ΣΑΡΓΌΣ.. ΤΟ ΨΆΡΕΜΑ ΤΟΥ
HTML-код
- Опубликовано: 2 ноя 2024
- Θέμα: Το ψάρεμα με στόχο τους Σαργούς.
Ο σαργός είναι ένα από τα ψάρια που οι περισσότεροι αναζητούμε κατά τις εξορμήσεις μας, έτσι σήμερα θα πούμε πληροφορίες για το που ζει, τι τρώει και πως και πότε θα τον ψαρέψουμε.
Ο σαργός κατά τις μικρές ηλικίες ζει και κολυμπάει μαζί με το κοπάδι του, μετά από λίγο καιρό όμως επιλέγει να ζει μόνος του η με λίγα ακόμη ψάρια του είδους. Οι περιοχές που επιλέγει να ζει είναι πετρώδες ενώ κυνηγά στους διαδρόμους την τροφή του, είναι και ο λόγος που πολύ ψαρεύουν αυτά τα ψάρια με την τεχνική lrf k spinning σε διαδρόμους ανάμεσα σε βράχια.
Με την τεχνική του casting αλλάζουν τα δεδομένα και η επιλογή μας για να βρούμε τους μεγάλους σαργούς είναι οι μικτοί βυθοί και βολές στους ενδιάμεσους διαδρόμους με άμμο.
Όταν λοιπόν έχουμε ένα τόπο που είναι κόλπος θα προτιμήσουμε τις άκρες του προκειμένου να πετύχουμε εκεί την φύση που κατεβαίνει από την στεριά στην θάλασσα και είναι και πετρώδες αλλά και πλούσιο σε τροφές και μικροψαρα για τους Σαργούς αλλά και προσφέρει τόπο ως φωλιά και κρυψώνα για να κυνηγήσουν.
Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες για το θετικό αποτέλεσμα μας είναι ο μετωπικός άνεμος που θα φέρει αναταραχή στις θάλασσες μας και θα δημιουργήσει θολούρα σε αυτές, οπότε εδώ έχουμε συνθήκες Searf casting.
Όπως στα περισσότερα ψαρέματα έτσι και εδώ η αναταραχή, της θάλασσας είναι σύμμαχος μας αφού ανα σηκώνει τροφές και δίνει ένα (στρωμένο τραπέζι) στα ψάρια και μέσα σε αυτό το τραπέζι είναι και τα δολώματα μας δίχως να φαίνονται αρματωσιες και πετονιές.
Ο σαργός ψαρεύεται με πολλά δολώματα.
Από προσωπική εμπειρία θα πω ότι τα δολώματα με αίμα είναι αυτά που δείχνουν να προτιμούν περισσότερο.
Ο Αμερικανός, ο Φαραώ, ο ακροβάτης είναι μερικά από αυτά, βέβαια και η μάνα, τα ντόπια μονοδολια ή η γαρίδα 🍤 είναι επίσης δολώματα που δίνουν αποτέλεσμα.
Οι καλύτερες ώρες επίσης από προσωπική εμπειρία είναι το ξημέρωμα πριν το πρώτο φως και βασικά οι νυχτερινές ώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι και το πρωί δεν έχουμε συλλήψεις του είδους.
Αρματωσιά: Στο ψάρεμα του σαργου επιλέγω την σταθερή αρματωσιά με χρήση τραβεντο και ως ιδιοποίηση κάποιο ηλεκτρονικό σταθερό ή κάποιο κουδούνι κορυφής, εννοείται πως και με χρήση σισσυ θα έχουμε αποτελέσματα αλλά καλό θα είναι αν δούμε ότι ο βυθός κρατά τέτοια ψάρια να έχουμε ως βασική επιλογή την σταθερή αρματωσιά για να αυξήσουμε το αποτέλεσμα.
Επιλέξτε η πετονιά του σοκ λιντερ να είναι διαμέτρου 0,40 αφού ο βυθός και ο καιρός είναι δύσκολος. Επιλογή παράμαλλου από 0,25 το λιγότερο έως 0,31 είναι καλά και πάντα φλοροκαρμπον καλής ποιότητας.
Οι βολές μας εδώ δεν επιβάλλεται να είναι μεγάλες αρκεί να στοχεύουν στα σημεία που αναφέραμε ποιο πάνω.
Ο εξοπλισμός μας είναι εξοπλισμός Searf Casting.
Πέτρος Λινάρδος