Meneer met z'n 10000 gulden zou tegenwoordig zo keihard gecanceld worden.. direct aangeklaagd voor seksuele intimidatie. En dan vinden vrouwen het raar dat mannen niet meer op ze afstappen 🤣
Het ALD systeem werkte met een floppydrive met daarop de gegevens per loket. Bij een te druk loket liep de floppy vol en moest het loket gesloten worden. Rond 1995 is ALD2 ontwikkeld, gebaseerd op UNIX met op elk kantoor een computer, en meerdere terminals. De software en gegevens stonden op de harddisk. De applicatie kon centraal worden aangepast / geactiveerd per postkantoor. Kon ook bijvoorbeeld een Primera zijn met postkantoorfunctie.
In deze video zie ik terminals die verbonden zijn met een centrale computer (en dat zegt de voice-over ook). Wat jij beschrijft als ALD2, is precies wat in deze video als ALD gepresenteerd wordt.
@@ArumesYT Alleen werden in ALD1 alle loketten op 1 floppy geregistreerd, met 1 loket per sector en een maximum aantal loketten ik denk 8. Elke dag begon met een nieuwe floppy. Dus ALD1 was niet echt een modern multi user systeem zoals UNIX met applicaties dat van nature is.
@@fritsp9309 Ah, op die manier. Dus ieder loket had een vooraf gereserveerde hoeveelheid ruimte op die floppy? In je originele post leek het alsof ieder loket een eigen floppy had, omdat bij een volle floppy slechts één loket dicht hoefde. Heb je een link met meer informatie over ALD (1 en/of 2)? Ik ben geïnteresseerd in computergeschiedenis, dus zou graag zien hoe die automatisering er toen uitzag. Via Google kan ik helemaal niks vinden over de systemen die bij ALD1 gebruikt zijn.
@@C4rb0neumEind jaren 90, keuken betalen. 8000 gulden in duizendjes. Kreeg je wel in een aparte kamer, niet bij het loket. Moest je ook een dag ervoor aanvragen, Daarna meteen de auto in en naar de winkel. Was ook de enige keer dat ik zo'n bedrag bij me had.
@@C4rb0neum Toen kon dat nog gewoon. Ik ging in die tijd elke vrijdag geld van mijn werk afstorten bij de bank. Liep ik met 30.000 gulden op zak over straat, tegenwoordig hoef je dat niet meer te proberen.
@@johnm1133 mijn pa liep ook (heel onverstandig) met hoge bedragen van werk over straat, hij had het wel (expres?) in een hele oude aftandse tas zitten, misschien dat dat nog enigszins geholpen heeft
Prachtig om te zien, de menselijke maat, menselijke interactie en dat PTT Post nog een trots, gerespecteerd en vooruitstrevend 'bedrijf' was. Zo weinig meer van over.
De PTT was geen bedrijf en zeker net vooruitstrevend. Dat werd het juist doordat het geprivatiseerd is. Mijn vader heeft zijn hele leven voor PTT en later KPN gewerkt en hij heeft het verschil duidelijk gemerkt. Eerst was hij ambtenaar en later medewerken van een groot commercieel bedrijf. Het had nadelen, maar hij zag ook hoe veel tijd en geld er eerder verspild werd, wat wel door de belastingbetaler betaald moest worden. KPN was veel efficiënter en vooruitstrevender dan PTT ooit geweest is.
Geweldig. Ik ben geen techneut, maar wel een kind van de 80s zeg maar. En ik vind het interessant om te zien hoever of hoever we niet waren in de jaren '80. Verbaasd me geregeld beetje bij het zien van dit soort filmpjes, laatste jaren. hoe best ver we tóch waren. Vind het interessant om te zien wat binnen een decennium de doorbraken en highlights waren, het verloop was. Net zoals muziek opnemen in de jaren 80 en vroege jaren 90. Ik hou me aanbevolen voor dit soort kanalen!
Ja. Dit soort stemmen zie ik zelf een beetje als de directe nawee van de Polygoon-journaal-stemmen. Dat soort stemmen - of beter gezegd dit soort deftige dicties- hoor je nu helemaal niet meer.
Ik heb ook eens 10.000 gulden opgenomen in het postkantoor om een auto te kopen. Alleen zat er toen geen knappe jongedame achter het loket, maar een mopperige loketbeambte omdat die 10 briefjes van 1000 uit de kluis moest halen. 😅
@@ErwinBlonk zelfs in de jaren '00 ging dat zo. Ik liet een nieuwe keuken installeren en omdat keukenboeren nogal eens om wilden vallen in die tijd, betaalde ik cash bij aflevering. Vonden ze niet leuk bij het postkantoor, dat ik 8000 euro contant opnam. 😂 Was geen overdreven actie, want 3 maanden later was de leverancier (Almat keukens) failliet. Inmiddels zijn postkantoren allang verdwenen en kun je dergelijke bedragen ook aan de deur met pin betalen, de tijden zijn wel veranderd wat dat betreft.
@@ErwinBlonk Hier dezelfde ervaring. Dag van tevoren, apart kamertje. Het idee van het kamertje was dat niet alle klanten konden zien dat je een groot bedrag uitgeteld kreeg. Alsof je niet alle ogen op je gericht zag toen ik dat kamertje uitliep, en je de mensen gewoon zag denken "zozo... die gaat met een groot bedrag in zijn binnenzak de deur uit!"
Zoals het "heurt". 😅 Dit soort stemmen is toen een nawee van de Polygoon-journaal stemmen. Dat soort stemmen - of beter gezegd deze deftige dicties- hoor je nu helemaal niet meer.
Dat vonden ze toen helemaal niet. In 1972 ook niet. Toen schreven Koot & Bie het nummer 1948, waarin ze zongen 'toen was geluk heel gewoon', een van de vele van hun uitdrukkingen en woorden die deel van het Nederlands zijn geworden. In 1989 was ik in de 20 en zat in dienst.
Want geluk zit in het bezoeken van een baliemedewerker? Je kan namelijk nog steeds een auto kopen. Of ehm... Zou dit het zijn? Brutus7319 - 1973 - in 1989 was jij 16. Je verwart "jeugd" en "tijd", zoals de meeste vroeger-was-alles-beter-types.
Als loketmedewerker de overstap meegemaakt van stempels naar Ald. Een postkantoor hoort eigenlijk in elk dorp. Een kantoor had ook een sociale functie.
Ik ook. Begonnen in 1984. En daarna naar ALD2 op de pilotkantoren en daarna op de helpdesk ALD2. Toen de overstap gemaakt naar KPN, en daar werk ik nu nog steeds (in de IT). Heel leuk om dit filmpje terug te zien (en de jaren '80 kapsels).
@@marcvandervelsen misschien was dat een freudiaanse verspreking. Ik meende ook enige amoureuze spanning te voelen tussen het mens achter het loket en de man die tienduizend gulden ging opnemen. Ik had eigenlijk verwacht dat hij haar mee zou vragen voor een weekendje Parijs maar dat is waarschijnlijk op de montagevloer belandt. Zelfs in 1989 was dat een tikje teveel romantiek in het kontoor.
Dat zei ik 30 jaar geleden ook over internet toen een vriend vol trots zijn nieuwe website vol met irritante gifjes liet zien. Toen nog met een ellenlang en niet te onthouden URL op geocities.
Toen werd er een film van 11 minuten over gemaakt met Nederlandse afkortingen. Nu met QR-code naar een AI generated filmpje van 55 seconden vol Engelse termen. Times have changed. 🙂
"Sociaal zijn", je bedoelt geveinsde interesse omdat dat bij klantvriendelijkheid hoort. Bovendien, als jij mensen achter balies nodig hebt (die dus eigenlijk alleen maar gedwongen vriendelijk tegen je doen) voor je sociale contacten, dan ben je sowieso nogal zielig.
@@ArumesYT Je zult je verbazen hoeveel bejaarde mensen in de situatie zitten die jij beschrijft. Hun enige gesprekje op een dag is vaak nog met een cassiere of een baliemedewerker.
@@johnm1133 Oke, hoeveel bejaarden zijn dat dan, en waarom ga je ervan uit dat dat aantal mij zal verbazen? Jij weet blijkbaar wat over die getallen EN over mij. Laat maar zien. Aan aannames en onderbuikgevoelens hebben we ook niks.
Deels opgenomen in Schijndel. De autohandelaar Fassbender lag een paar honderd meter van het Postkantoor in Schijndel; met de kluisjes aan de buitenkant.
@@broederharry2534 Waarom zeg je dat tegen mensen die terugverlangen naar die tijd én tegen mensen die blij zijn dat de tijden veranderd zijn? Niet echt consequent. Misschien weet je niet helemaal wat de term 'Ok Boomer' betekent. Zeker Gen Alpha...
Geld opnemen aan de balie van de rabobank. Pasje laten zien. Opnameformulier tekenen. En het geld kwam na even wachten magisch uit een buis in het bureau van de baliemedewerker.
De dienstverlening is wel geautomatiseerd, maar niet weg. Ik heb een paar maanden geleden nog een auto gekocht. Dag ervoor m'n pinlimiet verhoogd, en de auto gewoon met pin afgerekend. Ik hoefde niet naar een postkantoor, hoefde niet met een zak geld over straat, de verkoper hoefde mijn bankbiljetten niet op valsheid te controleren. Allemaal veel makkelijker en veiliger dan in 1989.
@@ArumesYT Meer computers en diverse systemen maar klant contact en service houdt maar op, die is er niet meer. Mail of bel maar en binnen 14 dagen hoort u van ons. Pasje kwijt, geld met paspoort bij een balie halen en tevens het probleem oplossen niet mogelijk, geen pinpas geen geld. De loketmedewerker is vervangen door de computer, mail en telefoon. Dit geld voor veel bedrijven in NL. Dit heet vooruitgang. Maar ja, zal wel liggen aan deze man van 53 jaar. Weet nog goed dat bedrijven moesten vechten om jou als klant te hebben. tegenwoordig mag je van geluk spreken als je zonder problemen kan navigeren tussen de regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je moet het meegemaakt hebben om te weten wat ik precies bedoel en omschrijf.
@@ArumesYT Beter is een subjectief begrip/concept. Wat voor de een vooruitgang is, is voor vele anderen een terleurgang van de samenleving. Binnenkort hoeft niemand het huis meer uit.
@@steven1510able Hoeft niet, maar *kan* wel. In plaats van naar het postkantoor te gaan kan je nu op de koffie bij de buren. Minder verplichte uitjes betekent dat je meer tijd en energie hebt voor écht sociaal contact. Of je dat ook werkelijk doet, is natuurlijk je eigen keuze en zegt dan meer over jezelf.
Ja, ik ook. De terminals zijn duidelijk van Philips. In die tijd fabriceerde Philips nog computers (PC's, MSX, CD-I). Zou zomaar kunnen dat de rest ook van Philips was, misschien zelfs een speciaal ontworpen systeem ipv een off-the-shelf oplossing. Met 2000 kantoren was PTT als klant groot genoeg voor zo'n opdracht. Via zoekmachines is er echter niks over te vinden.
@@ArumesYT 10+ Jaar later was ik bezig met het vervangen van de HP-UX 9.x systemen voor HP-UX 10 voor PTT-Post, dus dat was 't nog een vervangingsronde later in ieder geval (HP-UX 9 en Novell Netware, ook op HP-hardware).
Nostalgisch gejank. Tuurlijk leuk om zo'n filmpje te zien van hoe alles ging, maar als de gemiddelde Nederlander nog 1 brief per jaar verstuurd, kan je zo'n bedrijf niet in stand gaan houden. Als je ziet hoeveel meer pakketjes er vandaag de dag verstuurd worden en op hoeveel meer punten die ingeleverd kunnen worden, zijn we er zwaar op vooruit gegaan. Tuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar het was niet allemaal beter vroeger.
Haha ja dat heb ik me ook dikwijls afgevraagd… Een bepaalde generatie sprak zo; je hoort het tegenwoordig niet meer. Simon Carmiggelt sprak ook zo: een bepaalde rust, bedachtzaamheid en dictie die je thans niet meer hoort, helaas!
❓Kies het juiste antwoord: Waarom heeft de meneer de gulden opgenomen? a) lekker boodschappen doen b) een auto kopen c) in bitcoin investeren d) iets anders
Het is eigenlijk een liefdesverhaal tussen de man die de auto heeft gekocht en de vrouw achter de balie
Hij vroeg haar nog net niet om mee te gaan naar Parijs 😄
Ze is ook best lekker
Meneer met z'n 10000 gulden zou tegenwoordig zo keihard gecanceld worden.. direct aangeklaagd voor seksuele intimidatie. En dan vinden vrouwen het raar dat mannen niet meer op ze afstappen 🤣
@@moriareinhart7205 Was, ze is nu over de 60 waarschijnlijk.
Hij heeft zijn kans laten lopen 🤷♂️
Het ALD systeem werkte met een floppydrive met daarop de gegevens per loket. Bij een te druk loket liep de floppy vol en moest het loket gesloten worden. Rond 1995 is ALD2 ontwikkeld, gebaseerd op UNIX met op elk kantoor een computer, en meerdere terminals. De software en gegevens stonden op de harddisk. De applicatie kon centraal worden aangepast / geactiveerd per postkantoor. Kon ook bijvoorbeeld een Primera zijn met postkantoorfunctie.
Heel agile?
@@s0012823zeker! lekker scrummen met je makkers bij de standup, peuk in de hand
In deze video zie ik terminals die verbonden zijn met een centrale computer (en dat zegt de voice-over ook). Wat jij beschrijft als ALD2, is precies wat in deze video als ALD gepresenteerd wordt.
@@ArumesYT Alleen werden in ALD1 alle loketten op 1 floppy geregistreerd, met 1 loket per sector en een maximum aantal loketten ik denk 8. Elke dag begon met een nieuwe floppy. Dus ALD1 was niet echt een modern multi user systeem zoals UNIX met applicaties dat van nature is.
@@fritsp9309 Ah, op die manier. Dus ieder loket had een vooraf gereserveerde hoeveelheid ruimte op die floppy? In je originele post leek het alsof ieder loket een eigen floppy had, omdat bij een volle floppy slechts één loket dicht hoefde.
Heb je een link met meer informatie over ALD (1 en/of 2)? Ik ben geïnteresseerd in computergeschiedenis, dus zou graag zien hoe die automatisering er toen uitzag. Via Google kan ik helemaal niks vinden over de systemen die bij ALD1 gebruikt zijn.
"gewoon duizendjes"
Net als gister
Ja ik moest ook even knipperen toen hij zei 10 000 opnemen. Met zo’n bedrag op zak ga ik echt niet over straat lopen
@@C4rb0neumEind jaren 90, keuken betalen. 8000 gulden in duizendjes. Kreeg je wel in een aparte kamer, niet bij het loket. Moest je ook een dag ervoor aanvragen, Daarna meteen de auto in en naar de winkel. Was ook de enige keer dat ik zo'n bedrag bij me had.
@@C4rb0neum Toen kon dat nog gewoon. Ik ging in die tijd elke vrijdag geld van mijn werk afstorten bij de bank. Liep ik met 30.000 gulden op zak over straat, tegenwoordig hoef je dat niet meer te proberen.
@@johnm1133 mijn pa liep ook (heel onverstandig) met hoge bedragen van werk over straat, hij had het wel (expres?) in een hele oude aftandse tas zitten, misschien dat dat nog enigszins geholpen heeft
Prachtig om te zien, de menselijke maat, menselijke interactie en dat PTT Post nog een trots, gerespecteerd en vooruitstrevend 'bedrijf' was. Zo weinig meer van over.
Ja zeg dat. Het wordt met het jaar erger en ik heb het gevoel dat ze de kop in het zand hebben zitten.
eerder niks XD
Maar nu hebben we KPN, PostNL en Ziggo. Stuk voor stuk sprookjes van de privatisering.
De PTT was geen bedrijf en zeker net vooruitstrevend. Dat werd het juist doordat het geprivatiseerd is. Mijn vader heeft zijn hele leven voor PTT en later KPN gewerkt en hij heeft het verschil duidelijk gemerkt. Eerst was hij ambtenaar en later medewerken van een groot commercieel bedrijf. Het had nadelen, maar hij zag ook hoe veel tijd en geld er eerder verspild werd, wat wel door de belastingbetaler betaald moest worden. KPN was veel efficiënter en vooruitstrevender dan PTT ooit geweest is.
Geweldig. Ik ben geen techneut, maar wel een kind van de 80s zeg maar. En ik vind het interessant om te zien hoever of hoever we niet waren in de jaren '80. Verbaasd me geregeld beetje bij het zien van dit soort filmpjes, laatste jaren. hoe best ver we tóch waren. Vind het interessant om te zien wat binnen een decennium de doorbraken en highlights waren, het verloop was. Net zoals muziek opnemen in de jaren 80 en vroege jaren 90. Ik hou me aanbevolen voor dit soort kanalen!
Zeven jaar achter het loket gewerkt, ontzettend leuk werk wat helaas uitgestorven is.
2:19 Als je nu zoveel wil opnemen ben je meteen verdacht
Ja inderdaad…
Ik dacht dat ze gelijk het rolluik zouden laten zakken door de ALD.......😁
Maar echt.
Bij 350 naar een onbekende rekening word je rekening nu al geblokkeerd tot je opheldering geeft.
De stem met het perfect Nederlands
Prachtig he!
Ja. Dit soort stemmen zie ik zelf een beetje als de directe nawee van de Polygoon-journaal-stemmen. Dat soort stemmen - of beter gezegd dit soort deftige dicties- hoor je nu helemaal niet meer.
@@StudioMargalima I miss het Polygoon journaal!
Heerlijk al die oude apparatuur
Allemaal Philips...
daarvoor was het nog leuker. kon er nog gewoon worden doorgewerkt bij een stroomstoring.
7:10 even op dat onderlipje bijten. Ze checkt hem echt uit. Goed gespeeld!
Ja inderdaad! Leuke meid en ze kent haar rol goed.
Geniaal, toe was er nog menselijke interactie! Maar dit was voor mijn tijd..
Ik heb ook eens 10.000 gulden opgenomen in het postkantoor om een auto te kopen. Alleen zat er toen geen knappe jongedame achter het loket, maar een mopperige loketbeambte omdat die 10 briefjes van 1000 uit de kluis moest halen. 😅
Ik ooit 8000. Maar moest je een dag van tevoren aanvragen en je kreeg het in een aparte kamer. Eind jaren 90.
Dan moet je een datingbureau bellen😂
Had je een rotdag😂
@@ErwinBlonk zelfs in de jaren '00 ging dat zo. Ik liet een nieuwe keuken installeren en omdat keukenboeren nogal eens om wilden vallen in die tijd, betaalde ik cash bij aflevering. Vonden ze niet leuk bij het postkantoor, dat ik 8000 euro contant opnam. 😂 Was geen overdreven actie, want 3 maanden later was de leverancier (Almat keukens) failliet.
Inmiddels zijn postkantoren allang verdwenen en kun je dergelijke bedragen ook aan de deur met pin betalen, de tijden zijn wel veranderd wat dat betreft.
@@ErwinBlonk Hier dezelfde ervaring. Dag van tevoren, apart kamertje. Het idee van het kamertje was dat niet alle klanten konden zien dat je een groot bedrag uitgeteld kreeg. Alsof je niet alle ogen op je gericht zag toen ik dat kamertje uitliep, en je de mensen gewoon zag denken "zozo... die gaat met een groot bedrag in zijn binnenzak de deur uit!"
Ff 10000 gulden opnemen bij het “postkanteur”
Zoals het "heurt". 😅 Dit soort stemmen is toen een nawee van de Polygoon-journaal stemmen. Dat soort stemmen - of beter gezegd deze deftige dicties- hoor je nu helemaal niet meer.
Toen was geluk nog heel gewoon, wat een mooie tijd was dat!
Dat vonden ze toen helemaal niet. In 1972 ook niet. Toen schreven Koot & Bie het nummer 1948, waarin ze zongen 'toen was geluk heel gewoon', een van de vele van hun uitdrukkingen en woorden die deel van het Nederlands zijn geworden.
In 1989 was ik in de 20 en zat in dienst.
Want geluk zit in het bezoeken van een baliemedewerker? Je kan namelijk nog steeds een auto kopen. Of ehm... Zou dit het zijn? Brutus7319 - 1973 - in 1989 was jij 16. Je verwart "jeugd" en "tijd", zoals de meeste vroeger-was-alles-beter-types.
@@ArumesYT Goed verhaal, lekker kort. Met zoveel aannames kun je beter aannemer worden.
@@brutus7319 Nou, je gevoel voor humor is ook lekker in 1989 blijven hangen.
@@ArumesYT Gelukkig trek jij volle zalen.
Mijn ex werkte bij de Gemeente Giro en, dankzij de automatisering, soms pas om 22.00 thuis kwam wegens een verschil in de boekhouding van 1 cent.
10K was toen gewoon twee uurtjes terras nu.
Toen de post nog voor kwaliteit stond, de privatisering heeft alles kapot gemaakt 😢
Op vele fronten helaas...
Als loketmedewerker de overstap meegemaakt van stempels naar Ald. Een postkantoor hoort eigenlijk in elk dorp. Een kantoor had ook een sociale functie.
Dat kan nog in de kroeg, supermarkt. Feitelijk is internet de opvolger. (voor oudere generatie 2 stappen te ver)
Mensen willen tegenwoordig alles vanuit huis doen en alles thuis bezorgd krijgen.
Ik ook. Begonnen in 1984. En daarna naar ALD2 op de pilotkantoren en daarna op de helpdesk ALD2. Toen de overstap gemaakt naar KPN, en daar werk ik nu nog steeds (in de IT). Heel leuk om dit filmpje terug te zien (en de jaren '80 kapsels).
@@metameulenbelt2733 Top dat je er nog steeds werkt. Veel veranderingen meegemaakt dus.
Wat een heeeeeerlijke belegen sfeer 🎉 echt Debiteur Crediteuren level
Ik mis het ptt kontoor, de mens achter het loket EN de gulden. Erg he!
nee hoor. velen met ons!
Ja, dat is vrij erg dat je dat mist.
Let op uw lidwoordgebruik. Het is namelijk "het mens achter het loket"
@@imagenerdery Ik ergerde mij nog het meest aan 'kontoor'.
@@marcvandervelsen misschien was dat een freudiaanse verspreking. Ik meende ook enige amoureuze spanning te voelen tussen het mens achter het loket en de man die tienduizend gulden ging opnemen. Ik had eigenlijk verwacht dat hij haar mee zou vragen voor een weekendje Parijs maar dat is waarschijnlijk op de montagevloer belandt. Zelfs in 1989 was dat een tikje teveel romantiek in het kontoor.
Dit wordt helemaal niks. Nieuwerwets gedoe.
Dat zei ik 30 jaar geleden ook over internet toen een vriend vol trots zijn nieuwe website vol met irritante gifjes liet zien.
Toen nog met een ellenlang en niet te onthouden URL op geocities.
@@ami4040 🤣🤣
Nou ja, de service is er niet bepaalt beter op geworden in de afgelopen 30 jaar. Helaas.
Toen werd er een film van 11 minuten over gemaakt met Nederlandse afkortingen. Nu met QR-code naar een AI generated filmpje van 55 seconden vol Engelse termen. Times have changed. 🙂
ZE IS WEL LEKKER
Stel er was geen Internet........dan was dit alles er nog !
wow ging dat vroeger zo :O
stukje sociaal zijn aan een balie. dat is nu ook "verleden tijd"
"Sociaal zijn", je bedoelt geveinsde interesse omdat dat bij klantvriendelijkheid hoort. Bovendien, als jij mensen achter balies nodig hebt (die dus eigenlijk alleen maar gedwongen vriendelijk tegen je doen) voor je sociale contacten, dan ben je sowieso nogal zielig.
@@ArumesYT🔥
@@ArumesYT Je zult je verbazen hoeveel bejaarde mensen in de situatie zitten die jij beschrijft. Hun enige gesprekje op een dag is vaak nog met een cassiere of een baliemedewerker.
@@johnm1133 Oke, hoeveel bejaarden zijn dat dan, en waarom ga je ervan uit dat dat aantal mij zal verbazen? Jij weet blijkbaar wat over die getallen EN over mij. Laat maar zien. Aan aannames en onderbuikgevoelens hebben we ook niks.
Deels opgenomen in Schijndel. De autohandelaar Fassbender lag een paar honderd meter van het Postkantoor in Schijndel; met de kluisjes aan de buitenkant.
de commentaarstemmen waren toen mooier dan nu
Veural irritant met incorrecte uitspraken zoals zeuven, oto, en kanteur
7:12 Ze ziet hem wel zitten #bodylanguage
Die heeft hem net een hele berg geld zien opnemen, die ziet dat zeker wel zitten 😂
Dit. Keiharde flirt wanneer ze op haar lippen bijt.
Commentaarstem is volgens mij Ed Lautenslager...
Ik heb zelfs de indruk dat Ed Lautenslager er zelf nog heel even in voor komt, rond 10:44...
Ik vroeg me al af wie deze fijne stem toebehoorde! Nooit van Ed Lautenslager gehoord maar zijn stem is zeer bekend! Dank voor de info!
@@MerijnHagen ruclips.net/video/lioTRABnmL8/видео.htmlsi=G-byq32_FbVtWqbP
Love this! 😄
1989 klinkt voor mij als 10 jaar geleden..... tot je ziet dat dingen zijn veranderd.
Wel mooi zon krakerstype met gestolen pas.. toen mocht je nog stereotyperen
Die gooide diezelfde avond een molotov tegen de gevel of het anarchie-logo met spuitbus op de muur.
7:10 wat een boefje 😂😂😂 #onderlip #flirt
Ik ben in een verkeerde tijd geboren.
Ooooooow wat ben ik toch blij met de vooruitgang.
Ok boomer
@@broederharry2534 oké abonnee loze niksnut
@@broederharry2534 Waarom zeg je dat tegen mensen die terugverlangen naar die tijd én tegen mensen die blij zijn dat de tijden veranderd zijn? Niet echt consequent. Misschien weet je niet helemaal wat de term 'Ok Boomer' betekent. Zeker Gen Alpha...
Geld opnemen aan de balie van de rabobank. Pasje laten zien. Opnameformulier tekenen. En het geld kwam na even wachten magisch uit een buis in het bureau van de baliemedewerker.
Ik mis de tijd dat Philips nog computers maakte.
Dat Philips überhaupt iets maakte...
@@Rob2 Ja, ze hebben echt van alles gemaakt in de jaren 80, alleen winst maken ging niet zo lekker. Fantastisch bedrijf.
Voor nu 2024 en voor de toekomst is de dientverlening en het personeel weg geautomatiseerd.
De dienstverlening is wel geautomatiseerd, maar niet weg. Ik heb een paar maanden geleden nog een auto gekocht. Dag ervoor m'n pinlimiet verhoogd, en de auto gewoon met pin afgerekend. Ik hoefde niet naar een postkantoor, hoefde niet met een zak geld over straat, de verkoper hoefde mijn bankbiljetten niet op valsheid te controleren. Allemaal veel makkelijker en veiliger dan in 1989.
@@ArumesYT Meer computers en diverse systemen maar klant contact en service houdt maar op, die is er niet meer. Mail of bel maar en binnen 14 dagen hoort u van ons. Pasje kwijt, geld met paspoort bij een balie halen en tevens het probleem oplossen niet mogelijk, geen pinpas geen geld. De loketmedewerker is vervangen door de computer, mail en telefoon. Dit geld voor veel bedrijven in NL. Dit heet vooruitgang. Maar ja, zal wel liggen aan deze man van 53 jaar. Weet nog goed dat bedrijven moesten vechten om jou als klant te hebben. tegenwoordig mag je van geluk spreken als je zonder problemen kan navigeren tussen de regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je moet het meegemaakt hebben om te weten wat ik precies bedoel en omschrijf.
@@steven1510able Ja, dat zal ik allemaal wel gemist hebben, want ik ben pas 47. Of ik ga gewoon iets beter met de tijd mee.
@@ArumesYT Beter is een subjectief begrip/concept. Wat voor de een vooruitgang is, is voor vele anderen een terleurgang van de samenleving. Binnenkort hoeft niemand het huis meer uit.
@@steven1510able Hoeft niet, maar *kan* wel. In plaats van naar het postkantoor te gaan kan je nu op de koffie bij de buren. Minder verplichte uitjes betekent dat je meer tijd en energie hebt voor écht sociaal contact. Of je dat ook werkelijk doet, is natuurlijk je eigen keuze en zegt dan meer over jezelf.
Weet je nog van vroeger die mooie gulden het is nu alle prijzen keer 2.20 een bakje vlees van 5 euro kost erg veel tegen wordig.
Ik ben benieuwd wat voor computer systeem dit is, van welke fabrikant.
Ja, ik ook. De terminals zijn duidelijk van Philips. In die tijd fabriceerde Philips nog computers (PC's, MSX, CD-I). Zou zomaar kunnen dat de rest ook van Philips was, misschien zelfs een speciaal ontworpen systeem ipv een off-the-shelf oplossing. Met 2000 kantoren was PTT als klant groot genoeg voor zo'n opdracht. Via zoekmachines is er echter niks over te vinden.
@@ArumesYT 10+ Jaar later was ik bezig met het vervangen van de HP-UX 9.x systemen voor HP-UX 10 voor PTT-Post, dus dat was 't nog een vervangingsronde later in ieder geval (HP-UX 9 en Novell Netware, ook op HP-hardware).
uit de tijd dat de nuts voorzieningen nog voor de burger/klant er waren. ipv de roverheid
geen klote meer van over.. zo een mooi bedrijf.. is nu een zooitje pisbakken geworden
Nostalgisch gejank. Tuurlijk leuk om zo'n filmpje te zien van hoe alles ging, maar als de gemiddelde Nederlander nog 1 brief per jaar verstuurd, kan je zo'n bedrijf niet in stand gaan houden. Als je ziet hoeveel meer pakketjes er vandaag de dag verstuurd worden en op hoeveel meer punten die ingeleverd kunnen worden, zijn we er zwaar op vooruit gegaan. Tuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar het was niet allemaal beter vroeger.
nou die renault 19 was al aan het wegroesten voordat hij zijn naam op kenteken had gezet
Genieten!
Als je vandaag de dag 10.000 euro opneemt krijg je de FBI de belastingdienst en de gestapo op je dak 😂
wie is die mooie vrouw achter het loket? Heeft iemand een naam?
Wat ben je met die naam van plan?
een actrice
@@ArumesYT niks, gewoon nieuwsgierig, misschien een bekende actrice (geworden)
benieuwd of ze nog series of films heeft gemaakt
Waarom hoor ik dat accent nooit meer?
Van die commentator?
Haha ja dat heb ik me ook dikwijls afgevraagd… Een bepaalde generatie sprak zo; je hoort het tegenwoordig niet meer. Simon Carmiggelt sprak ook zo: een bepaalde rust, bedachtzaamheid en dictie die je thans niet meer hoort, helaas!
@@MerijnHagen heerlijk, ik kan er uren naar luisteren
Moet je nu proberen, 10k opnemen.
"Het kantör"
melancholie
For real????
Loket. 😅
Met 3 losse buro-telefoons, want ja, meerdere lijnen op 1 toestel, dat is te modern :)
Kijk kinderen, zo moest je vroeger geld opnemen.
@@cappie2000 Houd je racistische kots aub thuis.
@@EdwinMartin je bedoelt de waarheid?
@@leipo222geloof jij in sprookjes?
1:15 you have failed
P....... T........ T.........
Putje graven, Tentje bouwen, Tukkie doen
Soort van een post-liefdes verhaal vanaf Kennedy tot nu
(woke mensen snappen dit niet 😂😂😂😂😂😂)
Is dit nou ingesproken door niemand minder dan Haye Thomas?
Nee dit is Ed Lautenslager legendarische stem
Een loket? Bestaat dat nog ? 🙄
Nee...
Dit heet pinnen wat tegenwoordig bijna Anno 2024 al overgenomen is door de smartphone app.
Lekker met je duizendjes over straat lopen alsof het niets is.
❓Kies het juiste antwoord:
Waarom heeft de meneer de gulden opgenomen?
a) lekker boodschappen doen
b) een auto kopen
c) in bitcoin investeren
d) iets anders
e) Voor zijn dealer
Al dat engels, hoop dat het hier stopt hoor met dat "backoffice" gedoe, dit is me te modern