle bölümlerle sınırlandırmak baya saçma aslında..Hiç bir zaman istediğmize ulaşacağımızı zannetmiyorum.
Ne anlatıyon aga, git bft kcft CBC falan bak
@@ethemsaraslan9277 😄
Hayatımızın neredeyse yarısını geçireceğiniz bir meslek tabi ki hayatınızın anlamının çok büyük bir bölümünü oluşturacak, saçma bir yorum yapmışsınız
@@ega9700 Bulduğunuz birkaç anlamdan bahsedin tartışalım.Şunu derseniz anlarım meslekleri karşılaştırıp saatlerinizi hangisinde diğerine kıyasla daha mutlu geçirdiğinize bakarsınız ama bu da anlam filan değildir.
Ben de dermatolojiden istifa ettim , Eylül 2012 sınavıyla girmiştim, İTF Dermatoloji.
Çok mu kötü bı branş
Itf derma guzel aslinda ya,ben de orada 5.sinif ogrencisiyim
En sevdigim stajdi derma
Şuan hangi alandasiniz acaba nasıl buldunuz mümkünse
@@Syi027Şu an psikiyatrideyim, benim istediğim bölüm psikiyatriydi zaten, dermatolojiyi puanım yüksek geldi diye yazdım. Şu an fena değil, 10 yıldır psikiyatrideyim, 11 olacak.
Hocam video için teşekkürler emeğinize sağlık. Kadın Doğum da gelirse çok sevinirim 🥲🌸🙏🏼
teşekkür ederiiz 🎉
Hocam dermatoloji için 2020 den sonra girip istifa etmiş biri olsa güncel durumlar hakkında daha faydalı olabilir. Öyle bir içerik yapmanız mümkün mü acaba?
hocam bir lise son sınıfım, tıp istiyorum sayenizde artık istemiyorum en iyisi başka bir şey için kendimi zorlayayım ben 😀
Fazla abartmanın da lüzmu yok. Derma gerçekten rahat, neyle kıyasladığına ve psikolojinin gücüne göre değişir. Hangi klinikte GC veya KVC ile kıyaslanabilir Derma?
Devamı için takipteyiz.
Atilla hocam, "Neden istifa ettim? Acil" gelir mi?😂 Bunu anlamak için yayına gerek yok gerçi 😂😂
Yapacağız 👍
Hocam tercih surecine kadar dahiliye istifa videosuda gelir mi? Aile hekimligi videosuyla karşılaştırıp tercih yapıcam😀
Nasıl kaçırmışım ya bu yayını😮
Atilla hocam histoloji ve embriyoloji brans tanitim videosu gelecek mi
Teşekkürler
Hocam ne olacak bu seboreik dermatitin geleceği çok muzdaribiz bulunsun artık şu kesin tedavi
Hocam dahiliye için bir bölüm var mıydı bulamadım.Ellerinize sağlık
Yapacağız 👍
Dönem birincisi dir Didem🎉
didem hocam tusu tesbih yapmış 😂
Begendim❤
Didem hanımın konuşmasında arkadan sürekli ses geldi :(
Hem 2-3 yıl supervisor altında çalışmak isteyip hem de dermatolojiye yeni başlamış bir asistanken hastaya verdiğiniz tedavinin sorgulanmasından (parasetamol vs.) rahatsız olmak biraz kendiyle çelişmek oluyor gibime geldi bana. Daha önce dahiliyede almış olduğunuz eğitim dermatoloji servisinde tabi ki işinize yarar. Dahiliye tıbbın merkezindeki bölümlerden biridir. Ama branşlar zaten belirli bir alanda uzmanlaşmak demek oluyor. Dermatologlar hastaya insülin başlayıp radyologlar sodyum düzeltecekse neden branşlaşalım? Herkes kendi hastasını tepeden tırnağa düzeltip tedavi etsin o zaman. Temel yaşam desteği, kritik hastayı tespit edebilmek vs her hekimin zaten bilmesi gereken konulardır. Bunları hangi branşta olursanız olun yapabiliyor olmanız gerekir. Ama uzmanlık gerektiren diğer konuları da yapabilmeyi istemek biraz saçma değil mi?
Dermatoloji eğitimine başladığım zaman en az 6 ay kadar dahiliye asistanlığı yapmıştım. Ayrıca paracetamol hangi hastaya verilebilir verilemez konusunda yeni bir mezun hekim dahi karar verebilecek düzeyde ve seviyededir. Orada anlatmaya çalıştığım şeyi çoğunluğun anladığını düşünüyorum. Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz birebir benimle iletişime geçebilirsiniz tabi dermatolog değilseniz :) Çünkü bu videoda bahsetmediğim başka sıkıntılar da söz konusu idi. Branşlaşma işine gelince bazı temel şeyler için danışma ve onay almayı doğru bulmuyorum. Bu durum özellikle dahiliye ve yandalları açısında n inanılmaz gereksiz bir iş yüküne sebep olup bu branşların hasta bakımını etkilemektedir. Tam tersi de geçerli olabilir. Temeldeki sorun çok daha derin. Umarım açıklayıcı olmuştur.
21:10 mobinggg...
ben şok!
ortopedi videosu istiyoruz hocam
Didem hocam abartiyorum derken abartmiyorum az bile soyluyorum der gibi bir imada bulundu sanki😂
😂
Evet böyle …ımmm…. Beter olun😂 djfjjdjf
İşte aradığımız ruh bu
acil mi dermatoloji mi :)
😂