«Er du snitch er du ferdig»: fire foredrag om snitch-kultur blant ungdom

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 авг 2024
  • Barn og unge som blir stemplet som snitchere, opplever å bli utsatt for sosial utestengelse, mobbing, trusler og hatprat. De som opplever dette tier ofte, av frykt for at de voksne vil gjøre alt verre hvis de blander seg inn.
    Under Forskningsdagene 2021 ønsket USN å belyse snitch-kulturen fra ulike ståsted: forskere, politiet, lærere, lærerutdannere og en ungdomsarbeider deltok på arrangementet vårt på Ibsenhuset for å forklare foreldre, foresatte, lærere og andre hvordan de kan håndtere snitch-kultur på barn og unges premisser.
    Første foredrag:
    «Hvordan påvirker snitching ungdomskulturen og hva kan lærere og foreldre gjøre med problematikken?» v/førstelektor på USN, Rakel Rohde Næss, og sosialrådgiver på Holtan ungdomsskole og praksislærer II på USN, Lilian Martinez Romero.
    Andre foredrag:
    «Jævla snitch! Hvorfor gikk du til politiet?» v/ politibetjent Jonas Andreassen ved forebyggende seksjon på Manglerud politistasjon i Oslo politidistrikt. I kontakten med ungdom og foreldre møter han ofte frykten for å si ifra.
    Tredje foredrag:
    «Å ta de unges virkelighet inn i lærerutdanningen» v/ førsteamanuensis ved USN, Toril Aagaard, og stipendiat ved USN og tidligere ungdomsskolelærer, Charlotte Beal. De forteller om forskningsprosjektet LUDO, som blant annet handler om å forberede lærerstudenter på den digitale skolehverdagen.
    Fjerde foredrag:
    «Er snitching også dialog?» v/ den prisbelønte foredragsholderen Marco Elsafadi, som snakker om relasjoner og hvordan du som voksen kan få en bedre dialog med barn og ungdom.
    Universitetet i Sørøst-Norge - Kunnskap for fremtiden.
    www.usn.no/

Комментарии •