Οδηγός Παραγωγής Σπόρων Κρεμμυδιού

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024
  • Ανακαλύψτε τη διαδικασία παραγωγής σπόρων κρεμμυδιού, μια απλή αλλά σημαντική τεχνική για κάθε λάτρη της κηπουρικής. Ξεκινήσαμε με χλωρά κρεμμυδάκια με κοκάρι κρεμμυδιού, και κάποια από αυτά τα αφήσαμε να σποριάσουν για να συλλέξουμε τους σπόρους. Οι σπόροι αυτοί είναι πολύτιμοι, καθώς μας επιτρέπουν να παράγουμε τόσο νέα κοκάρια όσο και φυτάδια πράσινου κρεμμυδιού για την καλλιέργεια ξερού κρεμμυδιού.
    Η διαδικασία αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να εξασφαλίσετε μια συνεχή προμήθεια φρέσκων κρεμμυδιών, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε και ενισχύετε τη βιωσιμότητα του κήπου σας. Μέσα από αυτή την απλή διαδικασία, μαθαίνετε να εκτιμάτε τον κύκλο ζωής των φυτών και να ενισχύετε την αυτάρκεια της κηπουρικής σας.
    Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας για περισσότερες οδηγίες και συμβουλές για την κηπουρική και την αυτάρκεια. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά και να απολαύσετε τη χαρά της δημιουργίας ενός πλούσιου και βιώσιμου κήπου.
    Παραγωγή σπόρων κρεμμυδιού, Καλλιέργεια κρεμμυδιού, Φυτάδι πράσινο κρεμμύδι, Κηπουρική DIY, Αυτάρκεια στον κήπο, Συλλογή σπόρων, Καλλιέργεια ξερού κρεμμυδιού, Φυσική κηπουρική, Βιώσιμη καλλιέργεια, Κοκάρι κρεμμυδιού

Комментарии • 10

  • @gine_autarkis
    @gine_autarkis  7 месяцев назад +1

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς να παράγετε τους δικούς σας σπόρους κρεμμυδιού; 🌱 Δείτε το βίντεο μας για μια απλή οδηγία! Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τυχόν ερωτήσεις στα σχόλια. Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή και να πατήσετε το καμπανάκι 🔔 για περισσότερες συμβουλές κηπουρικής!

  • @philipposkariolemos7049
    @philipposkariolemos7049 2 года назад

    Σας ευχαριστώ για το όλο πολύτιμο έργο σας με τις υπέροχες γνώσεις σας που με αγάπη μας τις μοιράζεστε. Θα ήθελα να παραθέσω ότι σχετικά με το κρεμμύδι έμαθα ότι γενικά οι σπόροι για να κάνουμε νέα φυτά δυνατέ να αναπαραχθούν για 2 χρονιές μόνο επειδή οι σπόροι που κυκλοφορούν είναι επεξεργασμενοι βιολογικά και δεν κάνουν τριτη-3,κοιλια. Δεν είναι όπως οι σπόροι που είχαν οι παππούδες μας και άντεχαν.Αυτα άκουσα από ανθρώπους που βάζουν κρεμμύδια. Άρα αν κατάλαβα καλά δεν μπορούμε να έχουμε σπόρους για χρόνια. Πάλι σας ευχαριστώ αν ξέρετε κάτι άλλο σχετικά με αυτό θα ήθελα να ξέρω. Ευχαριστώ εκ Κυπρου

    • @gine_autarkis
      @gine_autarkis  2 года назад +2

      τι να σου πω. Εμεις τους χρησιμοποιουμε αρκετα χρονια και παραγουμε κοκαρι για χλωρα κρεμμυδακια

  • @homemadeconstructions7814
    @homemadeconstructions7814 8 лет назад +3

    Μπραβο! πολυ χρησιμο βιντεο

  • @oly140183
    @oly140183 8 лет назад +3

    Συγχαρητηρια για το βιντεο

  • @papafragapeggy6068
    @papafragapeggy6068 4 года назад +2

    Γεια σας και σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Στο 0:11 αναφέρετε ότι μπορούμε να παράγουμε κοκκάρι. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάποιο λινκ ή οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία πάνω στο πώς παράγουμε κοκκάρι από σπόρο. Γνωρίζω ότι μετα το θερινό ηλιοστάσιο τα κρεμμύδια σταματούν να παράγουν φύλλα και αρχίζουν να αποθηκεύουν ενέργεια στην ρίζα με τα φύλλα που έχουν ήδη σχηματίσει.Οπότε υποθέτω πως φυτεύοντας πολύ όψιμα τον σπόρο θα πάρουμε πολύ μικρά κρεμμυδάκια δηλαδή κοκκάρι. Ισχύει? Πώς τα έχετε παράγει εσείς? Ευχαριστω προκαταβολικά

    • @gine_autarkis
      @gine_autarkis  4 года назад

      τον φεβρουαριο σπερνουμε τους σπορους, το χρονου θα ανεβασουμε βιντεακι

  • @alexandroshatzipanagiotis9935
    @alexandroshatzipanagiotis9935 6 лет назад +1

    Πολύ κατατοπιστικό μπράβο σας. Ερώτηση. Το φυτό πρέπει να ποτίζεται καθ όλη την διάρκεια του κύκλου της ζωής του μέχρι και την φάση του ανθού δηλ.

  • @arcadian33333
    @arcadian33333 7 лет назад +1

    Έχω, απο Ζακυνθινιάα