Hij plopte t=8 in de formule van de afgeleide (dN/dt). De afgeleide geeft op de y-as de groeisnelheid weer, en de x-as komt overeen met de originele formule. Daarom kun je x (=t) = 8 invullen en komt de groeisnelheid y (=dN/dt) eruit. Je kan wel op je rekenmachine de NORMALE formule invullen bij y1, en dan 2nd -> trace -> dy/dx voor x=8 doen. Dat is handig om te controleren, maar vaak moet je laten zien dat je de afgeleide kan opstellen en ermee kunt rekenen.
Bedankt menno ouwe geit!
Menno bedankt voor deze heldere uitleg!
Goed uitgelegd, dankjewel!
bijzonder intrigerend
moet je per se dy/dx opschrijven of mag je ook y' opschrijven
verschilt vgs mij per docent, mijn docent vindt y' gewoon goed, maar ik zou t aan je eigen docent ff vragen voor de zekerheid
als er e is dan dy/dx en nier y’ want anders had je ook dy/de kunnen zeggen en dan is niet duidelijk dat met e die e=2,7… ofzo wordt bedoelt
bedankt menno!
je bent mijn held, groetjes cas en mick
en Jelle
en Faas
En Taha
en aniek
en Jean Pierre
Menno my man
Ik was jouw vergeten en nu ga ik niet over
We kunnen ook dingen doen de we nooit vergeten 😈
jou*
Ik hou van menno
ik ook deze man is een nationale held
Menno, hoe vul ik deze 'e' in op de casio fxcg50?
je moet de e als cijfer invoeren, dus in het voorbeeld uit de video doe je 3 x 2.718^0.1x8
Moet je op het einde niet in de reken machine y1 invullen, en dan second trace dy/dx doen, want nu bereken je de y, dat is geen groeisnelheid.
Hij plopte t=8 in de formule van de afgeleide (dN/dt). De afgeleide geeft op de y-as de groeisnelheid weer, en de x-as komt overeen met de originele formule. Daarom kun je x (=t) = 8 invullen en komt de groeisnelheid y (=dN/dt) eruit.
Je kan wel op je rekenmachine de NORMALE formule invullen bij y1, en dan 2nd -> trace -> dy/dx voor x=8 doen. Dat is handig om te controleren, maar vaak moet je laten zien dat je de afgeleide kan opstellen en ermee kunt rekenen.