Χρήσιμες συμβουλές & tips για αλυσοπρίονα και θαμνοκοπτικά!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 окт 2024
  • Στο παραπάνω βίντεο θα παρακολουθήσετε κάποιες συμβουλές και tips για τα #αλυσοπρίονα και τα #θαμνοκπτικά και κυρίως για τα #βενζινοκίνητα. Φυσικά ισχύουν για τα περισσότερα βενζινοκίνητα #μηχανήματα με το καθένα να έχει τις ιδαιτερότητές του!
    • Μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες αποτελεί η αποθήκευση των μηχανημάτων όταν παύουμε να τα χρησιμοποιούμε. Αρχικά θα πρέπει να αδειάσουμε την βενζίνη που βρίσκεται στο εργαλείο μας, να το βάζουμε εκκινη, να το αφήσουμε να σβήσει μόνο του, να ξανά βάζουμε το μηχάνημα μπροστά για δεύτερη φορά έως ότου σβήσει εντελώς. Πιο συγκεκριμένα στα αλυσοπρίονα καλό είναι να αφήνουμε το τσοκ ανοιχτό για να περνάει ο αέρας και να στεγνώνει. Αν τα παραπάνω βήματα δεν γίνουν το πιο πιθανό έπειτα από μία μεγάλη περίοδο να μην μπορεί το μηχάνημα να πάρει μπροστά, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να χρειαστεί service.
    • Το λάδι που χρησιμοποιείται είναι δίχρονου κινητήρα και για την αλυσίδα λάδι αλυσοπριόνου. Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν πότε πρέπει να αλλαχτεί το μπουζί του εργαλείου, όταν θα δείτε ότι έχει φθαρεί το διάκενο ανάμεσα στην ακίδα του μπουζί και στο σώμα του μπουζί καλό είναι να το αλλάζετε.
    • Όταν αγοράζετε για πρώτη φορά ένα αλυσοπρίονο ή ένα θαμνοκοπτικό θα πρέπει να του κάνετε ένα στρώσιμο. Πιο συγκεκριμένα εκκίνηση του εργαλείου κρύα, στο θαμνοκοπτικό 2 τοις εκατό ή 2,5 ανάλογα τι λέει ο κατασκευαστής για τα δίχρονα στο ντεπόζιτο. Τραβάμε και αφού πάρει μπροστά καλό είναι 2 φορές να δουλέψει με μεσαίες ταχύτητες και όχι στο τέρμα. Ακόμα θα πρέπει να προσέξετε η μεσαία τριβή να έχει κουμπώσει καλά και το μηχάνημα μπροστά στο βιδάκι να έχει πάντα γράσο. Ανακαλύψτε όλα τα βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά εδώ: ergalia.gr/254...
    • Για την κρύα εκκίνηση του αλυσοπρίονου η διαδικασία είναι η εξής. Αφού βάλουμε βενζίνη πουσάρουμε περίπου 10 φορές και γεμίσει το καρμπυρατές βενζίνη, κάνουμε 2 μανιβελιές ή και τρεις για να το ακούσουμε να σκάσει με το τσοκ ανοιχτό. Επίσης θα πρέπει να προσέχουμε το φίλτρο αέρος να είναι πάντα καθαρό καθώς όταν κόβουμε γεμίζει πάντα πριονίδια. Βρείτε το αλυσοπρίονο που σας ταιριάζει εδώ: ergalia.gr/253...
    • Σχετικά με τις αλυσίδες των αλυσοπρίονων τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το βήμα, η οδόντωση και το μέγεθος της λάμας. Το ίδιο ισχύει και για τα κονταροπρίονα. Η αλυσίδα τροχίζεται περίπου κάθε ένα ντεπόζιτο.
    • Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που πολλοί παραλείπουν είναι το Service σε ένα εργαλείο, το οποίο θα πρέπει να γίνεται πριν από την περίοδο χρήσης. Δηλαδή για τα αλυσοπρίονα περίπου τον Σεπτέμβρη και για τα θαμνοκοπτικά γύρω στον Φλεβάρη. Αν θέλουμε να έχουμε μια καλή λειτουργία του εργαλείου και μία μακρά διάρκεια ζωής σίγουρα δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και το service των εργαλείων μας.
    Για περισσότερα εργαλεία και προσφορές επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα..
    το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι:
    ergalia.gr/
    για περισσότερα video κάντε subscribe στο youtube κανάλι μας:
    youtube: www.youtube.co....
    για περισσοτερα νέα καντε μας follow σε:
    Facebook: / . .
    Blog: blog.ergalia.gr/
    Twitter: / strigosservice
    Instagram: / ergalia.gr

Комментарии • 4

  • @argyrotoxos84
    @argyrotoxos84 3 месяца назад

    5:33 λέτε στο 1 ντεπόζιτο.
    Εννοείται το ντεπόζιτο του αλυσοπρίονου;
    Βάζουμε άλλη αλυσίδα και την παλιά την κρατάμε για τρόχισμα μετά ή πέταμα;

  • @dimitrissoldatos3678
    @dimitrissoldatos3678 2 года назад +3

    Πολυ χρήσιμες οι συμβουλές σου! Η αποθήκευση παίζει πολυ σημαντικό ρόλο. Μακάρι να με είχε ενημερώσει κάποιος νωρίτερα. Θα γλίτωνα χρόνο και χρήμα.

  • @argyrotoxos84
    @argyrotoxos84 3 месяца назад

    1:49 υπάρχει εκτός από το τριαντάρι και εξειδικευμένο λάδι αλυσίδας αλυσοπρίονου χωρίς νούμερα.
    Είναι καλύτερα ή το ιδιο;;
    Ευχαριστώ