תודה רבה רמי על הסרטון אין פשוט כל פעם מדהים מחדש👍🏻 זה יתכן שבעשור הקרוב נתחיל לראות הרבה מדינות נופלות במלחמות אזרחים? ומה זה אומר עלינו עברנו תקופה של ממשלת מעבר אינסופית זה סוג של אווירה של אינתיפאדה שלישית הולכת להתפתח?
שאלה רמי, האם אתה צופה שתפרוץ מלחמת אזרחים גם בישראל בשנים הקרובות, זאת לנוכח רבים מתוך החברה הערבית שלא מזדהים עם המדינה, בעיית המשילות בצפון ובדרום, הנשק הלא חוקי וכן כל האירועים שהתרחשו במאי אשתקד?
הבעיה אינה הערבים! הבעיה היא השנאה הגוברת בין הימין המסורתי שמורכב ברובו מיוצאי ארצות ערב ורבים מהם חיים בפריפריה ובין בוחרי השמאל בעיקר בוחרי מרץ/עבודה/לפיד שמאופיינים במעמד סוציו אקונומי גבוה בעל שליטה במוקדי הכח (תקשורת. אקדמיה, כלכלה, תרבות ועוד). השנאה הזו תחסל את המדינה ללא מלחמת אזרחים! תזכרו את נאום קורי העכביש של נסראללה!
תודה רמי על הסרטון....זה מרגיע לשמוע שאנחנו לא בכיוון של מלחמת אזרחים.. רציתי לשאול ביחס לסרטון על לאומנות ישראלית, האם לדעתך זה באמת ראלי? בהתחשב באופי, המסורת והחינוך היהודי, שדי מנוגדים ללאומנות..
תסתכלו על מה שקורה היום במדינת ישראל ותראו בלייב איך פורצת מלחמת אזרחים: חוסר ערכים וחזון משותף, שנאה תהומית, דה לגיטימציה של המחנות, חוסר במנהיגות אחראית, הקצנה הולכת וגוברת, כלי נשק ברשות האזרחים...
מה המצב רמי. יש סיכוי אתה עושה סרטון על מה הסיכויים שתפרוץ מלחמת אזרחים באירן ומה צריך לקרות בשביל זה(התערבות של מדינות אחרות, הקמת מיליציה וכו'). תודה.
זה לא יקרה כי עצם זה שיש לנו היהודים מדינה אחת זה מה שיקרב בינינו לא נעשה את אותה טעות פעמים אנחנו ניהיה ביחד וננצח כל דבר שיעמוד מולנו יחד אם אלוהים🇮🇱🇮🇱
היא כבר קיימת! תביט ברשתות החברתיות. עדיין לא יורים ברחובות, אבל במחאת השמאל ראינו כיצד ומה יקרה לאחר הבחירות אם הימין יחזור לשלוט. המפגינים כבר הצהירו לא יקבלו את הכרעת הרוב!
רמי אפשר הסבר לאיך ברזיל היא דוגמא לזה? כי לפי מה שידוע לי וראיתי שם, יש הרבה קבוצות אתניות אבל כולם מאוחדים מסביב לזהות הברזילאית, כמו פה בארץ שיש הרבה קבוצות אתניות אבל כולם מאוחדים סביב הזהות היהודית.
שמאלנים רבים לא מאוחדים סביב הזהות היהודית, רואים בה לאומנות או הדתה, ושואפים למחיקת ישראל כמדינה ציונית והפיכתה לרב-לאומית. והערבים והשב"חים והמסתננים בוודאי ובוודאי שאינם מאוחדים סביב הזהות היהודית.
@@is4737 זה לצערנו נכון, אבל לדברים האלה יש פיתרון, בממשלה מתוקנת שבחים לא יכנסו לפה, מסתננים יגורשו מפה יחד עם כל אדם שלא אמור להיות פה, ולבוגדים ילקח האזרחות, בלי כל אלה אנחנו נהיה עם מאוחד וחזק, אבל המחלה שנקראת פרוגרסיביות מחלחלת פה כבר וזה הבעיה האמיתית
זה< טבעי לראות כל כך הרבה משקיעים בפאניקה על רקע החמרה בשוק הדובי אבל חשוב גם לציין שמצב השוק אינו חדש בעולם הקריפטו. מספר גורמים מניעים סנטימנט שלילי בשוקי המניות והקריפטו כרגע, כולל אינפלציה, שוק מניות רעוע, עליית ריבית וחששות למיתון. כתוצאה מכך, הביטקוין ירד משמעותית מהשיא של כל הזמנים, ונשבר מתחת למספר רמות טכניות מרכזיות. כמשקיע קריפטו, המצב הנוכחי עשוי להיראות עגום. עם זאת, ישנן מספר אסטרטגיות השקעה בדוקות ומוצעות על ידי מומחים שיכולות לעזור לך לצלוח את סערת הקריפטו הנוכחית. בשבועיים של שורט ומסחר עם אותות ישירות מלואי אלפאנו, הצלחתי לצבור 11 btc למרות מצב השוק. אתה יכול ליצור קשר עם לואיס אלפנו ב telegram@Alfanotrades
גם אני משקיע עם מר לואיס אלפנו, הוא גובה עמלה של 20% על רווח שנעשה אחרי כל סבב מסחר וזה הוגן בהשוואה למאמץ שהוא השקיע כדי להרוויח עצום, זה היה מדהים כשאנדרו טייט דיבר על כך שהוא חלק עצום ב התקדמות הקריפטו שלהם
אהלן, סרטון מעניין, רציתי לשאול, מדוע אתה מעודד לאומנות (או לפחות זהו שם הערוץ שלך ואתה רוצה שישראל תהיה מעצמה עולמית, מה שמצריך ממנה להתרחב) אם אתה מונה לא מעט מקרים שהיא גרמה לאלימות וסבל? אגב, לקראת הסוף, לא הייתי אומר שלבנים הם רפובליקנים מסיבות אתניות. דבר ראשון, מה שאמרת היא אמירה מאוד כוללת שמתעלמת מהעובדה שהרבה לבנים בארה"ב הם ליברלים/דמוקרטים. הייתי אומר שהסיבה שטראמפ נבחר והיו אירועי הקפיטול ויש עלייה של ימין קיצוני בארה"ב הוא לא בגלל גזע (כן יש את שארלוטסביל אבל כמה שארלוטסביל ואירועי קפיטול כבר יש? אלה מיעוטים קיצוניים, אני לא מאמין שרוב מי שהצביע לטראמפ הוא נאצי) אלא בגלל שיש שינוי מאוד דרמטי בתרבות של אמריקה שנגרר בעקבות סיום המלחמה הקרה, עלייתן של הרשתות החברתיות, וכמו כל דור ודור, רצון להתקדמות חברתית. זה יצר מצב שהדור הצעיר באמריקה תומך בדברים שהדורות הישנים יותר חונכו שהוא מרושע וחסר היגיון, למשל, כל מיני עקרונות סוציאליסטים כמו רווחה שהפכו למילות גנאי בגלל התעמולה נגד בריה"מ, הכרה ותמיכה בטרנסג'נדרים שלא עושה היגיון להרבה אנשים ואז הם דוחים את זה לגמרי, ונוכחות מוגברת של כלל קהילת הלהט"ב ברחבי המדינה כי יותר אנשים מרגישים בנוח להיות פתוחים עם המיניות/זהות מגדרית שלהם. אז הדור הישן והשמרנים מפחדים ובוחרים עם פאסון של "חזק" שאומר שהוא יחזיר את אמריקה לגדולה שהייתה לה בעבר ומשחק נגד חוקי הפוליטיקלי קורקט שהתרבות החדשה הביאה. לא הייתי אומר ששימור הרוב הלבן זה משהו שמניע את ההתנגשות בין ליברלים לשמרנים בארה"ב, כן יש נאצים שאומרים את זה אבל ההבדל בארה"ב זה שזה לא לאום שמורכב מעם ספציפי אלא מכל מי שדוגל ברעיון של חירות, ולראייה במהלך השנים הגיעו מהגרים מכל העולם מאירלנד עד סין ועד קובה ואולי היו קצת בעיות כשהם הגיעו (בגלל שאז היו קצת יותר גזעניים) אבל היום הילדים שלהם נחשבים אמריקאים לכל דבר, לא משנה מה הצבע עור שלהם או המוצא של המשפחה שלהם. זה לא כמו באירופה שצרפת זה לאום שמוגדר לפי עם ספציפי אז ההגעה הפתאומית של הרבה מוסלמים מפחידה אותם. והאי תמיכה בבממשל זה לא דבר חדש, רונלד רייגן קידם את הרעיון של התערבות מינימלית של הממשלה בכל דבר וזה תפס במיוחד אצל רפובליקנים, והעובדה שהממשל האמריקני מורכב ברובו מאנשים מעל גיל חמישים גם גורם לצעירים הדמוקרטים לפקפק ביכולת שלו להביא את השינוי שהם רוצים, אז אף אחד לא סומך על הממשלה.
כי האלימות והסבל של היום זה מחיר משתלם בשביל הרווחה והביטחון של מחר. הם אמצעי יעיל להשגת מטרות חשובות יותר. באותה נשימה אפשר לומר, שהקמת המדינה עלתה בסבל ואלימות גם כן. עלינו להיות מעצמה עולמית כדי להבטיח את עתידנו לטווח כמה שיותר רחוק, ובשביל זה צריך להפעיל אלימות ולסבול מדי פעם.
@@shlomikfly אני חייב שלא להסכים. כן, יש דברים שצריך לסבול היום כדי לשגשג מחר, וכן קום המדינה היה אחד מהדברים האלה, אבל לאומנות לא מביאה את זה, לאומנות מביאה גזענות בגלל שהאתניות הרבה פעמים היא מה שמגדירה אותה ושאיפות להיות הכי גדולים וחזקים תוך קונפליקטים בלתי נגמרים. מלחמת העולם הראשונה הייתה מלחמה מיותרת לחלוטין שבליבה עמדה לאומנות, המפלגה הנאצית היו לאומנים קיצוניים שגרמו לזוועות שקשה לתאר. הלאומנות ברוסיה נותנת לפוטין תירוץ להיכנס למלחמה באוקראינה שרואה אבידות מיותרות לשני הצדדים, בבלקנים במקום להתפרק יפה כמו צ'כוסלובקיה ורוב בריה"מ (חוץ מהקווקז), קריסת יוגוסלביה הייתה ברוטלית. בסופו של יום אני לא חושב שאי פעם ראיתי בעיה שלאומנות פתרה חוץ מלהעביר את השלטון מידי המלך לידי העם במאה התשע עשרה. לדעתי זו אידאולוגיה שמיצתה את המטרה שלה והיום דווקא היא גורמת בעיקר לסבל בלי הרבה פתרונות. כמובן, אשמח שתאיר את עיניי אם אני מפספס משהו, אבל אישית אני חושב שלאומנות זו אידאולוגיה שבבסיסה יש אלימות, שאיפה לעליונות, וכוחנות שמסוות את עצמן כ"אין ברירה, זה מה שצריך לעשות" במקום באמת לסקור את הדרך הכי טובה לפעול כדי לפתור בעיה, אפילו במחיר של פשרות ודו שיח
@@Desman1835 הלאומנות היא העדפה של עצמך על חשבון האחר. כשאנחנו מעדיפים את עצמנו על פני אלה שרוצים להשמיד אותנו או על פני כל אחד אחר זה לאומנות. כשאנחנו מעדיפים לדאוג ליהודים בעולם ולא לאחרים, זה לאומנות. כשאמא מעדיפה את הבן שלה על פני בן של מישהו אחר כי האינסטינקט האמהי שלה פועל רק כלפי הבן שלה ולא כלפי ילדים של נשים אחרות-זו גם לאומנות, רק במעגל חברתי מצומצם יותר. כשנשיא ארה"ב מעדיף את טובת ארה"ב על פני טובתה של רוסיה או סין, זו לאומנות. ותאמין לי שביידן וכל נשיא אמריקאי אחר הוא כזה. וזה לא נקרא לאומנות אלא פטריוטיזם. אבל במקרה האמריקני זה לא גזענות, כי ארהב היא רב-גזעית, והאמת היא שגם רוסיה לא מורכבת מלאום אחד אז אי אפשר להגיד שפוטין הוא גזען. הקונפליקטים הבלתי נגמרים הם מה שמקדם את האנושות. ללא מלחמת העולם השניה לא היה גרעין שמשמש למטרות רפואיות כמו בקרנות ורנטגן בבתי חולים ואנרגטיות ומאפשר לסיים את השימוש בדלקים מזהמים כמו פחם נפט וגז. ללא מלחמת העולם השניה לא היה מנוע סילון. המלחמות לא יגמרו אף פעם כי הן כלי יעיל להשגת מטרות גיאופוליטיות. אנשים ימשיכו למות בכל מקרה כי אף אחד לא חי לנצח. ובמלחמה המוות מקבל משמעות, כי אתה עושה את זה למען מטרה כלשהי. מלחמת העולם הראשונה היה בגלל מצב כלכלי קשה של גרמניה, וגם השניה. גרמניה דאגה לעצמה ולאינטרסים שלה כי לא היה אף אחד אחר שעשה את זה בשבילה. הסיבה שרוסיה התחילה את המלחמה היא סיבה היסטורית. אתה מוזמן לראות את הסרטון של ערוץ לאומנות "ההיגיון של רוסיה בפלישה לאוקראינה" זה מסביר מצויין. צקכוסלובקיה לא התפרקה יפה אלא במלחמות אזרחים. האבידות הן לט מיותרות אף םעם אלא הכרחיות להשגת המטרה. הסיבה שמלחמות ואבידות במערב נחשבות למיותרות זה בגלל שלמערב אין עתיד להילחם עליו כי אין לו ילדים. המערב בתהליכי הכחדה וחורף דמוגרפי ולכן אין טעם להקריב למענו חיים. הלאומנות היא מה שדוחף את האנושות למלחמות, והמלחמות יוצרות אתגרים שדוחפים את האנושות למצוא להם פתרונות שאח"כ עוברים לאזרחות ומספקים פתרונות לבעיות אזרחיות. כמובן שכניעה מראש של אחד הצדדים וויתור על האינטרסים החיוניים לו תמנע את האלימות מלחתחילה אבל לא נראה לי שמישהו יסכים לזה, ולכן לפעמים בשביל להשיג משהו בסיסי כמו משאבים לדוגמא אין לך ברירה אלא לכבוש את השטח שבו הם נמצאים כי מי ששולט בו לא יתן לך אותו בחינם, ובשביל לכבוש אתה אתה חייב להשתמש בכוח ואלימות. ובשביל להמשיך לשמור על השטח הזה אתה כמובן חייב לשמור על עליונות מול אלה שרוצים לקחת לך אותו. פשרות בדו שיח מופיעות בין שני צדדים או אחרי שאף אחד לא הצליח לנצח, או אחרי ששני המדדים מגלים שצד שלישי שחזק יותר משניהם יחד מאיים עליהם, אז הם שמים את המחלוקות בצד, מגיעים לפשרה שמשרתת את המטרה המשותפת, ומתאחדים נגד היום המשותף עד ההזזדמנות הבאה לריב.
@@shlomikfly נתחיל מזה שיש כמה דברים שעובדתית לא נכונים. גרמניה לא נכנסה לשום מלחמת עולם מאינטרסים כלכליים. היא נכנסה למלחמת העולם הראשונה מתסבוכת גאופוליטית שכללה שרשרת ארוכה של בריתות ומתוך רצון למנוע מרוסיה להרחיב את ההשפעה שלה על החצר האחורית של גרמניה. למלחמת העולם השנייה היא נכנסה מתוך אידיאולוגיה שעל פיה יש לאחד את כל הגרמנים תחת גרמניה לפני שמתחילים בלבנזרם, והעיר דנצינג שבפולין הייתה עיר עם רוב גרמני וראש עיר נאצי, אז היה להם אינטרס לכבוש אותה. וצ'כוסלובקיה ידועה בהתפרקות הידידותית שלה, לא הייתה מלחמה בשום שלב בין סלובקים לצ'כים. כן היו מחלוקות וסלובקיה רצתה להתפצל אבל צ'כיה הייתה סבבה עם זה והשתיים עד היום ביחסים טובים. עכשיו לכל השאר. יש לשים את עצמך לפני הכל ויש לעשות את זה בדרך קיצונית. לאמיות היא לדאוג לעצמך, להתגונן, להתפתח, ולעשות את מה שצריך כדי לשרוד ולשגשג, ולאומנות זה לצאת למלחמה עקובה מדם על שטח שכבר מאה שנים לא היה שלך בשביל להשיג את "נרניה הגדולה" (סתם זרקתי נרניה כדי לא לתת דוגמא ספציפית, לא חסרות דוגמאות אמיתיות, כמו סוריה למשל), שזה פנאטי לפי דעתי. עוד טעות שאתה עושה זה שאתה מניח שמלחמה זה באמת כלי גאו-פוליטי יעיל וגם שזה המוצא הראשון לפני משא ומתן שנעשה. מלחמה זה כלי יקר מכמעט כל בחינה, לא צפוי, ומסוכן. אם אתה צריך לראות כמה לא יעילה מלחמה, תסתכל על כל סבב לחימה שלנו עם מצרים וסוריה, או אפילו חמא"ס. נכון שניצחנו כל פעם, אבל הם המשיכו לחזור ולקחת מאיתנו אנשים טובים. ואפרופו דברים שהמלחמה נתנה לנו לאזרחות, יש הרבה דברים מעבר לאנשים שהיא לקחה, לדוגמה, במלחמת יום הכיפורים נפל חוקר בטכניון שעבד על סוג חדש של דלק שלפי מה שאומרים היה אמור לשנות את המסע בחלל, אבל הוא נהרג ואף אחד לא המשיך את עבודתו. אגב, גם אם אתה מנצח, זה לא מבטיח יעילות, השגנו את מטרותינו בלבנון, גירשנו משם את אש"ף, ועדיין יצאנו משם עם אויב חדש ואפילו יותר נוראי, חיזבאללה, כי הוא פועל ממוטיב דתי ומאומן על ידי איראן אז יותר קשה לדבר איתו במידת הצורך והוא גם יותר מסוכן צבאית מאש"ף. המלחמה באוקראינה גם לא התחילה ממניעים כלכליים, כל החרמות גרמו למצב אפילו יותר קשה במדינה. היא התחילה מפחד של פוטין שאוקראינה תצא מתחום שליטתו על ידי הצטרפות לאיחוד האירופי או נאט"ו כי יש דוקטרינה רוסית לאומנית ישנה שאומרת שרוסיה צריכה להיות המדינה הכי חזקה בעולם כי יש לה את כוח האדם של אסיה והתעשייה האירופאית, מה שיוצר סופר מעצמה. אבל בשביל להשיג את זה, צריך לצמצם את הגבול הרוסי באירופה כי הוא שטוח וארוך, לכן הכרחי שאוקראינה תהיה תחת שליטה רוסית, בין אם זה בובה או כיבוש. עכשיו, האם זה באמת הכרחי? לדעתי לא אלא אם לפוטין הייתה מטרה לצאת למלחמה עם המערב באופן כללי (שזה רעיון פסיכי). אבל פוטין לאומני ופוטין מכריע איך נראית רוסיה, אז הם הקשיבו לתורה היורואסייתית ופלשו לאוקראינה. וזה אסון מהלך לרוסיה, ואומנם אוקראינה טפו טפו טפו נראית יותר טוב אבל המלחמה עולה גם לה ביוקר. אחת הבעיות שלי עם הטענה שלך זה שאתה מתייחס לאנשים בתור כלים, אני לא. מוות למען איזו מטרה? אם זה באמת הגנה על העם שלך אני רואה איך זה לגיטימי, אבל סתם לדוגמה, אני לא רואה פואנטה במוות של חיילים רוסיים, כולם מתייחסים אליהם כמו פיונים לאיזה משחק גאופוליטי יותר גדול שלא ממש עוזר לרוסיה. אני לא רואה פואנטה במוות של החיילים הערבים במלחמת יום כיפור ומלחמת ההתשה, שתיהן היו מלחמות נקמה שקיוו להחזיר בהן את סיני ורמת הגולן, אם זה היה הפוך, היית שולח את הילד שלך למות כדי שישראל תכבוש את סיני במלחמה שלא באמת אמורה לשמור על מדינת ישראל ועם ישראל? לאנשים יש חיים מעבר ללאום שלהם, יש להם משפחות, חברים, חלומות ותחביבים, אם היו אומרים לי למות כדי להגן על המשפחות והחלומות והשאיפות של אנשים הייתי עושה את זה, אבל (נגיד אני חייל רוסי), לכבוש את אוקראינה? עם שלא רוצה אותי ומשתמשים בי בתור פיון במשחק גאופוליטי שלא מזיז לאזרח הממוצע במוסקבה גם אם הוא הולך זוועה? לא תודה, אני לא רואה במוות הזה משמעות. או, שהסיבה שמלחמה זה מיותר במערב זה כי יש ערך לחיי אדם ולא חושבים שמטרת הקיום של אנשים זה למות כי מישהו במדינה רוצה נפט, אלא מוות שאינו לצורך הגנה על העם שלך הוא מוות מיותר. (ולראיה, מלחמת עיראק הייתה מאוד לא פופולרית בקרב הציבור האמריקני). משאבים אפשר להשיג מסחר, אני לא דופק נבוט בראש של הקופאי שלי כי אני צריך לחם, נכון? יש דרכים מתורבתות להשיג משאבים. המקרה בו אני מבין יציאה למלחמה על משאבים היא אם למדינה יש מונופול או שליטה רחבה מאוד על המשאב והיא מחרימה אותך. אבל יציאה למלחמה על משאבים באופן אירוני יכולה לגבות משאבים. גם על המלחמה עצמה וגם על הכיבוש כי אני בספק שהאזרחים של השטח שכבשת יהיו שמחים להיות אזרחים שלך, אז תצטרך לשמור שהם לא עושים בעיות בשטחים הכבושים או אפילו טרור בשטחים שלך. רצון לעליונות למקרה ש... אני מבין ותומך. סיכול ניסיון פיגוע של אויב זה משהו אני גם מבין ותומך, אבל כשזה מגיע למצב שאתה האגרסור כי אתה רוצה משאב ולא רוצה לשלם עליו, כי אתה רוצה להשלים את חזון נרניה הגדולה, או סתם להראות לאזרחים שלך שאתה מנהיג חזק, זה איפה שאני מתנגד. רק לסיכום, בסך הכל אני מבין מה אתה אומר, אני מסכים שצריך לשמור על עצמינו קודם כי אם לא נעשה את זה, אף אחד לא יעשה את זה, ואני מסכים שצריך לשמור על כל יתרון אפשרי על האויב. הבעיה שלי עם לאומנות זה שהיא כוחנית מדי. היא לא חותרת למצוא פתרון ארוך טווח, היא מאוד צינית ופרנואידית לגבי אנשים ומדינות שונות ומאמינה שכל העולם זה איום פוטנציאלי, וגם הרבה פעמים פונה ישר לאלימות בבעיות שלא בהכרח מצריכות אלימות. כן יש לנו אויבים וצריך לטפל בהם בהתאם, אבל לא תמיד אנשים רוצים לשמור על עוינות לנצח, וגם צריך לשאוף לשלום איפה שאפשר, כי כמות הקדמה שמלחמה מביאה לא ממש פרופורציונלית לכמות הכאב והנזק שהיא גורמת. וחוץ מזה, שיש לנו עולם גדול ויפה ואין לנו הרבה שנים על פני האדמה (אלא אם אנחנו חוזרים מתישהו אבל זה כבר ספקולציות), אז לדעתי כל עוד שני הצדדים לא רוצים להילחם מיותר לגמרי להתעסק במריבות ומלחמות כשלא נהיה כאן לנצח ויש כל כך הרבה מה לראות ומה לעשות, ולהרוג אנשים אחרים שלא מתוך הגנה עצמית או הגנה על אחרים זה לא אחד מהם.
𝗛𝗲 𝗪𝗵𝗼 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝘀 𝗮 𝗪𝗮𝗿 - 𝗟𝗼𝘀𝗲𝘀 Speaking about the Russia-Ukraine war, NATO’s Secretary General Jens Stoltenberg recently told a German weekly newspaper, “We must prepare for the fact that it could take years.” As I have said several times, this war is not like any war before; it is a scrutiny on a new level, a precursor of more scrutinies to come. This scrutiny may have started with Russia and Ukraine, but it will not end there; it will encompass all of Europe, and eventually all of humanity. These scrutinies will drive human society to rebuild itself in a way that helps us achieve life’s essence and purpose. The current bafflement and indecision that has overcome us is not negative. It is a mandatory state that precedes any progress. There have always been struggles over who will rule-which party or which leader or which ideology. The reflections imposed on us today impel us to determine how we want to relate to our society, to our country, and to humanity, and what will advance us to achieve the state of completion and perfection. Although at the moment, the struggles are between individuals who are leaders of their countries, people already see that this is not the correct way for humanity to be, at least not in terms of the leaders’ motivations. When leaders’ decisions are driven by considerations of the benefit of the public rather than their own benefit, their decisions will be correct, they will succeed, and they will win everyone’s support. This, by the way, does not pertain to one specific leader but is true of all leaders, as this will be the basic tenet of leadership in the future. The mutual dependence that seems to burden us today, causing shipment delays, food and energy shortages, and spreading viruses around the world, is really the flip-side of our mutual responsibility. When we learn the message of interconnectedness that it teaches us, we will find that our connections do not hurt, but allow us to live more comfortably and easily, and that our mutual dependence is an invitation to connect our hearts and not only our economies. The reason that we currently feel as though the world is in crisis is that we are unwilling to accept our interdependence. In the struggle between forced interdependence and reluctance to play by its rule, we are causing everything to shut down. However, if we embrace connection rather than reject it, we will discover its countless benefits compared to having to rely only on ourselves. We are living through a very special time in history. A pivotal shift is happening, a spiritual transformation. Gradually, we are learning to perceive ourselves not only as individuals, but also as parts of a system that maintain a symbiotic relationship with it: We nourish the system, and the system nourishes us. Until today, we perceived ourselves as separate beings. This put us in constant struggles against every one and every thing. The survival of the fittest epitomized our attitude towards life. In the new perception awakening within us, our attitude will change to what anthropologist Brian Hare and research scientist Vanessa Woods refer to as “the survival of the friendliest.” In this approach, those who feel connected to others and act with everyone’s benefit in mind will prosper, and those who cling to the attitude of “each man for himself” will find themselves defeated by life. Soon, and I hope it will come without too much pain, humanity will come to complete despair. We will feel that we are suffering blows every step of the way, and at every point in our development. When we come to this, people will agree to connect as a last resort. At that point, I really hope that humanity will begin to contemplate how to rise above the ego because otherwise, it will inflict unbearable suffering on all of us. In the era that is now dawning, we will not be able to impose decisions on others. We will not be able to oppress or force each other into any resolutions that they will not want to make of their own volition. Person against person, country against country, regime against regime, no one will be able to impose one’s views on the other. In the new era, he who starts a war-loses. Rather, everything will be done with connection and reciprocity.
שבוע טוב רמי. אתה הולך לעשות סרטון על התקפת הנגד של צבא אוקראינה בחארקוב?
רמי מה דעתך להישאר באומנות, מחכות לך הפתעות.
תודה רבה רמי . זה יכול להגיע לישראל הפעם.
כל הכבוד רמי!!!!!!
אני ממש מסכים עם מה שאמרת על מלחמות אזרחים בתחילת המאה ה20 לעומת סופה. באמת ניתוח יפה
סרטון מרתק רמי אין עלייך מגיע לך יותר צופים מזה
כל סרטון אתה מתעלה על עצמך!
תמשיך ככה
סרטון מרתק רמי. תודה רבה!
תודה רבה רמי על הסקירה הכל כך מעניינת כן ירבו !
תודה רבה רמי על הסרטון
אין פשוט כל פעם מדהים מחדש👍🏻
זה יתכן שבעשור הקרוב נתחיל לראות הרבה מדינות נופלות במלחמות אזרחים?
ומה זה אומר עלינו עברנו תקופה של ממשלת מעבר אינסופית זה סוג של אווירה של אינתיפאדה שלישית הולכת להתפתח?
שאלה רמי, האם אתה צופה שתפרוץ מלחמת אזרחים גם בישראל בשנים הקרובות, זאת לנוכח רבים מתוך החברה הערבית שלא מזדהים עם המדינה, בעיית המשילות בצפון ובדרום, הנשק הלא חוקי וכן כל האירועים שהתרחשו במאי אשתקד?
הבעיה אינה הערבים! הבעיה היא השנאה הגוברת בין הימין המסורתי שמורכב ברובו מיוצאי ארצות ערב ורבים מהם חיים בפריפריה ובין בוחרי השמאל בעיקר בוחרי מרץ/עבודה/לפיד שמאופיינים במעמד סוציו אקונומי גבוה בעל שליטה במוקדי הכח (תקשורת. אקדמיה, כלכלה, תרבות ועוד).
השנאה הזו תחסל את המדינה ללא מלחמת אזרחים! תזכרו את נאום קורי העכביש של נסראללה!
זה לא נקרא מלחמת אזרחים זה נקרא גיס חמישי
מעניין אני עוד בסלובניה תודה רבה על העשרת הידע מחר אני בטרייסטה איטליה עכשיו אני על הגבול ליד אודינה
סרטון חשוב רמי תודה רבה
סרטון מצוין
תודה רמי על הסרטון....זה מרגיע לשמוע שאנחנו לא בכיוון של מלחמת אזרחים..
רציתי לשאול ביחס לסרטון על לאומנות ישראלית, האם לדעתך זה באמת ראלי? בהתחשב באופי, המסורת והחינוך היהודי, שדי מנוגדים ללאומנות..
סרטון טוב!
צודק
תסתכלו על מה שקורה היום במדינת ישראל ותראו בלייב איך פורצת מלחמת אזרחים: חוסר ערכים וחזון משותף, שנאה תהומית, דה לגיטימציה של המחנות, חוסר במנהיגות אחראית, הקצנה הולכת וגוברת, כלי נשק ברשות האזרחים...
רמי, הרבה בלגן ביו"ש אבו מאזן בדרך להיפרד מהעולם הזה ועלולה לפרוץ אינתיפדה, תוכל לעשות על זה סרטון?
שתפרוץ נזיין אותם בתחת אמך שמם וזכרם לעד טפו טרוריסטים מסריחים בושה!!
ראשון
יפה
@@avraham-yair-stern תודה :)
מה המצב רמי. יש סיכוי אתה עושה סרטון על מה הסיכויים שתפרוץ מלחמת אזרחים באירן ומה צריך לקרות בשביל זה(התערבות של מדינות אחרות, הקמת מיליציה וכו'). תודה.
נו נו שיקוף על ישראל יהיה מעניין
שלום רמי
שלום וברכה
@@avraham-yair-stern אייל המגיב המוביל.
רמי, מה אתה חושב על מלחמת אזרחים בישראל?
הרי לפי התחזית של פרופ' פסיג זה הולך לקרות בשנים הקרובות.
מאוד לא סביר, אף אחד בישראל לא ייקח נשק ויירה בשכן שלו בגלל דעה פוליטית
זה לא יקרה כי עצם זה שיש לנו היהודים מדינה אחת זה מה שיקרב בינינו לא נעשה את אותה טעות פעמים אנחנו ניהיה ביחד וננצח כל דבר שיעמוד מולנו יחד אם אלוהים🇮🇱🇮🇱
היא כבר קיימת! תביט ברשתות החברתיות. עדיין לא יורים ברחובות, אבל במחאת השמאל ראינו כיצד ומה יקרה לאחר הבחירות אם הימין יחזור לשלוט. המפגינים כבר הצהירו לא יקבלו את הכרעת הרוב!
היה גם מלחמת אזרחים בבריטניה אגב
רמי אפשר הסבר לאיך ברזיל היא דוגמא לזה? כי לפי מה שידוע לי וראיתי שם, יש הרבה קבוצות אתניות אבל כולם מאוחדים מסביב לזהות הברזילאית, כמו פה בארץ שיש הרבה קבוצות אתניות אבל כולם מאוחדים סביב הזהות היהודית.
שמאלנים רבים לא מאוחדים סביב הזהות היהודית, רואים בה לאומנות או הדתה, ושואפים למחיקת ישראל כמדינה ציונית והפיכתה לרב-לאומית. והערבים והשב"חים והמסתננים בוודאי ובוודאי שאינם מאוחדים סביב הזהות היהודית.
@@is4737 זה לצערנו נכון, אבל לדברים האלה יש פיתרון, בממשלה מתוקנת שבחים לא יכנסו לפה, מסתננים יגורשו מפה יחד עם כל אדם שלא אמור להיות פה, ולבוגדים ילקח האזרחות, בלי כל אלה אנחנו נהיה עם מאוחד וחזק, אבל המחלה שנקראת פרוגרסיביות מחלחלת פה כבר וזה הבעיה האמיתית
זה< טבעי לראות כל כך הרבה משקיעים בפאניקה על רקע החמרה בשוק הדובי אבל חשוב גם לציין שמצב השוק אינו חדש בעולם הקריפטו. מספר גורמים מניעים סנטימנט שלילי בשוקי המניות והקריפטו כרגע, כולל אינפלציה, שוק מניות רעוע, עליית ריבית וחששות למיתון. כתוצאה מכך, הביטקוין ירד משמעותית מהשיא של כל הזמנים, ונשבר מתחת למספר רמות טכניות מרכזיות. כמשקיע קריפטו, המצב הנוכחי עשוי להיראות עגום. עם זאת, ישנן מספר אסטרטגיות השקעה בדוקות ומוצעות על ידי מומחים שיכולות לעזור לך לצלוח את סערת הקריפטו הנוכחית. בשבועיים של שורט ומסחר עם אותות ישירות מלואי אלפאנו, הצלחתי לצבור 11 btc למרות מצב השוק.
אתה יכול ליצור קשר עם לואיס אלפנו ב telegram@Alfanotrades
לואיס מאוד שקול בניתוח ואספקת השירות שלו מהשורה הראשונה. אני כל כך אסיר תודה לה על הסיוע שלה שהפך אותי לסוחר הרבה יותר טוב ומרוויח.
בגלל הנפילה המתרעמת בשוק הקריפטו, אני לא חושב שמומלץ למכור, זה יהיה מועיל יותר ויניב יותר רווח אם אתה באמת סוחר עם אותות אלפאנו.
וואו, מדהים לראות אחרים שסוחרים עם מר לואיס אלפנו. אני כרגע במסחר החמישי שלי איתו והתיק שלי גדל בצורה מסיבית
כן, אני חושב שהדרך הטובה ביותר היא להשקיע היא עם איש מקצוע, לפחות זה חוסך טראומה של יותר מדי הפסדים ולואי אלפנו הוא אחד המקצוענים בעולם הקריפטו
גם אני משקיע עם מר לואיס אלפנו, הוא גובה עמלה של 20% על רווח שנעשה אחרי כל סבב מסחר וזה הוגן בהשוואה למאמץ שהוא השקיע כדי להרוויח עצום, זה היה מדהים כשאנדרו טייט דיבר על כך שהוא חלק עצום ב התקדמות הקריפטו שלהם
אנוקראסי היא עיר?
אני הייתי 'מעברת' ל'אנוקרטיה', במקום להשתמש במונח באנגלית בדיוק כמו שהוא
היה גם מתך אתני בתחילת המאה עשרים בעידן של באימפריאליזם
קולוניאליזם סליחה
יש מצב זה מה יקרה לאחר לכתו של פוטין ?
סרטון על מה שקורה בארמניה ואזרבייגן?
אתה יכול להסביר איך זה מתקשר למצב בסודן?
Hearing Biden less speech get us closer to the civil war.
לא ראשון?
נשמע כמו ישראל מה שאמרת בסוף
מה מגדיר משטר חזר ויציב בעת הנוכחית? צבא חזק? יציבות פוליטית?
אהלן, סרטון מעניין, רציתי לשאול, מדוע אתה מעודד לאומנות (או לפחות זהו שם הערוץ שלך ואתה רוצה שישראל תהיה מעצמה עולמית, מה שמצריך ממנה להתרחב) אם אתה מונה לא מעט מקרים שהיא גרמה לאלימות וסבל?
אגב, לקראת הסוף, לא הייתי אומר שלבנים הם רפובליקנים מסיבות אתניות. דבר ראשון, מה שאמרת היא אמירה מאוד כוללת שמתעלמת מהעובדה שהרבה לבנים בארה"ב הם ליברלים/דמוקרטים.
הייתי אומר שהסיבה שטראמפ נבחר והיו אירועי הקפיטול ויש עלייה של ימין קיצוני בארה"ב הוא לא בגלל גזע (כן יש את שארלוטסביל אבל כמה שארלוטסביל ואירועי קפיטול כבר יש? אלה מיעוטים קיצוניים, אני לא מאמין שרוב מי שהצביע לטראמפ הוא נאצי) אלא בגלל שיש שינוי מאוד דרמטי בתרבות של אמריקה שנגרר בעקבות סיום המלחמה הקרה, עלייתן של הרשתות החברתיות, וכמו כל דור ודור, רצון להתקדמות חברתית.
זה יצר מצב שהדור הצעיר באמריקה תומך בדברים שהדורות הישנים יותר חונכו שהוא מרושע וחסר היגיון, למשל, כל מיני עקרונות סוציאליסטים כמו רווחה שהפכו למילות גנאי בגלל התעמולה נגד בריה"מ, הכרה ותמיכה בטרנסג'נדרים שלא עושה היגיון להרבה אנשים ואז הם דוחים את זה לגמרי, ונוכחות מוגברת של כלל קהילת הלהט"ב ברחבי המדינה כי יותר אנשים מרגישים בנוח להיות פתוחים עם המיניות/זהות מגדרית שלהם.
אז הדור הישן והשמרנים מפחדים ובוחרים עם פאסון של "חזק" שאומר שהוא יחזיר את אמריקה לגדולה שהייתה לה בעבר ומשחק נגד חוקי הפוליטיקלי קורקט שהתרבות החדשה הביאה.
לא הייתי אומר ששימור הרוב הלבן זה משהו שמניע את ההתנגשות בין ליברלים לשמרנים בארה"ב, כן יש נאצים שאומרים את זה אבל ההבדל בארה"ב זה שזה לא לאום שמורכב מעם ספציפי אלא מכל מי שדוגל ברעיון של חירות, ולראייה במהלך השנים הגיעו מהגרים מכל העולם מאירלנד עד סין ועד קובה ואולי היו קצת בעיות כשהם הגיעו (בגלל שאז היו קצת יותר גזעניים) אבל היום הילדים שלהם נחשבים אמריקאים לכל דבר, לא משנה מה הצבע עור שלהם או המוצא של המשפחה שלהם. זה לא כמו באירופה שצרפת זה לאום שמוגדר לפי עם ספציפי אז ההגעה הפתאומית של הרבה מוסלמים מפחידה אותם.
והאי תמיכה בבממשל זה לא דבר חדש, רונלד רייגן קידם את הרעיון של התערבות מינימלית של הממשלה בכל דבר וזה תפס במיוחד אצל רפובליקנים, והעובדה שהממשל האמריקני מורכב ברובו מאנשים מעל גיל חמישים גם גורם לצעירים הדמוקרטים לפקפק ביכולת שלו להביא את השינוי שהם רוצים, אז אף אחד לא סומך על הממשלה.
כי האלימות והסבל של היום זה מחיר משתלם בשביל הרווחה והביטחון של מחר. הם אמצעי יעיל להשגת מטרות חשובות יותר.
באותה נשימה אפשר לומר, שהקמת המדינה עלתה בסבל ואלימות גם כן.
עלינו להיות מעצמה עולמית כדי להבטיח את עתידנו לטווח כמה שיותר רחוק, ובשביל זה צריך להפעיל אלימות ולסבול מדי פעם.
@@shlomikfly אני חייב שלא להסכים.
כן, יש דברים שצריך לסבול היום כדי לשגשג מחר, וכן קום המדינה היה אחד מהדברים האלה, אבל לאומנות לא מביאה את זה, לאומנות מביאה גזענות בגלל שהאתניות הרבה פעמים היא מה שמגדירה אותה ושאיפות להיות הכי גדולים וחזקים תוך קונפליקטים בלתי נגמרים.
מלחמת העולם הראשונה הייתה מלחמה מיותרת לחלוטין שבליבה עמדה לאומנות, המפלגה הנאצית היו לאומנים קיצוניים שגרמו לזוועות שקשה לתאר. הלאומנות ברוסיה נותנת לפוטין תירוץ להיכנס למלחמה באוקראינה שרואה אבידות מיותרות לשני הצדדים, בבלקנים במקום להתפרק יפה כמו צ'כוסלובקיה ורוב בריה"מ (חוץ מהקווקז), קריסת יוגוסלביה הייתה ברוטלית.
בסופו של יום אני לא חושב שאי פעם ראיתי בעיה שלאומנות פתרה חוץ מלהעביר את השלטון מידי המלך לידי העם במאה התשע עשרה. לדעתי זו אידאולוגיה שמיצתה את המטרה שלה והיום דווקא היא גורמת בעיקר לסבל בלי הרבה פתרונות.
כמובן, אשמח שתאיר את עיניי אם אני מפספס משהו, אבל אישית אני חושב שלאומנות זו אידאולוגיה שבבסיסה יש אלימות, שאיפה לעליונות, וכוחנות שמסוות את עצמן כ"אין ברירה, זה מה שצריך לעשות" במקום באמת לסקור את הדרך הכי טובה לפעול כדי לפתור בעיה, אפילו במחיר של פשרות ודו שיח
@@Desman1835 הלאומנות היא העדפה של עצמך על חשבון האחר.
כשאנחנו מעדיפים את עצמנו על פני אלה שרוצים להשמיד אותנו או על פני כל אחד אחר זה לאומנות.
כשאנחנו מעדיפים לדאוג ליהודים בעולם ולא לאחרים, זה לאומנות.
כשאמא מעדיפה את הבן שלה על פני בן של מישהו אחר כי האינסטינקט האמהי שלה פועל רק כלפי הבן שלה ולא כלפי ילדים של נשים אחרות-זו גם לאומנות, רק במעגל חברתי מצומצם יותר.
כשנשיא ארה"ב מעדיף את טובת ארה"ב על פני טובתה של רוסיה או סין, זו לאומנות.
ותאמין לי שביידן וכל נשיא אמריקאי אחר הוא כזה.
וזה לא נקרא לאומנות אלא פטריוטיזם.
אבל במקרה האמריקני זה לא גזענות, כי ארהב היא רב-גזעית, והאמת היא שגם רוסיה לא מורכבת מלאום אחד אז אי אפשר להגיד שפוטין הוא גזען.
הקונפליקטים הבלתי נגמרים הם מה שמקדם את האנושות.
ללא מלחמת העולם השניה לא היה גרעין שמשמש למטרות רפואיות כמו בקרנות ורנטגן בבתי חולים ואנרגטיות ומאפשר לסיים את השימוש בדלקים מזהמים כמו פחם נפט וגז.
ללא מלחמת העולם השניה לא היה מנוע סילון.
המלחמות לא יגמרו אף פעם כי הן כלי יעיל להשגת מטרות גיאופוליטיות.
אנשים ימשיכו למות בכל מקרה כי אף אחד לא חי לנצח. ובמלחמה המוות מקבל משמעות, כי אתה עושה את זה למען מטרה כלשהי.
מלחמת העולם הראשונה היה בגלל מצב כלכלי קשה של גרמניה, וגם השניה. גרמניה דאגה לעצמה ולאינטרסים שלה כי לא היה אף אחד אחר שעשה את זה בשבילה.
הסיבה שרוסיה התחילה את המלחמה היא סיבה היסטורית. אתה מוזמן לראות את הסרטון של ערוץ לאומנות "ההיגיון של רוסיה בפלישה לאוקראינה" זה מסביר מצויין.
צקכוסלובקיה לא התפרקה יפה אלא במלחמות אזרחים.
האבידות הן לט מיותרות אף םעם אלא הכרחיות להשגת המטרה.
הסיבה שמלחמות ואבידות במערב נחשבות למיותרות זה בגלל שלמערב אין עתיד להילחם עליו כי אין לו ילדים. המערב בתהליכי הכחדה וחורף דמוגרפי ולכן אין טעם להקריב למענו חיים.
הלאומנות היא מה שדוחף את האנושות למלחמות, והמלחמות יוצרות אתגרים שדוחפים את האנושות למצוא להם פתרונות שאח"כ עוברים לאזרחות ומספקים פתרונות לבעיות אזרחיות.
כמובן שכניעה מראש של אחד הצדדים וויתור על האינטרסים החיוניים לו תמנע את האלימות מלחתחילה אבל לא נראה לי שמישהו יסכים לזה, ולכן לפעמים בשביל להשיג משהו בסיסי כמו משאבים לדוגמא אין לך ברירה אלא לכבוש את השטח שבו הם נמצאים כי מי ששולט בו לא יתן לך אותו בחינם, ובשביל לכבוש אתה אתה חייב להשתמש בכוח ואלימות.
ובשביל להמשיך לשמור על השטח הזה אתה כמובן חייב לשמור על עליונות מול אלה שרוצים לקחת לך אותו. פשרות בדו שיח מופיעות בין שני צדדים או אחרי שאף אחד לא הצליח לנצח, או אחרי ששני המדדים מגלים שצד שלישי שחזק יותר משניהם יחד מאיים עליהם, אז הם שמים את המחלוקות בצד, מגיעים לפשרה שמשרתת את המטרה המשותפת, ומתאחדים נגד היום המשותף עד ההזזדמנות הבאה לריב.
@@shlomikfly נתחיל מזה שיש כמה דברים שעובדתית לא נכונים. גרמניה לא נכנסה לשום מלחמת עולם מאינטרסים כלכליים. היא נכנסה למלחמת העולם הראשונה מתסבוכת גאופוליטית שכללה שרשרת ארוכה של בריתות ומתוך רצון למנוע מרוסיה להרחיב את ההשפעה שלה על החצר האחורית של גרמניה. למלחמת העולם השנייה היא נכנסה מתוך אידיאולוגיה שעל פיה יש לאחד את כל הגרמנים תחת גרמניה לפני שמתחילים בלבנזרם, והעיר דנצינג שבפולין הייתה עיר עם רוב גרמני וראש עיר נאצי, אז היה להם אינטרס לכבוש אותה.
וצ'כוסלובקיה ידועה בהתפרקות הידידותית שלה, לא הייתה מלחמה בשום שלב בין סלובקים לצ'כים. כן היו מחלוקות וסלובקיה רצתה להתפצל אבל צ'כיה הייתה סבבה עם זה והשתיים עד היום ביחסים טובים.
עכשיו לכל השאר.
יש לשים את עצמך לפני הכל ויש לעשות את זה בדרך קיצונית. לאמיות היא לדאוג לעצמך, להתגונן, להתפתח, ולעשות את מה שצריך כדי לשרוד ולשגשג, ולאומנות זה לצאת למלחמה עקובה מדם על שטח שכבר מאה שנים לא היה שלך בשביל להשיג את "נרניה הגדולה" (סתם זרקתי נרניה כדי לא לתת דוגמא ספציפית, לא חסרות דוגמאות אמיתיות, כמו סוריה למשל), שזה פנאטי לפי דעתי.
עוד טעות שאתה עושה זה שאתה מניח שמלחמה זה באמת כלי גאו-פוליטי יעיל וגם שזה המוצא הראשון לפני משא ומתן שנעשה. מלחמה זה כלי יקר מכמעט כל בחינה, לא צפוי, ומסוכן. אם אתה צריך לראות כמה לא יעילה מלחמה, תסתכל על כל סבב לחימה שלנו עם מצרים וסוריה, או אפילו חמא"ס. נכון שניצחנו כל פעם, אבל הם המשיכו לחזור ולקחת מאיתנו אנשים טובים. ואפרופו דברים שהמלחמה נתנה לנו לאזרחות, יש הרבה דברים מעבר לאנשים שהיא לקחה, לדוגמה, במלחמת יום הכיפורים נפל חוקר בטכניון שעבד על סוג חדש של דלק שלפי מה שאומרים היה אמור לשנות את המסע בחלל, אבל הוא נהרג ואף אחד לא המשיך את עבודתו. אגב, גם אם אתה מנצח, זה לא מבטיח יעילות, השגנו את מטרותינו בלבנון, גירשנו משם את אש"ף, ועדיין יצאנו משם עם אויב חדש ואפילו יותר נוראי, חיזבאללה, כי הוא פועל ממוטיב דתי ומאומן על ידי איראן אז יותר קשה לדבר איתו במידת הצורך והוא גם יותר מסוכן צבאית מאש"ף.
המלחמה באוקראינה גם לא התחילה ממניעים כלכליים, כל החרמות גרמו למצב אפילו יותר קשה במדינה. היא התחילה מפחד של פוטין שאוקראינה תצא מתחום שליטתו על ידי הצטרפות לאיחוד האירופי או נאט"ו כי יש דוקטרינה רוסית לאומנית ישנה שאומרת שרוסיה צריכה להיות המדינה הכי חזקה בעולם כי יש לה את כוח האדם של אסיה והתעשייה האירופאית, מה שיוצר סופר מעצמה. אבל בשביל להשיג את זה, צריך לצמצם את הגבול הרוסי באירופה כי הוא שטוח וארוך, לכן הכרחי שאוקראינה תהיה תחת שליטה רוסית, בין אם זה בובה או כיבוש. עכשיו, האם זה באמת הכרחי? לדעתי לא אלא אם לפוטין הייתה מטרה לצאת למלחמה עם המערב באופן כללי (שזה רעיון פסיכי). אבל פוטין לאומני ופוטין מכריע איך נראית רוסיה, אז הם הקשיבו לתורה היורואסייתית ופלשו לאוקראינה. וזה אסון מהלך לרוסיה, ואומנם אוקראינה טפו טפו טפו נראית יותר טוב אבל המלחמה עולה גם לה ביוקר.
אחת הבעיות שלי עם הטענה שלך זה שאתה מתייחס לאנשים בתור כלים, אני לא. מוות למען איזו מטרה? אם זה באמת הגנה על העם שלך אני רואה איך זה לגיטימי, אבל סתם לדוגמה, אני לא רואה פואנטה במוות של חיילים רוסיים, כולם מתייחסים אליהם כמו פיונים לאיזה משחק גאופוליטי יותר גדול שלא ממש עוזר לרוסיה. אני לא רואה פואנטה במוות של החיילים הערבים במלחמת יום כיפור ומלחמת ההתשה, שתיהן היו מלחמות נקמה שקיוו להחזיר בהן את סיני ורמת הגולן, אם זה היה הפוך, היית שולח את הילד שלך למות כדי שישראל תכבוש את סיני במלחמה שלא באמת אמורה לשמור על מדינת ישראל ועם ישראל? לאנשים יש חיים מעבר ללאום שלהם, יש להם משפחות, חברים, חלומות ותחביבים, אם היו אומרים לי למות כדי להגן על המשפחות והחלומות והשאיפות של אנשים הייתי עושה את זה, אבל (נגיד אני חייל רוסי), לכבוש את אוקראינה? עם שלא רוצה אותי ומשתמשים בי בתור פיון במשחק גאופוליטי שלא מזיז לאזרח הממוצע במוסקבה גם אם הוא הולך זוועה? לא תודה, אני לא רואה במוות הזה משמעות.
או, שהסיבה שמלחמה זה מיותר במערב זה כי יש ערך לחיי אדם ולא חושבים שמטרת הקיום של אנשים זה למות כי מישהו במדינה רוצה נפט, אלא מוות שאינו לצורך הגנה על העם שלך הוא מוות מיותר. (ולראיה, מלחמת עיראק הייתה מאוד לא פופולרית בקרב הציבור האמריקני).
משאבים אפשר להשיג מסחר, אני לא דופק נבוט בראש של הקופאי שלי כי אני צריך לחם, נכון? יש דרכים מתורבתות להשיג משאבים. המקרה בו אני מבין יציאה למלחמה על משאבים היא אם למדינה יש מונופול או שליטה רחבה מאוד על המשאב והיא מחרימה אותך. אבל יציאה למלחמה על משאבים באופן אירוני יכולה לגבות משאבים. גם על המלחמה עצמה וגם על הכיבוש כי אני בספק שהאזרחים של השטח שכבשת יהיו שמחים להיות אזרחים שלך, אז תצטרך לשמור שהם לא עושים בעיות בשטחים הכבושים או אפילו טרור בשטחים שלך.
רצון לעליונות למקרה ש... אני מבין ותומך. סיכול ניסיון פיגוע של אויב זה משהו אני גם מבין ותומך, אבל כשזה מגיע למצב שאתה האגרסור כי אתה רוצה משאב ולא רוצה לשלם עליו, כי אתה רוצה להשלים את חזון נרניה הגדולה, או סתם להראות לאזרחים שלך שאתה מנהיג חזק, זה איפה שאני מתנגד.
רק לסיכום, בסך הכל אני מבין מה אתה אומר, אני מסכים שצריך לשמור על עצמינו קודם כי אם לא נעשה את זה, אף אחד לא יעשה את זה, ואני מסכים שצריך לשמור על כל יתרון אפשרי על האויב. הבעיה שלי עם לאומנות זה שהיא כוחנית מדי. היא לא חותרת למצוא פתרון ארוך טווח, היא מאוד צינית ופרנואידית לגבי אנשים ומדינות שונות ומאמינה שכל העולם זה איום פוטנציאלי, וגם הרבה פעמים פונה ישר לאלימות בבעיות שלא בהכרח מצריכות אלימות. כן יש לנו אויבים וצריך לטפל בהם בהתאם, אבל לא תמיד אנשים רוצים לשמור על עוינות לנצח, וגם צריך לשאוף לשלום איפה שאפשר, כי כמות הקדמה שמלחמה מביאה לא ממש פרופורציונלית לכמות הכאב והנזק שהיא גורמת. וחוץ מזה, שיש לנו עולם גדול ויפה ואין לנו הרבה שנים על פני האדמה (אלא אם אנחנו חוזרים מתישהו אבל זה כבר ספקולציות), אז לדעתי כל עוד שני הצדדים לא רוצים להילחם מיותר לגמרי להתעסק במריבות ומלחמות כשלא נהיה כאן לנצח ויש כל כך הרבה מה לראות ומה לעשות, ולהרוג אנשים אחרים שלא מתוך הגנה עצמית או הגנה על אחרים זה לא אחד מהם.
רבות מהמלחמות שאתם לא מכירים מה הטווח שעושים לארמנים ב 2022 והתקשורת לא מציגה זאת בגלל אינטרסים ..
ארצות הברית מאוד קרובה למלחמת אזרחים
Not again 😒
לפי הניתוח הזה מחר אמורה להיות מלחמת אזרחים בערך בכל מדינה בעולם. תכלס זה לא המצב אז אני לא בטוח כמה הניתוח הזה מעמיק או אובייקטי.
אני באמת לא יודע למה זו דווקא המסקנה שהגעת אליה
האם אנחנו בארץ בדרת למללמת.אזרחים ואני לא מדבר על הערבים נגד יהודים אלא יהודים ביהודים
ילא לימודים, איז קיף
דווקא לפי מה שהבנתי השלטון העיראק היה די בסדר עד הנסיגה האמריקאית, לאחר הנסיגה אלא שבשלטון חשפו את אופיים האמיתי
𝗛𝗲 𝗪𝗵𝗼 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝘀 𝗮 𝗪𝗮𝗿 - 𝗟𝗼𝘀𝗲𝘀
Speaking about the Russia-Ukraine war, NATO’s Secretary General Jens Stoltenberg recently told a German weekly newspaper, “We must prepare for the fact that it could take years.” As I have said several times, this war is not like any war before; it is a scrutiny on a new level, a precursor of more scrutinies to come. This scrutiny may have started with Russia and Ukraine, but it will not end there; it will encompass all of Europe, and eventually all of humanity. These scrutinies will drive human society to rebuild itself in a way that helps us achieve life’s essence and purpose.
The current bafflement and indecision that has overcome us is not negative. It is a mandatory state that precedes any progress. There have always been struggles over who will rule-which party or which leader or which ideology. The reflections imposed on us today impel us to determine how we want to relate to our society, to our country, and to humanity, and what will advance us to achieve the state of completion and perfection.
Although at the moment, the struggles are between individuals who are leaders of their countries, people already see that this is not the correct way for humanity to be, at least not in terms of the leaders’ motivations. When leaders’ decisions are driven by considerations of the benefit of the public rather than their own benefit, their decisions will be correct, they will succeed, and they will win everyone’s support. This, by the way, does not pertain to one specific leader but is true of all leaders, as this will be the basic tenet of leadership in the future.
The mutual dependence that seems to burden us today, causing shipment delays, food and energy shortages, and spreading viruses around the world, is really the flip-side of our mutual responsibility. When we learn the message of interconnectedness that it teaches us, we will find that our connections do not hurt, but allow us to live more comfortably and easily, and that our mutual dependence is an invitation to connect our hearts and not only our economies.
The reason that we currently feel as though the world is in crisis is that we are unwilling to accept our interdependence. In the struggle between forced interdependence and reluctance to play by its rule, we are causing everything to shut down. However, if we embrace connection rather than reject it, we will discover its countless benefits compared to having to rely only on ourselves.
We are living through a very special time in history. A pivotal shift is happening, a spiritual transformation. Gradually, we are learning to perceive ourselves not only as individuals, but also as parts of a system that maintain a symbiotic relationship with it: We nourish the system, and the system nourishes us.
Until today, we perceived ourselves as separate beings. This put us in constant struggles against every one and every thing. The survival of the fittest epitomized our attitude towards life.
In the new perception awakening within us, our attitude will change to what anthropologist Brian Hare and research scientist Vanessa Woods refer to as “the survival of the friendliest.” In this approach, those who feel connected to others and act with everyone’s benefit in mind will prosper, and those who cling to the attitude of “each man for himself” will find themselves defeated by life.
Soon, and I hope it will come without too much pain, humanity will come to complete despair. We will feel that we are suffering blows every step of the way, and at every point in our development. When we come to this, people will agree to connect as a last resort. At that point, I really hope that humanity will begin to contemplate how to rise above the ego because otherwise, it will inflict unbearable suffering on all of us.
In the era that is now dawning, we will not be able to impose decisions on others. We will not be able to oppress or force each other into any resolutions that they will not want to make of their own volition. Person against person, country against country, regime against regime, no one will be able to impose one’s views on the other. In the new era, he who starts a war-loses. Rather, everything will be done with connection and reciprocity.