SCINTIGRAFIA ÎN BOALA ONCOLOGICĂ, cu Dr. Grațian Alexandru Naum

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 янв 2024
  • Scintigrafia este o tehnică de examinare care folosește o substanță slab radioactivă, ce se localizează în diferite organe și țesuturi.
    Dr. Grațian Alexandru Naum, medic primar medicină nucleară, ne spune în ce situații este utilă această investigație:
    “În boala oncologică, folosim scintigrafia pentru detectarea metastazelor osoase în cancerele de prostată, cancerele de sân, în cele pulmonare. Avem tehnici scintigrafice care ne permit evaluarea funcției renale, evaluarea perfuziei miocardice, cât de bine este irigată inima cu sânge, astfel încât să putem evidenția un infarct sau ischemia miocardică. Orice organ din corpul uman poate fi investigat cu ajutorul scintigrafiei.”
    În cazul scintigrafiei osoase, nu există o pregătire specifică a pacientului. Singura condiție este ca acesta să fie bine hidratat. Așadar va consuma în perioada de captare aproximativ 2 litri de apă și va merge cât mai des la toaletă, pentru a minimaliza iradierea la nivelul vezicii urinare.
    “Scintigrafia osoasă SPECT CT ne permite o vizualizare tridimensională a scheletului uman, localizarea foarte precisă a leziunii metastatice sau a leziunii osoase. Ne permite diferențierea dintre modificările de tip artrozic și modificările de tip neoplazic metastatic. Adică între artroze - boala reumatismală versus metastazele din diverse cancere,” a adăugat dr. Naum.
    Mai multe informații aflați din interviul următor.
    Scintigrafia se efectuează în toate cele șase centre Neolife România.
    Pentru programări: 021 9230

Комментарии •