Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα - Εγκατάσταση ηλιακού σε Πολυκατοικία (vol.1)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024
  • Εγκατάσταση ηλιακού σε Πολυκατοικία, ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ - ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας ...Εξαρτήματα - Ανταλλακτικά - Λέβητες - ...Στρατος - Γιαννης τηλ επικοινωνιας: 6997-150-300 , 6973-027-500 , 6981708066 , 24680 22088 .....Υδραυλικά | Θέρμανση | Είδη Υγιεινής - Ηλιακα - Υδραυλικά Εξαρτήματα - Θερμαντικά Σώματα - Υδραυλικά | Θέρμανση | Είδη Υγιεινής

Комментарии • 80

  • @platis-giannis.
    @platis-giannis. 5 лет назад +3

    Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια δύσκολη επιλογή μιας και είναι μια απόφαση που θα μας συνοδεύει για χρόνια. Αγοράζοντας λοιπόν έναν ηλιακό θερμοσίφωνα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το αν αυτά που μας υπόσχεται ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.
    Στην εποχή του διαδικτύου το σίγουρο είναι ότι οι διάφορες κριτικές καταναλωτών θα μας δώσουν μια εικόνα για το τι προσδοκίες μπορούμε να έχουμε από το προϊόν που θα αγοράσουμε.
    Ωστόσο ειδικά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες θεωρούμε ότι εκεί που πρέπει να επιμείνει κάποιος είναι η Πιστοποίηση για την απόδοση της συσκευής και την ποιότητα κατασκευής της.
    Πόσα λίτρα είναι πραγματικά το μπόιλερ του ηλιακού μας, τι απόδοση έχει το σύστημα που επιλέγουμε, είναι μερικές από τις απορίες που θα μας λυθούν αν δούμε τα πιστοποιητικά ενός ηλιακού.
    Το πλέον αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας για ηλιακά θερμικά συστήματα στην Ευρώπη είναι το Solar Keymark. Το Solar Keymark πιστοποιεί τόσο την μέθοδο παραγωγής και την ποιότητα του προϊόντος όσο και την απόδοσή του.
    Δημιουργήθηκε για να πιστοποιεί προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένα προαιρετικό πιστοποιητικό το οποίο όμως αποδεικνύει στους καταναλωτες ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα και ικανοποιεί επιπρόσθετες προδιαγραφές.
    Πολλά άλλα σήματα που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων, που συνήθως αφορούν εργαστήρια ανεπίσημων δοκιμών, μάλλον μπερδεύουν τον καταναλωτή παρά πιστοποιούν κάποιες ιδιότητες του προϊόντος.
    Εκτός από το Solar Keymark υπάρχει και η πιστοποίηση CE.
    Η πιστοποίηση CE σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία με δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ έχει εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας της λειτουργίας του ηλεκτρικού μέρους της συσκευής. Όσα περισσότερα πιστοποιητικά ποιότητας διαθέτει ένα σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα, τόσο πιο σίγουροι είμαστε για την ποιότητά του, την απόδοσή του και τη διάρκεια ζωής του.
    Ο μοναδικός τρόπος για να επιβεβαιώσετε ότι ο ηλιακός σας θα κάνει αυτά που υπόσχεται, είναι η λήψη των πιστοποιητικών του θερμοσίφωνα.
    Πριν προμηθευτείτε λοιπόν ηλιακό θερμοσίφωνα ζητείστε τα πιστοποιητικά του!
    Εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε αν η εταιρία που θα επιλέξετε για να προμηθευτείτε τον ηλιακό σας έχει πιστοποίηση Solar Keymark αν ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.solarkeymark.dk/ και στο πεδίο αναζήτησης βάλετε την επωνυμία του ηλιακού!

  • @vaggelisgaintatzis3024
    @vaggelisgaintatzis3024 4 года назад +2

    Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε. Βλέπω τα βίντεο σας πολύ καιρό τώρα. Μόνο που θα ήθελα να είστε λίγο ποιο αναλυτικός σε αυτά που εξήγητε γιατί θέλω να μάθω σωστά κάποια πράγματα και δεν έχω πολλές γνώσεις. Σας ευχαριστώ

    • @zervosspiros5297
      @zervosspiros5297 2 года назад

      γιατι πρεπει να εχεις γνωση ποιος σου ειπε οτι ο στρατος τα λεει πολυ καλα ,,,,,,,

  • @palamidi13
    @palamidi13 6 лет назад +1

    καλο χειμωνα να εχουμε μαστορα..σε χασαμε...περιμενουμε να δουμε τα video σου ,να σαι καλα!

  • @stefanosstamatiadis740
    @stefanosstamatiadis740 3 года назад

    Πολυ καλή δουλειά κ ενημέρωση! Μία ερώτηση, γιατι να μην ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια το καλοκαιρι (εφόσον υπαρχει δοχείο διαστολής)?? Ευχαριστώ.

    • @polydorosstoltidis
      @polydorosstoltidis 2 года назад +1

      γιατι δεν υπάρχει λόγο να ανεβάσεις θερμοκρασία επειδή θα αυξηθεί και η πίεση οπότε υπάρχει πρόβλημα.. θεωρώ οτι βάζοντας ένα κάλλυμα από αυτό που βάζουν πάνω από τα λαχανικά θα κάνεις την δουλειά σου..

  • @user-mx7uy8uh1c
    @user-mx7uy8uh1c 5 лет назад +3

    Μάστορα καλησπέρα. Για έναμιση χρόνο ο ηλιακός δούλευε με ανοικτή την τάπα πλήρωσης γιατί δύο "κοντοί" ξέχασαν να την τοποθετήσουν. Το πρόσεξα γιατί άλλαξα μόνος μου τα υγρά. Τα μαστορια τοτε απλά είχαν συμπληρώσει τα υγρά και άλλαξαν ανωδιο.

    • @zervosspiros5297
      @zervosspiros5297 2 года назад

      μαθε να ξεχοριζεις τους κοντους απο μακρια πρωτα γνωμη μου παντα αν ο μαστορας δεν εχει τουοτα και νοκια μην τον βαλεις σπιτι σου και μην ζιτας την γνωμη του βρες τον γριφο

  • @kostastsa
    @kostastsa Год назад

    Καλημερα παιδες.. θα θελα να ρωτησω κατι. Μποιλερ οριζοντιο που δουλευε σε οικοδομη με τηλεθερμανση μπορει να χρησιμοποιηθει σαν καζανι ηλιακου;;;;

  • @gp27272727
    @gp27272727 5 лет назад +1

    Ωραία & καθαρή ταράτσα.

  • @panosp.1597
    @panosp.1597 4 года назад +2

    Φίλε Στράτο, αν ο ηλιακός είναι μια πονεμένη ιστορία, ο ηλιακός βεβιασμένης κυκλοφορίας, είναι δύο, τρεις, και τέσσερις... Σε άκουσα να μιλάς για αισθητήρια... Αυτά τα κυάθια, με τα βυθιζόμενα PTC, τα έχεις για αξιόπιστα; Νομίζει κανείς ότι αν ξεκινήσει και φύγει το καυτό νερό, και κάψει το κυάθιο, και διαβάσει και ο διαφορικός να βάλει τον κυκλοφορητή, μετά μόλις πέσει ας πούμε, στους 65 με το DT που θέλουνε, θα κόψει; Όχι φίλε μου...
    Τα κυάθια (και το λέω για την πατένα που σκέφτεσαι), αν τα βάλεις αμόνωτα εξωτερικά, μόλις πυρώσουν, άντε να κρυώσουν, το κατακαλόκαιρο. Αν πάλι τα βάλεις μονωμένα, βελτιώνεται κάπως η κατάσταση, αλλά και πάλι μπορεί να "κολλήσουν" σε μια θερμοκρασία (συνήθως ~60-62 βαθμούς). Κι αυτό ξέρεις πώς το βλέπεις; Κόβεις λίγο το ρεύμα από το διαφορικό, έχοντας διαβάσει π.χ. 62, τον ανοίγεις μετά από 4-5 δευτερόλεπτα, ξαναδιαβάζεις, και σου γράφει 55... Καταλαβαίνεις για πόση ανακρίβεια μιλάμε... Μακάρι να βρεθεί κάτι καλύτερο από τα PTC / NTC...
    Όσο για τους ηλιακούς κενού, είναι μια καλή λύση όταν πια σε μια μικρή ταράτσα μαζευτούν ένας ηλιακός από κάθε ιδιοκτήτη... Ο κενού δε δουλεύει μόνο στη μέγιστη πρόσπτωση (κάθετα), όπως οι επιλεκτικοί, κι έτσι, ακόμα και σκιασμένος κατά κάποιες ώρες (όταν πια δε βρίσκουμε ανοιχτό χώρο), μπορεί να λειτουργήσει.

  • @globalzero
    @globalzero 2 года назад

    Ρε παιδιά καλοκαίρι τον ηλιακό στη πόλη της Καβάλας να τον καλύψω? και αν ναι πως? θέλω να δουλεύει αλλά θα βράσει το καλοκαίρι . Ήδη είναι πολύ ζεστός.

  • @ΓΙΩΡΓΟΣΛΟΥΜΙΩΤΗΣ
    @ΓΙΩΡΓΟΣΛΟΥΜΙΩΤΗΣ 3 года назад

    ΓΙΑ ΤΑΧΥΘΕΡΜΑΣΤΗΡΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣΤΡΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΗΛΙΑΚΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟ

  • @user-xe2mo3yz3e
    @user-xe2mo3yz3e 5 лет назад +2

    Στην Ελλαδα με 355 μερες ηλιοφανεια το χρονο μπορειτε με αριθμους να μας εξηγησετε πως βγαινει η αποσβεση σε τουλαχιστον 10 με 15 χρονια για τον esolar ; Για να μην το ¨χοντρυνω¨και πω οτι βαζω και τα πλυντηρια να παιρνουν κατευθειαν απο τον ηλιακο....

  • @teoargiriou5907
    @teoargiriou5907 2 года назад

    Τι πρέπει να βάλω για την υπερθέρμανση?

    • @carnivalballoonmoshing1221
      @carnivalballoonmoshing1221 2 года назад

      αντεχει το πολυ πολυ θα σκαει το εξαεριστηρακι του.αν ειναι ωρα αιχμης να τον ανοιγεις στο χλιαρο να ξεθυμαινει,αν λειπεις απο το σπιτι για μερες μπορει να σκαει το εξαεριστικο ή να τον σκεπασεις με κατι πχ σεντονια,συντηρηση αναλογα μετα απο 2-3 ισως και 5 χρονια

  • @nologo4
    @nologo4 6 лет назад +5

    οφείλουμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
    Συνεπώς με τα 1000 λέω ναι σε ηλιακό θερμοσίφωνα. Απλή τεχνολογία, ελληνική παραγωγή και ζεστό νερό τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο.

    • @stratosgiannoudis
      @stratosgiannoudis  6 лет назад +3

      Οφειλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο πως δεν ειναι καλό να ζεσταίνουμε το νερο χρίσεις πάνω απο τους 60 βαθμους.Οφειλουμε να λεμε πως οταν ειναι 1 η 2 άτομα σε σπίτι ένας ηλιακός 160 λίτρα είναι υπερβολή. Οφειλουμε να λεμε πως ο ηλιακός μας θέλει συντήρηση κάθε χρόνο.....Οφειλουμε.......

    • @nologo4
      @nologo4 6 лет назад

      Αυτά που αναφέρεις είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που λες σε αυτό τουλάχιστον το βίντεο
      ναι η υπερθέρμανση προκαλεί ηλεκτρόλυση και καταπόνηση ενός β διαλογής ηλιακού
      για το μέγεθος του μπόιλερ που αναφέρεις, σε αυτές τις εποχές που τα λεφτά δεν τρέχουν από τα παντζάκια μας σχεδόν η πλειοψηφία θα αγοράσει ηλιακό αντίστοιχα με τα μέλη της οικογένειας και όχι μεγαλύτερο για να μην πληρώσει έως και τα διπλά λεφτά
      Συντήρηση από τεχνικό δεν απαιτεί κάθε χρόνο αλλά κάθε δεύτερο ή ακόμα και τρίτο. Κάθε χρόνο θέλει απλά κάθε Σεπτέμβρη ή οκτώβρη, συμπλήρωμα στα υγρά του συλλέκτη για να υπάρχει η απόδοση που χρειάζεται τους μήνες που ακολουθούν με την μικρότερη ηλιοφάνεια . Δεν είναι δηλαδή κάτι φοβερό μπορεί να το κάνει και ο ίδιος ο πελάτης σου.
      Διαφορετικά ναι θα τον πάρεις στο χέρι να το κάνεις bbq
      Η εμπειρία μου εδώ στην Αθήνα, πρώτα στο σπίτι της μάνας μου με ένα 200ρι ηλιακό συνδεδεμένο επιπλέον με πλυντήριο ρούχων και πιάτων, υπάρχει εδώ και 27 χρόνια και δουλεύει απροβλημάτιστα . Το ίδιο και στο δικό μου σπίτι με ένα σαφώς μικρότερο ηλιακό εδώ και 4 χρόνια
      Άλλο πράγμα λοιπόν τα οφείλουμε που αναφέρεις και άλλο αυτό που λες στον άνθρωπο ως πρόταση για 60ρη θερμοσίφωνα ---> το χέρι της ΔΕΗ μέχρι τον αγκώνα στην τσεπη μου

    • @platis-giannis.
      @platis-giannis. 6 лет назад +1

      @@nologo4 αν θέλουμε να πετύχουμε οικονομία τόσο στο κόστος κτήσης όσο και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ( γιατί κ τον ηλιακό τις μέρες χωρίς ήλιο τον δουλεύουμε με ρεύμα) και κατ' επέκταση να έχει και "θετικό" οικολογικό προσανατολισμό μπορούμε με το 1/3 των 1000€ που θα ξοδέψουμε για ένα επώνυμο ηλιακό να τοποθετήσουμε ένα ηλεκτρικό ταχυθερμαντήρα ( κεντρικό ), ο οποίος εκτός του πλεονεκτήματος ότι καταναλώνει ηλ.
      ενέργεια μόνο όταν κάνουμε χρήση ( ανοίγουμε την βρύση του ζεστού νερού) και μόνον τοτε, το νερό χρήσης παράγεται εκείνη την στιγμή που το ζητάμε, δεν είναι δλδ "αποθηκευμένο" . Το " φρέσκο" ζεστό νερό χρήσης είναι από θέμα υγείας πολύ είναι καλύτερο από το "αποθηκευμένο" νερό που υπάρχει μέσα σ'ένα μποιλερ ηλιακό, ηλεκτρικό κλπ.

    • @platis-giannis.
      @platis-giannis. 6 лет назад

      Ζεστό Νερό Χρήσης και δοχεία - ένα γάμος με αρκετές κηδείες
      Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) είναι εξαιρετικά σημαντική για την άνεση και την υγιεινή. Ταυτόχρονα δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας και κόστους συντήρησης.
      Η συνηθισμένη πρακτική είναι η θέρμανση του ΖΝΧ μέσα σε κάποια μορφή δοχείου, είτε μπόιλερ ή όπως είναι της μόδας τελευταία σε δοχεία αδρανείας με εσωτερικό μπόιλερ (tank-in-tank) ή ανοξείδωτη σπιράλ σερπαντίνα (coil-in-tank).
      Όμως ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών με το νερό δικτύου που είναι γεμάτο οξυγόνο και διάφορα χημικά στοιχεία δημιουργούν την «τέλεια καταιγίδα» για διάβρωση και τις επικαθήσεις αλάτων και ασβεστίου.
      Αυτό έχει αποτέλεσμα τα δοχεία και όλα τα σχετικά εξαρτήματα όπως οι θερμοστατικές βαλβίδες να παρουσιάζουν συχνά φθορές και βλάβες.
      Τα παραπάνω προβλήματα επιδεινώνονται ιδιαίτερα σε επαγγελματικές εφαρμογές λόγω του μεγάλου όγκου νερού που το σύστημα πρέπει να διαχειριστεί, καθώς και σε περιοχές με κακή ποιότητα νερού.
      Απαιτείται συχνή συντήρηση, και σε περίπτωση ζημιάς το κόστος αντικατάστασης του δοχείου είναι πολύ μεγάλο όπως και η τεχνική δυσκολία για την αλλαγή του. Ιδιαίτερα στην περίπτωση μεγάλων δοχείων όπως στα ξενοδοχεία.
      Επιπρόσθετα στα μπόιλερ και όπου υπάρχει αλλού αποθήκευση ΖΝΧ, το νερό παραμένει στάσιμο και δημιουργείται «λάσπη». Σε αυτή την λάσπη μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη θανατηφόρων βακτηριδίων όπως η Λεγεωνέλλα.

    • @platis-giannis.
      @platis-giannis. 6 лет назад

      Ένα βήμα παραπέρα ( με μεγαλύτερο κόστος κτήσης από το ηλεκτρικό ταχυθερμαντήρα) είναι οι σταθμοί «φρέσκου» ζεστού νερού χρήσης ( συνδυάζουν και την ηλεκτρική ενέργεια και την ενέργεια από το κλειστό κύκλωμα του καλοριφέρ, ηλιακούς συλλέκτες, αντλίες θερμότητας ).
      Σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε απαιτητική εφαρμογή:
      Ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης του νερού χρήσης - προστασία από Λεγεωνέλα
      Ως 90% λιγότερες επικαθήσεις αλάτων
      Ως 90% λιγότερη διάβρωση
      Εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ΖΝΧ
      Μεγάλη παροχή ΖΝΧ με χρήση ελάχιστου χώρου
      Μέγιστη αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης
      Πολύ καλή απόδοση με ηλιακά και αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών
      Plug & Flow: Συνδέστε μόνο νερό και ρεύμα
      Δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών σταθμών σε Cascade για μεγάλες παροχές.
      Πως λειτουργούν:
      Ως ταχυθερμαντήρας και ζεσταίνουν το νερό χρήσης την στιγμή που θα το χρειαστούμε:
      Μόλις υπάρξει ζήτηση ζεστού νερού χρήσης ο σταθμός εκκινεί αυτόματα τον κυκλοφορητή του και στέλνει ζεστό νερό θέρμανσης από το δοχείο αδρανείας στον πλακοειδή εναλλάκτη του.
      Το κρύο νερό του δικτύου περνάει επίσης σε υψηλή ταχύτητα μέσα από τον ανοξείδωτο εναλλάκτη και θερμαίνεται στιγμιαία.
      Ο σταθμός για να ρυθμίσει την θερμοκρασία του εξερχόμενου νερού χρήσης στο επιθυμητό επίπεδο μεταβάλει αυτόματα την ενσωματωμένη 3όδη βαλβίδα, μεταβάλλοντας έτσι την ποσότητα θερμού νερού που περνάει από τον εναλλάκτη.
      Το κρύο νερό θέρμανσης επιστρέφει στο δοχείο αδρανείας στο επιθυμητό επίπεδο.
      Μόλις σταματήσει η ζήτηση ΖΝΧ ο σταθμός περνάει πάλι σε φάση αναμονής.
      Λύσεις, λοιπόν, υπάρχουν πολλές για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, ανάλογα πόσα χρήματα διαθέτει κάποιος και τον όγκο του νερού χρήσης που θέλει να παράγει.

  • @michailmichail9857
    @michailmichail9857 11 месяцев назад

    Διστιχοσ η μαστορη δεν σου λενε οτι θελουν σηντιριση ουτε βαλβιδα εκτονοσησ δεν εχουνε βαλη

  • @nutzer1010
    @nutzer1010 5 лет назад

    Ποια ειναι η αποψη σας για τους ηλιακους θερμοσιφωνες κενου αερος; Τους συνιστατε;

    • @carnivalballoonmoshing1221
      @carnivalballoonmoshing1221 2 года назад

      οχι για ελλαδα, εκτος σε περιπτωσεις οπως ξενοδοχεια και χρηση συνεχεια

  • @polydorosstoltidis
    @polydorosstoltidis 2 года назад

    ο Γιάννης που είναι ρε Στράτο μας έχει λήψει... τι έγινε? άλλαξε επάγγελμα?

  • @user-ek5ux6ze2o
    @user-ek5ux6ze2o 3 года назад

    Σε έναν τοποθετημένο ηλιακό μπωρο να βάλω φούσκα δοχείο διαστολής η μόλις λύσω την βαλβίδα ασφαλειας θα χάσω τα υγρά