Gider borularının nasıl döşendiğini de gösterseydiniz keşke, güzel bi video olmuş takip ediyorum kendim ev yapma hedefim var bu video bana yardımcı olacaktır.
Merhaba Gökhan bey ; Aslına bakarsanız bütün detayları ile çekmeyi çok isterdim,fakat istanbuldan gelip gittiğim için çok detaylı çekim yapamıyorum.Ama videodan da görebileceğiniz üzere dolgu toprağı sonrasında su giderlerini koyacağım yeri belirlemiştik zaten önceden.Hemen boruları olması gereken yerlere koyduk üstünü toprakla örtüp demir işleminden sonra direk betonu döktük.
Foseptik çukurun maksimum derinliği 5 metre olmalıdır. Vidanjörün rahatlıkla yaklaşacağı yerde yapılmalıdır. Foseptik çukur komşu parsellere 3 metre, kuyu ve sarnıçlara 15 metreden az yaklaşmamalıdır. Foseptik çukurun projesi 1/20 yada 1/50 ölçekle çizilmelidir.
Merhaba Ahmet bey ; Teşekkür ederim , en kısa zamanda daha güzelleri size inşallah.Takipte kalın arsa fiyatları ve planlama ile ilgili videolar yapacağım,faydası olur belki
Merhaba Emeginize saglik bi yayla evi baslatmak uzereyim bu cesit detaylar bakiyorum betonarme su basmani bakiyorum cunku zemin oturma cokme riskini dusunuyorum biaz daha yuksek tutup yapiyi ustune olusturma planim var bide ardiye depo gibi bir bolme olabilirmi su basmana
Ayrıca Türkiye'nin neresinde yaparsanız yapın İster İstanbul'un bir köyü, isterseniz Van'ın. İnşaat yapacağınız yer Belediyelik ve imara açık bir alan ise Belediyelerden imar izni alıp(artık % kaç ise) planınınızı onaylatmak, yapı denetim firmalarının gözetiminde (atılan her adımda numuneler alarak)belediye mücavir alanlarında ancak imara açık olmayan veya yerlerde değil ise (mesela köylerde) Tarım İl Müdürlüklerinden konut için izin almalı, projeniz zeminden elektrik tesisatına kadar resmi ve tasdikli olmalıdır. Örneğin Elektrik projesini herhangi bir elektrikçiye çizdiremeziniz, yasal olmaz. Elektrikçiler odasına kayıtlı yetkili bir kişi tarafından çizilerek proje onaylı olmalıdır.. Bu konularda muhtarlıkların yetkisi asla yoktur, yanlış biliyorsunuz veya size yanlış söylenmiş. Muhtarlık yetkisinde derken bu şikayet oluncaya kadar muhtar kulağının üzerine yatar, bir sorun halinde de topu taca atar, sorumluluk almaz demektir. AMA BÖYLE YAPILAN BİR KONUTU TAPUYA OTURMA RAPORU ALINMIŞ KONUT olarak İŞLETEMEZSİNİZ. Kısaca gayrı resmidir. Hukuken gecekondu anlayışındadır.Yakın geçmişteki İMAR AFFI DA bunun için çıktı zaten .. Ve bilmediğiniz, veya kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunuzda da BU BÖYLEDİR gibi insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen...
Merhaba ; Yorumunuz için teşekkür ederim ,söylediklerinin birçoğunda haklısınız aynen dediğiniz gibi , arazimiz köy mücavir alanı içerisinde arsa niteliğindedir, % 40 imar izni var yeni düzeneğe göre,geçen seneye kadar köy statüsünde olan bölgelerde muhtar onayı ile yapılabiliyordu doğrusunuz , geçene senenin sonlarından itibaren artık sıkı bir işlemden geçiliyor.Şuan ya tasdikli bir mimari proje veya tip proje ile yapılabiliyor.biz arsamızı 4 yıl önce aldığımız için ona göre planlamıştık.şuan için bir sorunumuz gözükmüyor.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Açıkcası birilerini yönlendirmek gibi bir amacım yok sadece yaşadığım tecrübeleri anlatmaya çalışıyorum , edindiğim bilgileri takip eden insanlara aktarıyorum.Tabiki anlattıklarım bir kural değildir ilgili makamlardan gerekli ve daha net bilgileri alabilirler.
Merhaba ; baba oğul senelerdir bu işi yapıyorlar çevrede bir çok ev onların elinden çıkmış köyümüzün insanı , en azından onlara da bir katkımız oldu bu sayede.
çizgi çizildi bina dışına gellen temel kazıldı kazı malzemesi su basman içine yayıldı... güzel de bina içinde yapılacak duvarların tamamı dolgunun üzeinde oluşacak tabliye betonunun üzerinde yapılacak. açıklık fazla görülüyor. dolgu her yerde destek veremeyebilir. sanırım betonarme tabliye zayıf olur.
İyi günler ,elinize sağlık ,130 metre kare tek katlı evin subasman maliyeti nedir ,ne kadar demir haxir beton vs gider birde subasmani yüksek yapmak mumkunmu
Merhaba Fatih bey ; Açıkcası ben inşaat ustası değilim ama maliyetiniz subasmanını ne kadar yüksek yapmak isteyeceğinize göre değişir.Ben komple anlaştığım için sadece subasman maliyeti ne kadar tutar bilmiyorum.Bu işte usta arkadaşlarımız var belki onlar bir fiyat verebilir.
Butceden de bahsedermisiniz ? Su basmani gelen kayalar Mumkun ise ustalara verilen ucret ve kac kisi gerekli gibi cok daha aydinlatici olur bizler icin tesekkurler hayirlisi olsun simdiden
Merhaba ; Bütçeler ve Maliyetler ile ilgili özel bir video yapmak istiyorum.Sebebi de bütün aşamaları yaşayıp takip eden arkadaşlarım için bilgilenmiş tecrübe edinmiş bir şekilde ,en mantıklı yol önerileri yapabileyim diye.Ev bitince verandada keyifle bütün bunları konuşacağız.Lütfen takipde kalıp destek verirseniz daha güzel videolar ile devam edeceğim.
@@Semih_Oksuz28 Merhaba Semih bey ; Teşekkür ederim.Yığma tuğla fiyatı diğer tuğlaya göre biraz pahalı aslında maliyetler açısından ,çok fazla fiyat farkı olmasa dayanıklılık açısından daha sağlam olduğunu söylediler.
Merhaba Ömer bey ; bu sistem en sağlıklı ve sağlam sistemlerden , duvarların kalınlığı neredeyse 1 mt , köy olan yerlerde uygundur , ayrıyetten hiç de az beton harcanmadı desem yeridir.
@@GezginBaba daha doğrusu eşimin köyü Denizli Çardak Çaltı köyü . Size her videnun altında sorularım oldu bunları yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden güle güle oturun. 1000 metrekare arsaya kaç metrekare müstakil tek katlı ev yapabilirim Birde evinizin. tavan yüksekliği oda ve banyo metrekare ölçülerini paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Erhan bey ; evet verandanın altını bir oda yapabilirdik , akıl edemedik orasını , şimdi balkon gibi uzatacağım artık onun altını bir depo gibi yer yapacağım.
Merhaba Durmuş bey ; açıkcası ben inşaatçı değilim size birşey söyleyip yanlış yönlendirmek istemem , isterseniz bir inşaat ustasına sorun daha mantıklı olur.
Ustam pis su gider borularını hangi aşamada bağlattınız. Ve temelin altından mı devam ediyor o boruların devamı foseptiğe eğer öyleyse ilerde kırılma tıkanma vb durumlar olursa çözümü nedir ,orayı açmanız gerekmez mi ?
Merhaba ; duvarlar örülmeye başladığında altından geçti , wc zaten foseptik alanına bakan alanda çok uzun değil mesafe , altta büyük borulardan konuldu.Tabi orada kırılma ihtimali yok ama ne zaman çürür veya çürür mü bi fikrim yok açıkcası.
Merhaba hayırlı uğurlu olsun öncelikle Kaç MT kare duvar yüksekliği nedir Birde kac MT küp beton alındı Duvar örme işlemi için bims mi kullanılacak taş mı Bims ise kac adet gerekli Kolay gelsin
Merhaba ; Teşekkür ederim , 104 m2 Yüksek yeri 1.60 mt Alçak yeri 1 mt Tam hatırlamıyorum ama 20 m2 olması lazım Duvarlar için 19 cm lik yığma tuğla kullanıldı 3000 Adet tuğla aldık biraz artmıştı Teşekkürler.
Merhaba Osman bey ; yani duvarların kalınlığını gördüyseniz neredeyse 1 mt genişliğinde , zemine ve aralarına da beton atıldı , neredeyse 3 sene oldu herhangi bir sorun yaşamadık , bu tabii ki yaşamayacağımız anlamına gelmez , ilerde olursa bilgilendirme yaparım.
Merhaba Savaşkan bey ; Teşekkürler , tuğla örüm işlemi neredeyse bitti , istanbulda olduğum için çok çekemedim ama bakacağız artık resimlerle tuğla örme aşamalarını bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Merhaba Tezcan bey ; Arsamız köy mücavir alanı içerisinde , Arsa niteliğindedir.Araziyi aldığınızda niteliği ne olursa olsun , tapuda köy içindemi diye kontrol edip eğerki yeni düzende köyiçi geçiyorsa tapu niteliğini güncelletebilirsiniz.Bende aldığımda Tarla olarak aldım , neticesinde köy mücavir alanında Arsa niteliğinde olduğunu öğrendik.
@@GezginBaba mrb milli emlaktan ihale ile yer aldım 430 metre kare köy yerleşik sınırları içerisinde şimdi buraya ev yapabilirmiyim ruhsat vs. Gerekiyormu izlemem gereken yol nedir yola cepeli
1- Buraya nem izolasyonu yaptınız mi ? 2-Temeli ne derinlikte kazdiniz,standardı var mi? 3- Deprem yönetmenliğine göre mi yapıyorsunuz? 4- İnşaat Mühendisi yada Teknikeri vs gibi bir meslekte misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Havva hanım ; nem izolasyonu yapmadık , temelimizin en kısa mesafesi 1 mt olacak şekilde ayarladık eğimden dolayı diğer tarafıda 1.60 mt kadar oldu.Bende sizin gibi normal sıradan vatandaşım mühendis ve inşaat uzmanı değilim, ev yaptırırken edindiğim tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.Ben teşekkür ederim.
iç tavan yüksekliğini kaç metre düşünüyorsunuz .umarım 2.5 metre yapmazsınız .en az 3 metre yapın ev ferah olsun .2.5 metre yaparsanız apartmandan farkı kalmaz .şahsi fikrim 3.5metre olmalıhatta abartayım salonu 4 metreye kadar yapabilirsiniz odalar 3.veya 3ç.5 metre yeter .şahsi fikrim evlerde metrekare sorusundan ziyade metreküp sorulmalı
Çok güzel aydınlatıcı bir video olmuş abi teşekkür ederim subasmanı dediğimiz olay evin tabanı yüksek olması içinmi bende böyle bir ev düşünüyorum direk hazır beton döktürsek dahamı maliyet li olur acaba?
Merhaba Caner bey ; Teşekkür ederim , ben videoda gördüğünüz gibi dolgu toprak taş ve çakıl üstüne 20 m3 beton attım , böyle bir yüksekliği komple beton yapsanız 80-100 m2 beton gider heralde , m3 fiyatı 200-250 TL geri kalanı nı siz hesaplayın.Sadece beton buda , demiri vs yok yani.O yüzden genelde dolgu toprak taş üstüne 15-20 cm tabla betonu atıyorlar.Yüksekliğide sana kalmış artık
Merhaba bende sizin gibi su basmanı yapımı için yaklaşık temeli bir metre yükseltmek için taş duvar ördürdüm. Fakat hangi inşaat firması ile görüşsem yok olmaz öyle temel mi olur cart curt birsürü şey söyleyip onun yıkılması gerektiğini söylediler. Ama görüyorum ki siz yapmışsınız. Herhangi bir problem oluyor mu bu tarz su basmanlarında
Merhaba Serdar bey ; benim yaptırdığım gibi yeri yarım metre kazıp aynı genişlikte taş duvar ördüyseniz ,ama köşe taşları ayrıcalıklı fark ettiyseniz.Kale gibi subasman ,bu olmaz diyenler sizden para kazanmak için öyle diyorlar heral de.Yapin bence siz benim yaptığım gibi demirli ve kirişli yaptıysanız.
Çok güzel bilgiler bunlar bende işlemlere başladım proje aşamasındayım sizin gibi subasmanını taştan yaptıracağım sanırım zira malzeme parası aldi başını gitti işin içinden nasıl çıkacağız bakalım hayırlısı artık. Soran olmustur belki ama kaç kamyon taş gitti subasman için.fiyat kamyon başı mı yoksa ton hesabimıdır?
Merhaba İbrahim bey ; hayırlısı olsun şimdiden , yaklaşık o gördüğünüz kamyondan 3 kamyon geldi.Kamyon başına 1100 TL idi o zaman , ama ustalara o fiyat , ben direk kendim gitseydim kesin 1250 filan isterlerdi.Kamyon başına alınıyor para tonaj değil.
Merhaba ev ile ilgili bütün videoları izleyip tekrar başlangıca geri döndüm 😁..size sorum subasman ve ev m2 ne kadar dı onu bulamadım.. Allah güle güle oturmayı nasip etsin abicim 🙏🏻😇
Merhaba Ahmet bey ; ben teşekkür ederim , taşı sadece zeminde kullandık , tuğla ile taş arasında iki katı fark olmasaydı açıkcası taş yapardım yeniden yaptıracak olsaydım , hem yalıtım hem de sağlamlık açısından.
Merhaba Gürkan bey ; bu işlere il özel idare bakıyor belediyelik değil , araziniz arsa ise proje için başvurup süreci takip ediyorsunuz ortalama 4-6 ay ve 25 bin civarında bir maliyeti var.
Merhaba Eylem hanım ; açıkcası yapacağınız evin modeline göre siz belirleyebilirsiniz bence bunu , tahminim balkonda yapacaksanız 70 m2 yeterli olur diye düşünüyorum.
Meraba birşey sorucaktım bizde bu tarz bir ev yaptırıyoruz ve subasmanının videoda kenarlarına kazılan kazı kazılmadı yani taş direk toprak hizasına toprağın üstüne kondu bu yanlış mı?
Merhaba İlhan bey ; 3 kamyon taş gitti , o zaman biz uyguna aldık kamyonu 1200 dü bir 1000 e aldık.Yani ben ödemedim ama ustalar 3000 ödedi , şimdi 1500 olsa en az 4500 olur bence.
@@semihinci4839 Merhaba Semih bey ; Bulunduğunuz il ve ölçeye göre değişiyormuş,büyükşehir veya normal gibi , ev yapabilmek için mimarı proje,zemin testleri filan istiyorlar bunlarda ortalama 20-25 bin TL tutuyor.
Gezgin baba tekrardan hayırlı olsun şua anda ev bitti sanırım,köy yerinde ev yapmak için yasal izinler prosedürler harçlar elektrik tesisatı vb. ile ilgili bi video yaptınızmı denk gelmedim proje gerekiyor muydu başvuru ve nekadar süre beklenildi bu konularda bilgi verebilir misiniz
Merhaba Yaşar bey ; Teşekkürler , evin kaba inşaatı bitti , ince işlere geçiyorduk korona diye bir illet ile uğraşıyoruz bildiğiniz üzere , o yüzden bazı işler yarım kaldı bekliyoruz bizde bitmesini.Aslında bir çok videomda söyledim be yorumlarda yazdım ama gene söyleyim , 3-5 ay arasında bir süreç ve yaklaşık 25 bin TL bir yasal işlem bedeli var.Arsa tapulu araziye ev yapmak için il özel idare den gerekli izinleri alıp mimarı proje çizdiriyorsunuz süreç bitince de evinizi yapabiliyorsunuz.
Gezgin Baba siz yazınca hatırladım bu aralar aşırı unutkanlık oluştu,umarım kısa zamanda yaz da bitmeden koronavirüste biter,evinizde biter içinde sağlıkla oturmaya başlarsınız
Merhaba Bengül hanım ; bence olur , eski evin molozlarını dolguda kullanıyorlar. güzelce sularsınız toz da olmaz.kepçe yardımıyla bastırırlar düzeltirler.
Selam aleyküm güzel olmuş eline sağlık bir sorum olacak beş altı sene önce konteyner icin bahçeye zemin beton artırdık kot 30 a 120 falan konteyner bes sene falan durdu gecen sene konteynırı kaldirip yigma bina yaptırdık busene sol taraf temelden yan tarafa dogru oturma yapiyor alti su aldi galiba ben yan tarafi biraz açıp demir ve beton doldurdum ana faydasi olmadi sanki oturma devam ediyor ne yapabiliriz tşk ederim
Merhaba ; adem bey kusura bakmayın geç oldu cevap ama , öncelikle bir uzmana danışın derim ben inşaatçı değilim neticesinde.Ama şahsi fikrim çökme yapmasının sebebi temelde demir kullanılmamış olabilir mi acaba , seçtiğiniz yeirn önce zeminini sağlamlaştırıp sonra subasman olması gerekir diye biliyorum.
Hayırlı uğurlu olsun maliyet videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz 😄 inşallan nasip olursa biz de yaza doğru başlayacağız bi 70m2 bağ evine ama biz briket kullanalım diyoduk yığma yapı için, acaba tuğla seçme sebebiniz ne? Bir de bunun yüksekliği 1m var mı kaç metre küp beton yeterli oldu buraya?
Merhaba ; Teşekkür ederim ,hayırlısı olsun inşallah hayallerinize kavuşursunuz.Yığma tuğla sağlam olur diye herkes referans verince seçimi bu yönde yaptık.Subasman kısa taraf 90 cm uzun taraf 1.60 cm buluyor neredeyse.
Merhaba Vaqif bey ; çok fazla bilgim yok açıkcası inşaat ustası değilim ama , sanırım 2 güne kurur normal havada.Kış şartlarında hava durumuna göre3-4 günü bulabilir.
emeğin için teşekkürler. benimde hayalim bu şekilde kendi evimi ve hayatımı köyde kurmak üzerine. ben çanakkale bigalıyım şimdilik istanbulda yaşıyorum ama köye döneceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. sana sormak istediğim bir şey var. kaç kata kadar izin var, ve aşağı doğru bir bodrum kat yapmak istesen nasıl olacaktı o. ben ardiye gibi kullanılmak için bodrum katta olsun istiyorum ama nasıl olacak o?
Merhaba ; Teşekkür ederim.Hakkınızda hayırlısı inşallah , bulunduğunuz arazinin imar durumuna göre izin vardır diye düşünüyorum.Benim kotum fazla yok gibi duruyordu fakat yüksek taraf 1,60 cm geldi yani inşaatın başında olsaydım belki o bölümü verandanın altı yani orası .bir ardiye odası veya katı yakıt sobasının kurulacağı yer yapabilirdim.Arazinizin kotuna göre bodrum yapabilirsiniz.Ama Biga'lı iseniz belki Çanakkale de yağan yağmuru biliyorsunuzdur bodrum katında dikkat edin.
@@GezginBaba parselsorgula.com dan baktığımda tarla yazıyor. imar durumunu bu mu belirliyor? illa köyün içinde mi olması gerekir. yani 6 dönüm gibi bir tarlamız var illa köy sınırlarına yakın mı olmalı, tarlamız köyün hemen dışında 700-800 bilemedim 1 km uzaklıkta.
Merhaba ; köyün içi veya dışı , arsa veya tarla fark gözetmeksizin , herhangi bir yapı yapacağınız da il özel idareden izin almanız gerekiyor.Tarla tapulu alana da ev yapabilirsiniz ama bunun için önce il özel idareye gidip orada ne yapacağınızı göstermeniz gerekiyor.Ben ev yapıcam derseniz zor ama bir projeniz varsa , tarım , organik üretim vs izin verebilirler.Çanakkale il özel idareyi arayıp direk sorabilirsiniz.Yardımcı oluyorlar , ama sadece kendime ev yapacağım derseniz zor gibi.
Merhaba; 11x10 ölçülerinde alçak taraf 1 mt yüksek bölüm 1.60 mt , maliyet olarak ayrı yaptırmadım evi komple yaptırdım ama , sanırım ozaman 25 bine halledilirdi
evleri zemine sıfır şekilde nasıl yapılıyor acaba onu merak ettim bu şekilde yüksek değilde zemine çok yakın olan evler nasıl yapılıyor inş müh. mimarlar söyler mi ?
Merhaba Cüneyt bey ; subasman yüksekliği kişinin isteğine ve arazinin şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor.Bizim tercihimiz de en az 1 mt yüksek olsun dedik , bir taraf 1 mt diğer taraf 1.6 mt oldu.
Merhaba ; Köy Mücavir Alanı içerisinde olan 1,5 dönüm bir Arsa ,Elektrik hattı çekiliyor,Su sayacımız bağlandı.Bina içi elektrik su işini soruyorsanız , onlarında yerini bugün belirledik.Hatları bağlanıyor.İnşaatımız çatı aşamasında videolar 1'er hafta geriden geliyor.
@@GezginBaba tesekkur ederim su ve elektrik bulundugunuz yere nasil getirilir sorusuydu ama zaten cevaplamissiniz arsa olunca isler dâha kolay ilerlıyor sanirim sabirla bekliycem bitmesini cok guzel olucak takipteyiz
Birde şunu sormak istiyorum. Sizin arsanın 1.5 dönüm dediniz .Bizim arsamız ise 1000 metrekare. Kaç metrekare ev yapabilirim.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba Umut bey ; bu konu ile ilgili bir maliyet videomuz var izleyebilirsiniz.Sizin maliyetiniz de ortalama 150 bin TL civarinda olur diye düşünüyorum.
Canım abi seni hep izliyoruz ben böyle bi işe başladım temeli açtırdım subasman taşı büyük taşlardan kepce kırıp duvar taşı olurmu yani su basman taşı allaha emanet ol abi bi gün alanyaya yolun düşerse buyur gel abi tanrı misafirimiz ol saygılarımla abi
Merhaba ; teşekkür ederim , kullandığımız taş bölgeye özel duvar taşı normal taş değil , bir ustaya danışsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.Sizin içinde hayırlısı olsun en kısa zamanda yaparsınız inşallah.Alanya civarlarına gelirsem neden olmasın 👍
Sanırım bu aşama bulunduğunuz il ve ilçeye göre değişkenlik gösteriyor.Ama bir gerçek varki ev yapmadan önce yapı ruhsatı ve yapacağınız evin mimari proje okeyleri gerekli.Bunların masrafıda kabataslak 20-25 bin Tl tutuyor.
Merhaba Harun bey ; anlaşmamız öyleydi , evin yüksek olmasını ve taş olmasını biz istedik , maliyeti düşük ve sağlam süre sorunumuz olmadığı için sıkıntı olmadı bize.
A.S evin anlaşmasını sadece subasmanı olarak yapmadım açıkcası , komple kaba inşaat olarak anlaştım , foseptik,subasman,kaba inşaat ve çatı olarak o yüzden tek subasman fiyatı yok.Ama söyle kabataslak bir hesap yaparsanız yüksekliğe bağlı kaç m3 beton atacağınızı bulun ve m3 220-280 TL arası çarpın gidecek betonu bulursunuz üstünede işçilik ,pompası vs subasmanı maliyetini çıkartırsınız.
Nasıl yaptık deseniz tamam anlarım ama nasıl yapılır ifadesi son derece yanlıştır.Çünkü nasıl yapılır dediğinizde bunun bir kural olduğunu ve bir anlamda mutlaka böyle yapılması gerektiğini vurgulamış oluyorsunuz. Bana göre de eksik yaptınız. Temel duvarlarını örerken sadece dış çevreyi ördünüz. Pekii iç ara duvarların ağırlığı tabana iletilmeyecek mi? Çünkü kolon ve kirişsiz 19 luk yığma tuğla ile yapılan binalarda evin her bir duvarı ağırlığı taşımak durumundadır. Plana göre her nereden duvar işlenecek ise oranın tabanında taş dolgu olmalıydı. Sizin uygulamanızda görebildiğim kadarı ile zemine demir de döşemeden sadece dolgu yaptığınızdan zamanla zemin oturacak ve kesinlikle yer yer çökmeler olacaktır. Yani sizin yaptığınız ideali değildir, sağlamlık açısından da çok eksik bir uygulamadır.Üzgünüm...
Merhaba ; Yorumunuz için teşekkür ederim , haklısınız daha iyi olabilirdi belki , zeminde taş dolgu ve aralara kolonlar atıldı belki ben yetişemediğim için video da gösteremedim o bölümleri ama ne kadar da ara kolonlar ve taş dolgu olsa da duruma göre dediğiniz gibi çökmeler olabilir.Bizde sizin kadar anladığımız için yorum yapamadık ama yaşayarak görücez diyelim.
Merhaba ; ışığın yansımasından o şekilde görünüyor , ama gene de zemine şap attırmadım üstüne parkeleri yaptırdım , biraz eğim var gibi , ilerde parkeleri çıkartıp bir şap attırıp üstüne tekrardan parkeleri yaptırabilirim.
iyi fikir , cunku sizinki gorduklerime nazaran daha iyi bir proje , sonucta bir kere yapilan bir sey ve siz bu sansi yakalamissiniz , ufak detaylar bazen daha onemli, gec olsun temiz olsun. Basarilar.
Merhaba ; evet o zamanlar bir konteyner koyarım ile başlayan serüven bana bu evi yaptırdı , ama şuan ne kadar şanslı olduğumu görüyorum.Şuan yaptırmak hayal gibi bir şey olurdu sanırım.
Çok güzel bir video olmuş hayırlısı olsun.bende çanakkale deki köyüme yaptırmak için işlemlerimize başlıyorum.bu temel ruhsat almakta sorun olmuyordur inş.aynısını bende düşünüyorum.biraz bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba Celil bey ; Teşekkür ederim,Tapunuz arsa tapusu ise bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Yapmayı düşündüğünüz köyde muhtar ile görüşüp olması gereken detayları öğrenebilirsiniz.
Merhaba ; ben anlaşmamı komple ev olarak yaptığım için tek fiyatım yok ,ama benim subasmanı yüksek olduğu için örnek teşkil etmez sanırım.metrekaresine ve yüksekliğine göre değişir.Üstüne yapacağınız yapı ahşap ev konteyner vs gibiyse bence kendiniz bile yapabilirsiniz.Hazır betonun M3 220-250 Tl civarı 20 m3 atsanız beton sadece 5000 TL , demiri taşı toprağı kepçesi - 15 bin gibi olabilir sanırım.
Ev yapmak için ağaç kesilmesinin kaç ağaç dikerseniz dikin doğru olmadığını düşünüyorum. Videoyu tekrar izledim. Ağaç, evin kenarının 1 metre bile içinde değil ve Evin Girişini de engellemiyor. Evi temelin 2-3 metre öne alsanız sorun kalmazdı. Ne diyelim yazık olmuş güzelim ağaca en az 20 yaşında bir ağaç.
Haklısınız bir bakıma ama ağaç kesmeyi isteyecek heralde son kişilerden biriyimdir.Ağaç çok yaşlı bir ağaçtı evet bazı dallarıda kurumuştu ,üzgünüm ama yerine yenilerini diktiğim için de mutluyum.
Allah razı olsun çok güzel bir kanal ve seri yakaladım
Merhaba ; Allah sizdende razı olsun ,abone olup videolarımı beğendiğiniz için.
Gider borularının nasıl döşendiğini de gösterseydiniz keşke, güzel bi video olmuş takip ediyorum kendim ev yapma hedefim var bu video bana yardımcı olacaktır.
Merhaba Gökhan bey ; Aslına bakarsanız bütün detayları ile çekmeyi çok isterdim,fakat istanbuldan gelip gittiğim için çok detaylı çekim yapamıyorum.Ama videodan da görebileceğiniz üzere dolgu toprağı sonrasında su giderlerini koyacağım yeri belirlemiştik zaten önceden.Hemen boruları olması gereken yerlere koyduk üstünü toprakla örtüp demir işleminden sonra direk betonu döktük.
Foseptik çukurun maksimum derinliği 5 metre olmalıdır. Vidanjörün rahatlıkla yaklaşacağı yerde yapılmalıdır. Foseptik çukur komşu parsellere 3 metre, kuyu ve sarnıçlara 15 metreden az yaklaşmamalıdır. Foseptik çukurun projesi 1/20 yada 1/50 ölçekle çizilmelidir.
Merhaba Ercan bey ; maximum derinlik olarak değil ama diğer dedikleriniz doğru.
Çok güzel çekim..emeğine sağlık.
Merhaba Emre bey ; Teşekkür ederim.
Elinize sağlık abi çok faydalı bir video gerçekten
Merhaba;Teşekkür ederim beğenmenize sevindim
Devamını bekliyoruz abi
Merhaba İbrahim bey ; Teşekkür ederim, sırada foseptik çukuru yapım aşaması var,hemen peşine de tuğla örme videosu gelecek.Takipte kalın
@@GezginBaba bekliyoruz
@@pusulannyonu6742Destekleriniz için teşekkür ederim.👍
Yerin çok güzelmiş çokta güzel toprağı var. Güzel günlerde kullan.
Merhaba Soner bey ; teşekkür ederim.Daha güzelleri size inşallah
Kral hayırlı uğurlu olsun güle güle otur inşallah darısı başımıza inşallah
Merhaba Ahmet bey ; Teşekkür ederim , en kısa zamanda daha güzelleri size inşallah.Takipte kalın arsa fiyatları ve planlama ile ilgili videolar yapacağım,faydası olur belki
@@GezginBaba abi bütün bilgileri ele alacağın video çekersen iyi olur bende yer arıyorum hesaplama yapıyorum :)
Merhaba Recep bey korona geçsin çok güzel videolar gelecek,arsa vs fiyatları imkanlar ile alakalı
Ne güzel işler paylaşımlar teşekkür ederiz.
Merhaba Faruk bey ; ben teşekkür ederim.
İşçilik guzel tebrikler
Merhaba İsmail bey ; teşekkürler.
Merhaba Emeginize saglik bi yayla evi baslatmak uzereyim bu cesit detaylar bakiyorum
betonarme su basmani bakiyorum cunku zemin oturma cokme riskini dusunuyorum biaz daha yuksek tutup yapiyi ustune olusturma planim var bide ardiye depo gibi bir bolme olabilirmi su basmana
Merhaba ; hayırlısı olsun , olur tabi neden olmasın , bende acele ettim şimdiki aklım olsa verandanın altını depo gibi düşünür ona göre ayarlardım.
Ayrıca Türkiye'nin neresinde yaparsanız yapın İster İstanbul'un bir köyü, isterseniz Van'ın. İnşaat yapacağınız yer Belediyelik ve imara açık bir alan ise Belediyelerden imar izni alıp(artık % kaç ise) planınınızı onaylatmak, yapı denetim firmalarının gözetiminde (atılan her adımda numuneler alarak)belediye mücavir alanlarında ancak imara açık olmayan veya yerlerde değil ise (mesela köylerde) Tarım İl Müdürlüklerinden konut için izin almalı, projeniz zeminden elektrik tesisatına kadar resmi ve tasdikli olmalıdır. Örneğin Elektrik projesini herhangi bir elektrikçiye çizdiremeziniz, yasal olmaz. Elektrikçiler odasına kayıtlı yetkili bir kişi tarafından çizilerek proje onaylı olmalıdır.. Bu konularda muhtarlıkların yetkisi asla yoktur, yanlış biliyorsunuz veya size yanlış söylenmiş. Muhtarlık yetkisinde derken bu şikayet oluncaya kadar muhtar kulağının üzerine yatar, bir sorun halinde de topu taca atar, sorumluluk almaz demektir. AMA BÖYLE YAPILAN BİR KONUTU TAPUYA OTURMA RAPORU ALINMIŞ KONUT olarak İŞLETEMEZSİNİZ. Kısaca gayrı resmidir. Hukuken gecekondu anlayışındadır.Yakın geçmişteki İMAR AFFI DA bunun için çıktı zaten .. Ve bilmediğiniz, veya kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunuzda da BU BÖYLEDİR gibi insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen...
Merhaba ; Yorumunuz için teşekkür ederim ,söylediklerinin birçoğunda haklısınız aynen dediğiniz gibi , arazimiz köy mücavir alanı içerisinde arsa niteliğindedir, % 40 imar izni var yeni düzeneğe göre,geçen seneye kadar köy statüsünde olan bölgelerde muhtar onayı ile yapılabiliyordu doğrusunuz , geçene senenin sonlarından itibaren artık sıkı bir işlemden geçiliyor.Şuan ya tasdikli bir mimari proje veya tip proje ile yapılabiliyor.biz arsamızı 4 yıl önce aldığımız için ona göre planlamıştık.şuan için bir sorunumuz gözükmüyor.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Açıkcası birilerini yönlendirmek gibi bir amacım yok sadece yaşadığım tecrübeleri anlatmaya çalışıyorum , edindiğim bilgileri takip eden insanlara aktarıyorum.Tabiki anlattıklarım bir kural değildir ilgili makamlardan gerekli ve daha net bilgileri alabilirler.
eski ev yıkıp yapınca veya tadilat izni alınca nasıl oluyor izin olmazsa ne gibi sorun oluyor bilgi ala ilirmiyim
Adamların işçiliği çok güzel
Merhaba ; baba oğul senelerdir bu işi yapıyorlar çevrede bir çok ev onların elinden çıkmış köyümüzün insanı , en azından onlara da bir katkımız oldu bu sayede.
İletişim bilgilerini ana sayfaya koyarsan güzel olur!
çizgi çizildi bina dışına gellen temel kazıldı kazı malzemesi su basman içine yayıldı... güzel de bina içinde yapılacak duvarların tamamı dolgunun üzeinde oluşacak tabliye betonunun üzerinde yapılacak. açıklık fazla görülüyor. dolgu her yerde destek veremeyebilir. sanırım betonarme tabliye zayıf olur.
Merhaba Celal bey ; Evet dedğiniz gibi yapıldı taş ve toprak dolduruldu ama aralarda bağlantı olarak demirli kiriş atıldı.
eğer tek kat düşünürseniz salon tavanını 4x3 metre açılabilir uzaktan kumandalı ve manuel cam yapın avrupada görmüşdüm inanılmaz bir tecrübeydi.
Merhaba ; Dediğinizin hayali bile güzel keşke öyle birşey yapabilseydik
İyi günler ,elinize sağlık ,130 metre kare tek katlı evin subasman maliyeti nedir ,ne kadar demir haxir beton vs gider birde subasmani yüksek yapmak mumkunmu
Merhaba Fatih bey ; Açıkcası ben inşaat ustası değilim ama maliyetiniz subasmanını ne kadar yüksek yapmak isteyeceğinize göre değişir.Ben komple anlaştığım için sadece subasman maliyeti ne kadar tutar bilmiyorum.Bu işte usta arkadaşlarımız var belki onlar bir fiyat verebilir.
Butceden de bahsedermisiniz ?
Su basmani gelen kayalar
Mumkun ise ustalara verilen ucret ve kac kisi gerekli gibi cok daha aydinlatici olur bizler icin tesekkurler hayirlisi olsun simdiden
Merhaba ; Bütçeler ve Maliyetler ile ilgili özel bir video yapmak istiyorum.Sebebi de bütün aşamaları yaşayıp takip eden arkadaşlarım için bilgilenmiş tecrübe edinmiş bir şekilde ,en mantıklı yol önerileri yapabileyim diye.Ev bitince verandada keyifle bütün bunları konuşacağız.Lütfen takipde kalıp destek verirseniz daha güzel videolar ile devam edeceğim.
@@GezginBaba video guzel dusunulmus takdir ettim takipteyiz kolay gelsin
@@simsiyah1443 Teşekkür ederim.
@@GezginBaba sizden ricam. Yigma ev ile diger ev ile arasindaki fiyat farkinida gosterebilirseniz sevinirim. Hayirli olsun eviniz.
@@Semih_Oksuz28 Merhaba Semih bey ; Teşekkür ederim.Yığma tuğla fiyatı diğer tuğlaya göre biraz pahalı aslında maliyetler açısından ,çok fazla fiyat farkı olmasa dayanıklılık açısından daha sağlam olduğunu söylediler.
Merhaba. Bu sekilde su basma yönetmelige uygunluk acisindan bir sorun cikartmiyor mu? Az beton kullanmak acisindan guzel olmus ama bunu merak ettim.
Merhaba Ömer bey ; bu sistem en sağlıklı ve sağlam sistemlerden , duvarların kalınlığı neredeyse 1 mt , köy olan yerlerde uygundur , ayrıyetten hiç de az beton harcanmadı desem yeridir.
Merhaba, su basmanında taş duvar mı ?betonerme duvar mı kullanmalıyım sizce sağlamlık açısından..deprem bölgesine çok yakınım.
Merhaba ; düzgün ve geniş bir taş duvar bence maliyet açısından hem uygun hem de sağlam olacaktır diye düşünüyorum.
Merhaba hemen kanalınıza abone oldum. Çünkü bende bu yaz köyümüze ev yapımına başlayacağım. Benim için çok yararlı olacaktır. Teşekkürler
Merhaba Fatma Hanım ; Teşekkür ederim , sizin köyünüz neresi , yararlı olabildiysek ne mutlu bize
@@GezginBaba daha doğrusu eşimin köyü Denizli Çardak Çaltı köyü . Size her videnun altında sorularım oldu bunları yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden güle güle oturun. 1000 metrekare arsaya kaç metrekare müstakil tek katlı ev yapabilirim Birde evinizin. tavan yüksekliği oda ve banyo metrekare ölçülerini paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Abla hayırlı günler. 4 ay önce yazmışsınız. Başlayabildiniz mi
Abi alti garaj komurluk olmazmiydi yüksek tas örülüp taş temele kac kat çıkılabilir
Merhaba Erhan bey ; evet verandanın altını bir oda yapabilirdik , akıl edemedik orasını , şimdi balkon gibi uzatacağım artık onun altını bir depo gibi yer yapacağım.
Ustam slm şimdi ben bir 100 metre kare ev yapacam 4 köşeyi terazide bitirmem için nasıl bir auterazisi almam lazım teşekkürler
Merhaba Durmuş bey ; açıkcası ben inşaatçı değilim size birşey söyleyip yanlış yönlendirmek istemem , isterseniz bir inşaat ustasına sorun daha mantıklı olur.
Ustam pis su gider borularını hangi aşamada bağlattınız. Ve temelin altından mı devam ediyor o boruların devamı foseptiğe eğer öyleyse ilerde kırılma tıkanma vb durumlar olursa çözümü nedir ,orayı açmanız gerekmez mi ?
Merhaba ; duvarlar örülmeye başladığında altından geçti , wc zaten foseptik alanına bakan alanda çok uzun değil mesafe , altta büyük borulardan konuldu.Tabi orada kırılma ihtimali yok ama ne zaman çürür veya çürür mü bi fikrim yok açıkcası.
Merhaba hayırlı uğurlu olsun öncelikle
Kaç MT kare
duvar yüksekliği nedir
Birde kac MT küp beton alındı
Duvar örme işlemi için bims mi kullanılacak taş mı
Bims ise kac adet gerekli
Kolay gelsin
Merhaba ; Teşekkür ederim ,
104 m2
Yüksek yeri 1.60 mt Alçak yeri 1 mt
Tam hatırlamıyorum ama 20 m2 olması lazım
Duvarlar için 19 cm lik yığma tuğla kullanıldı
3000 Adet tuğla aldık biraz artmıştı
Teşekkürler.
Su basmanı duvarları zamanla çökme yapıp binan duvarlarındaki çatlama olma durumu nasıl olur??
Merhaba Osman bey ; yani duvarların kalınlığını gördüyseniz neredeyse 1 mt genişliğinde , zemine ve aralarına da beton atıldı , neredeyse 3 sene oldu herhangi bir sorun yaşamadık , bu tabii ki yaşamayacağımız anlamına gelmez , ilerde olursa bilgilendirme yaparım.
Haydi bismillah hayırlısı kazasız belasız bitsin. Inşaallah
Merhaba Savaşkan bey ; Teşekkürler , tuğla örüm işlemi neredeyse bitti , istanbulda olduğum için çok çekemedim ama bakacağız artık resimlerle tuğla örme aşamalarını bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Merhaba çkalenin neresinde yaptınız bu yeri ve ustalardan memnun kaldınızmı?iletişim bilgilerini paylaşırmısınız rica etsem
Merhaba ; Çanakkale Geyikli de yer , fakat evi yapan usta artık inşaat işi yapmıyor.Geçenler de biri daha sormuştu oradan biliyorum.
İnşaatı yaptığınız arazi, arsa ve nitelik konut mu ? Yoksa bağ bahçe niteliğinde mi ? Zaten tarla niteliği taşıyan araziye yap yapılamıyor..
Merhaba Tezcan bey ; Arsamız köy mücavir alanı içerisinde , Arsa niteliğindedir.Araziyi aldığınızda niteliği ne olursa olsun , tapuda köy içindemi diye kontrol edip eğerki yeni düzende köyiçi geçiyorsa tapu niteliğini güncelletebilirsiniz.Bende aldığımda Tarla olarak aldım , neticesinde köy mücavir alanında Arsa niteliğinde olduğunu öğrendik.
@@GezginBaba mrb milli emlaktan ihale ile yer aldım 430 metre kare köy yerleşik sınırları içerisinde şimdi buraya ev yapabilirmiyim ruhsat vs. Gerekiyormu izlemem gereken yol nedir yola cepeli
Şu basmani işi içinde bizede yaparmisiniz yerim Didimde
Merhaba ; Pervin hanım , ustalar lokal usta , dışarı çıkacağını sanmıyorum.
1- Buraya nem izolasyonu yaptınız mi ?
2-Temeli ne derinlikte kazdiniz,standardı var mi?
3- Deprem yönetmenliğine göre mi yapıyorsunuz?
4- İnşaat Mühendisi yada Teknikeri vs gibi bir meslekte misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Havva hanım ; nem izolasyonu yapmadık , temelimizin en kısa mesafesi 1 mt olacak şekilde ayarladık eğimden dolayı diğer tarafıda 1.60 mt kadar oldu.Bende sizin gibi normal sıradan vatandaşım mühendis ve inşaat uzmanı değilim, ev yaptırırken edindiğim tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.Ben teşekkür ederim.
@@GezginBaba ,Bence harikasınız, yolunuz açık olsun,güzel işler, güzel paylaşım olmuş.
Teşekkür ederim , daha güzelleri size inşallah.
iç tavan yüksekliğini kaç metre düşünüyorsunuz .umarım 2.5 metre yapmazsınız .en az 3 metre yapın ev ferah olsun .2.5 metre yaparsanız apartmandan farkı kalmaz .şahsi fikrim 3.5metre olmalıhatta abartayım salonu 4 metreye kadar yapabilirsiniz odalar 3.veya 3ç.5 metre yeter .şahsi fikrim evlerde metrekare sorusundan ziyade metreküp sorulmalı
Merhaba ; Evin iç tavan yüksekliği 2.75 mt sanırım bizim için yeterli olur , imkanımız olsaydı keşke dediğiniz gibi 4 mt yapabilseydik.
Çok güzel aydınlatıcı bir video olmuş abi teşekkür ederim subasmanı dediğimiz olay evin tabanı yüksek olması içinmi bende böyle bir ev düşünüyorum direk hazır beton döktürsek dahamı maliyet li olur acaba?
Merhaba Caner bey ; Teşekkür ederim , ben videoda gördüğünüz gibi dolgu toprak taş ve çakıl üstüne 20 m3 beton attım , böyle bir yüksekliği komple beton yapsanız 80-100 m2 beton gider heralde , m3 fiyatı 200-250 TL geri kalanı nı siz hesaplayın.Sadece beton buda , demiri vs yok yani.O yüzden genelde dolgu toprak taş üstüne 15-20 cm tabla betonu atıyorlar.Yüksekliğide sana kalmış artık
Merhaba bende sizin gibi su basmanı yapımı için yaklaşık temeli bir metre yükseltmek için taş duvar ördürdüm. Fakat hangi inşaat firması ile görüşsem yok olmaz öyle temel mi olur cart curt birsürü şey söyleyip onun yıkılması gerektiğini söylediler. Ama görüyorum ki siz yapmışsınız. Herhangi bir problem oluyor mu bu tarz su basmanlarında
Merhaba Serdar bey ; benim yaptırdığım gibi yeri yarım metre kazıp aynı genişlikte taş duvar ördüyseniz ,ama köşe taşları ayrıcalıklı fark ettiyseniz.Kale gibi subasman ,bu olmaz diyenler sizden para kazanmak için öyle diyorlar heral de.Yapin bence siz benim yaptığım gibi demirli ve kirişli yaptıysanız.
Çok güzel bilgiler bunlar bende işlemlere başladım proje aşamasındayım sizin gibi subasmanını taştan yaptıracağım sanırım zira malzeme parası aldi başını gitti işin içinden nasıl çıkacağız bakalım hayırlısı artık. Soran olmustur belki ama kaç kamyon taş gitti subasman için.fiyat kamyon başı mı yoksa ton hesabimıdır?
Merhaba İbrahim bey ; hayırlısı olsun şimdiden , yaklaşık o gördüğünüz kamyondan 3 kamyon geldi.Kamyon başına 1100 TL idi o zaman , ama ustalara o fiyat , ben direk kendim gitseydim kesin 1250 filan isterlerdi.Kamyon başına alınıyor para tonaj değil.
@@GezginBaba teşekkür ederim.
Merhaba ev ile ilgili bütün videoları izleyip tekrar başlangıca geri döndüm 😁..size sorum subasman ve ev m2 ne kadar dı onu bulamadım..
Allah güle güle oturmayı nasip etsin abicim 🙏🏻😇
Merhaba Emre bey ; teşekkür ederim , subasman ve ev ortalama 104 mt , veranda çıkıntısından olayı bir 4 m2 var onu saymazsan 100 m2
Mimar projenizi taş duvar olarak mı çizdi. Benim bildiğim taş duvar proje çizilmiyor.
Merhaba Muharrem bey ; Subasman için taş duvar kullandık , evimiz yığma tuğladan yapıldı.
@Gezgin Baba merhaba tam ihtiyacım olan bi seri öncelikle teşekkürler. Bims yerine taş kullanmanın maliyet olarak ne kadar farkı olmuştu?
Merhaba Ahmet bey ; ben teşekkür ederim , taşı sadece zeminde kullandık , tuğla ile taş arasında iki katı fark olmasaydı açıkcası taş yapardım yeniden yaptıracak olsaydım , hem yalıtım hem de sağlamlık açısından.
Hayırlı olsun foseptik çukuru kaç metrekare açtınız bağlantısını nasıl yapacaksınız teşekkürler
Merhaba Mustafa bey ; 2x2 derinlik de 2 metre olarak kazdık , bağlantısı nı yaptık şuan kullanılabilir durumda.
@@GezginBaba çok teşekkür ederim sağ olun
rica ederim.
gıder boruları nasıl dıkıldı topragımı kazdınız kazmadan mı dıktınız nereden cıkıo
Merhaba Kaan bey ; temel dolgusu yapıldığında borular dolgunun içine döşendi.Foseptik tarafına gelen duvarın içinden foseptiğe geçişi yapıldı.
Tesekkurler
Bu sekilde su basmani 90 li yillarda idi suan bu sekilde su basmani sadece kacak yapilarda olur
Merhaba ; siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama , burası köy ve subasmanı istenilen şartlara göre yapıldı.Demiri çimentosu vs si
Teşekkürler videolar, için zeminde hiç demir kullanmadığımız?
Merhaba Rafet bey ; kullandık videoyu tam olarak izlerseniz görebilirsiniz.
@@GezginBaba özür dilerim kaçırmışım
@@rafetaydogan4126 estağfurullah ne demek insanlık hali 👍
Ruhsat plan proje işlerini nasıl hallettiniz,belediyeler bu konularda sorun çıkartıyorlar diye biliyorum siz nasıl hallettiniz?
Merhaba Gürkan bey ; bu işlere il özel idare bakıyor belediyelik değil , araziniz arsa ise proje için başvurup süreci takip ediyorsunuz ortalama 4-6 ay ve 25 bin civarında bir maliyeti var.
@@GezginBaba hocam bu maliyet metrekareye göre değişiyor mu. Bu fiyata proje ruhsat elektrik ve su bağlatma hepsi dahil mi
Merhaba ; bu fiyat sadece kaba inşaat maliyeti , işlemlerin hepsi bitince genel bir son maliyet videosu çekeceğim
merhaba 60 metre kare bir prefabrik ev için kaç metrekare subasmanı atılır
Merhaba Eylem hanım ; açıkcası yapacağınız evin modeline göre siz belirleyebilirsiniz bence bunu , tahminim balkonda yapacaksanız 70 m2 yeterli olur diye düşünüyorum.
Meraba birşey sorucaktım bizde bu tarz bir ev yaptırıyoruz ve subasmanının videoda kenarlarına kazılan kazı kazılmadı yani taş direk toprak hizasına toprağın üstüne kondu bu yanlış mı?
Merhaba Emre bey ; subasmanı yerin 50 cm dibinde başlıyor.
@@GezginBaba tamam teşekkürler
bir kamyon tas yettimi. toplam tasa ne kadar odediniz. kac kamyon tas gitti. hayirli gunler
Merhaba İlhan bey ; 3 kamyon taş gitti , o zaman biz uyguna aldık kamyonu 1200 dü bir 1000 e aldık.Yani ben ödemedim ama ustalar 3000 ödedi , şimdi 1500 olsa en az 4500 olur bence.
@@GezginBaba eyvallah
rica ederim
proje cizdiriken mimara temelin tas olacagini sizmi soylediniz. cizdirdiginiz projede temel tas olarakmi cizili.?
En başta projeyi tasarlarken temelin yerden 1 mt taş olacağını yazdık ona göre yapıldı.
Inşallah hayırlısı ile biter köy eviniz
Merhaba Semih bey ; Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Merhaba insan bu videoları görünce köyden indim şehire değilde, köye geri dönme hevesi başlıyor... Güzel günlerde oturmak nasip etsin...📸🦋☘️🌄🌳🛤️🥙
@@mehmetcofus6583 Merhaba Mehmet bey ; açıkcası bizimde bu projeye başlama sebebimiz köye geri dönüş köy hayatını yaşamak içindi.Teşekkür ederim.
Abi yapı izni için evraklara ne kadar bedel ödendi biliyorsun daha önce bende yerimi yapacağım demiştim bir maliyet hesaplaması yapıyorum ..
@@semihinci4839 Merhaba Semih bey ; Bulunduğunuz il ve ölçeye göre değişiyormuş,büyükşehir veya normal gibi , ev yapabilmek için mimarı proje,zemin testleri filan istiyorlar bunlarda ortalama 20-25 bin TL tutuyor.
Gezgin baba tekrardan hayırlı olsun şua anda ev bitti sanırım,köy yerinde ev yapmak için yasal izinler prosedürler harçlar elektrik tesisatı vb. ile ilgili bi video yaptınızmı denk gelmedim proje gerekiyor muydu başvuru ve nekadar süre beklenildi bu konularda bilgi verebilir misiniz
Merhaba Yaşar bey ; Teşekkürler , evin kaba inşaatı bitti , ince işlere geçiyorduk korona diye bir illet ile uğraşıyoruz bildiğiniz üzere , o yüzden bazı işler yarım kaldı bekliyoruz bizde bitmesini.Aslında bir çok videomda söyledim be yorumlarda yazdım ama gene söyleyim , 3-5 ay arasında bir süreç ve yaklaşık 25 bin TL bir yasal işlem bedeli var.Arsa tapulu araziye ev yapmak için il özel idare den gerekli izinleri alıp mimarı proje çizdiriyorsunuz süreç bitince de evinizi yapabiliyorsunuz.
Gezgin Baba siz yazınca hatırladım bu aralar aşırı unutkanlık oluştu,umarım kısa zamanda yaz da bitmeden koronavirüste biter,evinizde biter içinde sağlıkla oturmaya başlarsınız
Teşekkürler Yaşar bey inşallah heyecan ile bekliyoruz biter bitmez köye gidip düzenlemelere başlayacağız.
Merhaba binayı yıkıp molozlarını bu sekil kulana bilirmiyiz
Merhaba Bengül hanım ; bence olur , eski evin molozlarını dolguda kullanıyorlar. güzelce sularsınız toz da olmaz.kepçe yardımıyla bastırırlar düzeltirler.
Selam aleyküm güzel olmuş eline sağlık bir sorum olacak beş altı sene önce konteyner icin bahçeye zemin beton artırdık kot 30 a 120 falan konteyner bes sene falan durdu gecen sene konteynırı kaldirip yigma bina yaptırdık busene sol taraf temelden yan tarafa dogru oturma yapiyor alti su aldi galiba ben yan tarafi biraz açıp demir ve beton doldurdum ana faydasi olmadi sanki oturma devam ediyor ne yapabiliriz tşk ederim
Merhaba ; adem bey kusura bakmayın geç oldu cevap ama , öncelikle bir uzmana danışın derim ben inşaatçı değilim neticesinde.Ama şahsi fikrim çökme yapmasının sebebi temelde demir kullanılmamış olabilir mi acaba , seçtiğiniz yeirn önce zeminini sağlamlaştırıp sonra subasman olması gerekir diye biliyorum.
Hayırlı uğurlu olsun maliyet videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz 😄 inşallan nasip olursa biz de yaza doğru başlayacağız bi 70m2 bağ evine ama biz briket kullanalım diyoduk yığma yapı için, acaba tuğla seçme sebebiniz ne? Bir de bunun yüksekliği 1m var mı kaç metre küp beton yeterli oldu buraya?
Bir de neden temelin duvarlarını betondan yaptırmadınız acaba?
Merhaba ; Teşekkür ederim ,hayırlısı olsun inşallah hayallerinize kavuşursunuz.Yığma tuğla sağlam olur diye herkes referans verince seçimi bu yönde yaptık.Subasman kısa taraf 90 cm uzun taraf 1.60 cm buluyor neredeyse.
Merhaba ; Köyümüzde taş ocakları mevcut hem daha sağlam hem daha uygun du bu yüzden taş seçtik.
@@GezginBaba çok incesiniz kimsenin yorumunu cevapsız bırakmıyorsunuz, çok teşekkür ederim
Rica ederim , elimden geldiği kadar kimseyi cevapsız bırakmamaya çalışıyorum.
Mərhəba zemin betonu 20 sm olarsa kaç saate kurur
Merhaba Vaqif bey ; çok fazla bilgim yok açıkcası inşaat ustası değilim ama , sanırım 2 güne kurur normal havada.Kış şartlarında hava durumuna göre3-4 günü bulabilir.
@@GezginBaba mesala mart ayları
yağmur yoksa 2 gün yeterli olur bence
Hayırlı olsun. taş yerine beton olsa daha mı pahalı olurdu yoksa taş ve ustalık pahalı da görseli güzel diye mi yaptınız. teşekkürler
Merhaba ; taş hem görüntü olarak daha iyi hemde fiyat olarak daha avantajlı geldiği için taş yaptırdım.
@@GezginBaba teşekkürler. bana da fikir oldu
Rica ederim , hayırlısı olsun şimdiden.
emeğin için teşekkürler. benimde hayalim bu şekilde kendi evimi ve hayatımı köyde kurmak üzerine. ben çanakkale bigalıyım şimdilik istanbulda yaşıyorum ama köye döneceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. sana sormak istediğim bir şey var. kaç kata kadar izin var, ve aşağı doğru bir bodrum kat yapmak istesen nasıl olacaktı o. ben ardiye gibi kullanılmak için bodrum katta olsun istiyorum ama nasıl olacak o?
Merhaba ; Teşekkür ederim.Hakkınızda hayırlısı inşallah , bulunduğunuz arazinin imar durumuna göre izin vardır diye düşünüyorum.Benim kotum fazla yok gibi duruyordu fakat yüksek taraf 1,60 cm geldi yani inşaatın başında olsaydım belki o bölümü verandanın altı yani orası .bir ardiye odası veya katı yakıt sobasının kurulacağı yer yapabilirdim.Arazinizin kotuna göre bodrum yapabilirsiniz.Ama Biga'lı iseniz belki Çanakkale de yağan yağmuru biliyorsunuzdur bodrum katında dikkat edin.
@@GezginBaba parselsorgula.com dan baktığımda tarla yazıyor. imar durumunu bu mu belirliyor? illa köyün içinde mi olması gerekir. yani 6 dönüm gibi bir tarlamız var illa köy sınırlarına yakın mı olmalı, tarlamız köyün hemen dışında 700-800 bilemedim 1 km uzaklıkta.
Merhaba ; köyün içi veya dışı , arsa veya tarla fark gözetmeksizin , herhangi bir yapı yapacağınız da il özel idareden izin almanız gerekiyor.Tarla tapulu alana da ev yapabilirsiniz ama bunun için önce il özel idareye gidip orada ne yapacağınızı göstermeniz gerekiyor.Ben ev yapıcam derseniz zor ama bir projeniz varsa , tarım , organik üretim vs izin verebilirler.Çanakkale il özel idareyi arayıp direk sorabilirsiniz.Yardımcı oluyorlar , ama sadece kendime ev yapacağım derseniz zor gibi.
@@GezginBaba aradım yardımcı olmadılar :) buraya gelmeniz gerekiyor diyo :) belki ufak hayvancılık ve çiftçilik yapıcam deseydim farklı olurdu :)
Müsait olduğunuz bir gün bir daha ararsınız belki bu sefer başkası çıkar yardımcı olur.
Selamün aleyküm hocam su basman ile ilgili bilgi alabilirmiyim kaça kaç yaptınız yükseklik işçilik maaliyeti nedir?
Merhaba; 11x10 ölçülerinde alçak taraf 1 mt yüksek bölüm 1.60 mt , maliyet olarak ayrı yaptırmadım evi komple yaptırdım ama , sanırım ozaman 25 bine halledilirdi
@@GezginBaba çok teşekkür ederim ilginiz için kolay gelsin iyi çalışmalar✋
Rica ederim
evleri zemine sıfır şekilde nasıl yapılıyor acaba onu merak ettim bu şekilde yüksek değilde zemine çok yakın olan evler nasıl yapılıyor inş müh. mimarlar söyler mi ?
Merhaba Cüneyt bey ; subasman yüksekliği kişinin isteğine ve arazinin şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor.Bizim tercihimiz de en az 1 mt yüksek olsun dedik , bir taraf 1 mt diğer taraf 1.6 mt oldu.
@@GezginBaba anladım hocam teşekkür ederim
Rica ederim.
Elektrik su isini nasil halledeceksiniz ?
Burasi tarla mi?
Ne olarak geciyor ?
Kac mt ?
Merhaba ; Köy Mücavir Alanı içerisinde olan 1,5 dönüm bir Arsa ,Elektrik hattı çekiliyor,Su sayacımız bağlandı.Bina içi elektrik su işini soruyorsanız , onlarında yerini bugün belirledik.Hatları bağlanıyor.İnşaatımız çatı aşamasında videolar 1'er hafta geriden geliyor.
@@GezginBaba tesekkur ederim su ve elektrik bulundugunuz yere nasil getirilir sorusuydu ama zaten cevaplamissiniz arsa olunca isler dâha kolay ilerlıyor sanirim sabirla bekliycem bitmesini cok guzel olucak takipteyiz
@@simsiyah1443 Teşekkür ederim.Umarım sizde gönlünüzdeki gibi bir ev yaparsınız.
Taş ustasına temel ve geri kalan işlemler için ne kadar ödediniz acaba ?
Merhaba Steve ; Bu hafta videosunu çekicem muhtemelen haftaya yayında olur 😉
Abi burası hangi şehir
Merhaba Mehmet bey ; Çanakkale Geyikli
bu su basmanı alanı kaç m2 ve ne kadar demir kullanınız su basmanında
Merhaba Hakan bey ; ortalama 250 kg 10 luk demir 10 adet te çesan demir kullanıldı zeminde 12 m3 civarı beton 100 m2 kadar zemin.
Gezgin Baba teşekkürler
Taş temele kaç ton taş gitti
Merhaba Ramazan bey ; 3 kamyon taş gitti , ton olarak bilmiyorum maalesef
Selam abi ev kaça kaç ve su basmasana kaç m küp beton ve Demir gitti
Merhaba Samet bey ; ev 100 m2 subasmanın da 20m3 hazır beton ve 1 ton civarında demir gitti , ama yanlar taş duvar onları unutmayın.
Bende 12 ye 12 yaptırıyorum aynı şekilde taş duvar bitmek üzere
Ortayada yani odaların tuğla duvar altına aynı seviyede taş duvar örüldü mü ??
Hayırlısı olsun inşallah güle güle oturun.
hayır oralara kadar taş örülmedi , sadece yatay demirli hatıl atıldı.alttan odaların altına gelecek bölümlere
Merhaba subasmana kaç kamyon taş gıttı 1 kamyon geldi gitti ama yettimi
Merhaba Mehmet bey ; 3 kamyon taş gitti temel duvarları için.
Taşları nereden buldunuz
Merhaba ; taş ocağından aldık.
Birde şunu sormak istiyorum. Sizin arsanın 1.5 dönüm dediniz .Bizim arsamız ise 1000 metrekare. Kaç metrekare ev yapabilirim.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba Fatma Hanım ; Arsanızın imar durumuna göre değişkenlik gösteriyor.Bizi arsamızda ortalama %40 oranında inşaat yapabiliyorsunuz.
@@GezginBaba bizim arsa köy içi 1000 metrekare
@@fatmatekin6385 sanırım ortalama 400 m2 inşaat yapabilirsiniz o zaman.
Merhaba subasmanı altında kaç cm temel var?
Merhaba Sinan bey ; alçak tarafı 1 metre yüksek tarafı 1.60 metre kadar.
@@GezginBaba Teşekkür ederim.
rica ederim.
Slm. Hayırlı olsun hocam.Yer Çanakkale de mi?
Merhaba Fatih bey ; doğrudur Çanakkale Geyikli
Kolay gelsin , 100 m2 taş ev yapacağım tek kat olacak. Size ne kadara mal oldu bu ev, bi maliyet hesaplaması yapabilirmisiniz. Teşekkürler
Merhaba Umut bey ; bu konu ile ilgili bir maliyet videomuz var izleyebilirsiniz.Sizin maliyetiniz de ortalama 150 bin TL civarinda olur diye düşünüyorum.
Gezgin Baba teşekkürler evet videonuzu izledim. Kolay gelsin
Rica ederim
Ben kendi emeğimle eski usul ev yapmakmistiyorum köyüme sizce neye maal olur düz giriş şeklince en falza 100 metrekare doğal bildiğimzi taştan
Merhaba ; ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı ne desem yanlış olur her gün fiyatlar değişir oldu artık.
Canım abi seni hep izliyoruz ben böyle bi işe başladım temeli açtırdım subasman taşı büyük taşlardan kepce kırıp duvar taşı olurmu yani su basman taşı allaha emanet ol abi bi gün alanyaya yolun düşerse buyur gel abi tanrı misafirimiz ol saygılarımla abi
Merhaba ; teşekkür ederim , kullandığımız taş bölgeye özel duvar taşı normal taş değil , bir ustaya danışsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.Sizin içinde hayırlısı olsun en kısa zamanda yaparsınız inşallah.Alanya civarlarına gelirsem neden olmasın 👍
@@GezginBaba beklerim abi işallah
👍
Bitmiş hali yokmu
Merhaba Güner bey ; kanalımızda tüm aşamaları mevcut
50m2 sizinki gibi yükseklikteki su basmanı için Ka. Kamyon taş gider
Merhaba ; tam bilmemek ile beraber tahminim sadece yan duvarlar için soruyorsunuz sanırım ona da 2 kamyon taş gider.
@@GezginBaba teşkürler bilgilendirdiğiniz için Allah ağız sağlığıyla oturmak nasip eder inş
Teşekkür ederim
Izin alma maliyeti ne kadar tuttu acaba.
Sanırım bu aşama bulunduğunuz il ve ilçeye göre değişkenlik gösteriyor.Ama bir gerçek varki ev yapmadan önce yapı ruhsatı ve yapacağınız evin mimari proje okeyleri gerekli.Bunların masrafıda kabataslak 20-25 bin Tl tutuyor.
Merhaba neresi burası maliyet bilgileri verebilirmisiniz..
Merhaba Orhan bey ; Çanakkale Geyikli ,maliyeti ile alakalı kanalımızda bir video mevcut oradan izleyebilirsiniz.
Çok uğraşmışsınız, taş duvar ile niye yaptınız, anlam veremedim gerek yok bence uzun işlem.
Merhaba Harun bey ; anlaşmamız öyleydi , evin yüksek olmasını ve taş olmasını biz istedik , maliyeti düşük ve sağlam süre sorunumuz olmadığı için sıkıntı olmadı bize.
👍👌
Merhaba Sedat bey ; Teşekkür ederim.
S.a abi subasman kaç para tuttu bende subasman yaptıracağım senin evin subasmanı tam istediğim gibi
A.S evin anlaşmasını sadece subasmanı olarak yapmadım açıkcası , komple kaba inşaat olarak anlaştım , foseptik,subasman,kaba inşaat ve çatı olarak o yüzden tek subasman fiyatı yok.Ama söyle kabataslak bir hesap yaparsanız yüksekliğe bağlı kaç m3 beton atacağınızı bulun ve m3 220-280 TL arası çarpın gidecek betonu bulursunuz üstünede işçilik ,pompası vs subasmanı maliyetini çıkartırsınız.
Teşekürler abi sağolasın
@@eroltekeli8147 👍
👍👍
Merhaba Alper bey ; Teşekkür ederim
herşey tamam da milli mesleğimiz olan kepçe çalışmasını izleme kısmını hızlı geçmişsin.
Merhaba Serhan bey ; çok sıkıcı olmasın diye biraz kısa tutayım istedim.
Nasıl yaptık deseniz tamam anlarım ama nasıl yapılır ifadesi son derece yanlıştır.Çünkü nasıl yapılır dediğinizde bunun bir kural olduğunu ve bir anlamda mutlaka böyle yapılması gerektiğini vurgulamış oluyorsunuz. Bana göre de eksik yaptınız. Temel duvarlarını örerken sadece dış çevreyi ördünüz. Pekii iç ara duvarların ağırlığı tabana iletilmeyecek mi? Çünkü kolon ve kirişsiz 19 luk yığma tuğla ile yapılan binalarda evin her bir duvarı ağırlığı taşımak durumundadır. Plana göre her nereden duvar işlenecek ise oranın tabanında taş dolgu olmalıydı. Sizin uygulamanızda görebildiğim kadarı ile zemine demir de döşemeden sadece dolgu yaptığınızdan zamanla zemin oturacak ve kesinlikle yer yer çökmeler olacaktır. Yani sizin yaptığınız ideali değildir, sağlamlık açısından da çok eksik bir uygulamadır.Üzgünüm...
Merhaba ; Yorumunuz için teşekkür ederim , haklısınız daha iyi olabilirdi belki , zeminde taş dolgu ve aralara kolonlar atıldı belki ben yetişemediğim için video da gösteremedim o bölümleri ama ne kadar da ara kolonlar ve taş dolgu olsa da duruma göre dediğiniz gibi çökmeler olabilir.Bizde sizin kadar anladığımız için yorum yapamadık ama yaşayarak görücez diyelim.
Bir tarafi alcak , o bir tarafi yuksek,Zemini duzlemeden yapmissiniz yahut video'da yamuk gorunuyor.
Merhaba ; ışığın yansımasından o şekilde görünüyor , ama gene de zemine şap attırmadım üstüne parkeleri yaptırdım , biraz eğim var gibi , ilerde parkeleri çıkartıp bir şap attırıp üstüne tekrardan parkeleri yaptırabilirim.
iyi fikir , cunku sizinki gorduklerime nazaran daha iyi bir proje , sonucta bir kere yapilan bir sey ve siz bu sansi yakalamissiniz , ufak detaylar bazen daha onemli, gec olsun temiz olsun. Basarilar.
Merhaba ; evet o zamanlar bir konteyner koyarım ile başlayan serüven bana bu evi yaptırdı , ama şuan ne kadar şanslı olduğumu görüyorum.Şuan yaptırmak hayal gibi bir şey olurdu sanırım.
Çok güzel bir video olmuş hayırlısı olsun.bende çanakkale deki köyüme yaptırmak için işlemlerimize başlıyorum.bu temel ruhsat almakta sorun olmuyordur inş.aynısını bende düşünüyorum.biraz bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba Celil bey ; Teşekkür ederim,Tapunuz arsa tapusu ise bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Yapmayı düşündüğünüz köyde muhtar ile görüşüp olması gereken detayları öğrenebilirsiniz.
Merhaba Celil hocam 5 ay önce yazmışsınız da o yüzden merak ettim. Başlayabildiniz mi
Yanlış makine seçimi bunlar iş bitirmiyor Ekskavatör daha hızlı yapar bu işleri
Merhaba ; köy yerinde inanın bunu bulduğunuz için dua edersiniz.Kolay bulunmuyor
Şu basmanı çok mu maliyetli..🙃😉
Merhaba ; ben anlaşmamı komple ev olarak yaptığım için tek fiyatım yok ,ama benim subasmanı yüksek olduğu için örnek teşkil etmez sanırım.metrekaresine ve yüksekliğine göre değişir.Üstüne yapacağınız yapı ahşap ev konteyner vs gibiyse bence kendiniz bile yapabilirsiniz.Hazır betonun M3 220-250 Tl civarı 20 m3 atsanız beton sadece 5000 TL , demiri taşı toprağı kepçesi - 15 bin gibi olabilir sanırım.
Boyle projesiz bir insaata izin verilmez projeli yapilarda boyle temel olmaz
Merhaba ; standartlara uygun bir subasmanımız var diye düşünüyorum.
1kamyon taş nekadar
Merhaba ; 1 kamyon taş 1100-1300 TL arasında taşına göre
Abi metre kare
Merhaba Mahmut bey ; 104 m2
merhaba nekadar masraf oldu acaba bi telefon numarssı verirmisiniz lütfen
Merhaba Emine hanım ; anahtar teslim maliyet olarak videomuz kanalımızda mevcut izleyebilirsiniz.
Ne kadara mal oldu fiyat lütfen
Merhaba Asiye hanım ; kanalımızda anahtar teslim ev maliyeti diye bir videomuz mevcut oradan izleyebilirsiniz.
Ağacı Kestin yanlış yaptın. Ağaç Candır. Yazık...
Merhaba Levent bey ; 1 ağaca karşılık 50 ağaç diktim.Merak etmeyin bunun bilincindeyiz.
Ev yapmak için ağaç kesilmesinin kaç ağaç dikerseniz dikin doğru olmadığını düşünüyorum. Videoyu tekrar izledim. Ağaç, evin kenarının 1 metre bile içinde değil ve Evin Girişini de engellemiyor. Evi temelin 2-3 metre öne alsanız sorun kalmazdı. Ne diyelim yazık olmuş güzelim ağaca en az 20 yaşında bir ağaç.
Haklısınız bir bakıma ama ağaç kesmeyi isteyecek heralde son kişilerden biriyimdir.Ağaç çok yaşlı bir ağaçtı evet bazı dallarıda kurumuştu ,üzgünüm ama yerine yenilerini diktiğim için de mutluyum.